Deneyimli abilerimiz yardımcı olsunlar. |
Üniversitenin ilk günü için hangi tavsiyeleri verirsiniz?
-
-
up
-
Konuyu şimdi açtım zaten upa gerek yoktu ki hocam
-
dikkat cekeyim diye sacma salak hareketler yapmayin etiket olursunuz
-
İnsanlarla sohbet muhabbet et kaynaşmaya çalış. Baktın muhabbet ilerlemiyor karşı taraf seni takmıyor onu salla gitsin. -
Güler yüzlü ve rahat ol hepinizin ilk günü.
Kibar ol ne çok uzak durup sus ne durmadan konuş.
En arkaya oturmak yerine en öne veya kapıya yakın otur.
Oryantasyon varsa katılırsan iyi olur.
-
Kız bul, en önemlisi bu. -
Hocam eğlenmene bak, derslerine de odaklan falan klasik şeyler. -
Etiket olurum diye korkar ve yalnız takılırsan tüm üniversite hayatını yalnız başına geçirirsin benim gibi. En utanmaz arsız tipler kızlarla takılır her türlü eğlencesini yaşar bir şekilde okulunu da bitirir işini de bulur. 3.50 ortalamayla yalnız başına psikolojin bozularak mezun olacağına 2.50 ortalamayla çevreni genişleterek yeri gelince dersine de çalışarak mezun ol çok daha fazla şey kazanırsın gelecekte de daha başarılı olursun. O diplomayı alan herkes üç aşağı beş yukarı aynı seviyede oluyor zaten kimse kimseden üstün değil (aynı okul için konuşuyorum) bu nedenle triplere girmeye gerek yok.
-
Aynı sınıftan kız olur mu hocam?
-
Hoca geldiğinde direkt ayağa kalk bu senin çok saygılı bir insan olduğunu gösterir dönem boyu rahat edersin -
quote:
Orijinalden alıntı: bounlukizaraniyor
Hoca geldiğinde direkt ayağa kalk bu senin çok saygılı bir insan olduğunu gösterir dönem boyu rahat edersinLa adamakıllı tavsiye versene
-
Üniversite lise gibi olmuyor arkadaşlık dostluk açısından en önemli şeylerden biri budur bence. Lise dostlukları daha samimidir dikkat et üzülürsün sonra. -
100'le geçtiğim sınavlardan 10 alıp geçen, projeleri başkalarına kitleyen, kod yazamayan, sınavlarda sağdan soldan kopya çeken, derslere hiç gelmeyen, çıkmışlar sayesinde derslerden kalmayan tiplerle aynı seviyede olmayı reddediyorum.
-
İş hayatına atılınca sistemi o tiplerin yönettiğini göreceksin.
-
İlk gün deyince akla pek tavsiye gelmiyor.
"Fotoğraf çekmeyi" tavsiye etmiştim, buraya da yazıyorum. Anı olarak saklayın.
Üniversitenin ilk senesi hatta genel olarak üniversite hayatı adına tavsiye arıyor insan.
Onu da doğru kişilerden dinlemek lazım.
-
Baskan profesyonel destek al sen yoksa sonun pek iyi gözükmüyor
-
Dostum şahsen ben mi şanslıydım yoksa üniversite bu kadar güzel bir yer mi bilemiyorum ama benim ilk birkaç yılım arkadaşlık bakımından müthis geçti. Diyeceğim o ki eğer yurtta kalıyorsan arkadaşlarını iyi seç, biz rastgele okul grubunda ayarlayıp zoomdan konusup 4kisi cıkmıstık 2siyle aşırı yakınım halen. Birde kendin ol yani şekilden şekile girme binlerce insan var elbet kendine uygun birilerini bulursun. Eğer okulunda var ise dalış klüplerini tavsiye ederim hem çok eğlenirsin hem de oradaki insanlar bu tarz eğlence kluplerine nazaran pek kompleksli olmuyor. Genel olarak yurt odanda veya evinde fazla uyuma, eğlenmeye bak. Birde halısaha çok önemli. Halısaha sayesinde yüzlerce insan tanıtım muthis birsey. -
Herkesin hayat yüzüne gülmüyor sana olduğu gibi. Gördüğüme göre keyfin oldukça yerinde ancak bu benim yazdıklarımın gerçekliğini değiştirmiyor.
-
Ya dışadönük bi eleman değilsen olmaya çalışma rahatsız edici oluyo nasıl bi insansan öyle takıl işte a
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Hoca geldiğinde direkt ayağa kalk bu senin çok saygılı bir insan olduğunu gösterir dönem boyu rahat edersin
|
100'le geçtiğim sınavlardan 10 alıp geçen, projeleri başkalarına kitleyen, kod yazamayan, sınavlarda sağdan soldan kopya çeken, derslere hiç gelmeyen, çıkmışlar sayesinde derslerden kalmayan tiplerle aynı seviyede olmayı reddediyorum. |
Benzer içerikler
- kırmızı reçete sicile işler mi
- hız ve renk tyt türkçe deneme cevap anahtarı 12x40
- 3d paragraf zor mu
- yeditepe ybs
- itü ziyaretçi girişi saatleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X