Şimdi Ara

Turkcell 'dijital bankacılık' şirketi kuruyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Turkcell 'dijital bankacılık' şirketi kuruyor

Yaklaşık 2 hafta önce KAP’a yaptığı duyuru ile dijital sigorta şirketi kuracağını açıklayan Turkcell şimdi de dijital bankacılık şirketi kuracağını duyurdu. Bugün yayınlanan duyuruya göre Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK)'na başvuru yapıldı.

Turkcell’in kuracağı dijital bankacılık hizmeti hem bireysel müşterilerine hem de KOBİ müşterilerine hizmet verecek. Şirketin 1 milyar TL başlangıç sermayesi ile kurulması planlanıyor. Şirketin yüzde 99,86’sına Turkcell Finansman A.Ş sahip olacak. Turkcell bünyesindeki Paycell, elektronik para kuruluşu olarak hizmet veriyor ve dijital cüzdan, online ödeme gibi hizmetleri bulunuyordu. Dijital bankacılık şirketi ise vadesiz hesap, vadeli hesap, kartlı ödeme, kredi kartı, havale, EFT, kredi gibi tüm bankacılık işlemlerini sunabilecek.

Ayrıca Bkz.Turkcell, 'Dijital Sigorta Şirketi' kuracağını açıkladı

Turkcell’in KAP’a yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Sermayesinin tamamına sahip olduğumuz bağlı ortaklıklarımızdan Turkcell Finansman A.Ş.'nin %99,96'sına, Turktell Bilişim Servisleri A.Ş., Turkcell Satış ve Dijital İş Servisleri A.Ş., Turkcell Teknoloji Araştırma ve Geliştirme A.Ş. ve Superonline İletişim Hizmetleri A.Ş.'nin ayrı ayrı %0,01'ine sahip olacağı, bireysel ve kobi segmentlerinde müşterilere hizmet sunacak olan dijital banka şirketinin kuruluş izni için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK)'na 27 Haziran 2022 tarihinde başvuruda bulunulmuştur. Şirketin, 1.000.000.000 TL tutarında başlangıç sermayesi ile kurulması planlanmaktadır. Kuruluş izninin alınması sonrasında, gerekli altyapı ve organizasyonun tamamlanması ile BDDK'ya faaliyet izni başvurusu yapılacaktır. Şirketin faaliyete geçmesi, söz konusu faaliyet izninin temin edilmesi halinde gerçekleşecektir.

Şirket kuruluşunun kamuya açıklanması, yatırımcıların yatırım kararını ve pay değerini etkileyebilecek nitelikte olması nedeniyle Sermaye Piyasası Kurulu'nun Özel Durumlar Tebliği'nin 6'ncı maddesi kapsamında Yönetim Kurulu kararıyla ertelenmiştir."

Kaynak:https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1039369

• Ysgramor kullanıcısına yanıt
    Düzelttim. Teşekkürler.

• Enparadan iyi olmadığı sürece bos..

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Geç bile kaldılar..

• Pc.programcı kullanıcısına yanıt
    Enpara ne? Hangi yıldasın ? Boş diyo bide dolu konuşuyomuş gibi

• quote:

Orijinalden alıntı: Sinoeis

Enpara ne? Hangi yıldasın ? Boş diyo bide dolu konuşuyomuş gibi
    Ben hep boş konuşurum....

Bu konuda öyle ama yalan mı? Enpara yıllardır ücretsiz EFT reklamı yapıyo. En kıytırık kampanyaya bile bi sürü şart istiyo...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Telefon bilgisayar vs. satarken kendi bankalarından kredi verip oradan da 3 5 kuruş kazanmayı planlıyorlar.

• Virinom V kullanıcısına yanıt

Başlığı okuduğumda aklıma gelen ilk şey :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Virinom V kullanıcısına yanıt
    Güzel fikir

• Güzel bir girişim. Kampanyaları Enpara'nın ilk dönemleri gibi olursa kulllanırız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Esoterickk -- 28 Haziran 2022; 2:21:57 >
  • Turkcell’in yaptığı bir üründen memnun kalacağımızı düşünmüyorum, zenginlere yöneliktir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • theJuDGe_41 kullanıcısına yanıt
    Rica ederim

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

o eskidendi bence, enpara ilk çıktığı zaman resmen devrim yapmıştı ama son 2 yıldır yaşadıklarımızla o kadar çok güvenimi sarstı ki güvenlik için kredi kartını aktif kullanmayı bıraktım ve tüm mevduatımı başka bankaya taşıdım..... Benim için şu an sadece yedek banka.

• Turkcell kurumsal bir şirket ve yazılım geliştirmekte başarılılar.

Buda benzer bir alan bence yeni bir nefes getirirler.

• 3 harfli marketlere elektronik ürün satma yasağı getirilmek isteniyor ama maşallah GSM operatörleri her şeyi satabiliyor, istediği her yan işi yapabiliyor. Bu kadar adaletsiz bir piyasa olamaz.

• Turkcell mi

• Papara gibi harcamanızın bir kısmını geri versin, herkes en az bir kk sını bu ürünle değiştirir.
    Bu arada papara da fiyasko çıktı.CarrefourSA için almıştım , meğer ayda 500 liraya kadar %5 veriyormuş.
    Şu ülke vatandaşını kandırmayın kardeşim..!

• Tükürükcell Ccciiinnnaaahhh.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.