Olumsuz eleştirisinin olmaması bilgisizliğine de dayanıyor olabilir. Türkiye'deki etkin din İslam. Kendisini Türk ve Atatürk izinden giden birinin araştırma konusunun bu yönde olması şaşırtmıyor bu nedenle. Hıristiyanlık tarafını da alacak olursak ohoo... Ben bile az kaynak gösteririm ama açıklarım ne olduğunu. Açık lise bitiren biri bilir; İslam dışında diğer semavi dinlerden daha çok soru çıkıyor. Şimdi lise falan dedim diye çocuk sanan olmasın, yaş 28. Çocuğun değindiği noktalarda problem varsa, dine inanan insanlar kendileriyle çelişiyor demektir. Hem sosyal laik, hem de kültürel arap olunmuyor sonucu çıkıyor. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reborned -- 20 Haziran 2024; 18:57:52 > |
Ünlü agnostik Diamond Tema nın evinde kocaman Hz.İsa nın son yemeği tablosu var. (4. sayfa)
-
-
kerimcem adlı kullanıcının, yanıtlanan konusu:
Tam olarak bilemiycem agnostik değilim,belki bilimci,laik agnostik ve ateistlerin ata sporu olabilir saygı duymak lazım.
Uzun süre kendini saklamaya çalıştı , entelektüel yazılar yazmaya çalıştı ama zihniyetini artık son yazdığı yazılar ile ortaya koydu çünkü artık savunacak şeyi kalmadı haha
Klasik Anadolu köylüsü kerimcemi bloklama zamanı gelmiş
Bu ortaçağ zihniyetli tipler çok tehlikelidir , resimden ayakkabıdan şapkadan hatta bir şekilden bile kendi işlerine gelen yorumu çıkarıp kendilerini rahatlatır
Benim face'de eskiden yüzümün yarısı olmayan bir foton vardı bunun gibi bir zihniyet bana illuminatici demişti tek gözüm görünüyor diye :) kız arkadaşımda yüzünün diğer yarısını öyle yapmıştı ama
Bilimci laik agnostik ateisterin yazmış haha ulan sende 5 IQ yok 2 gram eğitim genel kültür dünya görüşü yoksa biz ne yapalım kendini insanlara kulp takarak mi mutlu ediyorsun
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8D107F370 -- 20 Haziran 2024; 19:3:56 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Sen boşver benim köylülüğümü Atatürk köylü milletin efendisidir demiş, hiç yakıştıramadım nasıl Atatürkçüsün sen,sen hayatında kaç kişinin evinde gördün bu tabloyu evine baş köşeye koyan sen ondan bahset.
Add de sanat adına isa nın son akşam yemeği tablosumu satılıyor acaba ? sana sormak lazım bilir kişi sensin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 20 Haziran 2024; 19:10:53 > -
nasıl yok kardeşim kimse anasının karnından agnostik ateist çıkmıyor arkadaşın adından ve soyadından anlaşılcağı üzere arnavut bir hristiyan ailede doğup büymüş kökeni gayri müslim bir T.C vatandaşı.
-
Ailesi müslüman. Az buçuk dinleseydin keşke çocuğu.
-
Kero, senin evi çekip koysana. Senin evde neler var görelim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
uyduruk ikea tabloları var geometrik bilimsel meyve tabakları tipi tabloları daha fazla seviyorum,insan figürlerini sevmiyorum hayalet gibi geliyor.
kafanı yorma islami trazdada bir tane dahi tablom yok evde küçük bir karınca duası var sadece.
-
sen hala yaşıyon mu ya bide yorum falan atıyor
-
nerde demiş koyarmısın sadece arnavut göçmeniyim türk vatandaşıyım diyor.
ama ad, soy ad müslüman adı değil sonradan değiştirmediyse ..
babasının adı bile.
Bardhyl Tema
Hristiyan adı bunlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 20 Haziran 2024; 19:35:56 > -
Sadece "sanatsal" açıdan bile konulamaz mı bu tablo eve? Sokaktan geçenin yaptığı değil bu tablo sonuçta!
Kaynağı bulup atarim.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
adlar müslüman adı değil müslümanız dediyse bile hristiyan adıyla kalmazki kimse değişitirir.
atıyorum Bardhyl - bahadır olur.
bunun adıda davut deniz demir filan.
hadi babası sonradan müslüman oldu diyelim oğluna niye hristiyan adı koymuş orası bile bir saçma.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 20 Haziran 2024; 19:49:19 > -
Benim adım Mücahit, ben nonteistim. İsme bakiyorsak...
insanlar agnostikliğe yada başka bir dine geçerken önceki dininin şüphelerini, geçiş sürecini,yaşadığı zorlukları, ailesinin çevresinin tepkisini anlatır.
mesala bir hristiyan youteber müslümanlığa geçiş sürecini madde madde anlatır hatta video video 100.000 ler izler.
sayfasında oyle bir videoda yok direk ben agonistiğim diye başlıyor sanırsın anadan doğma agnostik.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 20 Haziran 2024; 19:56:13 > -
Ya senin için bulacağım onu.
tamam bekliyorum ben zaten göçmenim çevremdede arnavut kökenli müslüman çok,mahallem komple göçmen boşnak arnavut hatta teyzemin oğlu evli arnavut kökenliyle kadının selvinaz.
hristiyan adlarıyla aile olması garip geldi.
müslüman bir baba çocuğunun adını diamond koymaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 20 Haziran 2024; 20:18:5 > -
@kerimcem adlı kullanıcının, yanıtlanan mesajı:
Sen boşver benim köylülüğümü Atatürk köylü milletin efendisidir demiş, hiç yakıştıramadım nasıl Atatürkçüsün sen,sen hayatında kaç kişinin evinde gördün bu tabloyu evine baş köşeye koyan sen ondan bahset.
Add de sanat adına isa nın son akşam yemeği tablosumu satılıyor acaba ? sana sormak lazım bilir kişi sensin
Sen niye tanımadığın insanları sürekli bir kalıba sokup öyle sesleniyorsun kendi dünyanda?
Anadolu chomarı diyince forum donanım 5 IQ adminleri bana ceza veriyor?
E kardeş sen kendi vizyonsuz dünyanda seninle aynı fikirde olmayan herkese neden bilimci laik agnostik illumematici Atatürkçü vs diye birşeyler diyorsun?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8D107F370 -- 21 Haziran 2024; 3:51:22 >
@Reborned adlı kullanıcının, yanıtlanan mesajı:
Ailesi müslüman. Az buçuk dinleseydin keşke çocuğu.
Ailesi yada kendisi ne olduğu önemli değil bence
Kerimcem gibi Anadolu irfanı ortaçağ cahillerine göre Müslüman değil ise yakılmalı :) tabi başkasına saygısı sevgisi yok Müslüman olmalı yada olmamalı yok olmalı
Tamam cahilim köylüyüm yeterki sen sevin, ama captanada yazdım %90+ zın bu tabloyu sadece dijital led ekranda yada kültürel bir dergide gördüğünüze kellemi bile koyarım.
Bu tabloyu evine ne müslüman türkler sokuyor nede atatürkçü laik çağdaş kesim gerçekleri sizde bal gibi biliyorsunuz.
En falza atinanın okulu olur evlerde oda felsefe bilim barındırdığı için bu baştan aşağı hristiyanlık kültürü hatta ikonası dünya üstünde.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 20 Haziran 2024; 20:32:18 > -
tamam buldum orayı açıklamaya çalışmış biraz arada kaynamış çok, adlar yabancı ama ailem müslüman demiş doğru ilginç cidden belki çok sonradan müslüman olmuş bir ailedir.
adları değiştirmemeleri garip yerel bir gelenektir belki birşey diyemem ilk defa şahid oldum,yabancı adda boşnak bile yok mühitimde hepsinin adı müslüman türk adı.
kültürel adlarını korumuşlar herhalde aile olarak anladığım o değiştirmemişler.
bende ailesinin kendinin adından yanıldım tamamen yabancı adlar annesi babası temadan özürdileyim o konuda .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 20 Haziran 2024; 21:15:16 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X