Şimdi Ara

Turknet yüksek kullanım nedeniyle yapılan iptaller - Turknet açıklaması eklendi. (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
686
Cevap
17
Favori
41.298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
105 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Son 12 aylık kullanımım bu. 4 kişilik aileyiz. Evde 2 notebook, 1 akıllı tv(Netflix ve Youtube) 3 ad. cep telefonu sürekli bağlı. 2 kişi sürekli evde(ben evden çalışıyorum kardeşim de pandemi sebebiyle evdeydi öğrenci olarak.

Evde PS XBOX gibi bir cihaz yok, şahsen oyun oynamam, kardeşim de LOL oynar sadece ki Youtube'dan da genellikle 1080p izlediğimizi düşünürsem son derece mütevazi kullanımda 400 altına düşmemişiz ortalama da 500 GB'a gelmiş. Geçen sene 250-300 arasında dolanıyorduk. Yani 7 TB eyvallah biraz fazladır da streaming servislerini sıkça kullanan biri rahatlıkla ayda 2-3 TB yapabilir diye düşünüyorum.

Ayrıca "kurumsal, ticari kullanım" varsa İSS'nin bunu bulup ispat etmesi lazım. Sen çok kullanmışsın bunu ticari buldum demek biraz haksızlık oluyor.

Turknet yüksek kullanım nedeniyle yapılan iptaller - Turknet açıklaması eklendi.

• quote:

Orijinalden alıntı: dynd

peki taahhütlü abonelikerde cayma bedeli ödememek için yüksek miktarlarda indirme yaparak aboneliğimiz kapanıyor mu? bilgisi olan varsa sevinirim.

Olursa çok iyi olur bilgisi olan yok mu malum iki t li markadan
  • Uyuyakaldım U kullanıcısına yanıt

Belirlerdikleri kotayı aşınca hizmeti durduruyorlar öbür ay tekrar başlatıyorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: kullaniciadi12

Neresi boş açıklar mısın. Mantıksız gelen kısmı neresi? Otellerdeki sınırsız açık büfe ibaresinden ne anlıyorsun sen? Ne mağdur edebiyatınız bitti ne şark kurnazlığınız.

Senin uydurduğum içi boş hikayeye gore biri gelmiş acık bufeden tencereye yemek koymuş ve satmış. Konuyu okusaydın benim ya da diger arkadaşların tencereye yemek koymadığını ve satmadıgını anlardın. Bu satma olayı senin uydurdugun birsey boyle olunca uydurdugun hikaye bastan sona çöküyor. Cunku ortada bir kurnazlık olsa ceza yemeden atlattım diye sevinmem lazım, ben mal mıyım ulu orta konu acayım?

İşin aslı 100 kişilik otelde acık bufe var 90 kişi 2 tabak yiyor, o zaman makul oran 2 tabak. diger 10 kişi 7 tabak yiyor, 7 tabak imkansız, o zaman onlar bunu satıyor ihtimali ile hop otelden atılması.

• quote:

Orijinalden alıntı: TurkNetDestek

Merhaba, kurumsal kullanım yapmıyorsanız bir yanlışlık olmuştur. Müşteri numaranızı PM üzerinden paylaşır mısınız? Ben hemen arkadaşlarıma kontrol ettiririm.

@TurkNetDestek Abone numaramı gönderdim, umarım hatanızdan dönersiniz.

Kesinlikle kurumsal kullanım yapmadım, kontrol edebilirsiniz, buyurun evime gelin kontrol edin, internetime bağlanan cihazların ip numarasına kadar bakabilirsiniz.

Yalnız bu işin bir an önce hallolmasını istiyorum. Sizin yaptığınız bir hata yüzünden 4 gündür internete bağlanamıyorum. Telefon hattımı kullanamıyorum.

• kullaniciadi12 kullanıcısına yanıt
    Ya kardeşim sen ne diyorsun Allah için ya sözleşmede net sınır bile yazmıyorlar sonradan öğreniyoruz 7 Tb mış her kafadan bir ses geliyor birisi 3 diyor birisi 1 Tb diyor çıkıp doğru düzgün açıklama yapacaklar ozaman anladın??? Paketi satarken indirme limitiniz budur bunun üstüne çıkarsanız ticari pakete giriyor ona göre kullanın diye belirlenecek. Hadi bırak Adsl Vdsl paketleri sadece bunlar yok 1 gbs internet kullanan bissürü kullanıcı var bu adamlar için 100 gb 15 dk da indiriliyor. Öyle günlerce beklemiyorlar inmesini felan buda doğal olarak işlerinin daha hızlı yapılmasına sebep oluyor. Bir format atsan pc ye yedek almadığını düşün gigabit internetle oyunları programları indirdiğini varsayıyorum 500 gb desek 2-3 saatte indirilir. Düşük hızlarda yavaş indiriyor diye üşenip oyun felan indirmeyenleri biliyorum ben. Bu kullanıcıların tabiki de kotaları dolmaz. Az şu gözünüzü açın bir limit var ise bu satılan paketlerin detayında belirtilmeli aksi halde kullanıcılar bu tür serzenişte bulunmakta sonuna kadar haklı olacaklardır.

• arifgokcen A kullanıcısına yanıt
    Merhaba, hizmetinizi kontrol ederek size yardımcı olmak isterim. Müşteri numaranızı PM üzerinden paylaşır mısınız?
  • GasiOr kullanıcısına yanıt
    Yine bir usulsüzlük göremiyorum. Tıpkı kasko gibi. Kaza yapmazsan her sene hasarsızlık indirimi alırsın, ama her ay kaza yapan biriysen 2 sene aşırı yüksek prim çıkar üçüncü sene kara listeye girersin kasko yapmak istemez firma sana. Çünkü o firma kendi çıkarlarını da düşünmek zorunda. Kasko şirketinde kaza tamir masrafı neyse veri indirme trafiği masrafı da internet sağlayıcılar için aynı. O yüzden firma genel kullanıma bakar.

Normal bireysel kullanıcılarından %90ının 1tb trafiği geçtiğini düşünmüyorum. Hadi pc ye format attı tüm oyunları yeniden indirdi diyelim 1 aylık kullanım geçer. Ee diğer aylarda yine stabil normal kullanım olur sorun kalmaz.

7tb 10tb verilerden bahsediyorsunuz ve bu 1 ay değil her ay düzenli kullanımımız diyorsunuz. Ticari amaçla mı kullanıyorsunuz, arşivci misiniz ben bilemem sadece bildiğim bu miktarda veri kullananların aylık 500gb veriyi geçmeyen abonelerle aynı ücreti ödemeleri büyük haksızlık. Firma sözleşmesini güncelleyip bu durumu bir açıklık getirmeli, hem herkesin içi rahat etsin hem haksızlık olmasın.

• Ne büyük haksızlığı kardeşim şu paketin adı neden SINIRSIZ OZAMAN NEDEN? Benim şuan hattım kapanmadı ama bugün başkasına yarın bana bu saçmalığa bi son verilmeli artık hafta içi açıklama bekleniyor
  • kullaniciadi12 kullanıcısına yanıt

Dostum yine konuyu okumadıgın belli, Her ay 7tb kullanırım demiyorum sadece nisan mayıs arası dönemde 7tb geçilmiş diyorum, konudaki ilk mesajımda da belli. Konuyu açmamın sebebi de neden 7 tb kullandım diye hesabım iptal edildi değil. Son 9 ayın ayın ilk 4 ay kullamı 1tb altı zaten, pandemi dönemimim yogun olduğu mart nisan mayıs ve haziran aylarında ise 5+, 7+, 6+ ve haziranda 2+ tb gibi kullanımlardı. Sebebini de yazmıştım evde boş otururken python ogrenmeye calıstım  web scraping yapmaya çalıştım falan filan.

Asıl konuyu açmamın sebebi böyle bir sınır varsa ve sözleşmede ucu açıksa benim bu sınırı bilmemin mümkün olmadığı, bilmemim mümkün olmadığı bu sınırı aştığımdan habersiz olduğum için herhangi bir bilgi veya uyarı yapılmadan aboneligin iki dakikada iptal edilmesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GasiOr -- 4 Temmuz 2021; 12:32:14 >
  • 7tb ne yaw adamlar haklı ve sözleşmede yazmışlar bir şekilde şimdi siz bireysel kullandım diyorsanız ne diyelim size
  • help21 kullanıcısına yanıt

Size göre makul kaç TB hocam ? :)

Veya bu konuyu görmeden önce haberiniz var mıydı?

• GasiOr kullanıcısına yanıt
    Kardeşim sen burdakilere neden cevap veriyorsun ben onu anlamıyorum diğer arkadaşa da söyledim. BTK ve CİMER’e şikayet et burdan çözüme kavuşamazsın.
  • cimbomlusinan kullanıcısına yanıt
    Hesaplamadiginzi nokta bugün 85 tlye sınırsız paket satan firmalar sizin dediğiniz sistem gelirse 50 gbli versiyonu 85tlye satacak yani sizin faturanız düşmeyecek sadece diğerlerinin ki artacak

Türkiyedeki insanlar aşırı kalitesiz olduğundan diğer insanların zarar etmesinden zevk aldığından bu sistemi daha çok seveceklerdir orası ayrı konu

Gerçekten hepiniz böyle yönetilmeyi hak ediyorsunuz

Yani böyle bir halk nasıl hala yaşayabilir hayret ediyorum
    Diğer insanların zarar etmesini isteyen insanlar neden var gerçekten aklım almıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: trakyAli-1986

Nasıl görecek? Sen evine diye abone oldun 24 Luk hub aldın dağıttın apartmana nasıl görecek?

İş yeri olduğu için değil, işgüzarlıklarından yapmışlar. Yoksa öyle bir şeyin varsa bile uyarırsın. Anlaşmayı feshetmek doğru değil bence.

• help21 kullanıcısına yanıt

nerde yazmışlar? sözleşme de kullanımla ilgili birşey yazmıyor sadece ucu açık 3 kelime var "makul kullanım çerçevesi" kime göre neye göre makul?

• Abartıp DL yaptığım ay 1,6Tb ulaşmış gözüküyorum(netflix 4k ve Tivibu kullanıyorum tv saatlerce acık). 7tb çok yüksek bir kullanım ve devamındaki aylarda çok az kullanım yapmadığınızı zannetmiyorum. İnternet servis sağlayıcılar gb başına ödeme yapıyor. Sizin gibi kullanıcılar şirkete ödediklerinden pahalıya gelmekte, sizin ne yaptığınızı kontrol etmeleri mümkün değil. 10-20 kişiye paylaşım yapıp yapmadığınız, evinizde ticari faaliyet olup olmadığını bilmeleri mümkün değil. Ortalamaya bakarlar sürekli bu oranın üstünde kullanımınız varsa aboneliği sonlandır. Bu ilk defa olan bir durum değil ve sadece Türknet değil bir çok iss bu iptal işlemini yapıyor. Bu konuda çok esnek olan kurum Türk Telekom. Türknet aboneliğinizi nasıl bir günde sonlandırabiliyorsanız Türknet kendi sonlandırabilir. Burada yaygara koparmanıza gerek yok. 8 yıldır Türknet kullanıyorum kullanım oranım bir çok kullanıcının kat ve kat fazlası sizin kullanımınız ise benim kullanımımın 5 katı kimse beni arayıp aboneliğimi iptal etmedi.

• quote:

Orijinalden alıntı: zzfertatzz

Kardesim ben 100gb bitiremiyom siz ne yptiniz boyle 7000gb oha ilceyemiyemi internet paylastiniz bu arada kotali kullaniyorum 8mbps 100gb netgalaksi evde 5 kisiyiz filim felanda izliyorum bi ara tek bitirdim 100gbyi digerlerinide daha halen bitiremedik ama aksamlari sadece kullaniyorum

Dayı ne diyorsun yahu? 8 mbps hızla tabiki bitiremezsin 100 gb.

• Triac3 T kullanıcısına yanıt
    Tt altyapısından Türknetten hizmet alan kullanıcılar için Gb başına ödeme yapar yapmasınada bu Türknetin gigafiber altyapısında durum nasıl ozaman tamamen kendi altyapıları burda da mı sınır var o zaman?
  • kickboxer_18 kullanıcısına yanıt
    Kime göre neye göre derken? Genel kullanıma göre. Kullanıcıların %90 ı %95 nasıl kullanıyorsa makul kullanım odur.
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.