Şimdi Ara

Usta beni kazıkladı mı? Silecek motorundan anlayanlar lütfen yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2009 model golf 6 aracıma OEM orjinal kararan dikiz aynası, yağmur ve far sensörü montajı yapmıştım. her şey yolunda giderken taktığım günün akşamı bir anda benim silecekler hiçbir şekilde çalışmamaya başladı.manuel olarak dahi çalışmadı.

herneyse sanayide bilgisine ve dürüstlüğüne güvendiğim bir ustama götürüp aracı teslim ettim. önce kodları yanlış girdiysen bcm ünitesinde sorun oluşmuş olabilir incelemek lazım dedi. ben de ok deyip aracı ustaya bırakıp eve döndüm. bugün teslim almaya gittim ve bana tam 300 lira masraf çıkardı. Önce itiraz ettim felan silecek motorunda ecu mu dedi çip mi dedi her ne ise o parçanın değiştiğini söyledi. Ben de ikinci el çıkma KOMPLE silecek motorlarının fiyatlarını bir araştırdım 200 - 250 tl arasında değişiyor. Ustaya da söyledim aynısı ve parçayı geri iade etmek istediğimi söyledim.

Ben böyle deyince, geri iadesi olmaz, tek kullanımlık parça, 80 küsür avro geliş fiyatı var ben pazarlık yaparak hesaplı fiyattan her zamanki aldığım yerden aldım gibicesinden laflar etti.

yanımda 50 tl vardı verdim geri kalanını borçlandım. yarın tekrar gidip ödeme yapacağımın sözünü verdim fakat kazıklandığımı düşünmeye başladım. sizce böyle bir masraf normal midir ? tek kullanımlık parça diye bir şey olabilir mi ? mademki değişim yapacak telefonum kendisinde kayıtlı,en azından beni arayıp onay alması gerekmez miydi ? bu konuda bilgisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum.herkese teşekkür ediyorum şimdiden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cengaver_007 -- 24 Nisan 2015; 20:23:07 >

• Aracınıza can bus özelliği olmayan çin malı xenon kit taktıysanız direk silecek motorunun içindeki entegreyi yakıyor. Motor kolay kolay bozulmaz sadece kartın değiştirilmesi yeterli olacaktır. Neyi değiştirdiğini iyice öğrenebilirseniz yardımcı olmaya çalışalım. Bahsettiğim parçanın 150 tl civarı olması gerekli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ES3NT

Aracınıza can bus özelliği olmayan çin malı xenon kit taktıysanız direk silecek motorunun içindeki entegreyi yakıyor. Motor kolay kolay bozulmaz sadece kartın değiştirilmesi yeterli olacaktır. Neyi değiştirdiğini iyice öğrenebilirseniz yardımcı olmaya çalışalım. Bahsettiğim parçanın 150 tl civarı olması gerekli.

adam o3m diyor ustacım yani orjinal :) sen çin malından bahsediyorsun.

ustaya çıkardığı eski malzemeyi göstermesini isteyebilirsin en doğal hakkın yada taktığı malzemeyi çıkarıp göstermesini belki sigortası atmıştır. bende de ibiza mevcut. amerikan park ve zenon taktım kendim.. aracı bir çalıştırdım silecekler iptal aha dedim milleti denemedim silecek motorlarını yaktık herhalde sonra bir kontrol ettim sigortası patlamış 2 adet sigortası mevcut biri silecekleri çalıştıran diğeride suyu atmak için :) 2 liraya halletmiştim kaç senedir tık demedi :)

• quote:

Aracınıza can bus özelliği olmayan çin malı xenon kit taktıysanız direk silecek motorunun içindeki entegreyi yakıyor. Motor kolay kolay bozulmaz sadece kartın değiştirilmesi yeterli olacaktır. Neyi değiştirdiğini iyice öğrenebilirseniz yardımcı olmaya çalışalım. Bahsettiğim parçanın 150 tl civarı olması gerekli.

arkadaşın da dediği gibi kullandığım ayna seti oem ürün yani orjinal. aracımda da xenon takılı değil. taktığı parçayı ben de bilmiyorum fakat aşağı yukarı bellidir. tek kullanımlık parça diye bir şey olabilir mi sileceklerde ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: n1say

quote:

ustaya çıkardığı eski malzemeyi göstermesini isteyebilirsin en doğal hakkın yada taktığı malzemeyi çıkarıp göstermesini belki sigortası atmıştır. bende de ibiza mevcut. amerikan park ve zenon taktım kendim.. aracı bir çalıştırdım silecekler iptal aha dedim milleti denemedim silecek motorlarını yaktık herhalde sonra bir kontrol ettim sigortası patlamış 2 adet sigortası mevcut biri silecekleri çalıştıran diğeride suyu atmak için :) 2 liraya halletmiştim kaç senedir tık demedi :)

O mesajda xenonla ilgili bir kelime geçmiyor, iyi oku istersen. oem parçalar ayna, yağmur ve park sensörü

• quote:

Orijinalden alıntı: cengaver_007

quote:

arkadaşın da dediği gibi kullandığım ayna seti oem ürün yani orjinal. aracımda da xenon takılı değil. taktığı parçayı ben de bilmiyorum fakat aşağı yukarı bellidir. tek kullanımlık parça diye bir şey olabilir mi sileceklerde ?

Çin malı yalıtımsız xenon balastların oluşturduğu yüksek manyetik alan vw elektroniğinde ilk önce silecek motorunudaki entegreyi bozuyor. Onun için şüphelendim. Aracınızda xenon yoksa arıza başka kaynaklıdır muhtemelen. Ustanın tek kullanımlıktan kastı geri iade edemeyecek olması olabilir. Başka aklıma gelen bir şey yok.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: n1say

quote:

O mesajda xenonla ilgili bir kelime geçmiyor, iyi oku istersen. oem parçalar ayna, yağmur ve park sensörü

ustacım tam anlatamadım ve yanlış anlaşıldım galiba adam dünya kadar para vermiş oem malzeme almış çakma zenonlardan takıcağını zannetmem demek istemiştim :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.