aracımın tafik sigortasının bitiş tarihi 28/8/25. hasarsızlık kademem 8. Şu anki aracımı elden çıkarmadan, yeni bir araç aldım. aracı 10 gün sonra teslim alacağım. Yeni aracıma ilgili firmanın web sitesinden trafik sigorta teklifi aldığımda, 4. kademeden teklif veriyor ve dolayısı ile fiyat yüksek çıkıyor.. mevcut trafik sigortamdaki 8. kademe hasarsızlığımı, yeni alacağım aracın trafik sigorta poliçesine aktarmam mümkün mü? yardımcı olabilecek var mı? |
Trafik Sigortası , Kasko , Plaka v.s |Soru,Sorun ve Görüşleriniz| (231. sayfa)
-
-
Hasarsızlık indirimi bulunan aracı satmadan ve poliçesini satıştan iptal ettirmeden aynı tipteki yeni alacağınız araca hasarsızlık indirimini aktarmanız mümkün değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SigortaOfisi -- 1 Ocak 2025; 22:53:34 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Trafik sigortasındaki hasarsızlık indiriminin süresi ne kadar peki..Diyelim ki 8. Basamaktayım ve aracımı sattım..Yeni aracımı ne zamana kadar alırsam bu 8. Basamaktan yararlanabilirim...Cevabınız içinde şimdiden teşekkür ederim...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Üstadım bende 10 gün önce aracıma kasko yaptırdım Dijipol.com üzerinden ,en en makul teklif Ana sigortadan geldi bende onu yaptırdım, açıkçası Ana Sigortayı ilk duydum, siz nasıl bilirsiniz:),
Teşekkürler.
Boşta olan hasarsızlık indiriminizin yanma gibi bir durumu yok. 5 sene sonra da yeni araç alsanınız sattığınız ve aldığınız araç aynı tipse sistem referans olarak bu hasarsızlığınızı çekecektir.
Merhaba,
Ana Sigorta bizim de çalıştığımız bir sigorta firması. 2020 yılında kuruldu. Bu nedenle çok bilinirliği yok. Ancak şimdilik acentemiz bünyesinde yaşanan hasar sonrası dönüşlerimiz de başarılı oldu.
Teşekkürler 👍
Rica ederim, kazasız günler.
2012 aracım kazaya karıştı ve 75 kusur bana verildi baya maddi zarara uğradım 3 araçlı kaza. Dolmuşçu arkadan vurdu 25 kusur yazıldı. Tamamen haksızlık. Sigorta firması masrafların %100 bana rücu edileceğini söylüyor böyle bir durum var mı gerçekten?
aracım 2012 ford focus 1.6 tdci hatchback
bugün trafik sigortası yaptırdım unico sigorta 7600 tl
kasko zurich sigorta yetkili servis vs dahil 11800 tl ye geldi.
2. senem hasarsızlıkta
-
Merhaba, öncelikle geçmiş olsun.
Kusur oranında haksızlık olduğunu düşünüyorsanız süresinde itiraz yoluna başvurmalısınız. Kusur oranı SBM tarafından belirlendi ise 5 gün içinde itiraz edebilirsiniz. Tutanak polis tarafından tutulduysa Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne, Kazanın yaşandığı yerde bulunan Sulh Ceza Hakimliğine ise 15 gün içinde başvurabilirsiniz. Yahut Asliye Hukuk Mahkemesine dava açabilirsiniz. Kusur oranı değişmezse %75 kusur asli kusur olarak geçer ve kusur oranında rücu durumu doğabilir. Kaskonuz var ise veya trafik sigortanızdaki teminatlar yeterli ise süreci daha sağlıklı atlatabilirsiniz.
Hayırlı olsun. Trafik sigortanız mevcut şartlarda uygun gelmiş, kaskonuz için daha uygun alternatifler olabilirdi diye düşünüyorum.
Kazasız günler dilerim.
hocam acıkcası kasko teklifini öncelikle sigortam.netten aldım aynı teklife taksitli fiyatı daha pahalıya geliyordu. özellikle yetkili servis seçiyorum özel servislere pek güvenmiyorum. en azından serviste yapılacaksa yapılsın yapılamayacaksa perte ayrılır kaza anında. geçen sene 9600 tl den güvenerek neovadan yaptrmıstım bu sene için uygun diye düşünüyorum geçen sene kazıklandık resmen.
-
Tercihler ve ihtiyaçlar kasko primini etkileyen unsurlar. Aracınızın yaşı sebebiyle ilk poliçenizde teklif alabileceğiniz şirket sayısı sınırlı olabiliyor. Dolayısıyla en uygun teklifi sunan şirketler üzerinden değerlendirme yapılmak zorunda kalabiliyorsunuz. Ancak hasarsız yenileme döneminde teklif veren şirket sayısı bir tık artış gösterebiliyor. Alternatif şirket sayısı arttıkça primlerde dalgalanmalar yaşanıyor. Teminatlarınız yeterli ve içinize sindiyse problem yok. Kazasız günler dilerim.
Hocam sigorta acentanızdan destek alınız, sizin haklarınızı korusunlar.
Tarafınıza rücu kısmı yönetmeliğe göre bazı haller de yapılabilir.
Sigorta şirketleri kafalarına göre rücu işlemi uygulayamazlar.
-
Peki eski aracı satamadan yeni poliçeyi 4.kademeden kestirdik diyelim, eski aracı 1 sene içerisinde satarsak yeni aracımızın poliçe yenilemesinde indirimi tekrar alabilir miyiz?
Yoksa bu haklar tamamıyla yanmış mı oldu?
-
Hasarsızlığınız yanmaz.
Acenteniz bu konuda sizi bilgilendirmedi mi?
Poliçenizi kesen acentenize ya da sigorta şirketinize hasarsızlık indirimine konu aracınızı sattığınızı ve referans düzeltme zeyilinden bahsedin..
Yok hocam bahsetmedi. Zaten henüz satmadım aracı. Satınca bu söylediklerinizi ileteceğim. Çok teşekkür ederim.
Rica ederim.
Kazasız günler.
Merhabalar geçen sene oğlum adına aldığım ötv muaf aracımın sigortası geldi bu sene kaza vs olmadı 5.basamağa yükseliyorum ama tavan fiyatla alakasız fiyatlar çıkıyor çoğu firma teklif bile vermiyor 20000 tl civarı teklif eden şirketler var sorun nereden kaynaklanabilir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X