Bildirim
Türk.net VoWifi (Wifi Arama) Hizmetini Engelliyor (13. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
Giriş
-
-
Modeminizde pppoe etkinleştir varsa o da bu problemi çözer. Modem ayarlarınızda pppoe etkinleştiri bulup seçin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Vowifi sorunu yaşayanlar için port tetiklemeyi detaylı olarak tekrar analiz ettim ve yaptım. Şimdi detaylı olarak anlatacağım. Modem arayüzüne girin. Ağ kurallarına tıklayın. Buradan port yönlendirmeyi seçin. Kural oluştura tıklayın. Yukarıdan kuralı etkinleştir deyip açıklama bölümüne Turk.net Vowifi yazın. Giriş bölümüne Dsl İsp (Pvc 8/35 - İnternet) seçeneğini seçin. Çıkış bölümüne bilgisayarınızı ya da bilgisayarınızın ip adresini seçin. Protokol bölümüne tcp/udp (tüm portlar) ve icmb seçeneğini seçin. Çalışma takvimini her zaman açık deyip kaydedin.
Tekrar Kural oluştura tıklayın. Yukarıdan kuralı etkinleştir deyip açıklama bölümüne Turk.net Vowifi 2 yazın. Giriş bölümüne Dsl İsp (Pvc 8/55- TV) seçeneğini seçin. Çıkış bölümüne bilgisayarınızı ya da bilgisayarınızın ip adresini seçin. Protokol bölümüne tcp/udp (tüm portlar) ve icmb seçeneğini seçin. Çalışma takvimini her zaman açık deyip kaydedin. Modemi modem arayüzünden tekrar başlatın. (Düğmeye basarak ya da fişini çekerek değil modem arayüzünden yeniden başlat derseniz ayarlar aktif olacaktır.)
Bu seçenek ile vowifi sorununun ortadan kalkması gerekir. Eğer buna rağmen sorun çözülmezse lütfen yazın.
Bu anlattıklarım keenetic extra dsl ac 1200 modeli içindir. Yukarıda zyxel için olanı anlatmıştım. Diğer marka modelleri tam bilmediğim için yorum yapamıyorum ancak mantığı bu şekilde olacak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altan2144 -- 1 Haziran 2020; 23:35:48 >
-
Benim anlamadığım neden bilgisayara yönlendiriyoruz bu kısmı bir türlü kafam almıyor -
Vdsl bağlantısı ilk olarak bilgisayar üzerinden kurulduğu için ip adresi ilk oradan geliyor o yüzden.quote:
Orijinalden alıntı: mahmutuslu
Benim anlamadığım neden bilgisayara yönlendiriyoruz bu kısmı bir türlü kafam almıyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altan2144 -- 1 Haziran 2020; 23:40:46 > -
-
-
-
Asus ac51 bu ayarlar ile mate 10 pro vodafoneda wowifi çalışmadı.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Hocam modem arayüzüne gir. arayüzde wana gir ordan nat düz geçişe gir en altta pppoe anahtarlama var onu etkinleştir kaydet modemi yeniden başlat. Ben bunu açınca çalışmaya başladıquote:
Orijinalden alıntı: zaltun
Asus ac51 bu ayarlar ile mate 10 pro vodafoneda wowifi çalışmadı.
kendi evimden, ev telefonumu VoWifi üzerinden aradım sorun çıkmadı. -
adamsin be valla modem degistirmeyi dusunuyordum allah razi olsun senin talimatlarinla hallettim..ayni sekilde turktelekomdada talimatlari yapin oluyorquote:
Orijinalden alıntı: altan2144
https://forum.donanimhaber.com/zyxel-vmg3312-b10b-ile-sorun-yasayanlar-icin-tavsiyeler--128174988-12 Bu linke tıkladığınızda ogulcanbb@ ve @Quad HD nin mesajını göreceksiniz. Oradaki talimatları uyguladığınızda turk.net vowifi sorunu çözülüyor. Talimatlara farklı olarak hizmet adını vowifi yaptım. Diğer herşey ogulcanbb@ ve @Quad Hd nin belirttiği şekilde olacak. Kısaca tarif etmek istiyorum. Ekran görüntüsünü de ekliyorum. 1)Vmg 3312-b10b modem ve turk.net kullanıyorsanız arama çubuğuna 192.168.1.1 yazın 2)Şifreyi değiştirmemişseniz kullanıcı adına admin şifreye ttnet girin. Değiştirmişseniz kendi kullanıcı adı ve şifrenizi girin. 3)Sonraki seçeneği atla diyerek geçin. Daha önce tanımlamışsanız o şekilde giriş yapın. 4)Modem arayüzünde altta yer alan başlıklardan ağ ayarı bölümünden nata girin. 5)Nat ayarının içinde yukarıdaki menülerden port tetiklemeye tıklayın. 6)Yeni sekmesine tıklayın. 7)Çıkan pencerede aktif ya da etkin işaretini seçip hizmet adına vowifi yazın. 8)Vdsl kullanıyorsanız Myisp_ptm_35 adsl kullanıyorsanız myisp_atm_35 i seçin. 9)Tetikleyici protokolü ve açık protokolü tcp/udp olarak girin. 10)Başlangıç Portunu Açma, Başlangıç Portunu Tetikleme, Bitiş Portunu Açma, Bitiş Portunu Tetikleme hepsini 500 yapın. 11)Modem arayüzünde alttaki menülerden bakıma tıklayıp yeniden başlat deyin. 12)Sistemi yeniden başlat deyip bekleyin. 13)Telefonu uçak moduna alıp Wifi ti açtığınızda arama yapabiliyorsanız vowifi etkin hale gelmiş demektir. Tekrar ogulcanbb@ ve @Quad Hd ye çok teşekkür ederim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Rica ederim sorununuzun çözülmesine sevindim. :)
Vowifi bende de geldi bu şekilde. Arkadaşlara teşekkür ediyorum.
merhabalar,
asus ac68u kullanıyorum, hem turkcell hemde vodafone 'da vowifi çalışmıyor, modem üzerinde port tetiklemeyi açtım, nat düz geçiş'te yer alan pppoe anahtarlamayı etkinleştirdim yine de çalışmadı, güvenli internet'te geliyor ama kullanılamayacak kötü maalesef devamlı kesiliyor(hat kopmuyor hiç bir web sitesini ziyaret edemiyorsunuz fakat tivibu çalışıyor), dns değişikliği yaptım yinede aşırı şekilde kesinti oluyor türk.net tarafından hizmet verilemiyor daha doğrusu -
Ben Türknet te bu denilenlerin hiçbirini yapmadan wovifi çalıştı.
Modem TP link WD9970
Tel Xiaomi Mi6
Merhaba, www.turk.net/oim sayfamızdan arıza kaydınızı oluşturmanız durumunda arkadaşlarım gerekli çalışmaları yaparak sorunu çözümleyecektir. -
Arkadaşlar selam,
bu konudan ben de muzdaribim fakat teknolojiden hiç anlamıyorum.
benim sorunum, giden aramalarda sıkıntı yok fakat arama gelince vodafone tr wifi işareti kayboluyor. yani vowifiden kopuyor.
daha önce ttnet kullanırken bu sorun yoktu, turknete geçince böyle olmaya başladı.
evimde hiçbir operatör çekmiyor, bana da anlatır mısınız rica etsem nasıl yapabilirim?
çok teşekkür ederim... -
Merhaba, teknik uzmanlarımızın kontrol edebilmesi için www.turk.net/oim sayfamızdan destek kaydı oluşturabilir misiniz?
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X