Şimdi Ara

Uyku sorunu (Basim belada)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bende yillardir tavsan uykusu sendromu var

Sendrommu degilmi bilmiyorum ama kendimi bildim bileli hicbir zaman uyurken dalmadim yani hep bilincim yerindeydi

Yani uyurken gozlerimi kapiyorum ama eve sivrisinek bile girse duyuyorum zaten o yuzden eve hirsiz hic giremedi :)

Ama ben hani derlerya top atsa uyanmaz. Iste oyle uyumak yani uykumu tam almak istiyorum

Ama bu hic bir zaman olmadi

sabah 7 de kalktigimda cokta kotu degil ama super zinde ve uykusunu almis gibi kalkamiyorum

Ayni sorunu yasayan varmi bilgilerinizi tecrublerinizi paylasirmisiniz?

• Benim de benzer bi durumum var (dı). Kendimi bildim bileli çok uyuyan biri olmadım, hatta pazar günlari bile sabahın köründe uyanan biriyim. Her tarafa sineklik taktırmamıza rağmen odaya girip gecenin bi vakti üstümde alçak uçuş yapan sivrisinek sesine uyandığımda gülsem mi ağlasam mı bilemiyorum. Neyse ki bu sene sivrisinek pek yoktu :D Günlerce hatta haftalarca 3-4 saat uykuyla ayakta durduğumu biliyorum. İlaçlar pek kesmiyor beni hatta kardeşimi pazar günü öğleye kadar uyutan haptan akşam 10 buçukta alıp 2 saat sonra kendiliğimden uyandığımda ilaçların beni kesmediğine yeterince kanaat getirdim, sonrasında aktardan aldığım haplar (kediotu) bile evde duruyor bi kenarda çünkü işe uyaramıyor. Benim durumum tamamen psikolojik yani belli dönemlerde oluyor , mesela bu aralar normal bir seyirde gidiyor.
    Sana tavsiyem psikolojik anlamda sıkıntıların, kafaya çok taktığın şeyler varsa bunları aşmak için çabala ayrıca benim gibi yoğun stres yapan bir bünyeye sahipsen bu anlamda bazı önlenmler al. Ayrıca akşamları geç saatte yemek yeme, yatmadan önce biraz yoğurt yemeyi alışkanlık edin ve 1 bardak su iç. Ayrıca ceviz çok iyi geliyor, akşamları bir avuç ceviz ye.

• evet stres olayi degilde kafayi taktigim cok sey var ondan heralde

ama cok imreniyorum su kafayi vurup 10 saat hic uyanmayanlara
  • kafayı taktığın şeylerin sende bıraktığı etki stres oluyor zaten :)
    benim saat 7 de uyandığım pazar günleri abim bazen öğleden sonra 15:00 lere kadar uyuyor:S şunu bi dürtün uykuda öldü mü kaldı mı diyorum :D askerde bi günde 20 saate yakın uyuyan bi arkdaşım vardı :S
    herkesin yapısı farklı, sadece stresten uzak durmak gerekiyor ki bi de şöyle bişey var; uykusuz kalınca stres de artıyor, stres arttıkça uykusuzluk çekiyorsun. Kısır bi döngü yan :S
  • arkadaş nerdeyse herkesde biraz farklıda olsa uyku problemi var mesela bendede kafamı yastıga koyayım 1saate anca uykuya dalıyorum, çok şey denedim gün içerisinde çok yoruldum vs. ama yok arkadaş kardeşim kafayı yastıga bi koyuyor 5dk sonra uyumus ben 22.00de yatıyorum 23.00belkı uyuyorum, hep aklıma birşeyler gelıyor bi türlü uyuyamıyorum
  • baska yorumu olan?
  • Uykusuzluk sorunu bende de vardı. her türlü ilacın hepsini denedim. artık diyordum ki tıp bana çare bulamıyor. Çünkü kullandığım ilaçlar hepsi kas gevşetici idi.. xanax bile artık kar etmiyordu.. Ama Melatonina adlı ilacı kullandıktan snra hayatım değişti.. tavsiye ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • melatonin ismi yabanci gelmedi

bunun uyku getirmekle bir alakasi var

hic melatonin yani kullandigin ilacin ana maddesini dogal yollardan yani yiyeceklerden temin etmeyi denedinmi?
  • Elbette denedim.. Sinoptan özel olarak kızılçık getirtdim. Ama onu kaynaması hazırlamsı biraz zahmetli vaktim olmuyor
  • ilginc

bu madde yalnizca kizilcikta mi varmis yani baska bir bitkide yokmu?

ayrica maddenin adi melatoninmi?
  • Spor yapmanı öneririm :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: ScaryMovies08

Spor yapmanı öneririm :D

Doğru söylüyor yorgun vücut uyku ister uyuyamam deme öyle bi rahat uyursunki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende de uyku sırasında akla saçma sapan şeyler gelmesi sebebiyle uyuyamama sorunu varya evlere şenlik ! Ben aksine ne kadar geç yatarsam o kadar geç kalkarım ama. 12-1 gibi yatarsam en geç 7 ayakta olurum. Ama sabah doğru uyuduğumda 9-10 saat uyuduğum olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.