Şimdi Ara

Unutkanlık,Eringeçlik,Halsizlik Sorunsalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
3
Favori
861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mezuna kaldım. Hafızam bundan 13 yıl öncesini hatırlamaya bile yetiyorken son aylarda unutkanlık, eringeçlik (vardı ama artık hat safhada yerimden kalkmak, yatağımdan çıkmak istemiyorum bıkrasalar uyurum 1 hafta o derece.) keyifsizlik ve sabırsızlık baş göstermeye başladı. Gittikçe kilo almaya başlamam ile de birlikte moral düşüyor. Bunun sebebini, çaresini bilen, bana yardım edebilecek veya aynı şeyleri yaşayan biri var mı? bu durumdan aşırı derecede rahatsız olmaya başladım çünkü bunu kendime yakıştıramıyorum...

• Kan tahlili yaptır anlat durumunu doktora, dahiliye git mesela söyle bunları

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Belki de yapacağın şeyleri istemiyorsun ve beynin bir bahane üretiyor. Moralinin düşmesi seni iyice dibe çekiyor ve uyumak istiyorsun belki de hayatla yüzleşmekten kaçıyorsun...
  • Kansızlık vardır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam yeteri kadar uyu düzenli beslenir.Bir doktora da görün mutlaka kan tahlili falan yaparlar.

• B12 eksikliği yüksek ihtimal.
  • Kardes her gun sabit bir saatte yatıp ayni saatte kalkacaksin. Sonra aç karnina nescafe express içeceksin ( mide sorunun yoksa). Sonra kahvalti yapacaksin kahvaltinin ortasinda pharmaton alacaksin bir tane. Sonra kahvaltina devam edeceksin. Kahvaltin bittikten 1 saat sonra derse baslayacaksin. Veee uykun gelmeyecek. Bir de az uyumaya falan çalışma. Herkese yetecek uyku süresi farklidir. Bir arkadaşım 5 saat uyuyordu cok iyiydi ama ben 6.5 saatten az uyudugumda kendimde olmuyordum. Senenin basindayiz kendini dene, sonra hep planina uygun git. Bir gun 3de uyuyup 7de kalkip o gun dinc olamazsin. Sen bir gun 4 saat uyusan o uyku o haftayi mutttlakaaa etkiler. Planina uygun hareket et. Bakma sen "ben 2 saat uyuyorum ben 5 saat uyuyorum " diyen insanlari. O 5 saat uyuyan sanki 19 saat ders mi çalışıyor? Uykundan kısma , benim yaptığım en büyük hata. Tabi 10 saat falan da uyuma. Uyku süren 7 saati gecmesin. :))

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Uykusuzluk
    4 ay önce açıldı
    anksiyete bozukluğu
    dün açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Lord.Hazretleri kullanıcısına yanıt
    Hocam hangi doktora görünmeliyim?

• Çok teşekkürler dostum, normalde Ağustos'ta başladım derse günde 8 saat uyuyodum max. Sabah 8 de uyanıp kahvaltı yapıp etüt merkezine gidiyodum. Bu sorun ondan önce de vardı şimdi 1 haftalık bayram tatiline girdik yine başladı.

• Hocam sana tavsiyem eğer maddi olarak seni çok kasmayacaksa bir spor salonuna yazıl hem senin için bir sosyal aktivite olur hem biraz daha azmin artar oradaki başarılı insanları hörünce hem de kilo almazsın daha sağlıklı beslenirsin ayrıca vücut yorulacağı için akşam erken yatmak isteyeceksin bünye uykuyu alınca sabah erken kalkacaksın.

• Alperenkursad kullanıcısına yanıt
    Sağlık ocaklarında bile kan alımı yapılıyor. Pratisyen doktora söylersin durumu, kan tahlili ister, eksikliğe göre ilaç yazar. Yok hastaneye gideceğim dersen, büyük ihtimal dahiliyeye gitmen gerekir. İkisi de aynı ama, ben düzenli olarak yakınımdaki sağlık ocağına kan veririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrey.55

Hocam sana tavsiyem eğer maddi olarak seni çok kasmayacaksa bir spor salonuna yazıl hem senin için bir sosyal aktivite olur hem biraz daha azmin artar oradaki başarılı insanları hörünce hem de kilo almazsın daha sağlıklı beslenirsin ayrıca vücut yorulacağı için akşam erken yatmak isteyeceksin bünye uykuyu alınca sabah erken kalkacaksın.

artı bir
    hepsi bende de vardı

sporla düzeldi
    tabi spor aylık 200 tl gidiyor en az yemek spor ücreti flen derken
  • mastürbasyonu bırak
    uykunu düzene sok max 7saat ve düzenli
    yemeğine dikkat et
    dersini çalış
    karıya kıza bakma
    arada ceviz kuru üzüm falan takıl

hafızan sağlam kalsın ve gelişsin

ay yıldız tim yotubude zihin acıcı takviyeler videosu cekmişti olmadı onada bak
  • Az çek.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • emrey.55 kullanıcısına yanıt
    Hocam zaten yazıldım ama eringeçlikten sürekli erteliyorum eve pek yakın değil etüt merkezinden çıktıktan sonra da zaten yoruldum diyip gitmiyorum...
  • Alperenkursad kullanıcısına yanıt
    Hocam bu tamamen psikolojik. Beyin yapmak istemeyeceği seyleri ertelemek icin bahane üretiyor. Uyku gibi. Kendini kandirmak icin de olsa " ben ders çalışmak istiyorum" de kendine sık sık. :) Pharmaton ve nescafe express konusunda ciddiydim bu arada. Bana cok etkisi olmustu. Pharmaton u simdi alacaksan 3 günde 1 al sinava 1 ay kala her gun alirsin. Enerji verdiğini hissediyordum belki gercekten vermiyordu psikolojik olarak iyi geliyodu daha cok calisiyodum😊 doktora gideceksen de dahiliyeye gidebilirsin orasi da bakabilir. Komple tahlil yaptirabilirsin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.