Şimdi Ara

Ünlü agnostik Diamond Tema nın evinde kocaman Hz.İsa nın son yemeği tablosu var. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
136
Cevap
1
Favori
4.560
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ya laf anlatmaya calistigin kisinin her kosulda her duruma uyan esi dostu, akrabasi vardir. O her seyin en dogrusunu bilir.

Bosver zamanina yazik gul gec eglen iste.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tla776 T kullanıcısına yanıt

yok canım yanılmışım kabul ediyorum o konuda, aile boyu adları yabancı olunca müslüman kökenli arnavut gelmedi bana, hayatımda yabancı adda müslüman arnavutta görmedim.

bende şaşırdım kültürel adlarını korumuşlar .

akrabama gelince amcam ermeni bir bayanla evliydi geçmişte olan çocuğunun adı bile arda tutupda alexander değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 20 Haziran 2024; 21:23:4 >
  • Bunların ikisi de hem ahmak hem cahil, Kur'an mealinden ve Hadislerden din mi öğrenilir, daha Arapça dahi bilmiyor. O kitapları kim türkçeye çevirmiş, ahmak sorgulamıyor sanki danışıklı döğüş gibi, bur da yanlışların hangisini yazayım Büyük İslam Alimi İmam-ı Gazali (rh.a) zamanında Rumca öğrenmiş felsefe kitablarını incelemiş içlerinde küfür ihtiva eden kısımlarını açığa çıkarmış, İbn-i Sina ve Farabi nin felsefecilerin etkisinde kalarak küfre düştüklerini yazıyor ( El münkiz-i minedalal ) bu bir akaid meselesi ( dünyanın kadim olması ) dünya yok olacak bitti.

Burada eğrğriyi ve doğruyu açığa çıkarmak size neden batıyor, bu Asrın denen herif tam bir mal bilgisiz cahil iradesiz herif çıkıp kendini rezil ettiği gibi İslama zarar veriyor

• Yılmaz yüksel Y kullanıcısına yanıt

yer 6 nın özelliği o show o herifin islam bilgini olmakla ne alakası var, adam zamanında lbgt bile olmuş. 

dertler genel olarak para ciddi kişileri koysalar kimse izlemez numunelik tipleri buluyorlar işte.  tv8 yayın akışı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 20 Haziran 2024; 22:6:56 >
  • Boş yere nefesinizi yormayın.

sahih buhari hadisini göre 6 yaşında evliliği savunamayanlar burada gelip bir resim üzerinden adam Hristiyan diyor.

Diamond tema zeusun sol dassa olsa ne olur?

Sen kendi dinine bakacaksın...

• ThePiraeusHunter kullanıcısına yanıt

Ilginçtir Muhammedül-El Emin gibi yüceltici ifadeler de Buharide yaziyor.Diyanetin islam ansiklopedisinde kaynak olan Buhari deki sayfaları bile verilmiş.Kitabı reddedenler bunları da reddediyor otomatik olarak

• Fatih KARAHAN kullanıcısına yanıt

Buhari peygamberin ölümünden sonra yüzyılllar sonra doğmuş özbekistanda yaşamış bir alim, peygamberin genel sekreteri değil,o konuda 2 adet rivayet ve farklı hocalardan 10 ca farklı yorumu var.

En uç yorumu zımbayla çekmek kesin böyle demek art niyetlidir.

o yıllarda takvim yok kayıt yok herşey rivayet üstüne hiç bir hoca kesin böyle demiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 20 Haziran 2024; 22:41:29 >
  • Buharide ayrıca 30 erkek cinsel gücünde olduğu, yolda güzel bir kadın görse, hemen zeynebin evine gidip nefsini tatmin ettiği de yazıyor. Yani ben anlamadım bunlar doğru mu? Doğruysa bunları kabul etmemiz mi gerekiyor ? Yoksa bazı kesimlerin istediği gibi sadece en güzel 40 hadisi okuyup geçecek mi lazım?

• kerimcem K kullanıcısına yanıt

Tamam ama sunnilerin tamamı kuran hadis sünnet diyor burada net sıkıntı var. Hadis dediğin şey rivayet yani söylentiler. Sahih mi değil mi diye bakılıyor ama.

Al işte aişe kendisi ben 6 yaşında idim evlendiğimde o zamandaki parkta oynarken gerdeğe girdim diyor. Bu hadis doğruysa bir sorun değil se başka sorun

O dönem özbekistan Abbasilere bağlı.Buhari de oturduğu yerden yazmamış zaten,arapların arasinda dolaşıp en çok kabul görenlerini yazmış.O yüzden sahih deniyor,oturduğu yerden yazsa kimse sallamazdı.

• Resulullahın çok evlenmesi

Resulullah efendimiz, önce 25 yaşında iken, 40 yaşında dul bir kadın olan Hazret-i Hatice ile evlendi. 25 yıl onunla yaşadı. Peygamber efendimiz, ilk zevcesi Hazret-i Hatice hayatta iken başkası ile evlenmedi.

Hazret-i Hatice validemizin vefatından uzun bir müddet sonra, 55 yaşında iken, Allahü teâlânın emri ile Hazret-i Âişe’yi nikahladı. Mekke, Medine gibi Ekvatora yakın yerlerde kızlar erken yaşta mesela dokuz yaşında büluğa eriyorlar. Rusya, Hollanda gibi soğuk ülkelerde ise, büluğa erme yaşı uzuyor. Bu bakımdan ekvatorla kutuplar mukayese edilmez. Hazret-i Âişe validemiz 9 yaşında iken nikahlandı, daha sonra evlendi.

Hazret-i Âişe, kendisinin, ezvac-ı tahiratın hepsinden daha üstün olduğunu söyler, Allahü teâlânın nimetlerini sayar, (Resulullah benimle evlenmeden önce, Cebrail aleyhisselam, benim resmimi Resulullaha gösterip “Bu senin zevcendir” demişti) derdi. O zaman canlı resmi yapmak haram olmamıştı ve resmi, insan da yapmamıştı. Resulullah efendimiz, Âişe validemize buyurdu ki:

(Seni üç gece rüyada gördüm. Melek, beyaz ipek üzerindeki resmini bana gösterdi. Bu senin zevcendir, dedi. Rüyada, meleğin gösterdiği resmini unutmadım.) [Buhari ve Müslim]

Resulullah efendimize, Hazret-i Âişe’den başka, hiçbir zevcesinin yatağında (vahiy) gelmedi. Bu da, Hazret-i Âişe’nin Allahü teâlâ indinde kıymetinin pek çok olduğunu göstermektedir. Ümmi Seleme validemiz Hazret-i Âişe için bir şey söyleyince, Resulullah efendimiz, (Âişe için beni incitme. Bana vahiy, yalnız Âişe’nin yatağında iken gelmektedir) buyurdu ve Ümmi Seleme validemiz de, tevbe etti.

Diğerlerini dini sebeplerle veya ihsan ederek nikah etti. Bunların hepsi dul ve çoğu da yaşlı idi.

• ThePiraeusHunter kullanıcısına yanıt

Bu çok alçakça bir iftira, kitapları Türkçeye çevirenlerin hayasızca saldırıları, orjinal metinleri neden yaınlamıyorlar, hiç bir Alimin kitabında " Yolda güzel bir kadın görse gidip nefsini tatmin ederdi." ifadesi yazmaz, Peygamberler korunmuş ve seçilmişlerdir, sıfatları vardır, nefisleri de müslüman olmuştur, bir Peygamberi şehvet düşkünü olarak göstermek ne alçakça hezayandır.

• Buhari hristiyanmıymış ne demek istiyor bu anlamadım.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sinirli ve Süratli kullanıcısına yanıt

Yok,diamond tema nin evinde yemek masasınin duvarinda isanin son akşam yemeği tablosu varmış da buradan hareketle Islam a operasyon çeken bir hristyan ajan iması yapıyor.

adamın çalışma odası orası mutfak değil açık açık mesih inancına ilgi duyduğundan şüpheleniyorum sadece bundan değil uzun uzun yazdım tekarar yazmayım artık yoruldum.

agnostiklik yanar döner bir inançtır arada derede kalma modu bu kadar güvenmeyin sert ateizim değildir o inanç.  agnostiklik biraz show dünyası.

sert ateizimle büyük kitleleri yönetemezsin agnostiklik bu konuda biçilmiş kaftandır. 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 21 Haziran 2024; 0:37:36 >

Çalışma odası kütüphane gibi bir yer ama sen salonda da mı çalişiyor diyorsun?

videoyu 04:50 den itibaren izle net anlarsın şahıslara özel çalışma odası gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 21 Haziran 2024; 0:34:31 >
    Gündem buhari olunca öyle sandım (🙈)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Adam kitapların olduğu çalışma odası boşken,kitap almak için sürekli bu 2.yere gelgit mi yapıyordur diyorsun şimdi?İlginç bir düşünce

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.