bir konuda okumuştum zaten boya normal bir şekilde yapıldığında anlaşılmıycak birşeymiş ama bizim türkiyedeki ustalar macunu mu ne fazla sürdüğü için anlaşılıyormuş öyle hatırlıyorum
quote:
Orijinalden alıntı: bnym97
bir konuda okumuştum zaten boya normal bir şekilde yapıldığında anlaşılmıycak birşeymiş ama bizim türkiyedeki ustalar macunu mu ne fazla sürdüğü için anlaşılıyormuş öyle hatırlıyorum
Her türlü şey çıktı her türlü 2.el piyasasını bitirdiler bunlar..
quote:
Orijinalden alıntı: Cancan.
Her türlü şey çıktı her türlü 2.el piyasasını bitirdiler bunlar..
Alıntıları Göster
Artık 2. el araç alabilmek için, alınacak aracı adeta bir dedektif gibi araştırmak gerekiyor. Yoksa alınan aracın elde patlama ihtimali çok çok yüksek. Hergün yeni bir düzenbazlık buluyor yurdum insanı, yazık.
quote:
Orijinalden alıntı: bnym97
fotodan belli oluyorki boyalı oldugu...
Adam Ferrari boyuyor ya
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-38F9BBB0B
Alıntıları Göster
boya kalınlığını yakalayabilsede renk farkını yakalabilecek bir alet yok daha şöyle düşünün ön kaputu ön iki çamurluğu bir araba diğer taraflarında boya yok örneğin dikkatli bir incelemeden sonra farkın olduğu açıkca gözükür
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-38F9BBB0B
Alıntıları Göster
Boya düzgün atılsa zaten çok ufak farklar oluyo ama bizimkiler boya az gitsin diye içine tineri basıyor sonra abuk sabuk kalitede bir boya oluyor.
quote:
Orijinalden alıntı: Mono Italiano
Boya düzgün atılsa zaten çok ufak farklar oluyo ama bizimkiler boya az gitsin diye içine tineri basıyor sonra abuk sabuk kalitede bir boya oluyor.
Alıntıları Göster
Adam birebir aynısını yapıyormuş işte ne güzel.Aracını böyle bi yerde tamir ettiren adam aracına değer veren adamdır.Siz gidin 3. sınıf boyacılarda boyatın o zaman
Adam fabrikasyon ayarinda boya yaptigini idda ediyor. Zaten aracta parca boyanmasina bagli deger kaybinin nedeni arabanin orjinalliginin bozulmasidir. Uc kagitcilik degil bence. 2. Elde boya degisen olur normaldir. Boya degisen istemeyen 0 km alsin zaten ben bu 2. Eldeki takintilari anlamiyorum
Bizim millete mustehak.
quote:
Orijinalden alıntı: Akhilleus
Adam birebir aynısını yapıyormuş işte ne güzel.Aracını böyle bi yerde tamir ettiren adam aracına değer veren adamdır.Siz gidin 3. sınıf boyacılarda boyatın o zaman
Kim 3. sinif boyaciya gidiyor ki? Kaskosu olan yetkili servise gidiyor zaten.
quote:
Orijinalden alıntı: catalyst
quote:
Orijinalden alıntı: Akhilleus
Kim 3. sinif boyaciya gidiyor ki? Kaskosu olan yetkili servise gidiyor zaten.
Alıntıları Göster
Dağılan araba birebir aynı yapılmışsa veya boyanmışsa gözümde sorun yoktur.Normalde de boya takıntısı olan biri olmadığımdan bu tarz olaylara hiç takılmıyorum.Yurtdışında en ufak şeyde PARÇA DEĞİŞTİRİYORLAR.Bu boya, değişen vesaire saçmalığı Türkiye'de olan bir şey.Arabanın direklerinde şase de problem yoksa isterse 20 defa tampon değiştirsin umrumda dahi olmaz.Ya da 10 kere boyatsın..Birebir olduysa hiçbir problem yok.Keşke şu rahatlıkta olabilse insanlarımız.Ne oluyor sanki değişen boyanan varsa anlamıyorum.
Bir aracın ağır kaza yapıp yapmadığı günümüzde çok net anlaşılıyor zaten artık.Bu işten ciddi anlamda çok iyi anlayan ÇOK fazla insan da mevcut.Takılmamak lazım diye düşünüyorum.
Bu üçkağıtçılık değil işçiliktir. Adam bu işi iyi yaptığını söylüyor, ha sen pert arabayı toplar bu adama boyatır "boyasız" diye satarsan üçkağıtçılık bu olur işte. İşlem görmüş şasiyi, kayda geçmiş hasarları, bilgisayara bağlanıp havayastığı sensörlerini vs kontrol edebilir böylece aracın ne durumda olduğunu zaten anlayabilirsiniz.
Karoserin boyalı olması açıkçası beni hiç mi hiç ilgilendirmiyor karoser işin tamamen kozmetik kısmıdır.
quote:
Orijinalden alıntı: Kaygerya
Adam fabrikasyon ayarinda boya yaptigini idda ediyor. Zaten aracta parca boyanmasina bagli deger kaybinin nedeni arabanin orjinalliginin bozulmasidir. Uc kagitcilik degil bence. 2. Elde boya degisen olur normaldir. Boya degisen istemeyen 0 km alsin zaten ben bu 2. Eldeki takintilari anlamiyorum
Boya değişen elbet olur ama Arabada 4 parca degisen var 1. kalite boyandı ayarlandı vs. demek var , yada abi arabada değişen yok orjinal demek var . adamın demek istedigi bu bence
quote:
Orijinalden alıntı: Yigityusuf06
quote:
Boya değişen elbet olur ama Arabada 4 parca degisen var 1. kalite boyandı ayarlandı vs. demek var , yada abi arabada değişen yok orjinal demek var . adamın demek istedigi bu bence
Alıntıları Göster
Yetkili servisteki ustalar çok iyi sanki.Onlar o kadar iyi olsa kendi dükkanını açardı.Ayrıca çoğu yetkili servis aracı alıp sanayide yaptırıyor defalarca şahit oldum.
quote:
Ben şunu anlamıyorum. Yurt dışında adamlar boyalı bakımlı araçlara daha rağbet ediyor. Bizde ise araç çizik olup boyanmasın daha iyi deniyor. Tv programlarında izliyoruz(mesela:discovery-tamirat tadilat) adamlar araçları boyayıp bakımlarını yapınca daha iyi fiyata satıyorlar. Bizde o aracı boyarsan, aldığın fiyata hayatta satamazsın. Hele bide komple boyadıysan... Acaba bu kafa yapısına Türkiye de ulaşabilecekmiyiz?
Boya iyi yapılırsa benim için hiç sorun değildir.
Ayrıca hasar alan bir kapının veya çamurluğun çekiç veya kaynak ile doğrultulup, düzeltilip, kalın bir şekilde macunlanıp boyanmasındansa yenisinin takılmasını tercih ederim.
Adam işçiliğinin ne kadar iyi olduğu konusunda iddialı. Servisler veya bazı usta geçinenler gibi şişirme iş yapmıyorum diyor. Keşke her usta böyle olsa.
quote:
Orijinalden alıntı: bal974
Boya iyi yapılırsa benim için hiç sorun değildir.
Ayrıca hasar alan bir kapının veya çamurluğun çekiç veya kaynak ile doğrultulup, düzeltilip, kalın bir şekilde macunlanıp boyanmasındansa yenisinin takılmasını tercih ederim.
Adam işçiliğinin ne kadar iyi olduğu konusunda iddialı. Servisler veya bazı usta geçinenler gibi şişirme iş yapmıyorum diyor. Keşke her usta böyle olsa.
Uzun uzun düşündüm bu konuya yazmak için. Kaza yapmış bir arabanın boyasını veya her hangi bir yerini ilk hali gibi kaliteli şekilde yapmanın neresi üç kağıtçılık diye. Düşündüm. Bulamadım. Arabanın ilk günkü gibi kusursuz olarak tamir edilmesinden daha güzel ne olabilir ki. Burda asıl iş sahibine düşüyor. Satarken söylemesi lazım. Araç boyalı ama, kusursuz boya yapan bir ustanın elinde yapıldı demesi lazım.
quote:
Orijinalden alıntı: topaz42
Uzun uzun düşündüm bu konuya yazmak için. Kaza yapmış bir arabanın boyasını veya her hangi bir yerini ilk hali gibi kaliteli şekilde yapmanın neresi üç kağıtçılık diye. Düşündüm. Bulamadım. Arabanın ilk günkü gibi kusursuz olarak tamir edilmesinden daha güzel ne olabilir ki. Burda asıl iş sahibine düşüyor. Satarken söylemesi lazım. Araç boyalı ama, kusursuz boya yapan bir ustanın elinde yapıldı demesi lazım.