Şimdi Ara

Türkiye'de otomobil piyasası😁 (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
178
Cevap
17
Favori
53.567
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
265 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim gordugum en ilginc ilan 3 degisenli agir hasar kayitli arabaya evveliyati kazasiz boyasiz orjinal diye ilan basligi yapan bir gerizekalilarin en babayigiti secilecek sahisti

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birde ilan başlığına "06 xx xxx ilanda" yazanlar var.

Her model araba için yazılabiliyor bu, genelde biraz para harcanıp modifiye edilmiş, hiç bir orijinal parçası olmayan ve en ufak çukurda altını vuran arabalar için yazılıyor.

Örneğin 96 model şahin, sahibi de aşırı zevksiz bir genç ve bu arabaya 8-9 bin lira harcayarak modifiye ediyor. Tabi zevksiz olduğu için araba sadece kendisi gibi zevksiz insanlar tarafından seviliyor.

Araba öncelikle sadece bulunduğu semtte biliniyor, eğer semt büyükse (sincan, keçiören, çankaya gibi) sadece kendi mahallesinde biliniyor, tabi bilinmesinin sebebi çok absürt bir görünümü olduğu için dikkat çekiyor ondan yani.

Ha birde 100-200 arası beğenisi olan bir facebook sayfası oluyor arabanın. O sayfada da arabanın güneş ışığında çekilmiş fotoğrafları oluyor, güneş arabanın bir yerini aşırı parlatmış diğer yerler gölge falan ultra amatör fotoğraflar yani. Sayfaya beğeni almak için arkadaş listelerinde ki insanlara yalvarıyolar, biraz da dosta akrabaya rica ederek beğeni yapıyorlar.

Sonra da ilana koyarken "06 xx xxx ilanda" sanki tüm dünya bu arabayı konuşuyor. Biraz masraf edince arabayı eşsiz benzersiz sanıyorlar tüm dünya tanıyor sanıyorlar.

• İlanda arabam var. Yorum yapayım:

3-Gereksiz muhabbet yapmayın kalp Kırarım.
    Tüm detayları eksiksiz yazdım. Adam arayıp arabadan biraz bahsetsene diyor.

5-Bakimlari yeni yapildi
    Alan adam binsin gitsin diye şanzuman yağını, motor yağını değiştirdim. Frenler vs kontrol ettirdim.

7-Araba sadece uzun yolda kullanıldı.
    ( Zaten uzun yolda 2 teker üstünde gidiyor, %50 yıpranıyor)

Düz vitesliyse 100 bin kilometreyi İstanbul trafiğinde yapmasıyla uzun yolda yapması arasında çok fark var. Sağdan soldan çizik vuruk olması ihtimali de uzun yolda daha az. Balataların disklerin vs aşınması da haliyle daha az olur. %50 diyemeyiz ancak önemli bir detaydır.

8-Garaj arabasi (km 350.000!, garajda manevra yaparken mi yaptın o kilometreyi? )
    Kullanmadığı zamanlarda garajda sakladıysa garaj arabasıdır. Boyanın ve güneş gören aksamların UV ışığından korunduğu anlamına gelir.

10-Tavandaki düzeltmeler doludan yada saksı düştü ( Araç takla atmış)
    İstanbul'da birkaç kez feci bir dolu yağışı oldu. İstanbul'da trafiğe kayıtlı araç sayısı yaklaşık 3.5 milyon. Yani tavandaki hasarın doludan olması gayet olası. Saksıya yorum yok.

Daha yazılacak şeyler var elbette yalnız alıcı olmakla satıcı olmak arasında çok fark var. Aracımdaki ufak tefek kusurları dahi yazdım ki alan kişi mağdur olmasın. Gelin görün ki 500 liraya tamir edilen bir yer için serviste 6000 lira masraf çıkıyor diyerek fiyat kırmaya çalışanlar var. Son fiyat yazmama rağmen 4-5 bin lira altını teklif edenler var. Piyasa leş. Piyasa rezil halde. İnsanlarda ahlak kalmadığından, bir de şark kurnazı olduğumuzdan durum böyle. Sistem malesef insanları kötüye sevkediyor. Şu anda aracıma 1000 TL harcayıp tüm kusurlarını gizlesem yazdığım fiyatın 2500 TL yukarısına çok rahat satarım.

Sözün özü, alıcıların da satıcılardan pek farkı yok.

• Şu aralarda "Şasi, podye ve direklerde en ufak işlem yoktur" çok moda 😂

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • güzel başlık, birazda fiyatlara değinelim. ilan vermek kolay olmamalı bence, adam keyiften satmayacağı halde bi koyayım bakayım ne eder arabam diye saçma sapan fiyatlarla koyuyorlar. Onu gören başka biri daha yüksek fiyata koyuyor. Piyasa yükseliyor boş yere. otomobil piyasası inanılmaz derecede felaket durumda. orta sınıf bir araba 150 bin ediyor. Sıfır alacak gücü olmayanlar ne yapacak.

• Konu sahibi "garaj arabası" ifadesinden arabanın garajdan çıkmayıp, fazla kilometre yapmamış olmasını anlıyormuş

• Güzel tespit.

Tanımadığım kişiden, galeriden araba almam aldırtmam.
    Yeni araç alacaksam alacağım bayiye takasa veririm.
    2-3 bin eksik verir ama gidip saçma sapan durumlarla uğraşmam. Exper Exper gezmem. Vaktimi harcamam.
    Araba çok güzel ama test sürüşü yapalım biz bu arabayı kullanmadık hiç gibi zekadan yoksun cümleler ile uğraşmam.
    Neye ne şekilde baktığı belli olmayan Exper firmalarına ASLA güvenmem (cvt aracımda vites dişlilerinde problem var) diye rapor verdiler. Cvt de dişlinin ne işi var dedim, yeni araçlar da var bize her gün onlarca araç geliyor biz biliriz dedi.. Aracı alacak olan da ben de güldük sadece.. Bu işlem. İçin de 3sene once 250 TL. Aldı..

Ozetle, araba pazarı mantığı ile kafasına göre problemleri araçları saf insanlara satan binlerce kişi var. Uzak durun.. Aracınızı tanıdığa ya da takas için yeni araç alacağınız yere verin. Almak için de yine ikinci el satan yetkili bayilerden alın muhatap belli olsun. Zaten garanti de oluyor artık bu firmalarda belli bir süre.
    3-5 bin kar edeyim derken hayatınızın hatasını yapmayın

• Ağır hasar kayıtlı tüm ilanlar kesin sigorta - eksper şişirmesinden istisnasiz....

Hakkıyla ağır hasar olan ilan yok.

• faruk F kullanıcısına yanıt
    Dürüst ve açık olduğunuz sürece soru yok.
    Kaza sonucu 2 kapısı ve çamurluk ları değişen aracımı, kaza öncesi kaza sonrası fotolar kazanın videosu, exprer raporu, yapılan işlemlerin detaylı açıklaması, fatura vs ile birlikte alıcı arkadaşlara aracı görmeye gelince sundum. Bir kac tanesi uyanık çıkıp (aracın değer kaybı raporlar tespit edildi ve 10.000 TL idi) bende o aynı oranda düşük fiyat istedim zaten) bu az 20bin gitmiş bu araçtan dedi. Peki dedim arkamı dönüp çıktım..
    Böyle uyanık (büyük kısmı galeri i oluyor bu tiplerin dikkat edin, sizden ucuza kapatıp çok daha pahalıya satmak için).
    Sonra bir kişi kendi kullanacağı mni biraz sohbetten sonra anladım zaten şirket üstüne alıyorlar ve aynı araçtan var ikincisi lazımmış. 5rk süren bir sohbet sonrası aracın satışı gerçekleşti.

Aracınıza ait bir problemi gizlemiyorsaniz bu tip uyanıklar ile muhatap olmayın.
    Değerinde fiyat isteyin satılır..

Birde expere götüreceğim diyen kişiden kapora isteyin.
    Ciddi değilse zaten yan cizecektir.

Sen de tok satıcımisin bir sürü araç var kardeşim diyenler "tabi ki gidin onları alın" deyin..
    O kişi zaten 59 tane araca bakıp size gelmiştir muhtmelen ve hep "ilk sizi aradım" der..

Tecrübe ile sabittir, tüm araçlarımi bu şekilde sattım 5 günden fazla beklemedi, expere gidip ya da ustaya, yok biz vazgeçtik biraz daha bakalım diye manasız işler ile ugrasmadim.

Dürüst olun, aracınıza en ufak bir rotus, boya, vida bile değişse kaydını tutun belgesini faturasını saklayın. İşlem öncesi ve sonrası fotoları raporları saklayın.. Bunları dosya halinde veririm alacak kişiye..
    O anda zaten alıcı size güvenir ve satış ultra hızlı tamamlanır. Ne siz vakit kaybederainz Nede risk alırsınız..

Ha birde "aracı bir test edelim" tayfası var. Bu araç test aracı değil.
    Ne bileyim aracı test ederken (özelikle iki kişi gelenlerden sakının) kafama dayayıp beni soymayacagin. Bunların hepsi olan şeyler. Başıma gelmez demeyin..
    Parayı almadan imza atmayın ASLA.
    Elden para ASLA ALMAYIN. (cüzi kapora dışında)
    Sıkıntılı biriyse zaten banka kullanmak istemez ordan da anlarsınız..

Malesef ülkede durum bu..

Ha birde son olarak( bu arabada çizikler var) diyen alıcılara teşekkür edip uğurlayin.. 1 haftalık sıfır araçta dahi kılcal çizik vardır en azından. Avm de kapıyı çarpar birisi çizilir engelleyemezsiniz.. En ufak çizik yoktur ilanlarına itibar etmeyin, Türkçesi yeni tamir ettirdim/boyattim demektir.

• Piyasa öyle bi hal almışki herkez kafasına göre. Bizzat şahit olduğum iki sene önce 6bine aldığı temprayı 18e sattı adam üç katı fiyata:)) Böyle giderse bikaç seneye piyasa duracak. Düşük km diye aldıkları (hemde muayne kayıtları) bile mevcutken her iki senede bi muayneye yaklaşırken gidip kmsinin yarısını düşürttüğünü bilse ahh ahh:)) İnanmayın şu 15-20küsür yaşındaki araçların orjinal km diye sattıklarına. Ha bide dolu göcük güneş yanığı vs. Tavanı orjinal hale getirilen işlemler varken eirbekler hiç açılmamış gibi tekrar montelenmesi experle anlaşan galericiler off off neler neler, orjinal hatasız diye aldığı araba taklalı çıkan biri vardı dün haberlerde heygidi heyy:))

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her zaman söylüyorum , UCUZA KAÇIYORSUNUZ BEYLER. Ucuza kaçmayın... Malı ederin de alın böyle şeylerle karşılaşmazsınız. Bende aracımı satıyorum ve söylediklerinizden sadece biri yazılı motosiklet sürtmesi. Fotoğrafları da var motosiklet sürttü arka sağ kapım boyalı ne olacak şimdi ? Yaram yok gocunmuyorum , yanlış anlaşılmasın örnek veriyorum. 1 aydır aracımı satmaya uğraşıyorum , pert kayıtlılar satıldı ben hala uğraşıyorum ne olacak şimdi ? Absürt bir fiyatta yazmadım yanlış anlaşılmasın... Ama malesef insanlarımızın anladığı , sizin dalga geçtiğiniz jargon
  • ghostiki kullanıcısına yanıt
    O olay bomba eksper 5-10 bin fazla yazdı hadi arkadaş araba Pert olmuş 😁 neyin şişirmesi
    Sigorta şirketi de kerizdi zaten hali hazırda
    Ha bazen şunu yapıyorlar çok şahit oldum masraf çıkarıyorlar gerçekten fazla oluyor özellikle lüks araç parçaları çok pahalı. Sigorta hiçbir şekilde kendi zarar etmeyeceği durumda perte çıkarabiliyor zaten yaptırsa 100 bin hasar kaydı olacak gibi

• Türkiye’de insanlar yalan söylemeye bu kadar alışmış ve sahtekarlık yapmak normal olmuş durumda. Onun için şaşılacak bir durum yok. Adaletsizlik o kadar almış başını gitmiş durumdaki. Esnaf desen hakkaniyetli olanı bulmak zorlaşmış. Mesela herkes dükkanının önüne yola değişik cisimler koyuyor birisi parkmesin diye herkesin ortak olduğu yola
    Konuyu çok dağıttım ama insanlarımız kendi yaptığı herşeyi yalan sahtekarlık kabadayılık vb vb normal görüyor
    Ben 2. El bakacaksam şu mantıkla hareket ediyorum
    ya 5-10 bin (segmentine göre )pahalı verip temiz araç alırım Ya da sürpriz yumurtaya katlanırım. Galeriden çok zora düşmedikçe araba almam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M Y S T -- 31 Ağustos 2019; 15:29:9 >
  • 0 km fiat dacia vs alacagina gidip perte cikmis kapi sesi tok diye malum markayaya dunya parayi veren sivri zekali araba professorleri varken daha bu ilanlari ve forumda bu konulari cok goruruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakdc -- 31 Ağustos 2019; 15:40:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: PreDLoNa

Şu aralarda "Şasi, podye ve direklerde en ufak işlem yoktur" çok moda 😂
    Ellenmedik yeri yoktur olarak anlayalım

• Satıcı : Araçta 1000 tl hasar kaydı var.
    Alıcı: Nedir ?
    Satıcı : Kurye motor yan aynaya çarpıyor orjinal almanyadan getirilen sıfır jelatinli fabrika çıkışlı ayna ile yenisi değiştiriliyor.
    Alıcı : Abooo yani değişen var. Hemde kayıtlı. Olmaz indirim yapalım

Alman : Gerizekalı olmalı sanırım bunlar.

Türkiye halkı araç alım satımda geri zekalının dik alasıdır. Arkadan dokunma olmuş, çökme yok ama tampon komple değişmiş orijinal takılmış. E aptal oğlu aptal, yenisi takılmış. Araç ortadan ikiye bölünmemiş, bagaj göçmemiş.

Hele lokal boya olayı. çiziği kapatmış, sanki aferdersin anasını şey etmiş.

Bu salaklar yüzünden piyasadan kalmış araba (fluence için diyorum ) parası artıyor. Araba 70 binle 3 yıl önce çekildi, 150bin km lisi 80 bin tl. 0 ı yok arabanın 0 ı.

Araba ana baba namusundan önce getirildiği için piyasası bu hale gelmiş. Kalitesiz eğitimsiz insanların borsasına dönüşmüş.
    Kimse "Para kolay kazanılmıyor " demesin. Parası , dünyada değeri 4de1 olan arabayı 0 haline çıkaracak kadar yükselten siz enayilersiniz.

• KM uzun yolda yapılınca kavrama yorulmaz.
    Otom şanzımanlı bi araç için avatajdır.
    2 teker üzerinde gitmesi gerekmiyor.
    Şehir içi kullanım yıpratıcıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Omega.108 -- 31 Ağustos 2019; 16:7:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Assistant Referee

Bir sitenin tekelinde olunca piyasa maalesef böyle oluyor.
    Keşke ilanlar yoruma açık olsa.
    Aynen öyle. Ben Allah'tan araba bakmaya başlamadım, henüz en fazla 2000 tl'lik bir monitör arıyorum. Üç kağıt şansı da düşük bir alan. Dedikleri kadar varmış bu sıfır fiyatına ikinci el mal satan, yalan yanlış bilgi veren, eksik verdiği bilgi veya abartı istediği fiyat için soru sorunca aklınca terslemeye kalkan çakallar. E bunun önüne geçmenin yolu da yorum özelliği getirmek. Ne olacak ki birkaç abuk subuk yorum olsa. İyi mal, doğru bilgi her halukarda değer görür alıcının gözünde.

Yani alenen satıcıyı koruyor sahibinden. Alıcıyı da öpmeye kalkıyor. Aynı emlakçı kafası. Halbuki satıcı kadar alıcılar sayesinde var o platform. Bu işin bir suçlusu da bu sahibinden'dir arkadaşlar. Tepki göstermek lazım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.