Merhaba Arkadaşlar, Son 5-6 gündür internet hattımda bir acayiplik var.Özellikle online oyunlarda pingim 35-55 arası iken birden 300-700 gibi değerlere fırlayınca kafayı yedim...Bunun için; *Windows kayıt defterindeki kayıtları optimize ettim... *Modem'i fabrika ayarlarına çevirip yeniden kurdum... *Bir çok platformda ping denemesi yaptım... *DNS değiştirdim ( Hem modemden hem de işletim sisteminden... ) *TTNet müşteri hizmetlerini aradım... Ancak bunları yapmama rağmen sonuçlar oldukça ilginç *TTNET Hız testi sonuçlarım yaklaşık : 1.5 Mbps Download - 0.4 Mbps Upload şeklinde. *Speedtest.net Hız testi sonuçlarım ise 2.6 Mbps Download - 0.6 Mbps Upload şeklinde. *Bana kotayı aştığımı bu nedenle internet hızımın düştüğü söylendi fakat Hotfile.com'dan (Min.800 Max.1200) Kbps hızında download yapıyorum ayrıca modem arayüzünde downstream hızı 8191 olarak görünüyor. *İlginç olan diğer bir nokta ; CMD'den google'a ping atıyorum sonuç 60 ms CMD'den r10.net'e ping atıyorum sonuç 10 ms Call of Duty Modern Warfare 2'de Serverlist'te sunucunun ping'i 300+ ms olarak görünüyor fakat CMD'den sunucu ip'sine ping attığımda sonuç 23 ms Şimdiden teşekkürler...