Şimdi Ara

tüvtürk lastik ebati ile ilgili soru muaneye gircem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaslar bu ay muaneye gircem yeni lastik alcam etikette yazan 185 60 r14, ama ben 175 65 r14 lastik alip muaneye girmeyi dusunuyorum 185 60 lar fiyat olarak cok yuksek forumda gordugum ocak ayinda araclarin latik ebatlari yuzunden kaldigini gordum biride uygulama iptal oldu falan demis muaneye giren arkadaslar cevap verirse sevinirim ona gore lastik alcam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kapıdaki etiketi söküp girin.
  • Uygulama devam ediyor yani

• Muadil ebat olduğu için sıkıntı olacağını sanmıyorum..
  • Sifir alcam tam kesin bilgi alsam iyi olcak muaneye giren arkadaslar yoksa param bosa gitcek

• Değişim yüzdesi 0,94 olup, yasal limitler içinde (%2,5) kaldığından sıkıntı yaratmaz.
    Benim aracımda da etikette 185/55/r15 yazmasına rağmen 195/50/r15 ile muayeneye girdim ve araç kusursuz olarak geçti.
  • djcetin kullanıcısına yanıt
    Tuv’e mail atin ona gore elinizde yazili bisey olsun. Sorunuzda tam olarak yazin, birebir etiket mi olmak zorunda yoksa %3 ten az degisim uygun mu diye. Sonra da cevabi burda paylasin putfen😀

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrct -- 1 Nisan 2019; 9:19:40 >
  • Sırf kendi aracımın birsürü farklı lastik ebatı var sitesinde.

205/60 R16 H; 225/55 R16; 225/50 R17; 255/45 R17; 225/45 R18; 255/40 R18; 225/40 R19; 255/35 R19

Bunlar aracın fabrikasından çıkan jant ölçüleri her paketinki farklı ebatlar. Tüvtürk neye göre değerlendirme yapacakki?

Oran olarak hesaplarsakta. Fabirka çıkış 205/60/16 Vardı üstünde. Şuanda 255/35/19 var 1,315 gibi bir oran cıkıyor.
  • Uza -00- kullanıcısına yanıt
    İmzada ki aracım sıfır alındı, 3 kere samandıra'da ki tüv'de muayeneye girdi, şansımıza üçünde de aynı teknisyene denk geldik, adamla muayene sonrası sohbet ederken şasi numarasından giriş yaptığımızda önerilen lastik ebatlarını görüyoruz, hatta sonradan ilave edilen aksesuarları bile görüyoruz, 2011 model senin aracında sis lambası yok gözüküyor ama aynı yılın otomatik olmayan versiyonlarında sis lambasının olması gerektiğini bile görüyoruz, ona göre kusurlu veya kusursuz olarak geçiyoruz demişti.
  • Mail attim cevap vermediler bekliyorum ocak ayinda yeni uygulama altinda cok kisiyi bu lastik sorunu nedeniyle birakmislardi biride uygulama iptal oldu yazmis yeni muaneye girenler bilir sacma uygulama abartili takmiyoz lastik fiyasada pahali bulunmasi zor çeşit yok en onemlisi 185 60 r14 taktimi alti vuracak tumseklerde

• Aradim ebat önemli degilmis o uygulama iptal jant uyumlulugu onemliymis 14 e 14 lastik sarti varmis

• quote:

Orijinalden alıntı: djcetin

Aradim ebat önemli degilmis o uygulama iptal jant uyumlulugu onemliymis 14 e 14 lastik sarti varmis
    Muayeneye girdiniz mi hocam ? ben de mail attım, cevap için aradılar. Jantın inç olarak kapıda yazanla aynı olması gerektiğini ve yük indeksinin yine kapıda yazandan az olmaması gerektiğini söylediler. 195/55R16 91T yerine 205/55R16 91V takabilir miyim diye sordum evet takabilirsiniz, sorun olmaz dediler.
  • 25 inde gircem bana sorun yok dedi jant14 14 lastik olmasi zorunlu sadece ebat yanak bakmiyoruz dedi bana bende sifir lastik siparisi verdim 14 olmasina bakiliyor dedi emin olmak icin tekrar sordum 185 60 yerine 175 65 takcam yani muaneyi geciyor dimi dedim evet dogrudur sorun yok dedi ocakta uygulama olmus tepkiler olunca iptal olmus sorun yok yani

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.