Bir kaç ay önce turknet cgnat uygulamasına geçti. Tek dış ip adresini birçok kullanıcıya vermelerini sağlıyor. IP adres sıkıntısı olduğu için normal bir durum. Normal olmayan yurt dışı serverlara kurulan tekil bağlantılarda hız limiti olması. Bu sadece bir kullanıcının yaşayacağı bir soruna benzemiyor. Test sonuçlarını yazarsanız anlamış oluruz. Sizlerden ricam;
Sonuçlar; Internet bağlantım, sözde 100mbit aslında 65mbit. AMERİKA ALMANYA |
Turknet yurtdışı tekil bağlantılarda hız limiti
-
-
-
Almanya iyiymiş gene :)
Test bittikten sonra gözüken sonuç ekranı resimleri olursa daha iyi olur.
Connection single olduğunu teyit etmiş oluruz.
-
Düzenledim mesajı
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bence bu turknet ile alakalı bişey değil. tt üzerinden gıbırnet kullanıyorum singe modda durum pek farklı değil. vdsl üzerinden 100 mbitlik paketteyim fakat aldıgım speedtest hızı 83 mbit alt yapı nedeniyle. sonuclarda asagıdaki gibi.
-
gıbırneti de ilk defa duyuyorum :)
Tüm internet sağlayıcılarda vaziyet bu mu acaba...
-
Merhaba, buraya eklediğiniz hız testi sonuçları ile birlikte online işlem merkezi üzerinden destek kaydı oluşturur musunuz? Teknik arkadaşlarımız network ekibimiz ile kontrol ederek bilgi verecektir. -
quote:
Orijinalden alıntı: FreeStylagıbırneti de ilk defa duyuyorum :)
Tüm internet sağlayıcılarda vaziyet bu mu acaba...
Valla buyuk ihtimak durum boyle. bence farklılık olarak kablonet ve turkcell superonline kullanıcılarından bir deneme almakta fayda var. cunku kucuk issler zaten telekoma baglılar bir bakıma o yuzden buradaki farklılık superonline ve kablonet uzerinde deneme ile karsılastırılabilir.
-
-
Haklısın hocam. Bu konuyu görüp test eden çıkar inşallah superonline ve kablonet ile.
2-3 ay önce portu değiştirdiler 65mbite düştü hız.
Ama bu hız testlerinden anlaşılacağı üzere çok daha yavaş internet.
Destek kaydı ile çözülmezse iptal edip süperonline'ı bi denicem.
-
-
-
İstanbul/Avrupa fiber alt yapı.
Yaptığım saate resimde belli.
Bu faktörleri göz önünde bulundurarak yorum yapabilirsiniz :)
İyi mi kötü mü orası size kalmış artık.
-
Single connection seçin lütfen.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Türk Telekom 50mbps VDSL
-
Buyur dostum.
Sol taraftaki neden düşük çıktı bilmiyorum 30 kadar gidiyor sonra düşüyor sabit değildi.
Alta bulunan test ise 50 kadar gidiyor sonra düşüş oluyor
-
Turknete 2 destek kaydı açtım.
Birisi 65mbit'e düşen vdsl bağlantı hızı için. Türk telekoma bildirip hallettirdiler, tekrar 75mbit'e çıktı.
İkincisi ise bu konuda resimlerini paylaştığımız hızlar hakkında.
Kaydı açtıktan bir kaç saat sonra hızlanıverdi internet.
Bu hızlanma speedtest.net sonuçlarından tam anlaşılmıyor.
Amerika 5'ten 15'e, Almanya 15'ten 31'e yükseldi. Muhtemelen "tcp window scaling ramp up time" dan kaynaklı.
Hız testinde indirilen dosya büyük olsa, hız artmaya devam edecek bir miktar daha.
Yanlız web sitelerinin açılması, oyunlara login olma-ilk kurulan bağlantı hızları, işletim sistemi upgrade vs. çok hızlandı.
Archlinux mirrorlist hızlarını test eden reflector uygulamasının hız sonuçları.
Destek kaydından önce
Destek kaydından sonra
Buradaki artış belli. Yanlız bu uygulamanın indirdiği dosya 5.5mb, yani yukarda bahsettiğim ramp up time olayı söz konusu.
Bu listedeki serverlardan hızlılarına girip arch iso indirmeyi denediğimde 8mb/s hızları görüyorum.
mirrors.dotsrc.org'ye ping 85 civarında download 8mb/s civarında.
[enes@Redmi ~]$ ping mirrors.dotsrc.org
PING mirrors.dotsrc.org (130.225.254.116) 56(84) bytes of data.
64 bytes from mirrors.dotsrc.org (130.225.254.116): icmp_seq=1 ttl=51 time=84.6 ms
64 bytes from mirrors.dotsrc.org (130.225.254.116): icmp_seq=2 ttl=51 time=84.8 ms
64 bytes from mirrors.dotsrc.org (130.225.254.116): icmp_seq=3 ttl=51 time=84.8 ms
5 yıllık beraberliğimize son vermek üzereydik turknet ile ama çözdüler problemleri :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FreeStyla -- 17 Haziran 2021; 22:1:44 >
-
Superonline fiber de benzer Almanya 54 ABD 24 veriyor %50 ve %75 kayıp var.
Fiber bir de özellikle söylüyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheDeviLofDark -- 18 Haziran 2021; 12:41:40 > -
Gibirnet CGN IP Adana/ TT FTTH (Kayıp %1'den az)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Senseight -- 18 Haziran 2021; 13:47:5 >
Benzer içerikler
- vlan id nedir
- fiber internet kablosu modeme nasıl bağlanır
- internet ışığı yanıp sönüyor
- turknet whatsapp hattı
- modemden ses gelmesi
- turknet fiyat 2024
- internet hızlandırıcı
- 1 yıldan uzun taahhüt cayma bedeli
- en iyi internet
- turkcell abone sayısı
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X