Şimdi Ara

TOYOTA COROLLA CROSS ANA KONU (78. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: maligezgin Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.704
Cevap
89
Favori
203.957
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7677787980
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • crow in cornfield C kullanıcısına yanıt

Uzun dönem kullanmayacaksanız düşük km’lerde mantıksız. Eğer 6.000 km den fazla yaparsanız yıl içinde artıya geçiliyor. Troc yaklaşık aynı yollarda 8.5 yakıyor kullanımda , cross 5.5 yakıyor. Tabi bu iki araçta da dikkatli kullanım değil. 3 lt 100 km farkeder. 40x0.03x?=5.500 tl (1.6 mtv vergisi ile 1.8 arasındaki 3 yıllık fark) 4.583 km çıkıyor buradan.

1.2 pejo alırsanız da sanırım 8.000 km gibi birşey çıkıyor . Yağı trigger içinde olan bir motorla ilgilenmediğim için tam hesaplamadım .

mtv nin kademeli olarak yıl geçtikçe aşağı düştüğü (reel bazda ) hesaplanırsa ayrıca sorunsuzluk olarak birçok parçanın geç değişeceği veya değişmeyeceği hesaplanırsa ekonomik olarak çok efektif.

ama derseniz ben yokuşlarda yardırayım o olmuyor. Yokuşa 160 ile girerseniz ciddi bir yokuşta 160 ile çıkarsanız . Zaten motor 130-140 dan sonra oldukça verimsiz ve gürültülü. Ama şehir içi yada düşük süratlerde muazzam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi perfectstrangers -- 18 Eylül 2024; 23:3:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• selam arkadaşlar bu toyota yı anlamıyorum yurt dışında çok güzel yaris cross var bizde yok. corolla cros rakipleri karşısında çok geri kaldı anlayamıyorum 1.8 motor zaten bizim için vergide sıkıntı sizler ne düşünüyorsunuz? almak istiyorum ama bu haliyle beğenemiyorum bir türlü üstelik alçak yüksek olsa iyi olmazmı

• turgut reis T kullanıcısına yanıt

Yaris cross bizde de var hocam ama çok güzel bir araç değil. Chr karşısında hiç şansı yok. 1.8 vergisine fazla takılıyor insanlar, termal verimliliği yüksek ve sıfır sorunlu bir motor bu. İnsanlar tesla ilk geldiğinde saldırarak aldılar ve şu anda 40bin tl mtv ödüyorlar :)

• masterap M kullanıcısına yanıt

Araçlar 2.000.000, senede 5.000 liralık verginin lafı oluyor. Zaten maksimum 6-7 depoda hibrit araçla bir senelik MTV farkını çıkarıyorsun. Bana MTV muhabbeti aşırı absürt geliyor işin açığı.

• Max_Kolesne kullanıcısına yanıt

Stellantiste 2 bakımda 1 buji değişiyor, o 5bin tl yi servise veriyorsun mecburen. Eee vag bujisiz fazladan alıyor zaten o 5bin tl yi :) yakıta bile girmeden dengeleniyor aslında. İyi değerlendirmek lazım her yönüyle

• Aracım 2024 Haziran Flame X paketi. PDA özelliği, PSA veya VAG grubunda olsa her araca ekstra 200 bin TL fiyat çekerlerdi. İstanbul trafiğinde gerçekten yardımcı pilot gibi sizin hatalarınızı düzeltiyor. Yılda 5000 TL lafını yapanlar, dört kişilik içkili bir akşam yemeği parası daha çok tutuyor. Bu argüman bence çok mantıksız kalıyor.

• masterap M kullanıcısına yanıt
    TOYOTA COROLLA CROSS ANA KONU

Hocam Asya versiyonu mini RAW4 gibi, arkadan daha da güzel. Arkadaş onu demek istiyor sanırım. Ama biz Avrupa Toyota, ya bağlıyız, Gümrük Birliği var bize Asya kasa araç gelmesi imkansız bu nedenle. Bize Fransa barika'da üretilen Yaris Cross geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkanbirol -- 20 Eylül 2024; 14:8:26 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • turgut reis T kullanıcısına yanıt
    Japonların pek ortası yok ya sıradışı C-HR gibi ya geleneksel. Subaru halen 20-30 yıl önceki tasarıma yakın. Asya ve ABD kasa 2024 yılında makyajlandı. Avrupa belli 2025 yada 2026 da olur. Adamlar uzak ara lider, kısa vadede rakibi yok ki. daha iyi tasarımdan çok sorunsuzluğu önem veriyorlar, Türkiye'de kalite algısına bakma, cahil ve sonradan görme millet bol ışıklı oyuncaklı biraz değişik tasarım olunca birşey sanıyor Çin yada premimum hariç Avrupa araçları.

Ya birkaç yıl daha bekleyeceksiniz yada başka alternatif bakacaksınız. Altı gayet ideal aslında 16cm, sadece ön tamponun altı alçak orası kaldırıma yada otopark demirin sürtebiliyor.
    TOYOTA COROLLA CROSS ANA KONU TOYOTA COROLLA CROSS ANA KONU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkanbirol -- 20 Eylül 2024; 14:16:13 >

• Renault Captur aracımı satıp Corolla Cross almayı düşünüyorum. Mtv olayına takılmaya gerek yok zaten az yakıyormuş, Captur aracım şehirlerarası 3.7 lt/100 km bu verileri yakalayamam ama bana sorun çıkarmayacak uzun yıllar gidecek bir araba lazım. Doğru tercih sanırım toyota olacak. Chery tiggo 8 pro al diyenler var ama parça sorunu yaşatması muhtemel yalnız görünüş olarak güzel tabi chery

• volvoxcnt V kullanıcısına yanıt
    Capture dizeldi sanırım, aynı motorlu daha hafif ve alçak Megane bile 4lt altını zor görüyor. Corolla Cross uzun yolda 120 ile 5-5.5 gibi yakar, şehiriçi sakin kullanımda 4-4.5 gibi. Çok uzun yol yapıyorsanız ve 150-160-170 basıyorsanız size göre değil.
    Ayrıca full paket düşünüyorsanız ve şekli hoşunuza gidiyorsa aynı motor, şanzıman batarya donanım, şasi ve altyapı olan C-HR Passion 500K daha ucuz, Corolla Cross Passion da bike olmayan otomatik fren destekli park sensörü var, üst paketten eksiği 360 kamera ve tam otomatik park sanırım, 360 kameradan emin değilim.
    Buradan da bilgi alabilirsiniz sanırım.

Toyota Corolla Cross TR | Facebookfacebook
    Toyota Corolla Cross TR | Facebook
    https://www.facebook.com/groups/656142452666055/?ref=share&mibextid=NSMWBT

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkanbirol -- 22 Eylül 2024; 18:11:22 >

• hafta sonu test ettim corolla cross u, sorunsuzluk vs. hiçbir şey söylenemez ama içi çok demodeydi ve izolasyon sıkıntısı bariz.

• dirkpitt D kullanıcısına yanıt

2002 model araba gibi desem abartmış olmam herhalde.çözemediler şu yalıtı. çözemediiler değil çözmüyorlar daha doğru olur. kaç kuruuş lan bi yalıtım sevgili toyota ?

• dirkpitt D kullanıcısına yanıt
    CHR de test etseydiniz, giriş paketi Corolla Cross'u göre 400-500K avantajlı, içi biraz daha modern ve bir tık izalasyonu daha iyi gibi. Ama şekli çok sıradışı, sev yada nefret et durumu var ortası yok. Başka bir ülkede olmayan motor hacmine göre vergi saçmalığı olmasa yalıtım, güç, konfor ve modernlik isteyen 10.000 Euro farkla RAW alabilirdi ama maalesef vergi sistemimiz sandık motorlu araçlar için yapılmış. Tüm Dünya 5.000 Euro farkla RAW4 alabiliyor.

• volkanbirol V kullanıcısına yanıt

Test ettim Chr yi de, en baz donanımlısı olanın fiyat performans aracı olduğunu düşünüyorum. fakat arkaya 3 yetişkin sıkıntılı gibi, yoksa gerçekten güzel araç beğendim. Perdesiz cam tavan ve arka camlarının modifikasyonu ile arkada oturanlara bir nebze ferahlık gelmiş. Dediğiniz gibi vergi sisteminin değişmesi gerekli. benim fikrim toyotadan , corolla veya Rav4 alınır.

• volkanbirol V kullanıcısına yanıt

ben bu vergi siteminden dolayı elimdeki corolla crosu 3 yaşına gelince satıp , yerine gene 3 yaşında rav 4 alma planı şimdiden yapıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi montaj34 -- 2 Ekim 2024; 7:26:46 >
  • montaj34 kullanıcısına yanıt
    RAW4 de 2.5 hybrid değil mi hocam, şimdi 4-6 yıllık vergisi güncel 20.290TL çıkıyor, 1.8 motorun 4-6 yaş vergisi 9600TL.

• PDA-proactive driving assist güncellemesini serviste yaptırmayanlar varsa bir an önce yaptırsın.

artıları

araç manuel kullanımda adaptif cruise açıkmış gibi davranıyor. Direksiyon hamlesi çok sınırlı ancak ayağınızı gazdan çektiğinizde rejenaratif fren yaparak aracın 10-15 km hızlara düşürüyor , son freni yine siz yapıyorsunuz. Bu sayede benim gibi gece işinde çalışıyor ve sabah eve yorgun dikkatsiz olduğunuz durumlarda hayat kurtarıyor.

rejenaratif freni kullanandan daha iyi kullanarak bataryayı doldurup hem yakıt tüketimini düşürüyor hem de performansı artırıyor.

eksileri

arkanızda takip eden trafiği rejenerasyon yaptığı sırada fren lambalarını yaktığı için uyuz edebilir.

• perfectstrangers P kullanıcısına yanıt

Hem kışlıklar hem de 1. Yıl bakımına gideceğiz flame x pack aracımla. Bakım tutarı ne kadar acaba? Pda yı servise söyleyerek mi açtırıyoruz bir ücret vb var mı?

• perfectstrangers P kullanıcısına yanıt
    Kardeş geçen hafta başka bir sebepten gittiğimde servis elemanı radarla ilgili bir güncelleme var diye 1 saat bekletti güncelleme yükledi. Acaba bu dediğinizi mi yaptılar ?
    cahilliğimi mazur görün ama pda ne demek onuda bilmiyorum arabada herşey aynı bence yine..

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ömer1244 Ö kullanıcısına yanıt
    TOYOTA COROLLA CROSS ANA KONU

Kardeş buradan menüye girip açacaksın. Default kapalı geliyor. Menüye girdikten sonra PDA seçeneğinin üstünde 5 sn kadar basılı tutarsan , hassaslık değeri çıkacak onu ben en düşükte kullanıyorum. Servise de götürüp sorabilirsin yada video var YouTube da adam anlatıyor nasıl olduğunu bende oradan öğrendim.

• 
Sayfa: önceki 7677787980
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.