Şimdi Ara

Triger kayışı markası önemli midir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. 2016 model bir polo aracım var. 120 bine geldi. Triger seti değişecek. Sorduğum farkli özel servisler 12 bin ile 17 bin arasında çeşitli fiyatlar verdiler. Ama hangi marka triger takılacak, hangi marka daha iyidir bunlar hakkında bilgim yok. Triger setinde marka önemli midir sizce? Yani kopma veya çabuk aşınma gibi ciddi sorunlar doğurup sonrasında daha büyük masraflar çıkartır mi Yoksa 12 bin diyene gidip yaptırayım mi direkt?

• Kesinlikle kaliteli taktırmanız gerekiyor.
  • gidin servisten parçayı orjinal alın, işçiliğini dışarı yaptırın derim

• Belli başlı kayış üreticileri var hocam.
    Dayco, gates, continental gibi hepsi iyidir. (Sahte olmadığı sürece)
    En ucuz fiyat verene değil mümkünse sadece vw marka araçlara bakan, sente aparatlarına sahip biyere yaptırın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metinTasci -- 6 Eylül 2024; 22:41:37 >
  • dayco almayın..sahtesi çok fazla piyasada

• Her şeyin markası önemlidir, yoksa marka diye bir şey olur muydu?..
  • Vw de genelde orjinali İNA marka oluyor veya gates de olabiliyor parçayı siz alın ve mutlaka devir daim ile birlikte değiştirin ayrıca bu işi deneyimli bir usta yapsın yoksa sente atarsa motoru kucaklarsınız
  • Yetkili serviste yaptırın temiz olsun muhatap olsun sanayi uçsuz bir derya
  • VW grubu için çakması, sahtesi, tek farkı üstünde markası yazmıyor diyeni çoktur. Tanıdık değilse usta, parçayı orjinal servisten temin edin. Kalite farkı elbette var, fiyat ondan farklı.

• Herkese mesajları için çok teşekkür ederim. İna marka takan güzel bir yer buldum oraya yaptıracağım. Teşekkürler
  • 4KabileReisi 4 kullanıcısına yanıt
    Vag grubu aracınız olduğu için INA triger seti ve su pompası takmanız daha mantıklı olur çünkü INA çıkar genelde. Zaten Schaeffler grubu Continentalin %50 den fazlasına sahip. Schaeffler grubunda;

LuK(baskı balata, şanzıman parçaları)
    INA(triger, gergi vs)
    FAG(Alt takım, süspansiyon parçaları)
    Ruville(rulman, bilya, porya)

Bulunur. Continental triger setlerinde mesela gergiler ina çıkar, ina triger setlerinde ise kayış continental çıkabilir (parçaya bağlı)

Mesela benim ina triger setimde kayışta ina damgaları vardı başka yoktu, belki üretici contitechti bilmiyorum ama inanın içinden hep ina markalar çıkmıştı. Ama sanayideki ustam contitechlerin içinden ina, inanın içinden ise contitech parçalar çıktığını söylemişti.

Triger kayışı markası önemli midir?

Ben ağır bakımda trigeri değiştirirken üzerinde yetkili servisin taktığı vardı ve kayış contitech çıkmıştı

Yağ pompası kayışınıda değiştirmiştim oda fabrikasyon çıkmıştı ve Dayco marka çıkmıştı yanında vw ag amblemleriyle beraber

Kısacası ina, gates, dayco, contitech bu 4 ü kaliteli markadır. Sıralama ise benim kanaatimce 1)ina 2)gates 3)contitech 4)dayco diye gider. Çünkü ina ve contitech daha fazla fabrikasyon çıkar. Gateste almanyada yetkili olmayan servislerin tercihinde çok fazla ve Amerikada oldukça popüler (V kayışım ve krank kasnağım Gates mesela)

• MeGaDave06 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim yorumunuz için ben de öyle düşünmüştüm sagolun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.