Şimdi Ara

Ünlü agnostik Diamond Tema nın evinde kocaman Hz.İsa nın son yemeği tablosu var. (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
136
Cevap
1
Favori
4.560
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

bir masa atmış yana sephaya kitabları üste üste koymuş odada ocaktır fırındır tezgahtır lavabodur gibi birşey görmedim o açıdan, mutfakta kitaplar olurmu bilemiycem.

kim mutfağına üst üste dizili kitab koyuyor, kalem defter gibi birşeylerde var yan sephada yağ içinde kalır onlar yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 21 Haziran 2024; 0:56:31 >
  • Abilerim ablalarım kerimcen denen eleman bence aslında seküler bi tip buraya kafa bulmaya geliyor daha konuyu uzatıp da elemanı eğlendirmeyelim

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • hamza5806 kullanıcısına yanıt
    yazdığımı düzgün okuyamayacak kadar dikkatsizsin. ben bana soracaksınız demiyorum yada eleştiremezsiniz demiyorum siz eleştirseniz ne olur diyorum. siz gibiler böyle konularda ilgisi olanlar için asla ama asla en ufak otorite olamazsınız diyorum. normal durumda dikkate almaz kimse sizi. ama zır cahiller böyle boş boş çıkarımları ve eleştirileri görüp doluşuyorlar biz de normal çinko karbon insan olarak içinde bulunmduğumuz ortam etkilendiği için rahatsız oluyoruz iki çift laf anlatmaya çalışıyoruz. ama lafım size değil buraya gelip saçma sapan fikirlere kapılma olasığı olan saf insanlara.

• Ünlü agnostik Diamond Tema nın evinde kocaman Hz.İsa nın son yemeği tablosu var.

Buhari hazretlerinin tutuklanması lazım. Tüm zamanların en geniş Arap Yarımadası sapkınlığını yazıya dökmüş.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • @KlavYE@ kullanıcısına yanıt

Dine karşı olan agnostik bir birey, dini bir ikonik bir tabloyu,dünyada hristiyanlık ikonası bir eseri kapısından bile evine sokmaz,burada forumda ateist ten bol ne var, hemen soralım sokuyormusunuz evinize?

islami (osmanlı) dünyaca ünlü tablolarıda sokmaz ayırım yapmıyorum.

genelde antik mısır doğu asya mistizmi gibi şeyler koyarlar evlerine birde avrupa bilim felsefe tarihi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 21 Haziran 2024; 19:18:34 >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt
    Sürekli din hakkında paylaşım yapmaktan sıkılmadınız mı?

• @KlavYE@ kullanıcısına yanıt

buhari nasada bilim adamımı Ünlü agnostik Diamond Tema nın evinde kocaman Hz.İsa nın son yemeği tablosu var.  ben çoktan beri yazmadım konuya atıfta bulunmuşsun cevap yazayım dedim iyi forumlar.

• Yılmaz yüksel Y kullanıcısına yanıt

Okumadan etmeden yargı dağıtanlara gerçekten zerre kadar saygı duymuyorum. Ve sizi özür dilemeye davet ediyorum. Kcmdan hadis uydurmuyorum buyur:

a) “Peygamber otuz erkeğin cinsel gücüne sahipti.” (Buhari, Muhtasar Tecıîd-i Sarih, hadis no: 192)

b) “Peygamber bir gecede dokuz hanımıyla ayrı ayrı cinsel ilişki kurardı.” (Buhari, Muhtasar Tecrid-i Sarih, hadis no: 192)

c) “Cebrâil bana bir çömlek getirdi de ben ondan içtim ve bunun üzerine bana cinsî münasebette kırk erkek gücü verildi.” (İbn Sa’d, et-Tabakatu’l- Kübra, s.374)

d) "Peygamber nerede güzel bir kadın görse hemen eve koşar, hanımı Zeynep’le cinsel ilişkiye girerdi." (Buhari, Hibe, 8)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThePiraeusHunter -- 21 Haziran 2024; 22:36:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bazı kot kafalılar şunu anlamıyor islama bir ateist veya arnogtik zarar veremez. İslama en büyük zararı veren yine müslümanım diye geçinen tiplerin sözleri ve eylemleridir.

hadi deyin ki yalan

• ThePiraeusHunter kullanıcısına yanıt

İmam Buhârî

denen kişi Abbasiler döneminde yaşamış 840-860 yılları arası imamlık yapmış.

yani peygamberin ölümünden tam 200 sene sonra. peki soru şu peygamberden 200 sene sonra yaşamış kişi nerden biliyor peygamberin ne yapıp yapmadığını?

yahu biz daha 100 sene önce yaşamış Atatürk ün her yaptığı her söylediği sözü tam olarak bilemezken 800 lü yıllarda tarih yazıcılığı veya kitap yazıcılığının yaygın olmadığı dönemde herkes kendince peygamber böyle yapardı şöyle ederdi diye bir şey uydurmuş . 200 sene sonrada bir adam çıkıp o söylentileri kendince mantıklı olanları kitaplaştırmış.

• ozbey08 kullanıcısına yanıt

Hah tam olarak ben de böyle düşünüyorum ama Sünni gelenekte hadisi reddetmek dinden çıkmak ile eş değer.

Neredeyse imanın şartı gibi görülüyor. Ne diyorlar kur'an sünnet hadis.

şimdi hadislere şüpheyle baktigimiz anda din adına inanılmaz sorunlar çıkıyor.

mesela ayetlerin nuzul sebepleri. Namaz nasıl kılınır oruç nasıl tutulur kurban ne zaman nasıl kesilir bunlarin hiçbiri kur an da geçmez. iman in şartları islamin şartları peygamberin sünnetlerinin yani uygulamaların ne olduğu hepsini hatta kuranın nasıl toplandığını her ama her şeyin kaynağı hadistir yani rivayettir. Çünkü yazılı kuran dahil o döneme ait neredeyse hiç bir kaynak elimizde bulunmamaktadır. En yakın kaynak 100 150 200 sene sonra yazılmıştır.

Hadi çık çıkabilirsen bu işin içinden.

• quote:

Orijinalden alıntı: @KlavYE@

Buhari hazretlerinin tutuklanması lazım. Tüm zamanların en geniş Arap Yarımadası sapkınlığını yazıya dökmüş.
    Şu görseli islama uyarlasanız tonla hakaret edecek bir grup var, belki canınıza kastederler.

Başka din olunca ama problem yok, kendilerine gelince ise SAYGI.

• Outlaw-E kullanıcısına yanıt
    Güçlenene devleti ele geçiren kadar hoşgörü iyilik güzellik yardımlaşma
    Devleti ele geçirdikten son AK milletin...derler

#####

Kütübü sitte değil kitabı sikke olmalıydı hadis kitabının adı.

• Dini konular hakkinda pek tartismayi sevmem. Bu ulkenin ateistide dindarida sorunludur.

Dindar ateistin yasam bicimine karisir, kabullenmez.

Ateistide Allahina oeygamberine inanmadigi bir dinde Buharinin rivayetlerine inanir.
    Her bakimdan ilginc bir ulkeyiz. Bizdeki ateistlerle batili ateistler arasinda cok farklar vardir. Bizdekilerin ateizm motivasyonu daha cok islam dusmanligidir, batida ise mantiksal motivasyonlar vardir.

Dindarlarimizda kendi dinlerini pek bilmezler. Kulaktan dolma ogrenmislerdir, cogu inandigi kitapta ne yazdigindan bir haberdir.

Baska bir sorunda 1500 yil onceki yasam bicimlerini gunumuzdekine gore ele alip tenkit etmektir.

Bu acilardan bakinca sonuc olarak kimse biryere varamaz. Din bu adi ustunde ya inanirsin ya inanmazsin. Bizdeki Ateizmde bir cesit inanc sistemine dogru evrilmekte.

Ulke insani olarak once insana deger vermeyi ogrenmeliyiz, ne yazikki kimsenin birbirine saygisi yok. Ahlak dindarindada inanmayanindada asagi yukari ayni olcude cokmus olsada inanmayan zaten dinin getirdigi ahlak kaliplari cercevesinde degerlendirilemez ama insan olmanin geregi olarak onlarinda belirli etigi vardir, bu onlarin her tur ahlaksizligi yapabilecegi anlamina gelmez.

Bu gibi konular inanc meselesi oldugundan bir sonuca varmak zordur varsaniz bile bununla birsey degismez.

Son aksam yemegi tablosuna gelince bana gore bu bir sanat eseridir ve inancli inancsiz herkesin evinde asili olabilir. Bu tabloda basit bir aksam yemeginden cok fazlasi vardir, ordaki kisi sayisi, oturulus sekilleri, yuz ifadeleri vs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 22 Haziran 2024; 18:52:22 >

• _turbo_ kullanıcısına yanıt

Aşağı yukarı katılıyorum. Ama bugun hangi hocaya gidersen git hadisleri inkar edersen senin kaafir oldugunu düşünecektir. Gelelim ayete:

Ya ben bugün 4 kadınla evlensem bir o kadar da kadın köle yani cariye alsam ne düşünürsünüz?

Buna ayetle cevaz veriliyor 4 er kadın ve sınırsız cariye diye ?

Biri sizin kızını karınızı cariye yapsa hoşunuza gider mi ? Bütün bunları dile getirince biz suçlu oluyoruz ayet orada kitap orada şeriat ülkesinde bunlarin hepsi geri gelebilir. Ülkede veya Dünyada bir karışıklığa bakar.

O günün şartlarında öyle bugün böyle diyenler Osmanlı'nın son günlerine kadar köle ticareti devam ediyordu bunu unutmayın!

Üstelik hem bunu dile getirip hem islamin nasıl evrensel olduğunu iddia edebiliyorsunuz? Hem sünnete ne oldu ? Sorular, sorular... Peygamberin her sünnetine uymaya kalksak ne olur acaba bugün hiç düşündünüz mü?

• İnsanlar konuyu yanlış anlayıp tutuklamak ve kelle kesmek için sebep arıyor

Sebepler
    Maide 33 Allah'a ve Resulüne savaş açanlarla (ateyiz cehap) yeryüzünde bozgunculuk etmeye koşanların cezaları, ancak öldürülmektir, yahut asılmaktır, çapraz olarak elleriyle ayaklarının kesilmesidir, yahut da bulundukları yerden sürülmeleridir. Bu, onların dünyada uğradıkları horluktur, ahiretteyse pek büyük bir azap vardır onlara.

Tevbe 5

Haram aylar çıkınca müşrikleri (DH Forumcular) Nerede bulursanız öldürün, yakalayın, kuşatın, hapsedin onları, gelip geçecekleri bütün yolları tutun. Fakat tövbe ederler, namaz kılarlar ve zekat verirlerse bırakın onları, şüphe yok ki Allah suçları örter, rahimdir.

Enfal 12﴿ O sırada rabbin meleklere şunu vahyediyordu: Şüphesiz ben sizinle beraberim, iman edenlerin sebatlarını pekiştirin. Ben inkâr edenlerin (ateyizler Che ha pe) kalplerine korku salacağım, artık boyunlarının üzerinden vurun, onların bütün parmaklarına vurun

Muhammet 4 Kâfirlerle (ateyizler) savaşa girdiğinizde hemen öldürücü darbeyi vurun, nihayet onları çökertince esirleri sağlam bağlayın. Sonra ya karşılıksız bırakırsınız yahut bedel alarak. Ki böylece savaş ağır yüklerini indirsin (sona ersin). İşte böyle; Allah dileseydi onları bizzat cezalandırırdı, fakat sizleri birbirinizle denemek istiyor. Allah, yolunda öldürülenlerin amellerini asla boşa çıkarmayacaktır.

• Kerimcem ne arsız adamsın yav. İnsanlar sorduğun soruya cevap veriyorlar, işine gelmediği için konuyu alakasız yere çekmeye çalışıyorsun. O kadar adam kale almış, saçma düşünceni yanıtlamış, daha hala bik bik bir şeyler yazıyorsun. Şu forumda barınmaman lazım senin de, neyse...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heyea -- 22 Haziran 2024; 23:19:22 >
  • Misyonerlerin imüslüman ülkelerdeki ilk işi öğrencileri dinsiz ve ateist yapmaktır. Çünkü bir Müslümanı Hristiyan yapmak imkansıza yakın birşey dir.

Bkz Robert Koleji, Galatasaray Lisesi, Saint Joseph vs..

Bunlar misyoner okulları dır ve nasıl talebi yetiştirdiklari malumdur..Ecevit M. Ali Birand da bu okullardan birinden mezundur.. Okullarında ateist eğitimi verildiğini ve öyle olmaları istendiği halde " ben Allaha inanıyorum" diyerek onları reddettiğini röportajında söylemiştir.

Bu bağlamda bu kendini Bi mok zannedip manipülasyon yapan kömür temanın misyonerlerce desteklemiş olması muhtemeldir. Onlara hizmet ediyor olabilir.. Zaten Arnavutluk rahibe terasa nın ülkesi dir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mikail13 -- 23 Haziran 2024; 0:11:59 >
  • Adam inanmıyorum diyor Hz İsa resmi varmış vay be ne büyük detay , neden hristiyan biri ile tartismiyor ? Diyebiliyor mu ? Meryem den nasıl doğdu babasız? Diyemezsiniz çünkü mesele inanç veya inanmamak değil marjinal farklı hissetmek için İslam'a saldırmak

• mikail13 kullanıcısına yanıt

ateyizler tarikatların çocukları taciz etmesin diye çırpınırken, savunduğun fikir saçma ve ezberletilmiş bildiri anonim bir islamik hocaların fikirlerinden.

daha iyi çalışıp gelin trol maaşı yattıktan sonra.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.