Nasıl bir kredi bu? |
Tüketici Kredi Kampanyaları & İndirimleri 2020 - ! GUNCEL (837. sayfa)
-
-
100.000 veriyor 3.99 sigortasız 24 ay, sana 90 yatırıyor, 10.000 i kovan adında bir hesaba atıp 90 gün bloke koyuyor. 90 gün sonra çekebiliyorsun. Kredi ismi masrafsız diye geçiyor uygulamada. Hatta 3 ay ödemesiz seçeneği de var. ( Vakıf maaş müşterisiyim sky limit de açık)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Kredi demek yatırım değildir ve kredi ile yatırım yapmak risk demektir. Öncelikle insanlar bazı ihtiyaçları için (her türlü ihtiyaç gıda, eğitim, araba, elektronik eşya, ev ve daha çok çeşitli) kredi kullanır.
Kredi ile yatırım ise aşırı riskli bir işlemdir ve aslında bir nevi kişinin Geleceğe bakışı / öngörüsü /yorumu dur. Geçmiş yıla ait enflasyon rakamını 1-2 puan geçip kar etmek değildir. Bu şekilde pasif yatırımcı olunur ki onun da karşılığı insanı sonunda maddi felakate sürükleyecek olan faiz dir. (faiz kazancı yatırımcı kişi için uyuşturucu gibidir zamanla miskinleştirir ve yavaş yavaş eritir sizi)
Ben yatırımcı olarak geleceğe dönük risk alırım. Sen almazsın. Bi başkası farklı bir risk alır. İşte kredi burada risk alanlar içindir. Tabii ki mantıksız saçma riskler kişiyi bağlar.
Çok basit kendimden risk örneği verirsem, 4,1 ile yıllık yaklaşık %90 maliyetle kredi kullanırsam bu parayla döviz bazlı enstrümanlara yatırım yaparım. Hükümetin döviz fiyatını baskıladığına inandığım ve yakın zamanda bu baskıyı kaldırmak zorunda kalacağını düşündüğüm için bunu yaparım. Eğer gerçekleşmez ise zarar ederim. Gerçekleşirse yüklü güzel bir kar elde ederim. Benim olayım budur. Mantıklı öngörüler ile risk almak.
Unutmadan şu anki piyasa faizleri uygundur demiyorum. İhtiyaç için kullanılabilirdir. Aylık %4,25 faiz Tefeci / yıkıcı faiz değildir.
Veee elbette tüm bunlar yatırım tavsiyesi felan değil kendime notlardır. Her koyun kendi bacağından asılır.
-
Merhaba, taşıt kredisi alacaksanız bir ön bilgi vermeyince daha doğrusu yaşadıklarımı anlatayım. Akbank’ta yaşadım süreci. Araç alacaktım geçen senem ruhsatı Akbank’a verdim (o süreçte onaylı adıma yüksel miktarda kredi limitleri tanımlıydı Akbank’ta) Akbank aradı yok şu eksik şu lazım, yok maaş yazısı lazım, maaş yazısı imzası imza sirkisi ile tutmuyor diye süreci çok uzatmıştı sonra da iptal etmişti başvuruyu. Bende daha sonra kurumsal bir galeriden baktım aracı, baktığım kurum Akbank’la anlaşması olduğunu normal oranın 0.50 puan daha altında hemen onaylanacağını söylemişti ve öyle de oldu. Oradaki sisteme tc bilgilerini girdi 30 saniyede kredinizi tamam dediler. Hemde bireysel başvuru yaptığım oranın daha altına.
Yani demem o ki, güvenilir kurumsal galerilerin anlaşmaları sayesinde daha ucuza daha kolay kredi çıkartabiliyorsunuz. Ama araçları alırken çok detaylı incelemek gerekiyor. Normal galeriler de ucuz kredi çıkartıyor ama onlar genelde satamadıkları toplama araçlara yapıp oradan aşırı kazanç sağlıyorlar.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Hocam zaten şu an bu faiz oranları ile yatırım amaçlı kredi çekilmez.Çeken insanların çoğu yukarıda 2 kredi çeken arkadaşın dediği gibi kk vs takla attırmamak için borçlarını kapatmak icraya düşmemek için çekiyor.
-
araç alırsanız, bu kredinin üzerinde kar getirecektir.
-
1 milyonluk araç bir yıl sonra 1milyon 870 bin tl mi olabilir demek istiyorsunuz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
evet. örneğin polo.3 ay önce alanlar 1.100 TL gibi bir fiyata aldılar. Şimdiden aracın fiyatı 1.350 oldu. Seneye bu zamanlar 2 milyona alamayacaksınız bu aracı.
-
O iş zor. Ovp dönemi var 3 sene seneye kasım'da erken seçim olmaz ise zor. Olur ise öncesinden faiz düşürmeye başlarlar o zaman belki.
-
Arkadaşlar işbankasından kullanılan kredilerde poliçe iptali nasıl oluyor ? Kredi hayat sigortası poliçe iptali kısmına poliçe numarası yazıyorum poliçe bulunamadı diyor Anadolu sigorta poliçe iptali için kendi sitesine yönlendiriyor ama ordada poliçe çıkmıyor. Krediyi az önce çektim bu arada
-
İyi akşamlar teb den sigorta iptali yapabilir miyiz, daha önce yapan varmı acaba
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hehe sen öyle san
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Yükselecek diye algı yapıyorlar.
-
Vakıfbank’ta 1 haftadır masrafsız kısmından deniyorum şu anda işleminizi gerçekleştirmeiyoruz daha sonra tekrar deneyin diyor daha ilk başta. Diğer sayfalarda sorun yok burada sorun var
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
ben kullandım hocam. sky limitiniz de yer kalmamıştır diye tahmin ediyorum.
-
😀sky limitim tanımlı değilmiş 😀onu tanımlattım bugün şimdi kullanabiliyorum ama 100 bin üzeri 24 olmuyor 🥲
İki tane yüz bin çekseniz vermez mi acaba :)
-
Hocam poliçe iptaline girdikten sonra kredi hayat sigortası poliçe iptaline gir orada pol,çe numarası var onu gir ve iptal et sonra senin ararlar çaydırmak için iptal etmek istiyorum de 2 güne yatar
-
Belki ufak bir tutar ama yinede danışmak istedim. 15 bin TL 1.99 dan taksitli nakit avans çekip altın almak mantıklı olur mu. Faiz tutarı 600 700 tl arası bişey oluyor. 3 taksitle geri ödeme
1.99 kim veriyor yav
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X