Şimdi Ara

Üniversitelerin bazıları açılınca olacaklar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Tamamen kendi teorimdir, gerçekliğe yakın olduğunu düşünüyorum o yüzden yazayım sonradan bunlar yaşanırsa gelir bi uplarım .

1- Bazı üniversiteler yüzyüze eğitim olanağı da sunduğu için bundan yararlanacak öğrenciler olacak, bu öğrencilerin bir kısmı sırf gezmek için şehir dışında okuduğundan cafe,bar veya park gibi mekanlarda buluşarak virüsü bulup birbirlerine bulaştıracaklar.

2-Virüs bulaşan kişiler okulda hiçbir şey olmamış gibi gelip gezmeyen arkadaşlarına da virüs bulaştıracak, buradan da virüs o şehirde merkezde oturan öğrenciler tarafından iyice yayılacak yolculuk boyunca.

3-Bu virüsün gençler arasında tam etkisini belki hissedemeyecekler ama asıl bomba kendi şehrinde okuyan öğrenciler evine gidip ailesine bulaştırdığında patlayacak. Virüs buradan çalışan anne-babadan da yolunu bularak bulaştığı kişi sayısını katlanarak arttıracak.

4-İşte bu da üniversite hastanelerinde zaten yoğun olan takvimi iyice kabartacak, bu konu değerli Twitter Yargıçları tarafından masaya yatırılacak, hashtagler açılacak ve sağlık bakanı veya reis açıklama yapmak zorunda bırakılacak.

5-Açıklama yapacak kişi ya durumu kabullenecek ya da yok öyle bir şey diyerek milleti sakinleştirecek fakat ben sakinleştirmeye çalışmalarına pek imkan vermiyorum çünkü bu açıklama yapılana kadar zaten twitterda videolar fotoğraflar dolaşacak üniversitedeki bulaşma durumunu gösteren, hastanenin önündeki kuyruklar vs hepsi oraya atılacak tahminimce.

6-Bunlardan sonra ben Bakan Koca'nın açıklama yapacağı ve enfeksiyon olan üniversiteleri karantina nedeniyle ya durduracağı, ya da o fakültenin geçiçi kapatılacağı haberini vermesi için televizyonda göreceğimizi düşünüyorum.

7-İşte asıl bomba bundan sonra gelecek. Okulda virüs olduğunu duyan öğrencilerin bir kısmı okula gitmeyi reddedecek, üniversite akademisyenleri ve tüm akademik kadro grev yapıp okula gitmeme kararı alacak ki eğer bu akademisyenlerin yaşı yüksek ise kesinlikle okula uğramayacaklardır virüs haberinden sonra.

8- Evet son olacak şey, Bakan Koca'nın bu okulları karantinaya aldık demesi ve ardından da şehirlerarası ulaşımı kapatma kararını açıklamasıdır. İşte bu kararla birlikte ekonomiye öğrencilerden destek sağlanmaya çalışılacak, öğrenciler okula gitmediği halde yurtlara, evlere ve dışarıda yemeye içmeye fazladan para harcayacak.

Tahminim bunlardır, kaybolmasın diye yazdım dikkate alınmamasını tavsiye ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spreeny -- 1 Eylül 2020; 18:26:17 >

• kesinlikle belirli bir kesimin öğrenciden gelecek kazanca ve öğrenciler içinde ailesinin yanında duramayan kaçmaya yer arayan grubun istemesiyle oluşmuş bir açılsın baskısı var kesinlikle dikkate alınmaması gerek çoğu ilde yurt kapasiteleri bile zaten yetersizdi şimdi yurtlarda aynı dolulukla ve denetimle bu iş olamayacak ev açmak isteyen öğrenci ev ararken eşya ararken yayılımı hızlandıracak ee malum kampusü gören öğrencide mesafeye temizliğe önem vermeyi hemen bırakıp adım adım yayacak sonuç bu akılsız kesimin kişisel sebepleri bir çok dikkat eden özen gösteren kişinin hayatına en iyi ihtimal yaşam kalitesine balta vuracak umarım açılması vaka sayısının 1000 lerden 100 ün altına düştüğü günlere kadar ertelenir bizim milletin vicdanına bırakılan hiç bir şey fayda getirmez
  • kesinlikle belirli bir kesimin öğrenciden gelecek kazanca ve öğrenciler içinde ailesinin yanında duramayan kaçmaya yer arayan grubun istemesiyle oluşmuş bir açılsın baskısı var kesinlikle dikkate alınmaması gerek çoğu ilde yurt kapasiteleri bile zaten yetersizdi şimdi yurtlarda aynı dolulukla ve denetimle bu iş olamayacak ev açmak isteyen öğrenci ev ararken eşya ararken yayılımı hızlandıracak ee malum kampusü gören öğrencide mesafeye temizliğe önem vermeyi hemen bırakıp adım adım yayacak sonuç bu akılsız kesimin kişisel sebepleri bir çok dikkat eden özen gösteren kişinin hayatına en iyi ihtimal yaşam kalitesine balta vuracak umarım açılması vaka sayısının 1000 lerden 100 ün altına düştüğü günlere kadar ertelenir bizim milletin vicdanına bırakılan hiç bir şey fayda getirmez
  • Diş hekimliği 4 ve 5. Sınıflar tıp 5ve6. Sınıflar açılmalı
  • otobüs sayesinde 1 kişi 50 kişiye bulaştıracak
    her üniversitede 500 kişiye covid bulaşırsa:
    500 kişi*80 üniversite*50 otobüstekiler= 2 milyon covidli
    hatta otobüstekiler de 4 kişiye bulaştırsa 8 milyon

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Started_With_FX5200 -- 3 Eylül 2020; 3:36:34 >
  • Online eğitime devam edilmeli. "Yüz yüze eğitim olsun." diye adamlara sormak istiyorum:

1-Kibrit kutusu kadar küçük yurt odalarında kalmayacak mısınız?
    2-Toplu taşıma araçlarına binmeyecek misiniz?
    3-COVID'in şakası olmadığını anlamanız için illa belirtileri yaşamanız mı lazım?
  • Tıp için bir şey demiyorum onların ki özel durum ancak bu tarz bölümler dışinda tüm dersler online yapılabilir. Son sınıflar hariç herkesin programını ayarlarsın. Ögretım hayatı boyunca alınabilecek bütün teorik dersler öne çekilir önce bu dönem için, aşılar fos çıkarsa da gelecek dönem için ilk hedef teorik dersleri elemek olur. Okullarda ne maskesi ne mesafesi olacak kimse kimseyi yemesin. Bizim okulda sıcaklik bile klima ile ayarlanıyor. Hukuk fakültelerinde sosyal mesafeye göre mi oturtacaksın insanları mümkün mü ? Okulu geç gelene kadar kullanacağın toplu taşıma var. Twitterda yaygara koparanların bir kısmı fake hesap, bâzılarına bakıyorum saçma sapan yerde tarih okuyor ağlıyor, iktisatçı ağlıyor şaka mısınız anlamıyorum. Büyükşehirler bundan daha fazla vaka sayısını kaldıramaz, zaten ankara istanbul izmir başı çekiyor, birde dolduracaksın buraya binlerce kişiyi, en az %70i toplu taşımaya muhtaç..

• quote:

1- Bazı üniversiteler yüzyüze eğitim olanağı da sunduğu için bundan yararlanacak öğrenciler olacak, bu öğrencilerin bir kısmı sırf gezmek için şehir dışında okuduğundan cafe,bar veya park gibi mekanlarda buluşarak virüsü bulup birbirlerine bulaştıracaklar.

Kesinlikle haklısın, bence kafelere sadece ama sadece risk grubu olmayan 60 yaş ve üstü erkekler gitmeli. Uzmanlar öyle diyor.

Uzmanları dinlemeye devam edersek bence hayata tutunabiliriz. Allah razı olsun TV'lerden, bu değerli insanları hergün TV'ye çıkararak bizlerin bilinçlenmemizi sağlıyorlar!

Üniversitelerin bazıları açılınca olacaklar

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.