Şimdi Ara

Türkiye'de PCR testi zorunluluğu yürürlüğe giriyor (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
496
Cevap
2
Favori
21.909
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
74 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çok bilinmeyen, sinsice alınmış bir karar var;
    toplum sağlığını ilgilendiren bir konuda işverene inisiyatif kullanma yetkisi vermek.

Şöyle bir fotoğrafa rastladım ve alttaki bilgilendirme kısmı dikkatimi çekti.

Türkiye'de PCR testi zorunluluğu yürürlüğe giriyor

Fotoğrafın açıklama kısmında tam olarak şu yazıyor; çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı kararınca; bir iş yeri sahibiyseniz ve 2 doz aşı olmayan işçileriniz varsa pcr testi isteyip istememek bir işveren olarak sizin inisiyatifinizde olacak!!

İşte pandemi böyle yönetiliyor arkadaşlar.
    işvereninin inisiyatifi ile pcr taramasına girmeyen işçi ile aynı otobüste 2 aşısını yaptıranlar ve haftada 2 defa pcr testi yaptıranlar hep birlikte işlerimize gideceğiz. tekrarlıyorum -işverenin inisiyatifi ile- standart daha ne kadar saptırılabilir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kimse kişisel medikal bilgilerini 3. bir parti ile paylaşmaya ZORLANAMAZ.

Kişiye özel olan bilgilere şirketleri geçtim, devletin de penetre etme hakkı yok.

Sanırım unutulan veya topluma unutturulan şey devletin yalnızca bir organizasyon olduğu, sizin sahibiniz falan değil devlet adı verilen yapı. Ve eğer hak/hukuk/adalet mekanizması işlemiyorsa devletin varlığını sürdürmesi için herhangi bir neden de kalmıyor geriye.

• quote:

Orijinalden alıntı: eyildiz

Doçent seviyesinde hocayım. Aşı olmayı tercih etmeyenle aşı karşıtlığını karıştıran birinden daha cahil olabilir mi?

YL oldumu çok bilgili olduğunu mu zannediyorsun.

Fatih altaylıdan bir de cem Yılmaz'dan bilgi aldığın belli.

Cahillikten değil ahlaksızlıktan yapıyorlar. Bazıları bu a$ı karsıtı $eysini millete etiket gibi yapıstırıp, kendilerince haklı cıkacaklarını sanıyorlar.. Fakat bunları 2 cevapla cökertmek mümkün ondan sonra polemiğe sararlar.. Bloklamak ya da tartışıp eğlenmek kisinin kendi insiyatifine kalır..

• mys66 kullanıcısına yanıt
    Dostum o uygulamayı başka deyişle PCR testini işveren isteğine bırakmak yerinde bir uygulama cunku öyle yapılmasa tüm işverenler ayaga kalkar. İşveren sağlık kontrolcüsü değil, 2 günde bir işi gereksiz aksatacak tabipsel medikal eczaniye etilen oksit gibi kanserojen ögelerden geçmiş pamuk çubuklarıyla uğraşmak zorunda değil. Dahası işverenin kendisi Covid aşısı olmak zorunda değilken çalışanları buna zorlamak olanaksız. Bizim firmada patron + çalışanları cogu aşı olmadı cunku sakıncalı olduğunu düşünüyorlar. Muhasebeci abimiz direkt toksin diyor aşı için. PCR ise etilen oksit kanserojen bir öge. Bu arada bilgi amaçlı not (politika amaçlı iletmiyorum) Patronumuz Tayyip Erdogan destekçisi :) Durum böyle ve sen PCR insanların istegine bırakılmasın 2 günde bir kanserojen ögelerden gecmiş cubuklar insanların başlarından 10cm içeri sokulup içinde gezdirilsin diyorsun :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 7 Eylül 2021; 11:41:58 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • asderty A kullanıcısına yanıt
    Dediğim gibi bilim ve bilimsellik nedir bilmeyenler TV lerde ki birkaç kişinin sözü ile bilim satar hale geldi. Cem Yılmaz, fatih altaylıdan bilim ve tavsiye alanlarla konuşacak birşey yok.

Nobel ödüllü virologlar ne diyor?
    MRna aşısını bulan adam ne diyor?
    Pcr testi bulan adam ne diyor?
    ...

Önemli değil demekki.

Mehmet ceylan ı dinleyin. Oğlu aşı pazarlıyor.
    Nagahan alçı ya sorun bilimsel olarak aydınlatsın sizi.

Bir şey sürekli tekrarlanır beyin ona inanır. Atasözü, bir kişiye 40 gün deli de deli olur.

1,5 yıldır aşı aşı diyerek beyin yıkandı. Bakın aşı işe yaramaz demek yanlış. İşe yarar demek te yanlış. İsteyen olsun isteyen olmasın. İlla olsun demek asıl yanlış.

Şimdi adam 1,5 yıl hiç enfekte olmamış okula giremiyor. Hasta olup atlasa giriyor. Sorgusuz. Mantık bu mu.

Örnekleri yatırsın bilim kurulu masaya. İsrail örneği var. 2doz olanı aşısız sayıyor şimdi. Hadi bakalım.

Devam..

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• PCR testi zorunlu olan aşısızlar virüsü taşır ve bulaştırırlar ama PCR testi zorunlu olmayan aşılılar maske kullanmaz, kalabalık ortamlara girebilir ve virüs taşımazlar. Bu anlayış ile sizin aklınızı seveyim.......Türkiye'de PCR testi zorunluluğu yürürlüğe giriyor 

• eyildiz kullanıcısına yanıt

Ya müďür millet oturdugu yerden yazıyor , tarafsız bakan yok illa bi taraf tutacaklar , birde tv de her gördügüne inanıp péşinden gidenler var

• devlete böyle bir güç verilmemeli.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • COVİD 19 HAKKINDA İLGİNÇ BİLGİLER

Türkiye'de PCR testi zorunluluğu yürürlüğe giriyorbc.vc
    https://www.sozcu.com.tr/hayatim/yasam-haberleri/covid-19la-ilgili-sasirtici-7-bilgi/
    https://bcvc.live/stvCxKr
  • quote:

Orijinalden alıntı: asderty

Aşı ilaç değil ki, daha bunu bile bilmeyip ne cesaretle buraya yazıyorsun?

Mesela dün de haber oldu, bizim üşkefeki yoğun bakım derneği mi neyse artık, yoğun bakım hastaları üzerindeki araştırmalarını açıkladılar. 1 yıldır birsürü makale yayınlandı. Açın okuyun ulan! Aşı işe yarıyor, bu kesin. Bunu hala inkar eden birisi kesinlikle ortaokul eğitimine baştan başlamalı.

evet degil! ulan suraya 3 gundur bunu anlatmak icin yaziyorum... en sonunda biri kendiliginden yazdi ama hala konuyu anlamamis... birde gelmis atip tutmus.

yetmemis altina hemen yancisi damlamis.

kardesim iste ben de diyorum asi sanki virusu yok eden bir ilacmis gibi davranmayi, yazmayi birakin! insanlar istemiyorlar kobay olmayi! bu virusun asisi yok durumu temelden cozecek sekilde. 60 yildir corona turlerine karsi bir tedavi gelistiremediler!

bunu anlayamamak icin essek olmak gerekir! acin bakin internetiniz var. corona virusleri kac yillik ve onceki varyantlarina karsi bir ilac gelistirebilmisler mi ? yok yok yok..

bu kadar cahil olmayin. aranizda paslasiyorsunuz ustelik Türkiye'de PCR testi zorunluluğu yürürlüğe giriyor 

• quote:

Orijinalden alıntı: Zeen

ya boşa bana yok tarih yok bilimsellij kasma

ne zaman gidip vurdurcan aşını onu söyle

Alıntıları Göster

asi olmayi dusunmuyorum kardesim. olacak arkadaslara basarilar.

bu arada esimin bir kiz arkadasinin manitasi corona 1 haftadir. cocuk ihsal cikariyormus ve 38 derece atesi varmis. he birde bas agrisi. corona test poisitiv. kizin ise sadece burun akintisi var nezle gibi biraz da halsizlik.

sanirim bu btsdj tuberkuloz asisin nimetlerinden. iyi ki bende de var. yoksa essek gibi mrna icin kobay olacaktim.

• AREryilmaz kullanıcısına yanıt

Aşılı olanın korona olma ihtimalinin az olduğunu kim söylüyor?

Aşıyı üreten. Türkiye'de PCR testi zorunluluğu yürürlüğe giriyor 

-Ahmet çok dürüst biriymiş.

-Nereden biliyorsun?

-Ahmet öyle dedi. Türkiye'de PCR testi zorunluluğu yürürlüğe giriyor 

Aşının etkinliği konusunda "önüne geleni aşılamış olan israil" ne diyor hiç araştırdın mı?

Ha bu arada aşıyı bize dayatabilmek için lafı illa aşıyı övmeye getiriyorsunuz, biz de öyle olmadığını savunmak zorunda kalıyoruz.

Laf lafı açtıkça aşı karşıtı gibi bir duruma düşüyoruz, oysa ki ben aşıya karşı değilim. İsteyen olsun, kimseyi uyarmak veya engellemek gibi bir derdim yok.

Tek derdim, benim gibilere yapılan zulüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Windows95 -- 7 Eylül 2021; 13:46:32 >

• _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Tek doz aşiliyim, bugun ucagim oldugu icin dun teste gittim. Belirtiniz var mi denildi, bel agrim var dedim,
    Hasta kayitta arkamdaki kişi ise, yurtici ucus yapacagim icin pcr yaptirmak istiyorum dedi. İkimiz de testimizi olduk, devlet hastanesi.

• quote:

Orijinalden alıntı: birkuşgibi

Tek doz aşiliyim, bugun ucagim oldugu icin dun teste gittim. Belirtiniz var mi denildi, bel agrim var dedim,
    Hasta kayitta arkamdaki kişi ise, yurtici ucus yapacagim icin pcr yaptirmak istiyorum dedi. İkimiz de testimizi olduk, devlet hastanesi.

Ücret alindimi sizden?

• Türkiye'de PCR testi zorunluluğu yürürlüğe giriyor

Mutlaka pekiştirme aşıları yapılmalı, özellikle 2 doz Sinovac olanlar.

• zortak Z kullanıcısına yanıt

Bana neden değil ? bana aşı ol demiş ben olmuşum. Bari 2 doz aşısını olup 14 gün süresi dolmayanlara ücretsiz olsaymış. yani bana hem aşı ol diyor oluyorum yine pcr testi istiyor. benim şehirlerarası gitmem lazım aşı oldum ama 14 gün süresi geçmedi ben neden bir daha para verip pcr testi yaptırayım ki ? bana devlet zorunlu tutuyorsa kendisi yaptıracak. onuda mı ben yapıcam. o zaman devletin ne anlamı kalıyor ? İşveren istediği taktirde işçilerinde haftada 2 defa yaptırması gerekiyormuş. işçiler haftada 2 defa kendi cebinden para verip testmi yaptırcak ?

• BJK kullanıcısına yanıt
    Derneğe bakarmısınız. Sağlık bakanlığı veri açıklamıyor da dernek açıklıyor. Nereden bilgi topladı acaba.

Aloo şehir hastanesi mi? Evet {kim açar}
    Başhekim mi cevaplar acaba.

Yoğun bakımda kaç hastanız var?
    Kaçı aşısız
    Kaçı Sinovac
    Kaçı 3 doz
    Hıı
    Tamam
    ...

Şaka gibi yahu.. Devlet düzenini bilmeyenler yutar bunu.

Bir hastane yetkilisi bir derneğe bu bilgileri verir mi?

Bilmeyenler yutar tabi. At gitsin.

Bakan %80 aşısız demişti. Burada oran farklı.

Toplumun %79 u aşılı aşısız %20

Kabaca oranlayalım. 300000 test yapılsa 60 000 i aşısız olmalı.

20 bin pozitif olsa ve %80 i aşısız olsa 16 000 kişi aşısız pozitif.

16/60=0. 26

Yani test yapan 4 aşısız dan biri pozitif çıkıyor demektir.

Şimdi aşısızlar pcr verecek ya. 12 milyonun dortte biri yani 3 milyon pozitif bekliyoruz en kısa sürede.

Komik değil mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: AREryilmaz

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster

Arkadaşım hala sistemin borazanlığını yapıyorsun.

Bana veya bize bişeyleri ispatlama çabasını bırakın artık.

Yakamızdan düşün başka bir şey istemiyoruz.

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.