Öncelikle konu büyük ihtimalle çok az kişi tarafından okunacak ama yine de içimi dökmek istiyorum. İlk olarak bahsi geçen hastahane Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi hastahanesi ben yaklaşık 3-4 ay önce KBB bölümünde muayene oldum ve sprey verip eğer faydası olmazsa tekrar gelmem söylendi. Ben de 1 hafta önce tekrar gittim ve kemik eğriliği olduğu için ameliyat edeceklerini söylediler. Biz sizi dosyalarınızı teslim ettikten sonra 1-2 ay içinde arayacağız dediler ben de çıkıp eve geldim. Buraya kadar herşey normal ve olaylar cuma günü oldu. Pazar ya da Cumartesi günü arayıp Çarşamba günü ameliyat olabileceğimi söylediler. Ben de şaşırdım herhalde birisi vazgeçti beni onun yerine alacaklar diye düşündüm. Anestezi ve diğer bölümler için randevu alamayacağını yetişmeyeceğini söyledim. Konuştuğum doktor da ücretli randevu alabilirsin dedi. Ben de peki diyerek pazartesi ücretli randevu ile dosyayı kan ter içinde kalarak yetiştirip bölüme teslim ettim. Salı günü akşam arayıp ameliyat iptal oldu dediler. Tam sinirlendim derken tekrar arayıp bilgiler karışmış Cuma günü ameliyat olacağımı ve perşembe arayacaklarını söylediler. Ben de 2 günden birşey olmaz diyerek bekledim. Tabi bu süreçte tüm diğer işlerimi erteledim. Babam izin kullanmak zorunda kaldı. Neyse genelde akşam aradıkları için bekledim. Fakat bugün ameliyatım olmasına rağmen ne telefonla ulaşabiliyorum. Ne de onlar haber veriyor. Yani büyük ihtimalle araya tanıdık veya torpili olan bir hasta aldılar bana da haber verme zahmetine bile girmediler. Şimdi öğle arasından sonra gideceğim ve bakalım ne diyecekler. Herkese ameliyat olacağımı söyledim, işlerimi erteledim, para yatırdım aynı gün muayene olabilmek için, babam izne ayrıldı ve mazeret olarak ameliyatı gösterdi. Şuan salak yerine konmuş durumdayım. Yani Üniversite hastanesinde ameliyat olacaksanız ne yazık ki kendini tanrı gibi gören hipokrat yemini edilirken bir ayağını kaldıran doktorların kendi kafasına göre belirledikleri günde olacaksınız. Artık ne yaptıkları işe ne de kuruma güvenim kalmadı. Bu arada sağlık bakanlığı üniversite hastanesi olduğu için ilgilenmiyormuş. Arayıp şikayet oluşturamadım.
Malesef üniversite hastaneleri öyle,adam akıllı ilgilenmezler,6 ay sonraya gün verirler,senin yaşadığın tarzda trajikomik olaylar günde elli defa döner.İşlerine nasıl gelirse öyle davranıyorlar,eskiden sadece özel hastanelerde hastalara ticari gözle bakılıyor deniliyordu fakat şimdi devlet hastanelerinde de öyle.Milletin aldığı nefes para olmuş,senin ne duruma düştüğün kimin umrunda.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme