Şimdi Ara

Tüm disklerde 128MB Reserved Partition bölümü var. Bu gerekli midir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar disklerimdeki 128MB lık Reserved Partition bölümleri neyi ifade ediyor ? Silersem bir sorun olur mu ? Tüm disklerim GPT olarak ayarlı. GPT disk bölümlemede araştırdığım kadarıyla diskin başında ve sonunda header oluşturuluyormuş. Primary GPT header(Diskin başında) - Secondary GPT header (Diskin sonunda). Kalan orta kısım ise veri depolama için kullanılıyor. Benim anlamadığım oluşturulan bu bölümleri kullanıcı görüyor mu ? Mesela Windows disk yönetiminden bölümler oluşturduğum zaman windows diskin başında "primary partition" yada diğer adıyla "reserved partition" adıyla 128.00MB veya 15.6MB bölümler oluşturuyor. Fakat bu bölümleri "EaseUS Partition Master" programıyla oluşturduğumda diskin başına ve sonuna yada bölüm aralarına herhangi bir bölüm oluşturmuyor. Boyutu nasıl ayarladıysam öylece bölüm oluşuyor. Şimdi merak ettiğim şey. Bu Reserved Partition GPT disklerde başta ve sonda oluşturulan ((Primary GPT header(Diskin başında) - Secondary GPT header)) headerlarle bir alakası varmı ? İşletim sisteminin bulunduğu disk hariç diğer bütün disklerimdeki 128.00Mb lık alanları istemiyorum. Hepsini veri depolamada kullanıyorum. Bu bölümleri silersem bir sorun oluşur mu ? Eğer bu bölümler gereksizse verileri yeni diskime taşıyıp bu diskleri "EaseUS Partition Master" programıyla yeniden düzenleyeceğim. Aşağıdaki resimde disk bölümlerini kırmızı ve yeşil olarak işaretledim.

GPT Disklerin yapısı

Kendi kendine oluşmuş disk bölümleri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Byrak85 -- 8 Ocak 2019; 20:59:48 >

• Yok mu bir bilen?
  • Gpt demek zaten efi boluntusu ayrılmış disk demek
    Mbr kurulum yaparsaniz efi boluntusu olusmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mulobbo -- 12 Ocak 2019; 18:9:48 >
  • İşletim sisteminin kurulduğu diskten bahsetmiyorum. Veri depolamada kullanacağım disklerden bahsediyorum. Diskleri diskparttan clean yapıyorum. Daha sonra gpt disk oluşturuyorum. Sadece 128MB lık Reserved Partition bölüntüsü otomatik olarak geliyor. Ben bunu silmek istiyorum. 5 TB diskim var. 1 TB olacak şekilde 5 bölüme ayıracağım. Ve bu bölüntülerin üstünde veya altında veyahut ortalarında 1 - 2 MB lık boşluklarda istemiyorum. Windowsun kendi disk yönetimiyle oluşturduğumda bu şekilde kafasına göre bölüntüler oluşturuyor. Fakat bu işlemleri "EaseUS Partition Master" programı ile yaptığımda hiç bir bölüntü oluşmuyor. Nasıl istiyorsam öyle yapıyorum. Bende diyorumki EaseUS Partition Master programı ile istediğim işlemleri yaptığımda yarın öbürgün veri kaybı falan yaşar mıyım ? Windowsun kendi kendine oluşturduğu bu 128 MB lik Reserved Partition bölümü çok çok çok mu önemli ? Nedir bunun esprisi bunu soruyorum ? Reserved Partition bölüntüsü GPT disklerdeki header ile alakalı bişey mi ?

Tekrar söylüyorum ! Veri depolama disklerinden (D:, E:, F:, G:) bahsediyorum. C: diskinden bahsetmiyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.