Bilmiyorum hocam en doğru cevap imzaladığınız sözleşmede yazıyordur. Ama bence telekom iptal yerine ay sonuna kadar sınırlama getirir. |
Turknet yüksek kullanım nedeniyle yapılan iptaller - Turknet açıklaması eklendi. (21. sayfa)
-
-
Konuya gelen mesajları okudum da bazı insanlar herhalde şunun farkında değiller. Artık her şey tamamen internet ile oluyor çok basit örnek vereceğim. Normalde ortalama aylık 2 terabayt kullanıyorum. Evde 1 pc 3 telefon 1 de TV var. Fakat yaklaşık 2 haftadır Geforce NOW kullanıyorum. Yani stream üzerinden oyun oynuyorum ve 2 haftada 500 gb sadece oyun oynarken gitmiş. Bunun dışında diğer kullanımlarla aylık 3-4 terabayt görüyorum. Kimse kimsenin ne oynadığına interneti ne şekilde kullandığına karışamaz isteyen istediği gibi kullanmakta özgürdür adı üstünde kocaman yazıyorlar SINIRSIZ internet diye sınırlandırmak çok saçma.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi timssy -- 4 Temmuz 2021; 3:26:47 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: trakyAli-1986La boş yapma ticari kullanım için ayrı abonelikler var. İyi ya internet kafe açıp normal kullanıcı abonesi olunsun versin normal kullanıcı parası ama işletme geliri kazansın.
Olay tamamen ticari kullanım yapıp bireysel üyelik yapmak.
Onlar görüyorlardır ev mi iş yeri mi diye. Zor bir şey değil yani.
-
quote:
Orijinalden alıntı: zzfertatzzKardesim ben 100gb bitiremiyom siz ne yptiniz boyle 7000gb oha ilceyemiyemi internet paylastiniz bu arada kotali kullaniyorum 8mbps 100gb netgalaksi evde 5 kisiyiz filim felanda izliyorum bi ara tek bitirdim 100gbyi digerlerinide daha halen bitiremedik ama aksamlari sadece kullaniyorum
Sadece PS5'e 250 GB çektim bugün.
-
1 gbps simetrik hatta sahip adamla 10-15 mbps hızları ancak alabilen adamın aynı parayı ödemesini doğru bulmadığım gibi aynı şekilde aylık 50-100gb internet kullanan adamla 5-6tb kullanan adamın aynı parayı ödemesini de doğru bulmuyorum Yeniden kotalar gelsin demiyorum ama ne kadar ekmek o kadar köfte olmalı Ayrıca düşük hıza düşük fiyat gelmeli
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kimin ne kadar veri indirdiği veya yüklediğinden onlara ne ? Fiberin varsa 10 TB hatta 50 TB bile indirirsin. Yada 4K 60 FPS oyun yayını için 100.000 bitrate verirsin (YouTube bunu kabul ediyordu ama şu an ediyor mu bu kadar bitrate'i bilemem). İstediğini yaparsın. Neden bu devirde insanlar bu kadar gereksiz sorgulanıyor ve kısıtlanıyor? Tarifeler sınırsız zaten. Sınırsız ise, sınırsız. Bitti. Nokta.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdem the mixer -- 4 Temmuz 2021; 7:2:9 > -
Kullanıcı yapa da değil, kendi alt yapınızın olduğu bölgedede değil, kullanıcı vdsl abonesi, hizmet alt yapısını ttnet veriyor, abonelik sözleşmesinde resmiyette siz, arkada ttnet var, abonenin net çıkışıda ttnet routerlerinden, trafik size uğramıyor dahi, bir görünür ip niz var, whois den ibaret adınız var, sadece ttnet den çektiğiniz bandwith ve servis durum istatistikleriniz var.
Trafik size bir yük oluşturmadığı halde, siz neden durduk yere kalkıpda esasında ttnetin aleyhine olacak bir durum için iş güzarlık yapıp aboneye bu şekilde, yok ticari, yok binaya dağıtmış, yok çok trafik çekmiş mantelesine giriyorsunuz, arka pilandaki hesaplarınız konusunda beni aydınlatın, bunu sizden ttnet mi istiyor yoksa?
Siz nasıl oluyorda abonenin içerde ticari veya başka hesaplarla birşeyler yaptığını görebiliyorsunuz?
Modem üzerinden iç ağa bağlanıp cihazlarımı kontrol ediyorsunuz, abonenin veri trafiğinimi inceliyorsunuz nereye bağlantı açıyor, ne datası gönderiyor alıyor, nasıl oluyor bu işler beni bu konuda ayrıntılı bir şekilde aydınlatın?
-
Nasıl görecek? Sen evine diye abone oldun 24 Luk hub aldın dağıttın apartmana nasıl görecek?
netspeed aynı şekilde iptal etmişti. Bende Türk.net'e geçtim. hayırlısı...
Sadece kurulu Ubisoft oyunlarım 2 TB kadar yer kaplıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahcey -- 4 Temmuz 2021; 8:28:48 > -
Netspeed kaç TB hocam acaba? Ya da ne kadar kullanmıştiniz? Onlara sordum Facebook'tan iki gün önce "ticari amaçla kullanılmadığı sürece herhangi bir sınır yoktur" demişlerdi.
Demek ki ticari sayilip sayilmamak akıllarındaki makul TB sınırı ile ölçülüyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GasiOr -- 4 Temmuz 2021; 8:30:26 >
@trakyAli-1986 bu şahıs beni blocklamış söyleyin şuna istesem 10 tb yaparım, 3 saatte steamdan 100gb oyun indiriyorum gerisini siz düşünün, çalıştığım için fırsat bulamıyorum sadece youtube bakıyorum
Açık büfe hizmeti sunan 5 yıldız otele gidiyorum. Ne kadar yemek varsa alıp alıp çöpe atıyorum. Sonuçta aldığım yemeği ne yaptığım beni ilgilendirir hizmetin parasını vermişim?? O zaman sınırsız yemek değil kişi başı 20 tabak yazsın bütün oteller.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Telefon edip soruyorlar "Ticaret amaçlı mı kullanıyorsunuz ?" diye kullanmadığımı belirttiğim hale bir süre sonra iptal ettiler, iptal saati 23:30 idi. Kullanımla ilgili herhangi bir Terabyte bilgisi vs. vermediler. Açıkcası Turk.net kullanırkende ne kadar kullanmışım diye bakmıyorum. Olursa bir ay demek ki, fazla kullansam vay halime..."Bölgemde kablo.net yok, olsa keşke bu sorunları hiç duymadım. Yıllarca kullandım."
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahcey -- 4 Temmuz 2021; 8:35:50 > -
Sınırsız olmalı ama eğer torrent server'ı açtıysan öyle yiyorsan uyarı verdikdem sonra interneti kesebilirler yurtdışındada oluyor bazı yerlerde/internet sağlayıcılarından
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 4 Temmuz 2021; 8:43:17 >
Hocam tam olarak öyle değil.
Açık büfeye gittin ve otel müşterisi 100 kişi diyelim. Bu 100 müşterinin 90 tanesi "makul" çerçevelerde tüketiyor. Mesela 1 tabak veya 2 tabak yiyor diyelim. Diğer 10 kişi ise bunlara göre daha fazla yiyor 10 tabak 20 tabak. Bu 10 kişiyi herhangi bir bildirimde bulunmadan şak diye otelden atıyor.
Niye? Senin makul yeme sınırın 2 çünkü diğer müşteriler 2 yiyor, sen de 2 tabak yemissindir, kalan tabakları başkası ile paylaşmissindir veya kalan tabaklari satmışsındır.
Veya
Herkes 2 tabak çöpe atarken bizim gibi iptal edilenler 10 tabak çöpe atmıştır diye yazabilirdin.
Bizim kullandigimiz veri neden çöp olsun, turknet inat yapılan bir durum değil ki yada birilerini zarara sokmak için.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GasiOr -- 4 Temmuz 2021; 8:49:30 >
Böyle bir durumda aşım olursa kullanıcıya gelip bakarsın adaletsiz bir kullanım var mi interneti paylaşıyor mu diye kesmek yerine. Google Drive’a ve iCloud’a surekli yedekleme ve senkronizasyon yapıyorum 1 TB civarında benim de kullanımım. Eğer büyük data setleri çekiyorsa 7TB çok kolay yapılır. Bir öğrenci de yapabilir bu açıklandıktan sonra internet kullanım hakkı geri verilmeli.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Milletin kafa bu kadar işte, neden limitsize bilmem ne terabayt sınır koydular diye sormak yerine, adama ne indirdin ne yaptın diye soruyorlar.
Sanane mkkkk, hardiskler tb leri aşıyor, ülkede tb limiti koyuyorlar, bu kafayla bizden bi pok olmaz.
Sınırsız internete limit koyamazsın arkadaş.
İstediğim her haltı indiririm kimseye hesap vermem. kimseyide ilgilendirmez.
Hakem heyetine başvur kardeşim, olmazsa mahkemeye başvur bu rezillikleri her yerde duyurmak lazım.
-
Dün kendi kendime internet altyapıları herkeste fiber olduğunda ne olacak? o kadar hızlı internetle millet indirme yaparsa altyapı bunu nasıl kaldıracak diye sormaya başladıydım. Demiştim ki çok fazla veri kullanana ticari üyelik vs. açılır ondan 2-3x fazla ücret alınır vs diye düşünmüştüm. Ev kullanıcısı için 3-4 TB zaten ulaşılması güç daha fazla kullanıyorsa 2. abonelik ücreti vs olmalı diye düşündüydüm. Sabah kalktım ve bu konuyu gördüm :D
Bizim evde 5-6 telefon, 2 bilgisayar, 1 tablet, 1 tv ve diğer ufak tefek interneti kullanan akıllı cihazlar mevcut. Aylık kullanımım 5 yıllık türknet aboneliğimde 1.6 Tb'ı hiç geçmedi.
Ki çok fazla film oyun vs. indiren biriyim.
Ben konu 7tb sahibine nasıl geçtin diye sormuyorum ama bu denli yüksek veri kullanımı hem diğer abonelere hem de altyapısı dandik olan türk telekoma zarar verecektir malesef...
Sizi istememeleri doğal. Ama bunun da çözümü olmalı. Örneğim 5-6 Tb üzeri kullanacaksanız ticari üyeliğe çevirelim ayda 150 ödeyin gibi gibi.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X