Şimdi Ara

Türkiye’nin 3G hız şampiyonu TURKCELL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
113
Cevap
0
Favori
3.174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 3G hız konusunda Turkcell'in kötü sonuçlar verdiği yazılıp çiziliyordu. Sanırım bu kapsamlı ölçüm biraz olsun fikir sahibi olmanıza yarar sağlar. Hemen belirteyim ölçümler 7 bölgedeki İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Trabzon, Gaziantep, Erzurum, Rize ve Artvin’deki toplam 59 noktayı kapsıyor. Ortalama olarak TURKCELL 11.91 mbit AVEA 4.90 mbit VODAFONE 4.55 mbit download hız sonuçlarına ulaşılmış. Upload hızlarında da yine TURKCELL birinciliği kapmış. Ayrıntılı olarak incelemek isterseniz buyrun bu da linki :

http://www.pcnet.com.tr/haberler/2012/05/02/turkiyenin-3g-hiz-sampiyonu-turkcell/

• bu test cogu kimse icin yanilticidir. Cunku testte 42 mbps lik modem kullanilirken satilan cogu modem 7.2 mbps. Bu yuzden klasik tcell vinn alan biri hicbir zaman 11 e ulasamaz ki zaten. Birde tcell daha fazla kapsama alanina sahip oldugu icin avea ve vodafonun iyi cekmedigi yerde cekince otomatikmen hizi yuksek oluyor. Yani bu test kapsama miktari hizi etkiledigi icin de pek objektif degil. Sebekelerin full cektigi yerlerde yapilmaliydi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dikkate alınmaması gereken bir konu ve test

Lokasyona göre değişen birşey; genele nasıl yayarlar? Yuh yani..

Çoğu yerde Vodafone ve Avea daha hızlı çıkıyor...

Kullanmasak yada yaşamasak Ankara'da falan, inanacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tanriseven -- 2 Mayıs 2012; 20:44:25 >

• Ha hah, güleyim bari. Bilmesek inanacağız. Bırakın bu tırı vırı hikayeleri, Avea internet konusunda hepsine bin basar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sakerim1976

Ha hah, güleyim bari. Bilmesek inanacağız. Bırakın bu tırı vırı hikayeleri, Avea internet konusunda hepsine bin basar.

Avea ilk önce kesintisiz konuşma sağlasın 3G konusunu ondan sonra konuşuruz :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: boyzof

bu test cogu kimse icin yanilticidir. Cunku testte 42 mbps lik modem kullanilirken satilan cogu modem 7.2 mbps. Bu yuzden klasik tcell vinn alan biri hicbir zaman 11 e ulasamaz ki zaten. Birde tcell daha fazla kapsama alanina sahip oldugu icin avea ve vodafonun iyi cekmedigi yerde cekince otomatikmen hizi yuksek oluyor. Yani bu test kapsama miktari hizi etkiledigi icin de pek objektif degil. Sebekelerin full cektigi yerlerde yapilmaliydi.

Test yapılan yerde diğer operatörler full çekmiyorsa bu Turkcell'in suçu mudur yoksa diğer operatörlerin zayıf olan altyapısının sorunu mudur? O zaman Youtube'daki telefonlar üzerinden yapılan speedtest'lerin hiçbir anlamı kalmaz. Bu sadece TR için geçerli değil. Örneğin Amerika'da yeni iPad üzerinden yapılan Verizon ve AT&T hız karşılaştırmaları da adil değil. Çünkü aynı çekim gücüne sahip değil. Bu bana saçma geldi. Aynı saatlerde, aynı mekanlarda, aynı cihazda yapılan hız testi. Bence son derece adil. O yerde kapsama alanı kim iyiyse kazanan o olur ya da olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: tanriseven

Dikkate alınmaması gereken bir konu ve test

Lokasyona göre değişen birşey; genele nasıl yayarlar? Yuh yani..

Çoğu yerde Vodafone ve Avea daha hızlı çıkıyor...

Kullanmasak yada yaşamasak Ankara'da falan, inanacağım

İyi de zaten testler 3G modem üzerinden yapılmış ve 43.2 mbit'e kadar destekleyen cihazları kapsıyor. Ben de İstanbul içinde iPhone 4 ile ortalama olarak 2-3 mbit hız görüyorum. Yere göre değişiklik gösteren bir şeydir. Gebzede 5-6 mbit alabilirim Kadıköy'de belki 1-2 mbit'i zor görürüm. Bence asıl hız farkı yeni iPad ile yaşanır. Bu cumartesi yeni iPad'e kavuşursam eğer ilk bunu test edeceğim. Turkcell ile 20 mbit hız görülürken acaba diğer operatörlerde durum ne? Hız değişkenlik gösterir 59 lokasyon çok genele hitap etmez belki ama fikir verir sadece.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: alican09turk

quote:

Ha hah, güleyim bari. Bilmesek inanacağız. Bırakın bu tırı vırı hikayeleri, Avea internet konusunda hepsine bin basar.

O yüzden bizim köyde Turkcell sıfır çeker, Avea ful çekiyor ya hem de 3G. Yine güldürdünüz beni. Eskidenmiş onlar. Şu an Avea kullanmayan Avea'nın çekimi konusunda bilgi sahibi olamaz.
  • quote:

quote:

quote:

O yüzden bizim köyde Turkcell sıfır çeker, Avea ful çekiyor ya hem de 3G. Yine güldürdünüz beni. Eskidenmiş onlar. Şu an Avea kullanmayan Avea'nın çekimi konusunda bilgi sahibi olamaz.

Türkiye sadece sizin köyden ibaret olmadığı için genelleme yapmak saçma olur. Büyük şehirlerde bile GENEL OLARAK ses kesilmesi ya da sesin kesik kesik karşıya gitme sorunları en fazla AVEA'da görülüyorsa ve o kadar ucuz konuşturmasına karşın 12-13 milyon aboneye hizmet vermesi de bunun bir kanıtıdır. İnsanlar çok mu zengin Turkcell'e daha fazla para ödesin. Bunu 1 kişi yapar 100 kişi yapar. 35 milyon yapmaz. Çok net ki Turkcell kadar her anlamda müşteri hizmetlerinden sistem altyapısına kadar düzgün hizmet veren operatör yok. Teknik bilgi: AVEA'nın kullandığı GSM 1800 frekansı Turkcell ve Vodafone'un kullandığı GSM 900 frekansına göre daha kaliteli bir frekanstır. Ama eskiden beri süregelen yanlış yatırımlar AVEA'yı daha kaliteli yapamamıştır hiçbir zaman. İnternette küçük bir araştırma yaparsanız buna forumlar, sözlükler dahil insanların neden AVEA'yı tercih etmediği sorusuna en çok verilen cevap, çekmeme sorunları ya da basit bir işlemi yapmaktan aciz sistemlerine rastlarsınız en çok. Ha bu arada Avea'nın eskiye kıyasla daha iyi olduğu bir gerçek. Ama çekim ve ses kalitesinde hala bir Turkcell değil. Olduğunda onu tercih eden abone sayısı da 20'li 30'lu milyonlara ulaşır. Tabi hala o zaman da bu kadar ucuz tarifeler yaparsa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alican09turk -- 2 Mayıs 2012; 22:31:13 >

• quote:

quote:

quote:

3 operatörü kullanan biri olarak'dan objektif olmak gerekirse , Turkcell aralarında en iyi hizmeti verendir. Bu tamamen şahsi fikrim olup , tartışmaya kapalıdır.

• Yaptığım testlerde avea turkcell den hızlı.
  • Benimde yaptıgım testlerde Turkcell Vodafone'dan hızlı
  • Çok fazla tartışmanın anlamı yok. Yer, mekan, yoğunluk, baz istasyonlarına uzaklık gibi pek çok faktöre göre bağlı olarak değişkenlik gösteren bir değer 3G hızı. Kesin olan bir şey varsa 3G'ye geç geçmemize karşın hızlar gayet tatmin edici dünyadaki 3G hızlarına kıyasla. Sadece kota ve adil kullanım gibi uygulamalar çok saçma özellikle adil kulanım fazlasıyla anlamsız. Hem 3G için hem de ADSL ve Fiber internet için. Limitsiz tarife başlığı altında insanlara sınırlı tarife satmak sadece bize özgü olsa gerek.
  • Onyargilar degismez ! avea kullaniorum ses kesilmesi yasamiorum. aveanin cekmedogi yer gormedim. 3g hizi da turkcelle bin basar !!!
  • Yahu ne önyargısı ! 10 kişiden 6-7'si sorun yaşadığını söylüyorsa ya da okuyorsak bunu sağdan soldan ben onu söylüyorum. Tekrar söylüyorum mağdem kalitesi her anlamda Turkcell kadar iyi insanlar neden hala tercih etmiyor? Var demek ki bir şey ucuz diye Avea'ya geçenler ya Turkcell'e geri dönüyor ya da Vodafone'a geçiyor.
  • 2 yılda Türkiye'de mobil Data trafiği tam tamına 36 misli arttı. İnsanlar her yerden ve her zaman bilgiye ulaşmak istiyor. Çünkü çoğumuz iş dünyasında veya özel hayatımızda seyahat ediyoruz , nerede hareket ! orada bereket hesabı =) 2 yılda bu kadar arttıysa 5 yılda TAHMİN EDEMİYORUM. Bilinçli insanların tercihi bellidir. Türkiye'de o bilgi yok ama olması yakındır
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Türkiye sadece sizin köyden ibaret olmadığı için genelleme yapmak saçma olur. Büyük şehirlerde bile GENEL OLARAK ses kesilmesi ya da sesin kesik kesik karşıya gitme sorunları en fazla AVEA'da görülüyorsa ve o kadar ucuz konuşturmasına karşın 12-13 milyon aboneye hizmet vermesi de bunun bir kanıtıdır. İnsanlar çok mu zengin Turkcell'e daha fazla para ödesin. Bunu 1 kişi yapar 100 kişi yapar. 35 milyon yapmaz. Çok net ki Turkcell kadar her anlamda müşteri hizmetlerinden sistem altyapısına kadar düzgün hizmet veren operatör yok. Teknik bilgi: AVEA'nın kullandığı GSM 1800 frekansı Turkcell ve Vodafone'un kullandığı GSM 900 frekansına göre daha kaliteli bir frekanstır. Ama eskiden beri süregelen yanlış yatırımlar AVEA'yı daha kaliteli yapamamıştır hiçbir zaman. İnternette küçük bir araştırma yaparsanız buna forumlar, sözlükler dahil insanların neden AVEA'yı tercih etmediği sorusuna en çok verilen cevap, çekmeme sorunları ya da basit bir işlemi yapmaktan aciz sistemlerine rastlarsınız en çok. Ha bu arada Avea'nın eskiye kıyasla daha iyi olduğu bir gerçek. Ama çekim ve ses kalitesinde hala bir Turkcell değil. Olduğunda onu tercih eden abone sayısı da 20'li 30'lu milyonlara ulaşır. Tabi hala o zaman da bu kadar ucuz tarifeler yaparsa.

teknik biseyde ben soyleyim. 1800 mhz bandi 900 bandina gore bina ici cekimlerde cok zayiftir, duvarlar, binalar isi cok bozar.

• quote:

Yahu ne önyargısı ! 10 kişiden 6-7'si sorun yaşadığını söylüyorsa ya da okuyorsak bunu sağdan soldan ben onu söylüyorum. Tekrar söylüyorum mağdem kalitesi her anlamda Turkcell kadar iyi insanlar neden hala tercih etmiyor? Var demek ki bir şey ucuz diye Avea'ya geçenler ya Turkcell'e geri dönüyor ya da Vodafone'a geçiyor.

tcell kadar kalitesi yok kabul. Ama nt basladigindan beri tcell eksilerde, avea ve vodafon artilarda. Demek ki işin aslı oyle değilmiş. Belki daha az belki daha cok cekiyo, belki gittigin 3 5 yerde hic cekmiyor ama genele bakinca daha ucuza daha cok fayda elde ediyosun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: boyzof

quote:

Yahu ne önyargısı ! 10 kişiden 6-7'si sorun yaşadığını söylüyorsa ya da okuyorsak bunu sağdan soldan ben onu söylüyorum. Tekrar söylüyorum mağdem kalitesi her anlamda Turkcell kadar iyi insanlar neden hala tercih etmiyor? Var demek ki bir şey ucuz diye Avea'ya geçenler ya Turkcell'e geri dönüyor ya da Vodafone'a geçiyor.

tcell kadar kalitesi yok kabul. Ama nt basladigindan beri tcell eksilerde, avea ve vodafon artilarda. Demek ki işin aslı oyle değilmiş. Belki daha az belki daha cok cekiyo, belki gittigin 3 5 yerde hic cekmiyor ama genele bakinca daha ucuza daha cok fayda elde ediyosun.

Ben her yöne 1000 dakika konuşma, 1000 sms, 1 gb internet kullanıyorum turkcell ve vodafone'da 59 TL, avea'da yaklaşık olarak 45 TL yanılmıyorsam. 14 TL fazla olsun adam gibi olsun. Vodafone ve Turkcell arasında bir seçim yapacaksam da bu kesinlikle Turkcell olur. GSM 1800 de çekim azalır hatta 3G'de ya 1800 ya da 2100 mhz'lık bandı kullanır o yüzden kapalı alanlarda 3G daha kolay düşer. Normalde GSM 1800'de daha kaliteli ses olması gerek çekim düşük olsa da ama Avea'da bildiğin borudan geliyor gibi ses. Bu konuda Turkcell'in ezici üstünlüğü var. Numara taşınabilirliği geldiğinden beri yaklaşık olarak 4-5 yıl oldu bu süre zarfında yine de Turkcell iyi idare etti. İnsanlar ciddi anlamda şikayetçi olsaydı ya da diğer operatörler hem kaliteli hizmet verip hem de ucuz olsaydı Turkcell'in abone sayısı rahat 30 milyonun altına düşmesi gerekirdi. Numara taşınabilirliği gelmeden önce 37 milyon olan abone sayısı şu an 34.5 milyon yine de çok kötü değil. Fiyat/performans dengesinde Turkcell daha iyi bazı tarifelerde. Genç tarifelerden bahsetmiyorum tabiki Avea o konuda baya bonkör.

• 3G'de hepsi eşit şartlarda. Çünkü hepsi 2100 bandını kullanıyor.

Ve Avea kullaniyor olsam da Turkcell gercekten kaliteli. Acik ara hem de. Hakkını veriyor.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.