Şimdi Ara

Türk.net VoWifi (Wifi Arama) Hizmetini Engelliyor (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
486
Cevap
11
Favori
26.407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Aynen hocam balkona cıkmya gerek kalmadi :) teşekkür ederim bu arada ilgi ve alakan için.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Turkcell vowifi de Intenet olmasına rağmen ses karşı tarafa iletilmiyor. Mecburen kapatıyorum vowifi yi konuşma OzAman düştü oluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: trakyAli-1986

Turkcell vowifi de Intenet olmasına rağmen ses karşı tarafa iletilmiyor. Mecburen kapatıyorum vowifi yi konuşma OzAman düştü oluyor.
    lg g7 turkcell vowifi için çözümü anlatıyorum. Siz de kendi telefonunuza göre uygulayın. Öncelikle modeminizin yazılımını güncelleyin. Sonra telefondan çağrı ayarları bölümünden hücresel veri aktifi seçin ve volteyi açın. Daha sonra çağrı ayarlarına girip wifi aktifi seçin ve volteyi kapatın. Bu şekilde vowifi çalışacaktır. Eğer çalışmazsa bilgi verin başka yöntem önereyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altan2144 -- 31 Mayıs 2020; 9:46:52 >
  • altan2144 A kullanıcısına yanıt
    Lg g7 ne alaka.

Vowifi zAten çalışıyor simgesi var. Arama yapınca karşı taraf duymuyor beni.
    Görüşmeyi durdurup vowifi özlediğini kapatınca karşı taraf beni duyuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: trakyAli-1986

Lg g7 ne alaka.

Vowifi zAten çalışıyor simgesi var. Arama yapınca karşı taraf duymuyor beni.
    Görüşmeyi durdurup vowifi özlediğini kapatınca karşı taraf beni duyuyor.
    ayarının yerini söylemek için lg g7 dedim. Diğer telefonlarda ayar menüsü farklı.
  • Turknet vowifi sorununu en son şu şekilde çözdüm. Modemi modem arayüzünden tekrar başlattım. Telefonda bu ağı unut dedim sonra şifreyi yeniden girince vowifi geldi ancak bunlar geçici çözümler port tetiklemenin modemlerde bir an evvel açılması ya da başka bir şekilde vowifi için kalıcı çözüm bulunması gerekiyor turkcell ve turknet kullanıcıları için özellikle.

• Modem arayüzünden ağ kurallarına girin. Oradan port yönlendirmeye tıklayın. Kural oluştur deyin. Açıklama bölümüne turknet ya da herhangi bir isim verin. Girişte wisp 2.4 ghz yi seçin. Çıkış bölümüne bilgisayarınızın ip adresini seçin. Protokol bölümüne tcp/udp ve tüm portları seçin. Çalışma takvimi her zaman açık olsun. Kaydet deyin. Aynı işlemi 5 ghz için de yapın. Modem arayüzünden modemi yeniden başlatın. Turkcell turknet vowifi sorunu çözülecektir.Bu söylediklerim keenetic extra dsl ac1200 marka modemde geçerlidir. Herkesin kendi modem arayüzünden port tetiklemeye girmesi ve bu ayarları yapması gerekmektedir. Kesin ve kalıcı çözüm budur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altan2144 -- 31 Mayıs 2020; 16:16:30 >
  • Bilgisayara port tetiklemesi yapmasına rağmen sonuç alamayan arkadaşlar muhakkak cep telefonunu seçerek port tetiklemesi yapsın. Sonuç alacaklarını düşünüyorum.

port tetikleme ile çalışmadı. Asus ac-51 de olmadı.

Son bir haftadır sorunlu ondan önce çatır çatır görüşme yapıyordum.

Son bir haftadır vowifi simgesi varken karşı taraf sesimi duymuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: zaltun

port tetikleme ile çalışmadı. Asus ac-51 de olmadı.
    bilgisayara port tetikleme yapmışsanız bir de telefona port tetikleme yapmayı deneyin modem arayüzünden. Telefonun ip adresini seçip bahsettiğim ayarı yapınız.
    Bndede turknet var statik ip aldım sorun cözuldü.

• quote:

Orijinalden alıntı: altan2144

bilgisayara port tetikleme yapmışsanız bir de telefona port tetikleme yapmayı deneyin modem arayüzünden. Telefonun ip adresini seçip bahsettiğim ayarı yapınız.

Alıntıları Göster
    telefona sabit dhcp atayacağız ama vowifi hangi portu kullanıyor? Neye göre açıyoruz bunu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: haymanali2006

telefona sabit dhcp atayacağız ama vowifi hangi portu kullanıyor? Neye göre açıyoruz bunu?

Alıntıları Göster
    Türknet cgnat kullanıyor. Bu nedenle port tetikleme yapıp onun ip numarasını kısmen değiştirmiş oluyorsunuz

• quote:

Orijinalden alıntı: haymanali2006

Alıntıları Göster
    Tcp udp ve tüm portları açın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altan2144 -- 31 Mayıs 2020; 20:43:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: altan2144

https://forum.donanimhaber.com/zyxel-vmg3312-b10b-ile-sorun-yasayanlar-icin-tavsiyeler--128174988-12 Bu linke tıkladığınızda ogulcanbb@ ve @Quad HD nin mesajını göreceksiniz. Oradaki talimatları uyguladığınızda turk.net vowifi sorunu çözülüyor. Talimatlara farklı olarak hizmet adını vowifi yaptım. Diğer herşey ogulcanbb@ ve @Quad Hd nin belirttiği şekilde olacak. Kısaca tarif etmek istiyorum. Ekran görüntüsünü de ekliyorum. 1)Vmg 3312-b10b modem ve turk.net kullanıyorsanız arama çubuğuna 192.168.1.1 yazın 2)Şifreyi değiştirmemişseniz kullanıcı adına admin şifreye ttnet girin. Değiştirmişseniz kendi kullanıcı adı ve şifrenizi girin. 3)Sonraki seçeneği atla diyerek geçin. Daha önce tanımlamışsanız o şekilde giriş yapın. 4)Modem arayüzünde altta yer alan başlıklardan ağ ayarı bölümünden nata girin. 5)Nat ayarının içinde yukarıdaki menülerden port tetiklemeye tıklayın. 6)Yeni sekmesine tıklayın. 7)Çıkan pencerede aktif ya da etkin işaretini seçip hizmet adına vowifi yazın. 8)Vdsl kullanıyorsanız Myisp_ptm_35 adsl kullanıyorsanız myisp_atm_35 i seçin. 9)Tetikleyici protokolü ve açık protokolü tcp/udp olarak girin. 10)Başlangıç Portunu Açma, Başlangıç Portunu Tetikleme, Bitiş Portunu Açma, Bitiş Portunu Tetikleme hepsini 500 yapın. 11)Modem arayüzünde alttaki menülerden bakıma tıklayıp yeniden başlat deyin. 12)Sistemi yeniden başlat deyip bekleyin. 13)Telefonu uçak moduna alıp Wifi ti açtığınızda arama yapabiliyorsanız vowifi etkin hale gelmiş demektir. Tekrar ogulcanbb@ ve @Quad Hd ye çok teşekkür ederim.
    Bu mesajımda zyxel modem için detaylı anlatmıştım. Bu şekilde deneyin

1 yılı aşkın süredir turknet kullanıyorum ve Vowifi çalışıyordu. Son bir kaç aydır çalışmadığını farkettim. Telefonuma rom yüklediğim için bazen ayarı açmamış oluyorum. En son romu yükledimde Vowifi çalıştı sonra kayboldu.
    Şimdi modem değiştirdim, telefondan ayarlamaları tekrar yaptım ama fayda etmedi.

• Bende Zyxel VMG3312-B10B ile çalışıyordu şimdi Asus DSL-AC750 modemde çalışmıyor güvenlik duvarı kapatmak falan da işe yaramadı var mı Mediatek Chipsetli Asus serilerinde çalıştırabilen. Statik IP sahibiyim CGN'de değilim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheBCD

Bende Zyxel VMG3312-B10B ile çalışıyordu şimdi Asus DSL-AC750 modemde çalışmıyor güvenlik duvarı kapatmak falan da işe yaramadı var mı Mediatek Chipsetli Asus serilerinde çalıştırabilen. Statik IP sahibiyim CGN'de değilim.
    Hocam bende asus dsl n16 var arayüzde wana gir ordan nat düz geçişe gir en altta pppoe anahtarlama var onu etkinleştir kaydet modemi yeniden başlat. Ben bunu açınca çalışmaya başladı bir dene

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.