Şimdi Ara

Türk Telekom'un Taahhüt Bozma Çılgınlığı!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

forumda çok aktif olmadığım için belki yanlış yere yazmışımdır, uyarırsanız buradan silip başka bir yerde tekrar açarım.

Çok şükür ki ben yaklaşık 3 yıldır superonline eve kadar fiber hizmetini kullanıyorum ve 25 mbit internet paketimde daha 23 mbit'in altına inmedim evimde.

Fakat çok sevdiğim bir arkadaş nisan ayında istanbul kartal'da bir eve taşındı. Önce altyapı yok diye mayıs ayının sonuna kadar internetsiz takıldılar evde. Sonrasında altyapı geldi ama, gelen altyapı adsl altyapısı idi. 2018 yılında hala yeni altyapı kurulumunda neden adsl yatırımı yaptıklarını sorgulayamıyoruz bile artık, onu geçtik. Fakat adama 8 mbite kadar internet diyorlar, adama verdikleri internet şu anda 0,2-0,3 mbit aralığında . Adam hiç değilse 5 kere aradı TTnet'i hız sebebiyle, hiç birinde doğru düzgün cevap dahi vermediler. aşağıda ekran görüntüsünü bulabilirsiniz, adam bu ekran görüntüsünü bize yollayabilmek için üst kat komşunun bağlantısını kullandı, interneti o derece yok.

Diğer komik nokta ise, üst komşusu superonline internet almış. Büyük ihtimalle türk telekom'un altyapısını kullanarak veriyorlar interneti. Aynı binada, bir üst komşu 16 mbit adsl hizmeti alırken ve kotayı doldurmuş olmasına rağmen kendisine 8 mbit internet gelirken, bizim arkadaşa ttnet 1 mbit internet dahi veremiyor. (aşağıda onun da ekran görüntüsü var)

Arkadaş da haklı olarak "o zaman ben de superonline'a geçeyim, kafam rahat etsin" diye düşününce şaaaaaakkkkk! Türk Telekom veremediği internet hizmeti için 830 TL taahhüt bozma bedeli istemiş.
    Meğerse türk telekom 6 ay boyunca 0,3 mbit interneti aylık 129 tl yerine 65 tl'ye veriyormuş ve bu işlemin kurulum bedelini de kesecekmiş

Forumda bu tarz hız düşüklüğünden ve hizmet kalitesizliğinden ücret ödemeden taahhüt bozmayı başarabilen oldu mu? varsa eğer bizimle fikir paylaşabilirler mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertgulbay -- 11 Aralık 2018; 9:33:49 >

• Öncelikle hepinize cevaplarınız için teşekkürler, dün yüksek lisans sebebiyle 22:00'a kadar okuldaydım, dönemedim.

@Father Torque hocam, 4,5g modemlerin fiyatları da gerçekten uçuk seviyede. yani 50 gb'lık paket turkcell'de 65 tl, 50 gb dolunca adamlar hızı 150 mbps'ten 128 kbps'e düşürüyor.
    arkadaş ise akşam laptopunda dizi/film izlemeyi seven birisi.

@Redtwister hocam, direk arkadaşa ilettim senin söylediğini, gerçekten böyle bir süreçten geçmiş birisiyle karşılaşmak çok faydalı oldu.
  • tüketici hakları yolu gözüktü
  • Bildiğim kadar ile ISS taahhüt ettiği hızın belli bi oranını veremezse tüketici sözleşmeyi fesh edebilir. THH'ye başvursun her türlü halledilir
  • Farklı firmalarla görüşsün arkadaşınız, diğer firmalar onlara geçmeniz halinde taahhüt bozma bedelinin 500TL'ye kadar kısmını karşılayabiliyor. Eğer fiber hat yoksa hiç uğraşmasın 4.5 G modemle internet bağlatsın, bu devirde hala ADSL hat bağlanıyor olması en büyük ayıp.
  • aynısı bana oldu 50 mb alıyordum hızım 10 lara düştü santralde ya da kutuda sorun oldu. ttnet isterseniz alt pakete geçirelim dedi . hayırdır dedim hani alta geçmek yasaktı dedim bu şekilde veremiyoruz mecburuz dedi bende hakem heyetine gittim . hakem heyeti bunlara cezasız iptal ve mahkeme masrafını kitledi 1 ayda çözüldü dava. baktım ttnet arıyor uğur bey hattınızı iptali için aramıştık ücretsiz cezasız neyse ki benim hızda 1 ayda geri eski haline dönünce vazgeçtim belli bir oranı var o yazan hızın belli oran altına inemez. inerse cezasız çıkarsınız
  • Öncelikle hepinize cevaplarınız için teşekkürler, dün yüksek lisans sebebiyle 22:00'a kadar okuldaydım, dönemedim.

@Father Torque hocam, 4,5g modemlerin fiyatları da gerçekten uçuk seviyede. yani 50 gb'lık paket turkcell'de 65 tl, 50 gb dolunca adamlar hızı 150 mbps'ten 128 kbps'e düşürüyor.
    arkadaş ise akşam laptopunda dizi/film izlemeyi seven birisi.

@Redtwister hocam, direk arkadaşa ilettim senin söylediğini, gerçekten böyle bir süreçten geçmiş birisiyle karşılaşmak çok faydalı oldu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.