Şimdi Ara

toyotanın boya kalitesi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar benim sormak istediğm; toyatanında boyasının kalitesinin hondanınki kadar kötü olup olmadığı özellikle 2005 veya 2006 modeller.bu modellerin boya kalitesi nasıl?honda için forumda duyduklarım hiç hoş değil inanın hondadan soğuttu beni.

• Japon otomobilim olsun diye Civic ya da Corolla düşünürken görüştüğüm tüm servisler iki araçta çok sağlam ama Toyota alt takım ve kaportada biraz daha iyidir demişlerdi.
  • Merhabalar

Japon otomobilleri,mekanik yani motor,ön takım,yürüyen aksamlar ve hatta elektrik olarak gerçekten çok sağlamlar.Fakat iş detaylara geldiğinde japonlar genelde pek önem vermiyorlar( Araç içi ayrıntılar,plastik aksam,ses izolasyonu gibi),boya olayına gelince çürümüş veya korozyona uğramış japon pek göremezsiniz çünkü sac aksamı çok güzel izole edip paslanmayı önlüyorlar fakat boyaya gelirsek bir alman otomobili gibi parlaklığını koruyamıyorlar çok çabuk çizilip matlaşabiliyor, bu tür sıkıntıları forumlarda okuyabiliyoruz ama şunu da ututmamak lazım yollarda bozulmuş japon arabası gören pek yoktur hatta oto sanayilerinde pek japoncu usta bile yoktur (Çünkü işsiz kalırlar).

Saygılar,
  • mekanik aksama diyecek bişey yok ama bence de boya kalitesi düşük..

muhtemelen kullanım koşullarının ve dış etkenlerin (kuş b.ku,fırça ile yıkama vs..) de önemi

büyüktür ancak bana, çok kolay hasar görüyor gibi geldi..bilmiyorum,

daha deneyimli arkadaşlar ne der??
  • boya kalitesi step-team da belirttiği gibi alman otomobillerine göre zayıf.Her servise gidişimde rütuş
    boya yaptırmaktan bıktım valla.
  • boya koruma yaptırın faydası olmazmı
  • quote:

Orjinalden alıntı: FIRLAMADEMOKRAT

boya koruma yaptırın faydası olmazmı

pek de ucuz bi işlem değil..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Opel mokka tavan boyası atıyor
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 6 ay sonra eskisi gibi oluyor.

quote:

Orjinalden alıntı: FIRLAMADEMOKRAT

boya koruma yaptırın faydası olmazmı
  • Bende Civic var.Boyası çok ince.Çok çabuk çıkıyor..Fakat bence bu bir sorun değil.10-12 sene paslanmazlık garantileri var.Ama hiç yoksa gider boyatırsın arabanı uzun yıllar biniceksen..
  • Örnek olarak bu markalar ve genel olarak japonlar alman markalara göre tasarrufu buradada ön plana çıkartmaktadırlar ve bunun sonucu olarak ince bir boya katmanı aracı kaplamaktadır.
    Yapılan ölçümlerde vw ve opel olması gerekenden çok daha kalın boya ile üretilmektedir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: froster2006

Örnek olarak bu markalar ve genel olarak japonlar alman markalara göre tasarrufu buradada ön plana çıkartmaktadırlar ve bunun sonucu olarak ince bir boya katmanı aracı kaplamaktadır.
    Yapılan ölçümlerde vw ve opel olması gerekenden çok daha kalın boya ile üretilmektedir.

YENİ KASA COROLLALARI BİLMEM AMA EFSANE KASA 92-98 COROLLALARIN SON KAT BOYA DA 3.5 KG BOYA KULLANILDIĞINI FABRİKADA ÇALIŞAN BİR TANIDIK BANA SÖYLEMİŞTİ
  • Bu arada 91 Civic imizin kaporta sağlamlığını pek hatırlamıyorum ama 07 Corolla nın çok kolay çizilsede matlaşmayan bir boyası vardı,Civic te öyleydi diye hatırlıyorum.
  • Arkadaşlar ben ADAC ve TÜV ün yayınladıklarını aktardım.
  • Ne yazık ki yeni kasa corollanın boyası zayıf...Daha 2008 model araç...Bir yıllık...Kaputta belki 10 tane boya atması mevcut...Özellikle uzun yolda öndeki araçtan gelen taşlardan dolayı...Yedi yıl kullandığım;memleketin her yerine,her yoluna gittiğim clio symbolde kaputta bu kadar boya atması yoktu...
  • bu japonların ortak handikapı herhalde. ön kaput en küçük taşlardan bile etkileniyor. Focusu 6 yıl kullandım öyle ciddi bir boya problemi yaşamadım. matlaşma falan yok ama darbelere ve çizilmeye karşı biraz hassas özellikle alman arabalarına göre. Hondanınkine kötü diyorsanız, toyota kötü üstü sayılır ama asla iyi değil.
  • Hayatımda böyle dandik boya görmedim çok afedersiniz. 2009 corolla var tavan sol ön kapıdan sağ ön kapıya kadar ince maket bıçağıyla çizilmiş gibi çizik. Aracı süngerle yıkıyoruz çizilme sebebide yıkadıktan sonra çekçekle çekmek... Yeni yıkanmış tazzikli sudan geçmiş araba + 0 çekçek... Çizik...

Ayrıca izolasyon iyi diyen arkadaşlar var fitillerde çok dandik. Arabanın her yanı su içinde kalıyor.
  • Valla boya konusunda haklısınız ama ben daha fitillerde bi sorun göremedim Civic 'de.Acaba 3-5 sene sonra arabamı tam boyaya soksammı_? Sağlam olur çizilmelere karşı ama değeri azalır...Neyse hele o zaman gelsin de
  • quote:

Orjinalden alıntı: Antor

Hayatımda böyle dandik boya görmedim çok afedersiniz. 2009 corolla var tavan sol ön kapıdan sağ ön kapıya kadar ince maket bıçağıyla çizilmiş gibi çizik. Aracı süngerle yıkıyoruz çizilme sebebide yıkadıktan sonra çekçekle çekmek... Yeni yıkanmış tazzikli sudan geçmiş araba + 0 çekçek... Çizik...

Ayrıca izolasyon iyi diyen arkadaşlar var fitillerde çok dandik. Arabanın her yanı su içinde kalıyor.

Bizim araç 2008 model...Fitillerden içeri bir gram su girmiyor...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.