Şimdi Ara

Türk.net VoWifi (Wifi Arama) Hizmetini Engelliyor (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
486
Cevap
11
Favori
26.406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Port tetiklemeden değil de normal port açma bölümünden deneyin

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • zaltun kullanıcısına yanıt
    Modemden port açtığınız zaman hala daha çalışmıyorsa firewall cihazında ilgili port kapalı yada engellenmiştir. Modeminizin güvenlik duvarını da devre dışı bırakır mısınız?

• ogulcanbb kullanıcısına yanıt
    Bir firewall olmamasına rağmen cgn'deki insanlar bu uygulamayı kullanamıyor. Ne dışarı salıyor paketleri ne de içeri alıyor. Yani bir nevi cgn'de firewall var. Aile profilinde sorun çözülüyor.
  • ogulcanbb kullanıcısına yanıt
    Port açma bölümünden açmak mantıklı değil. İç ağdaki lokal ip adresi soruyor. Telefonun wifi ipsi sabit değil ki.

• turuncu_ kullanıcısına yanıt
    Bu durumda Türknet cihazlarında sıkıntı var.

Modem ip adresini girin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogulcanbb -- 22 Nisan 2020; 3:1:24 >
  • @zaltunhocam ben de Asus modem kullanıyorum çözebildiniz mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ukisla7 kullanıcısına yanıt
    çözüm olmadı. modemden port açma işlemini de yaptım.güvenlik duvarı kapalı. halen wowifi bağlanmıyor.

zaten güvenli profile geçince cgn den çıkıldığı için bağlanıyor wowifi ama orada da önceden dışarıdan gelen aramalarda problem olmuyordu.şimdi ise sadece dışarı arama yapılabiliyor.yani wowifi düzelse bile vodafone da arama gelmiyor.arama yapılabiliyor sadece.

Turknet mühendisleri çok meşgul herhalde.kaç aydır çözemediler.hedef 2023 herhalde !
  • Ben de TurkNet kullanıyorum, Türk Telekom'dan geçtim 1 sene oldu. CGN'de olmama rağmen VoWifi anında aktif oluyor. Hattım Vodafone, telefonum da S10+. Sizlerde çalışmaması ilginç olmuş

• Turknet in bazı cihazlarında vowifi için sorun var adam akıllı baktırıp kök çözüm bulamıyorlar. Onun için bölgeden bölgeye değişiyor. Cgnat makinesi kaynaklı diye düşünüyorum. Güvenli interneti açıp test edin %80 %90 vowifi çalışacaktır

(tt den çıkma zyxel vmg3312 de firmware kaynaklı engel de var v2 firmware e inince düzeliyordu)
    Merhaba, bu network ekibimizin çalışmaları devam ediyor. Gelişmeleri paylaşacağız.
    Mühendisler dediğiniz bence 1 veya 2 mühendisi var o da pek donanımlı değil.
  • Arkadaşlar bu problemin sebebi "Application Layer Gateway for IPSec Protocol" ü ile ilgili görünüyor.
    Bu protokol, birbirine uzak iki cihaz arasındaki Ipsec/ike bağlantısını düzenliyor.
    Yani vowifi dediğimiz şey aslında telefonumuzla servis sağlayıcımız arasındaki bir VPN tüneli.

Ama kafa karıştıran bazı tutarsızlıklar da var. Normalde CGN'de işe yaramaması gereken port yönlendirmenin bazı arkadaşlarda bu problemi nasıl çözdüğünü anlamış değilim. Ayrıca aynı telefon ile bir servis sağlayıcı ile vowifi kullanabilirken, turk.net'te kullanılamıyor olmasını da anlamış değilim.

Meseleyi fazla uzatmıyorum, çoğunuza çözüm olabilecek şeyleri yazayım:

Modeminizin ayarlarında
    "VPN Passthrough" ya da "IPSec Passthrough" gibi opsiyonlar arayın.
    Eğer aktif değillerse bunları aktif hale getirin.
    Ya da bazı modemlerde "IPSEC ALG" diye bir seçenek olur, bu aktif değilse bunu aktif hale getirin.

Büyük ihtimalle sorununuz çözülecektir.

Örnek olması açısından, benim turk.net ile kullandığım modem, çok eskiden türk telekom,un verdiği ZTE ZXHN H168N modem.
    Bundaki Security menüsünün içindeki ALG menüsünde çıkan en alttaki IPSEC ALG seçeneğini aktif edince vowifi bağlantısı sağlanıyor.
    Ekran görüntüsü ektedir,
    Türk.net VoWifi (Wifi Arama) Hizmetini Engelliyor

• Asus modemi olan arkadaşlar wan menüsünden nat düz geçiş sekmesinden en alttaki pppoe anahtarlamayı etkinleştirip deneyebilirler mi ben bu şekil yaparak çözdüm şu an sıkıntısız kullanabiliyorum vowifiyi

• genclik17 kullanıcısına yanıt
    tp link TD-W9970'de olur mu bu
  • tuzsuz_deli_bekir kullanıcısına yanıt
    tp link TD-W9970'de böyle bir ayar var mıdır ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: canergiray77

tp link TD-W9970'de olur mu bu
    Bilmiyorum ki hocam menüde ayarlarda bulup denemeniz lazım. Aynı şekil ayar varsa denemekte fayda var.
  • canergiray77 C kullanıcısına yanıt
    var görünüyor
    screenshots.portforward.com
    TP-Link TD-W9970 ALG Settings Router Screenshot - PortForward.com
    http://screenshots.portforward.com/routers/TP-Link/TD-W9970/ALG_Settings.htm
  • tuzsuz_deli_bekir kullanıcısına yanıt
    hocam yok görünürde

• Hepsini denedim hiç birinde olmadı modemim tp link vr600

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.