Şimdi Ara

TÜVTÜRK Muayene İşlemleri (Anlatım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
2
Favori
872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • TÜVTÜRK günümüzde araçların periyodik kontrollerinin ve trafiğe çıkmaya uygunluğunun kontrol edildiği istasyonlardır. Genellikle araçlarının muayene zamanı geldiğinde insanlar ne yapacağını bilmez, bu konuda hazırlıklı olmanız için kısa bir bilgi paylaşımında bulunacam.

Öncelikle aracınızın muayene tarihine göre TÜVTÜRK web sitesinden yada çağrı merkezinden randevu alınması gerekiyor. İnternet üzerinden randevu en kolayıdır, randevuyu alırken yanınızda aracınızın ruhsatının bulunması gerekiyor.

Bu arada ufak bir not; randevu almadan direk TÜVTÜRK muayene istasyonuna giderseniz eğer boşluk varsa istasyondaki çalışanlar anında randevu alabiliyor size. Fakat böyle olduğunda bekleme süreniz uzayabiliyor.

Randevu 1. Adım

Randevu alabilmeniz için aracınızın hiç bir mali borcu olmaması gerekiyor. Yani motorlu taşıtlar vergisi taksidi, trafik cezası, karayolları geçiş cezası vb. hiç bir borç çıkmaması gerekiyor. Borcunuzun kontrolünüwww.gib.gov.tr adresinden yapabilirsiniz aynı zamanda borcununz varsa ödeyebilirsiniz.

Eğer aracın bir borcu yok ise randevu sisteminin ilk adımında araç bilgilerini giriyorsunuz. Plakasını ve ruhsatınızda bulunan seri numarasını. Üzerinde TC kimlik numaranızın yazılı olduğu belgedeki seri numarasının yazmanız gerekiyor. Aksi halde sistem hata verecektir.

Bu bilgileri girdikten sonra aracınızın türünüde seçip devam ediyorsunuz.

Randevu 2. Adım

Muayene türü olarak Genel Muayene seiçiyoruz. Muayene sırasında aracınızda olması gerekenler belirtiliyor. Fakat bu belirtilenler olmadığı zaman araç hafif kusurlu olarak yinede muayeneden geçebiliyor. Zorunlu değil yani.

Aracınızın son muayene tarihini ve randevu almak istediğiniz tarihi seçiyorsunuz. Eğer muayene süreniz geçmişse aylık 7-8 TL gibi bir gecikme ücreti alınıyor. Herhangi bir gecikme yoksa sadece muayene ücreti olan 165,20 TL ödüyorsunuz. Araç cinsine göre bu fiyat değişebiliyor.

Randevu 3. Adım

Randevu almak istediğinzi şehiri seçiyorsunuz ve karşınıza muayene istasyonlarının listesi ile randevu saatleri çıkıyor. Aracınızı muayene ettirmek istediğiniz istasyondan kendinize uygun bir saati seçin, dikkat etmeniz gereken şey randevu aldığınız saatten yaklaşık 2 saat sonra işinizin bitmesi. Ona göre ayarlama yapın.

Randevu 4. Adım

Sizden bazı bilgiler girmeniz isteniyor, bilgileri girin ve devam edin. Egzos emisyon ölçümünüz yok ise genelde ilk muyanede olmaz, isterseniz muyane istasyonunda isterseniz harhangi bir serviste yaptırabiliyorsunuz. Benim tavsiyem dışarıda bir serviste yaptırıp öyle gitmeniz, daha hızlı oluyor işlemler. Egzos emisyon ölçümünün sabit bir fiyatı vardır. Egzos emisyon kartı ile birlikte toplam 41 TL ödemeniz gerekiyor.

Randevu 5. Adım

İletişim bilgilerinizi girdikten sonra randevuyu onaylıyorum ile randevu işlemini tamamlıyorsunuz.

Randevu işlemleri tamamlandıktan sonra aracınızın bazı kontrollerini yapmanız gerekiyor.

- Tüm ampüller sağlam olmalı, far, stop, sis, sinyal, geri vites, plaka vb.

- Emniyet kemerleri sağlam ve kullanılabilir olmalı.

- Aracınızda ruhsata işlenmemiş sticker, logo, reklam vb. bulunmamalı.

Genel olarak sizin yapabileceğiniz kontroller bunlar.

Randevu günü yarım saat önceden randevu istasyonuna gidiyorsunuz. Burada numaratörden plakanızı girerek sıranızı alıyorsunuz. Erken gitmeyin boşuna, saat kaçta giderseniz gidin sıranız randevu saatinde gelecektir.

Sıranız geldiği zaman görevliye kimliğiniz, ruhsat belgeleriniz ve 165,20 TL nakit vermeniz gerekiyor (Egzos emisyon ölçümü yapılacaksa ekstra 41 TL verilecek).

Görevli işlemlerinizi yapıyor eğer egzos emisyon ölçümü yoksa sizi emisyon bölümüne yönlendiriyor, Ödeme makbuzununz ile gidip ölçümü yaptırıyorsunuz.

Bankoda işleminiz bu kadar, muayene sıranız geldiğinde isminiz anons ediliyor ve aracınızı görevliye teslim ediyorsunuz. Aracınızın muyanesi yaklaşık 10 dakika sürüyor. 10 dakika sonunda eğer bir sorun yoksa muayane görevlisi işlemleri tamamlayıp sizi yolcu ediyor. İyi eğlenceler.

Kaynak :http://www.blog.antalyarentacar.com.tr/tuvturk-arac-muayene-istasyonu/

• Muayene onay yeri var mı ? kısmını anlamadım Açıklar mısın ?
  • Ruhsatta muayene bilgilerinin girildiği kısım var ya, işte onu soruyor galiba, o sayfada boşluk varmı diye.

Bende randevularımı aldım, yarın önce sızdırmazlık arkasından muayene
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ottiman

Ruhsatta muayene bilgilerinin girildiği kısım var ya, işte onu soruyor galiba, o sayfada boşluk varmı diye.

Sızdırmazlığı nerden alıyoruz *
  • aynen muayene bilgilerinin olduğu sayfa var ruhsatta orda boş yer varsa sorun yok eğer boş yer yoksa önce trafik tescil şubeye gidip yenisinin çıkartmak gerekiyor.

emisyon ölçümünü genelde tüm araç yetkili servisleri yapıyor. ama uğraşmak istemiyorsan hepsi bir yerde olsun dersen direk muyane istasyonuna git orda yaparlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hoksi

quote:

Ruhsatta muayene bilgilerinin girildiği kısım var ya, işte onu soruyor galiba, o sayfada boşluk varmı diye.

Makine mühendisleri odasından alınıyor, eğer araçta lpg varsa.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hoksi

quote:

Makine mühendisleri odasından alınıyor, eğer araçta lpg varsa.

Teşekkürler

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tüvtürk muayene çeşitleri?
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • vu muayene ayrı bir rezillik ... güneşin altında saatlerce bekletiyorlar
  • LPG montajından sonra sızdırmazlık ile muayeneye girdiyse, sonraki muayenelerde sızdırmazlık gerekmiyormuş. Sadace lpg tankının üretim tarihinin 10yıldan fazla olmamalı. Onu da randevu alırken soruyor. Ben de 24üne randevu aldım. o gün egzost yaptırıp muayeneye gideceğim. sızdırmazlık yaptırmayacağım.
  • Bugün benim aracımı muayene etmediler.

Ruhsatta 4 kişilik yazıyor, araç 5 kişilik dediler. Gidip ruhsatı yenilemem gerekiyormuş.

nasıl yapıalcağını bilen var mı? Yardımcı olabilir misiniz?

teşekkürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: snakebad

aynen muayene bilgilerinin olduğu sayfa var ruhsatta orda boş yer varsa sorun yok eğer boş yer yoksa önce trafik tescil şubeye gidip yenisinin çıkartmak gerekiyor.

emisyon ölçümünü genelde tüm araç yetkili servisleri yapıyor. ama uğraşmak istemiyorsan hepsi bir yerde olsun dersen direk muyane istasyonuna git orda yaparlar.

Burada yanlışlık var düzeltelim ruhsatta boş yer yoksa normal muayeneye gidiyorsunuz aracınız muayeneden geçiyor ve onlar size trafik tescile verilmek üzere bir belge veriyorlar bir hafta içinde o belge ile trafik tescile gidip yeni ruhsat kağıdınızı alıyorsunuz. diğer türlü yaptığınızda ilk muayene tarihi eski oluyor boşa bir yer daha gidiyor böyle yapılması daha avantajlı.

https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/901381/9d357777-6199-4fa2-8a36-2d2f8151a862.png

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkness88 -- 12 Haziran 2014; 10:41:25 >

• Benim ki yeni montaj hocam, o yüzden sızdırmazlık şart bana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ali Koç İstifa -- 12 Haziran 2014; 10:39:18 >
  • snakebad S kullanıcısına yanıt
    gayet güzel olmuş
  • Arabada sticker olmamalımı biz geçen sene camlarda reklam sticker ile kusursuz geçmiştik muayeneyi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.