Şimdi Ara

Turknet artık Türk Telekom altyapısını kullanarak Fiber internet hizmeti veriyor. (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.131
Cevap
39
Favori
166.143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
88 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Türknetin kendi fiber altyapısında bu modem kullanılıyor ancak türk telekom üzerinden verilen fiber hizmetinde diğer tüm sağlayıcılar gibi türk telekoma ait modem kullanılıyor.
  • Merhaba,

Şu anda bulunduğum evde Türk.net VDSL kullanıyorum. 1 Ay içinde taşınacağım ve taşınacağım yerde sadece fiber alt yapı bulunduğundan aboneliğimi kapatacaktım fakat şimdi Türk.net fiber kullanabilirim gibi gözüküyor.

Mevcut abonelerin fiber alt yapıya geçişi sağlanmıyor gibi okudum yorumlarda, taşınanlar için hat taşıma yapıldığında bu işlemi yapabiliyor muyuz? İllaki vdsl iptal edip tekrardan fiber başvurusu yapmamız gerekiyor?

Gerçi hat taşımak için de 99TL fiyat yazıyor online işlemlerde ne anladım bu işten. Kapatıp orada yeni açsak daha iyi sanki?
  • Mustafa Dmrl kullanıcısına yanıt
    Ben mi anlatamıyorum kendimi
    Yukarıda da yazdım resmini koydum millenicom dan geçiyorum Türk Telekom altyapısı var evrakları gönderdim bugün sesli onayı verdim ve Musteri temsilcisi modemi kendilerinin göndereceğini söyledi online işlemler de bana tanımlanmış modem de bu zaten. Zyxel vmg8623-t50b yukarıda ekran görüntüsü de koydum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Obreus kullanıcısına yanıt
    Hayır, fiber desteği de mevcut.

• fyilmaz kullanıcısına yanıt
    Daha önceki mesajları okumadım ama muhtemelen sistemde hata olmuştur zyxel modem verilmemesi lazım çünkü telekom kira ücreti almak için kendi modemleri dışında başka cihaza izin vermiyor yakında belli olur zaten. Buradaki türknet çalışanı açıklama yaptımı bu konuda?

Twitter'da sorulmuştu bu. Türk telekom veriyor diye cevaplandı.

Belki şunu yapıyor olabilirler mi ? Gpon türk telekomdan, router türknetten geliyordur ?
  • yuzyirmi Y kullanıcısına yanıt
    Pek sanmıyorum hocam ikisini ayrı ayrı kiralamıyorlar set gibi geliyor.
    Neyse netleşir bir kaç güne

Hele şükür, hayırlı olsun :)

• armax kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler :)

• Turknetli T kullanıcısına yanıt
    Ben zaten Türknet Yetkilisinin söylediğini aktardım aksi durum olma ihtimalinide belirtmiştim ki olursa neler yapılacağı konusunda ek olarak cevabıma katkı sağlaman güzel oldu. Böyle bir şey olursa Türknet'in modemi geldikten sonra eski modemi teslim edildiğine dair bir belge istenmesi sağlıklı olacaktır elbette. Zaten çok az kaldı geçişlerimiz illa ki deneyimlerimizi aktaracağız.
  • Bina yeni ve daireye kadar fiber var. Turknet'e başvurmak istiyorum ama altyapı sorgulama sisteminde adresim yok. Fakat ttnet, speednet, milenicom sisteminde fiber olarak görünüyorum. Turknet sorunu cozemiyor, belediyeye git adres güncelle diyor, adres yanlışsa diğer firmalar nasıl görüyor.
    Böyle bir sorunla karşılaşan oldu mu acaba ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arseyus kullanıcısına yanıt
    Bende milenicomdan geçiyorum . Geçiş işlemini başlattım. Türknet kuruluma gelmeyecek . Modeme direk Kullanıcı kodlarını gönderecek. Milenicom modemi geri istedi . Türknette Modem göndermeyecek kurulum olmadığı için . Bende kendim modem alacağım , size nasıl modem gönderiyorlar ?

Bende milenicomdan geçiyorum . Geçiş işlemini başlattım. Türknet kuruluma gelmeyecek . Modeme direk Kullanıcı kodlarını gönderecek. Milenicom modemi geri istedi . Türknette Modem göndermeyecek kurulum olmadığı için . Bende kendim modem alacağım , size nasıl modem gönderiyorlar ?

• Bilisimci1903 kullanıcısına yanıt
    Ne demek modem göndermicek? Millenicom'un illa modemi göndereceksin demesi gönderileceği anlamına gelmez. Burda Türknet'in yaptığı anlaşma anlam ifade eder. Türknet ne diyorsa ona göre hareket edeceksin. Eski modemi felan gönderme şimdi internetin gelsin daha sonra konuyu Türknet ile görüş. Anlaşmalarında eski modeme devam etme olayı yoksa yeni modem göndermek zorundalar. Yeni modem gelirse eski modemi tutanak tuturak millenicom'a göndersin.
  • Ben de Millenicom'dan geçiyorum. Elimde telekoma ait gpon ve modem var. Ben internetten geçiş işlemlerini başlattığımdan müşteri temsilcisiyle görüşmedim. Açıkçası ne yapacağımı bilmiyorum. Telekomdan millenicom'a geçtiğimde "eve eleman gelecek, modem kuracak" gibi dertlerim olmamıştı. Elimdeki modeme kullanıcı adı ve şifreyi girmem yetmişti. Çok da rahat olmuştu. Açıkçası aynı şekilde geçiş olur diye düşünmüştüm. Buradaki Turknet personeli net bir açıklama yaparsa çok güzel olacak.
  • Arseyus kullanıcısına yanıt
    Hocam İnan kimse bir şey bilmiyor. Milenicoma sordum bizdeki abonelik iptal olunca modemi gönderin dedi. Türknete sordum biz onlarla anlaşmanızı bilmiyoruz dedi . Biz modemi satıyoruz vs dedi. Müşteri hizmetleri de tam vakıf değil. Sattıkları modeme baktım 400 küsür . Netten alırım diye uzatmadım .

• Bilisimci1903 kullanıcısına yanıt
    Türknet mevcut tarifede ücretsiz modem verileceğini ve abone üyeliğini sonlandırdığında aide etmesi gerektiğini sözleşme ile belirtiyor. Burdan yola çıkarsak eğer eski firmanın modemini kullanamasakta Türknet sözleşme gereği kendi modemini ücretsiz olarak abonesine vermek zorundadır. Yani senin modem arayışına çıkman zarardan öteye geçmeyecektir. Evet ani gelişen bir şey oldu ama geçişlerin yapılması bir süre eski modemi kullanmak ve sorun çıkarsak Türknet'e sözleşme gereği yeni modemi tedarik etmesini ve modem geldikten sonra eski modemi eski iss tutanakla teslim edilmesi şuan için en iyi yoldur.

Daha iyi bir yol varsa bende dinlemek isterim.
  • Bilgi almak için forumdan numaramı doldurdum ancak o kadar bilgisiz ve isteksiz biri aradıki daha ilk görüşmeden sonra vazgeçttim
  • mrtgfb M kullanıcısına yanıt
    Cidden son zamanlar'da benimde rahatsız olduğum durumlardan biri. İnsanlar özel sorunlarını iş hayatlarına nie aktarıyor anlamıyorum. Bütün kurumların hizmet sağlamadan önce personellerine işine duygularını karıştırmaması ve iletişim kurma konusunda temel eğitim vermesi şart. Sadece internet firmalarında değil hayatın her alanında bu tip insanlar bir işini halletmek istediğinde hiç bir heves bırakmıyor mlsf. Hatta insanın enerjisini düşürüyorlar..
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.