Şimdi Ara

Tümsek Terörü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
3.216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İstanbul'da Büyükçekmece'de yaşıyorum ve belediye açık ve net bir biçimde ''tümsek terörü'' estiriyor.Büyükçekmece'nin ana caddesinde ilerlerken arkamdan durmadan beni sollamaya çalışan ve karşı şeritten araba gelmesi sonucu başarısız olan taksici dangalak arkadaşa kızıp hızımı biraz artırdım ve tümseği farketmeme rağmen istediğim kadar yavaşlayamadım ve aracın altını vurdum.Buraya kadar olan kısmı normal ama belediyenin dün olmayan bugün olan süper tümseği hiç normal değil.Hadi okadar büyük tümsek yaptınız yerlere konan yansıtıcıdan koyunda uzaktanda farkedelim.Arkadaş içime öküz oturdu bir parça kırılmış gibi ses çıktı inip baktım bir şey bulamadım.Belediyeyi kime şikayet edeyim ki ben?
    Plastik tümsekler varken devasa beton tümsek nedir gözünü seveyim ya?

• Insan hayatı onemlı olmadıgından dokup gıderler betonu. Dunyada en cok b.k yoluna gıdıpte olen yaralan bır ulke varsa orada Turkıyedır. Bır aracın duramayıpta tumsekten gecmesı beton tumsek varsa hayatına mal olabılır ama normal olması gereken tumsek olursa zarar gormez

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • siz esenyurt'a gelmediniz hiç heralde
  • Türkiye'de altı alçak araba işkenceye dönüşüyor malesef.
  • Şikayetvar'a da yazdım ama belediye belediye değilki. 12 hazirandaki şikayete bile geri dönmemişler.Bağlı oldukları siyasi partiye ve Büyükşehir Belediye'sine de şikayetimi bildircem.Ani fren yapsam arkamda araba var, yavaşlayabildiğim kadar yavaşladım ama zıpladık ve vurduk altını doğal olarak.
    Arkadaş araba alırsın kol gibi vergi ödersin yetmez,akaryakıt alırsın kol gibi vergi ödersin hala yetmez, bu vergilerin yol olarak döner dersin o da dönmez.Anca beton tümsek yapar belediye...
  • Çevrede en az 6-7 kişi bulup bu link üzerinden şikayet oluşturun. Tümseğin birkaç fotoğrafını çekin ve ayrı ayrı şikayetlerde gönderin. Bazılarını inanılır gibi değil ama kaldırıyorlar...

http://www.beylikduzu.bel.tr/beyaz/basvuru/basvuru_form.php
  • quote:

Orijinalden alıntı: Burhan

Çevrede en az 6-7 kişi bulup bu link üzerinden şikayet oluşturun. Tümseğin birkaç fotoğrafını çekin ve ayrı ayrı şikayetlerde gönderin. Bazılarını inanılır gibi değil ama kaldırıyorlar...

Hatalı tümsekleri yapan Beylikdüzü değil Büyükçekmece Belediyesi,sanırım şu adres daha doğru bu iş için :
    http://application2.ibb.gov.tr/forms/beyazmasa/

Bir dahaki geçişimde fotoğrafını çekeceğim.Şimdilik fotoğrafsız bir şikayet attım,bir dahaki şikayetim fotoğraflı olacak.Ama gerçekten belediye olarak dökülen bir ilçe ayrıca çok sevgili belediye başkanımız A8 ve Toureg araçlarıyla gövde gösterisi konusunda bir numara.

Edit :imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thecubamojito -- 1 Temmuz 2012; 2:55:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: thecubamojito

quote:

Orijinalden alıntı: Burhan

Çevrede en az 6-7 kişi bulup bu link üzerinden şikayet oluşturun. Tümseğin birkaç fotoğrafını çekin ve ayrı ayrı şikayetlerde gönderin. Bazılarını inanılır gibi değil ama kaldırıyorlar...

Hatalı tümsekleri yapan Beylikdüzü değil Büyükçekmece Belediyesi,sanırım şu adres daha doğru bu iş için :
    http://application2.ibb.gov.tr/forms/beyazmasa/

Bir dahaki geçişimde fotoğrafını çekeceğim.Şimdilik fotoğrafsız bir şikayet attım,bir dahaki şikayetim fotoğraflı olacak.Ama gerçekten belediye olarak dökülen bir ilçe ayrıca çok sevgili belediye başkanımız A8 ve Toureg araçlarıyla gövde gösterisi konusunda bir numara.

Edit :imla

Pardon, niye beylikdüzü belediyesini attım ben de bilmiyorum

Sen fotoğrafları da çek en kısa zamanda. Çevrede oturan insanlardan da bu şekilde şikayet etmelerini iste.

• Ankara da yaşıyorum ve tümseklerden çok fazla şikayetçi değilim sağolsun belediye genel olarak kurallara uygun yapıyor uygun olmayanları da yavaş yavaş kaldırıyorlar hatta kimi zaman sinir bozucu plastik tümsekleri vatandaş 2-3 parça söküp geçilebilecek kıvama bile getiriyor ama aynı bende ne zaman Eskişehire veya İstanbula gitsem tümsek değil adeta bariyer şekilde yapılmış beton dökümlere ister istemez biraz hızlı gidip kolay kolay sürtmeyen skoda fabianın altını sürtüyorum. Bu konuda mutlaka gerekli mercilere şikayet yapılıp düzeltilmesini istemekte fayda var.
  • 1 hafta önceden sağlam bir tümseğe girip aks ve kornayı koparmıştık 1 hafta sonra yolu yamamışlar
  • Türkiyenin heryerinde malesef böyle, Suv'umla tümseklerden uça uça gidiyorum bir gün süspansiyon elimde kalacak
  • Maalesef ne şoförlerimiz ne de belediyelerimiz şu ilkellikten kurtulamadı.Sıkı bir denetimle bu işler çözülür ancak kimse oralı olmuyor....
  • Geçen yıl caddeden son sürat geçip insanları yaralayan kendini bilmezler için belediyenin beyaz masasına yazdım, gelen cevap:

Sayın .........,

Bahsedilen hız kesici, tümsek, kasis vb. çalışmalar alınan karar doğrultusunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi Trafik Kontrol Merkezi tarafından değerlendirilmekte ve uygun görülen yerlere yapılabilmektedir. Taleplerinizi tkm@ibb.gov.tr adresinden ilgili kuruma iletebilirsiniz.

Saygılarımızla.

Bunun üzerine ilgili yere aynı şikayetimi ilettim ve gelen cevap:

Sayın,

İl Trafik Komisyonu Başkanlığı’nın konu ile alakalı 23.02.1990 tarih-1990/11 sayılı kararı, ayrıca UKOME’nin 20.05.1996 tarih-96/7-2 sayılı kararı gereği şehir içindeki yollara plastik ya da asfalt hız kesici set ve tümseklerin yapılması yasaklanmıştır. Yollarda mevcut bu gibi tümseklerin ve kasisler kademeli olarak kaldırılıp yerlerine uyarı bant uygulaması yapılacaktır.

Trafik Müdürlüğü olarak kurumumuz (muhtelif boyalarla maksimum 3 mm. kalınlıkta) “Uyarı Bant” uygulaması yapmaktadır. Uyarı bant uygulaması araçları fiziki olarak yavaşlatmaktan ziyade oluşturacağı sesle sürücüyü uyarmak amaçlıdır.

Talebiniz uyarı bant uygulaması talebi olarak değerlendirilmek üzere ilgili birimimize iletilmiştir. Şikayete konu noktada ekiplerimizce yapılacak inceleme sonrası alınacak karar doğrultusunda gerekli görülen işlemler yapılacaktır.

İlginize teşekkür eder, iyi günler dileriz.

İlginç olan ben bu şikayetimi iletmeden yaklaşık 3-4 ay kadar önce paralel caddeye 2 büyük beton tümsek koymuşlardı. Adamına göre muamele böyle olsa gerek.

• Bende nefret ediyorum çünkü altı alçak araba kullanıyorum ama maalesef bizim ülkemizde bu tümsekler yada hız kesici unsurlar şart... Sadece yapımı için kriter ve standartlar olmalı, belediyelerin değilde kişilerin yaptıkları fazla abartı oluyor ve araca zarar veriyor.. Bizim sitenin arka yolunda site görevlileri yapmıştı özellikle bir tanesinde araç boş ve nerdeyse durarak geçsemde çarpıyordu Allahtan belediye hepsini traşladı şuan çarpmıyor..
    Ancak konuya örnek teşgil eden B.çekmece ve esenyurtdaki tümsekleri çok iyi biliyorum, adam akıllı geçince benim aracımın bile altı hiç bir şekilde vurmuyor... O tümsek plastik olsa bile düzgün geçilmezse arabaya zarar verir...
  • Tümsek olmayan yerlerde bildiğiniz krater...

Hız kesici tümsekleri de hız kesmeye değil direk arabanın alt takımı bıraktırmaya yapıyorlar...Hele arabanız alçaksa.

Suv şart ülkemizde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jack_daniel's

Tümsek olmayan yerlerde bildiğiniz krater...

Hız kesici tümsekleri de hız kesmeye değil direk arabanın alt takımı bıraktırmaya yapıyorlar...Hele arabanız alçaksa.

Suv şart ülkemizde.

Kesinlikle katılıyorum.

Araca zarar vermek için illa uçarcasına gelmek gerekmiyor.50 km/s ile girince bile insanın dengesi alt üst oluyor.Kasisleri boyasalar neyse,gizliyorlar resmen.Kasisi farkedip önce frene asılıp öne yığılmaktan sonra da önlü arkalı zıplamaktan midem bulanıyor resmen.Boyayın şunu millet nasıl olsa kasis var diyip yavaşça gelsin.

Bir de gitgide genişletiyorlar kasisleri.Yakında 4 teker aynı anda kasisin üzerinde olacak sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: causeandeffect
    ...gitgide genişletiyorlar kasisleri.Yakında 4 teker aynı anda kasisin üzerinde olacak sanırım.

Esenboğa'da öyle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vipmail123

quote:

...gitgide genişletiyorlar kasisleri.Yakında 4 teker aynı anda kasisin üzerinde olacak sanırım.

Esenboğa'da öyle.

Onlar yine usturuplu hocam,yüksekliği fazla değil,en temizi öyle olması aslında.
    Benim bahsettiğim hem normal kasisten daha yüksek hem de geniş olanlar,hızlı girince bagajdaki takım çantasının zıplayıp geri düşme sesini duyuyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: jack_daniel's

Tümsek olmayan yerlerde bildiğiniz krater...

Suv şart ülkemizde.

Hocam otomobil FD6 zaten alçak birde 3 kişi nereden baksan 200 kilo varız.Belediye başkanımız gibi Toureg'imiz olmadığından arabamızın alt takımlarını parçalamak zorundayız galiba.Anladığım kadarıyla da bu ''bant'' dedikleri gerizekalı tümsek uygulaması standartlar dahilindeymiş.Tamam yavaş gidelim şehiriçi sonuçta ama taksicileri ne yapacağız? Adam hem beni sollamayı beceremiyor hemde tamponuma giriyor,takip mesafesinden haberi olmadığı için benim ani fren şansımıda yok ediyor.Tümseği 10-15 metre kala farkedip yavaşlamaya çalıştım ama vurdum altını ne yazıkki.
    Gerçekten bunu standart kabul eden İBB yöneticilerinin akıl sağlığından şüphe ederim,sürekli arkamdaki taksiciyi kontrol etmeden kullanmış olsam sert bir fren yapıp arkamdaki taksicinin bana vurmasına neden olabilirdim ve dün gece başım çok ağrıyabilirdi bu tümsekler yüzünden,keşke taksinin plakasını alsaydım bir duğrağına uğrayıp takip mesafesinin ne olduğunu öğretirdim.

Tümsek Terörü

Şu tarz bir şey yapmak varken beton kasis yapan belediyeye

edit:resim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thecubamojito -- 1 Temmuz 2012; 16:21:31 >

• quote:

Onlar yine usturuplu hocam,yüksekliği fazla değil,en temizi öyle olması aslında.
    Benim bahsettiğim hem normal kasisten daha yüksek hem de geniş olanlar,hızlı girince bagajdaki takım çantasının zıplayıp geri düşme sesini duyuyorum

Ben Sakarya'dakileri çok sevmiştim. Büyük ama yavaş geçince hiç sarsmıyor. Fakat hızlı giderseniz uçarsınız.

Bir de ODTÜ'nün içindekiler var. Onlar da çok büyük. Fakat ben 40km/h ile geçiyordum.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.