Şimdi Ara

Türkiyede neden sporlara yeteri kadar önem verilmiyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar gerçekten hep merak etmişimdir. Neden Türkiye de spora bağlılıkta hep azınlığız? Türkiye de spor gelişimi neden bu kadar yavaş? Verdiğimiz emeğin karşılığını alamıyoruz bence ( profesyonel olarak spor yapanlardan bahsediyorum)
    bknz: Yurdumuza atletizmi ilk sokan, Galatasaray Lisesi'nin Fransız asıllı beden eğitimi öğretmeni Curel'di.

• Çünkü Türkiye'de spor sadece futbol olarak algılanılıyor.Futbola yapılan yatırımın sadece yarısı diğer spor dallarına yapılsaydı şuanda dünya çapında derecelerimiz olurdu.Bunun en basit örneği tekvando.Devlet tekvandoya cok az ilgi gösterdi ve o dalda ciddi anlamda yol aldık.Şuanda sokaklarda milyonlarca işsiz genç var.Spordan da para kazanılabileceği gösterilse çok sayıda yetenek çıkar gençliğimizden.Ama işte bu olay yapılmıyor.Bizlerinde yapacağı tek şey oturup bilgili birisinin koltuğa oturmasını beklemek

NOT:Vücut geliştirme federasyonunun sitesine girip 2015 için ayrılan bütçenin 1 milyonu geçmediğini görebilirsiniz.Bu da ne kadar acınası halde oldugumuzu gösterir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • edriyınnn kullanıcısına yanıt
    Hocam anlayamıyorum yahu. Futbolda da bir şey başarabilseler. Gerçekten bu kadar mı insanlar kendilerini değersiz hissediyor?
    Devlette işe bi yerden sonra karışır ama önce insanın içindeki arzu önemli bence. Bakıyorum bazı insanlar ne sporu ya kendimi neden yorayım diyor.Yabancı ülkelerle kıyas yaptığımız zaman Türkiye Her dalda geri kalmış bir ülke. Vücut geliştirmeye bakış açıları; güç gösterisi mi yapcaz. Yüzmeye; denizdede yüzüyoz ne gerek var. Cimnastiğe; Biz kız mıyız olm. Tenise; Zengin sporu boşver. Koşuya; Koşup napcam. vsvsvsvs. Bu düşüncelerin silinmesi gerekli bence.
    Ha tabi devlet baba spora teşvik etmiyor kimseyi aksine soğutuyor. Kendi imkanlarıyla bir şeyler yapmaya çalışanlarıda engelliyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: leobolt

Hocam anlayamıyorum yahu. Futbolda da bir şey başarabilseler. Gerçekten bu kadar mı insanlar kendilerini değersiz hissediyor?
    Devlette işe bi yerden sonra karışır ama önce insanın içindeki arzu önemli bence. Bakıyorum bazı insanlar ne sporu ya kendimi neden yorayım diyor.Yabancı ülkelerle kıyas yaptığımız zaman Türkiye Her dalda geri kalmış bir ülke. Vücut geliştirmeye bakış açıları; güç gösterisi mi yapcaz. Yüzmeye; denizdede yüzüyoz ne gerek var. Cimnastiğe; Biz kız mıyız olm. Tenise; Zengin sporu boşver. Koşuya; Koşup napcam. vsvsvsvs. Bu düşüncelerin silinmesi gerekli bence.
    Ha tabi devlet baba spora teşvik etmiyor kimseyi aksine soğutuyor. Kendi imkanlarıyla bir şeyler yapmaya çalışanlarıda engelliyor..

Dediğin her seyde sonunda kadar haklısın
    Ama işte maddi açıdan bir güveni olmadıgı için insanlar buna profesyonel bir şekilde yaklaşmıyorlar.devlette başarısız olduğu dala yatırım yapmıyor,olay bu.
    Ülkede her şey baştan sona yanlış.En çok paranın harcandığı spor futbol ama sadece süper lig için harcanıyor para.Ülkemizde futbola yaklaşım en üst düzey takımları desteklemek.Asıl yapılması gereken şey insanların kendi şehirlerinin takımlarını desteklemesi,bunu bile yapamıyoruz.
    Zamanla olacak bir şeyler ama spor bakanın spor yapan,düşünen birisi olması gerek

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Neden bu kadar ucuz?
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.