25 yaşını geçmiş araçlar ötv indirimine girmeli yada trafikten men edilmeli. 20 yaş altı ise yüksek vergi dilimine girmeli. |
Trafikte en çok bulunan modeller: Doğan/Şahin ve Toros zirveyi paylaşıyor (6. sayfa)
-
-
Bir torba kömüre ruhunu satıp "EVET" derken bunları dusunecektiniz.15 yıldır hiç olmadığı kadar fakirleştirildiniz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aycibin -- 10 Kasım 2021; 23:46:18 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
şehrine göre degişiyor bazı yerlerde hep torosa binerler...büyük şehirlerde yeni model araba çok fazla eski modeller piyasadan kayıp oluyor.
-
ilçeler ve şehir merkezleri çok çok farklı. açıkcası bende en çok renault r19 görüyorum etrafta
-
Yetmez ama evet
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bu araçlar da 100 bin sınırına dayandı
rica ederim...
kpss'de sorular zormuş baya.. karlısınız desenize, koyun bir kenara ne zaman lazım olacağı belli olmaz.
-
çoktan unutulmuş olması gereken arabalar hala ihtiyaç olarak alınıyor şu arabaların bir an önce trafikten kaldırılması gerek ama nerdeee
-
20 yıl önce üretimi durmuş otoomobiller. Uzaya astronot gönderecekmişiz birde...
-
Corolla ve egea yakın gelecekte 1-2 olur gibi gözüküyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr0742 -- 11 Kasım 2021; 10:50:59 > -
Yürütme maliyetleri düşük her türlü yeni,çıkma parçaları mevcut basit mekanik aksam karışık olmayan elektrik aksam biraz işten anlayan kendi bile tamir eder hal böyle olunca piyasanın 3 atlısı kuş serisi,r9 ve toros oluyor.
-
Türkiyede egonomi eyi her evde araba var
-
Daha eskileri de çok, şu araç taa 2000 model, hurda indirime giriyor burada olsa
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Şahin,doğan isteyen Ankara ya buyursun.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu araçlar ve gerisi eskir. Firmalar artık öyle çalışanlara araç vermiyor. Veremiyor...
Araç krizi ile ilgisi yok bizdeki fiyatların. Kur ve ötv ile ilgili. Yani yoksulluk.
Yoksul ülkemizde daha da yoksullaştı. Son 12 senede 250 milyar dolar hazine garantili ihaleler malum 5+1 aileye verildi.
Tıksırıncaya kadar..
10 yıl sonra trafikte gördüğünüz araçların ortalama yaşı 8~12 olacaktır.
Sonrası malum : motor ve moped o hep TV'lerde görüp alay ettiğimiz fakir ülkeler vardı ya. Motor ve moped kullanan ülkeler normal aracın olmadığı. Bizde öyle olacağız. Oluyoruz. Dolar 15 TL olacak çünkü 2 yılı var şurda.
Anladınız mı? Artık kafeye gidip çay içmek lüks. Çünkü artık buhranda yoksul bir ülkeyiz.
Ülkeler böyle batma bitme noktasına geldiğinde özgürlüklerinden oluyorlar. Osmanlı nasıl özgürlüğünden olup serve imza attı açın okuyun
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknoCat -- 11 Kasım 2021; 12:36:36 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Tek hayalim zengin olup şu kuş serilerini hepsini toplayıp imha etmek. Geri dönüşüme bile vermeden moleküllerine ayırmak sonra kapsül halinde uzayda kara deliğe göndermek
-
Rakamlar inandırıcı gelmedi... Bu işte başka bir iş var. Trafikte genç zibidiler haricinde kuş serisi otomobil hiç görmüyorum artık. 90'lı ve 2000'li yıllara göre hele hiç denebilecek düzeyde. O zamanlarda da taksi manyaklığı ve devlet dairesi araç filosundan nasibini aldı bu seri. Örnekteki gibi.
Kartal'dan E5'e çıkıp Beylikdüzüne kadar ilerleyelim. Bence 1 tane bile Tofaş görülemeyecek trafikte. Zaten görülse de muhtemelen hararet yaparlar o trafikte LPG'li yorgun motor sebebiyle... Benzinliler yapmaz da. Manzara bu olacak yani.
Anadolu şehirlerinde yaygın oldukları konusuna gelince bu konuyu gördüğümden beri etrafımda Tofaş-Toros arayarak dolaşıyorum Eskişehir'de bir elin parmağını bile geçmeyecek kadar görebildim henüz. Mesela küçük bir şehir olan Bilecik'te Bozüyük'te bulundum geçtiğimiz günlerde.. Yine yoktu bu araçlar piyasada. Oto Yıkamacı'da falan gördüm onun da önü yerde arkası havaya kalkık yukarıda yazdığım tanıma cuk oturan seviyede bir Tofaştı. Doğu bölgesinde falan yaygınlar demek ki yoksa bunun başka bir açıklaması yok yani. Bir de şu meşhur Ankara-Konya muhabbeti. 600 bin aracı 300'er şekilde aralarında paylaşıyorlar herhalde.
-
Böyle düşünüyorsanız insanlara yardım edin de daha iyisini alsınlar hocam. Çoğu insan için tercih değil mecburiyet bu durum.
-
Öyle devam etsinler sadece batı şehirlerinin merkezine girmeleri yasak olsun[istanbul harici] diyorum
Avrupada bazı şehirlerde dizeller yasak girerlerse ayak basma vergisi ödüyorlar.
Burda dizelden beter 40senelik arabalar siyah duman atıyor heryere
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 12 Kasım 2021; 9:45:21 >
Istanbul icin dediklerinize sasirmadim. Mesela Malatya merkezde 100 taneden 8-10 tane falan görüyorum. Ki 2008-2009da apaçi tayfa çok alırdı tofaslari. Modifiye + patlak egsoz + patlak hoparlör üçlemesiyle. Ancak onlar bile simdi Civic ten asagisina binmiyor genellikle. Galiba is guc edinip citayi yukselttiler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Osiris34 -- 31 Mayıs 2022; 15:22:0 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X