Şimdi Ara

Uzun Süredir Folyo Kaplama Kullananlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
42.208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • En az 1-2 senedir Folyo Kaplama kullananlar acaba;

- İlk günkü gibi kaplamadan memnunlar mı?
    - Çarpma ve çiziklerde ne gibi zorluklar yaşadılar?
    - Yıkamada ne gibi sıkıntılar çıkıyor? Kılcal çizikler, solmalar, kalkmalar oluyor mu?
    - boya koruma gibi folyo içinde bir uygulama gerekiyor mu?

gibi sorularda cevap ve tecrübelerini paylaşabilirler mi?

Bende zaman zaman yaptırmayı düşünüyorum ama uzun süredir kaplama kullanan birisinden alacağım cevaplar oldukça faydalı olacaktır. Forum açısındanda güzel bir birikim olabilir.

Teşekkürler.

• Arabaya para veriyorsunuz biniyorsunuz. Birakin eskisin ya tas gelsin cizilsin ne olacak. Kazaya karismadiktan sonra kim takar 2 cizigi. Ruh hastasi olmayin. Kendinize yazik.

Biri demis sayarken cikaririm ciziksiz araba satarim, biri demis 3 kere kaput boyattim. Ya inanin dert edilecek sey degil. Siz kendiniz binmek icin degil araci sattiginiz adam mutlu olsun diye arabaya biniyorsunuz. Gun gelince satacaginiz sey icin bu kadar dert etmeyin. Nikahiniza almiyosunuz. Kariniz degil cocugunuz degil. Varsin cizik olsun tas izi olsun. Satarken 300 tl 500 tl ucuza verirsiniz olur biter. Araba almamissiniz siz inanin dertsiz basiniza dert almissiniz. Burdan bakinca aynen boyle gozukuyor

2015’te sıfır siyah Civic aldım, sitenin yarı kör köpeği ilk gün onu besleyip seven siyah Duster’a benzetip sol çamurluğa abandı, seramik kaplama, üç çizgi oldu sol ön çamurluk boydan boya. Bir süre sonra yaya geçidine aniden fırlayan adam yüzünden tamponuma ticari çarptı, çatladı, sensörler düştü, daha sonra sağ kapıya başka bir ticari sıkışık trafikte çarptı, çamurluk ve kapı boydan boya göçtü, daha sonra site girişine bırakılmış inşaat demirleri sağ kapıların ikisini birden yardı. Aracı satacağım gün, pasta ciladan geçmiş aracı fırçayla yıkamaya çalışan yıkamacıyı son anda yakaladım, satış günü çocukların kaputa yatıp montunun fermuarıyla komple çizdiğini görünce bende kayış koptu. Aracı o halde 3500 lira piyasanın altına verdim kurtuldum. Çizikli bir ikinci el aldım, hanım sağ olsun çizilmedik, vurulmadık yerini bırakmadı, ayda 1 kullandığım arabaya da sen yapmışsındır diyor ama can sağlığı.   Baktıkça canım sıkılıyor ama saldım artık, salmak zorundayım. Titiz adamım ama yapacak birşey yok.

Yapay Zekanın Yanıtı

Uzun Süredir Folyo Kaplama Kullananların Yorumları

Araç folyo kaplaması, aracın boyasını çiziklerden, darbelerden ve solmadan korumanın popüler bir yoludur. Birçok sürücü, yıllarca folyo kaplama kullandıktan sonra deneyimlerini paylaştı.

Araç Folyo Kaplama Ömrü

Araç folyo kaplamalarının ömrü, kullanılan folyo türüne, uygulama kalitesine ve bakımına bağlıdır. Genellikle, yüksek kaliteli folyolar ve profesyonel uygulama ile 5-7 yıl kadar dayanabilirler.

Yapışkanlı Folyo Kullanıcı Yorumları

Yapışkanlı folyolar, araçlara uygulanması en yaygın folyo türüdür. Kullanıcılar genellikle uygulamasının kolay olduğunu ve uzun ömürlü olduğunu bildirirler. Bununla birlikte, yanlış uygulama veya uygunsuz bakım nedeniyle kenarların soyulması gibi sorunlar yaşanabilir.

Araç Kaplama Kaç Yıl Gider

Araç kaplamasının ömrü değişmekle birlikte, tipik olarak 5-10 yıl arasındadır. Kaplamanın ömrü, kullanılan folyo türü, uygulama kalitesi, bakım ve aracın kullanım sıklığı gibi faktörlere bağlıdır.

PPF Kaplama Çizik Giderme

PPF (boya koruma filmi) kaplamalar, aracın boyasını çiziklerden ve darbelerden korumak için tasarlanmış özel bir folyo türüdür. PPF kaplamalar genellikle çizikleri kendi kendine iyileştirme özelliğine sahiptir ve küçük çizikleri gidermek için ısı uygulaması kullanılabilir.

En İyi Araç Kaplama Folyosu Hangisi

Piyasada çok çeşitli araç kaplama folyoları mevcuttur. En iyi folyo, aracın kullanım amacına ve bütçeye bağlıdır. En popüler folyo türleri arasında 3M, Avery Dennison ve Hexis bulunur.

Uzun süredir folyo kaplama kullanan kullanıcıların yorumları genel olarak olumludur. Araçlarının boyasını koruduğunu, estetik görünümünü iyileştirdiğini ve aracın değerini koruduğunu bildirirler. Uygulama ve bakımın kalitesinin kaplamanın ömrü ve performansı üzerinde önemli bir etkiye sahip olduğunu unutmamak önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Arkadaşımda Reno Clıo var tavana folya yaptırmıştır bir yıla yakın süredir kullanıyordu

Zamanla çizilmeler ve solmalar başladı dikkatlice incelendiğinde belirgindi asıl bomba

araba muayneden geçmedi geçirmediler ve söktürmek zorunda kaldı arabanın tavan

ayrı renk gövde ayrı bir renk oldu tavsiyem yaptırmayın yaptırıyorsaızda paraya kıyıp

çok kaliteli bir şey yaptırın
  • Çift renk olayı ruhsata işlenmelidir diye biliyorum bende o yüzden geçememiş olabilir.

Cevabınız için teşekkürler.

Tabi asıl merak ettiğim sorulardan biride "normal" ve "çok kaliteli" yaptıranların yaşadıkları tecrübe farkları.

İnternette bakıyorum özellikle lüks araçlara daha fazla kaplama yaptıran olmuş. Ferrari, Porsche'a bile var.
  • ben araca komple şeffaf kaplamadan yanayım aracın boyasını korumada güzel bi etken.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ozn.Onl

ben araca komple şeffaf kaplamadan yanayım aracın boyasını korumada güzel bi etken.

Bunu sıfır araca yapmak çok mantıklı ama çizik boyası kalkmış bir araca yapmanın bir anlamı olmaz sanırım.
  • Ben bu konuyu GMG'ye sormuştum.DH Garaj'da siz de sorabilirsiniz.
    Sanırım 3 yada 4 yıl garanti veriyorlar.Ortalama ömür 7-10 yıl arası dediler kullanıma bağlı.
    Çarpma-çizik olayında sanırım ilgili bölgenin tekrar kaplanması sözkonusu.

Detayları çok hatırlamıyorum,bir pm atıp sorarsanız yardımcı olurlar.
    Benim aracın boyası eski ve çizik vs.çok olduğu için vazgeçtim.Kaliteli malzeme kullanıyorlar haliyle fiyat da yüksek.
    Ben o fiyata tavan altı boya yaptırmayı düşünüyorum uygun zamanda.
  • Ben rx8 e 1000km de iken yaptirdim 2 yil oldu tamami seffaf koruyucu folyo bir sorun yasamadim halen kullaniyorum kaza vs yapmadigimdan sok-tak da olmadi yeniyken yaptirmanizi oneririm arac surekli kapali garajda duruyor solma matlasma yok ben folyo yaptirirken oraya bmw m5 gelmisti baska bir yere sadece kaput koruma folyosu seffaf yaptirtmis onun kaplama gunesten sararmisti tavsiyem kaliteli malzeme ve iyi iscilik sec.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Uzun ömürlü ampul tavsiyesi
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 5aydır kullanıyorum sıkıntı yok şükür..
  • Sadece Tavan kaplamada muayene ile ilgili sorun olmuyor.

O arkadasın başka bir sorunu olmasın?

Çünkü etrafımda cok arkadasım ruhsata işletmeden gecti.
  • Bence folyo yaptırılacaksa araç yeni alındığında çiziksizken komple yaptırılacak.Bu sayede parça folyo uygulamsında olduğu gibi zamanla söküldüğünde kaplanan yerle kaplanmayan yer arasında renk farklılığı da olmaz.Ben reklamcılarda satılan herhangi bir folyo ile kaputu kaplatmıştım.8 ay aracın üzerinde duruğu süre içerisinde kaputu bir sürü taş,çizik,darbe vs den iyi bir şekilde korudu.Folyoyu sökünce alttan kaput yepyeni çıkmıştı.Eğer komple kaplanırsa aracınız kaplı olduğu süre içerisinde çizilmelerden,renk solmasından....vs bir sürü zararlı etkenden korunuyor.Folyonun solması bence hiç önemli değil.Önemli olan aracınızı satma vakti geldiği zaman veya canınız sıkıldığı zaman folyoyu söktüğünüzde aracınızın boyasının ilk günkü gibi çiziksiz bir şekilde çıkmasıdır.Ben reklamcılardan bulduğum sıradan bir folyoyu kaplattığımda birçok kişi sökerken altta yapışkan izi kalacağını bunu da tinerle çıkarmak zorunda kalacağımı söylüyordu ama 8 ay kalmasına rağmen folyoyu çekmemle sökülmesi bir oldu.Kolayca yapışkan bırakmadan kuru bir şekilde çıkmıştı.Zaten kaliteli markalarda bu söylediğim hiç olmaz.

• Arkadaşlar selamlar, yarın aracı komple şeffaf folyo ile kaplattıracağım sonax a, araç 1.5 yaşında beyaz renk, sizce folyo yaptırmadan önce yaptırmamı tavsiye edeceğiniz bir şey var mı? Misal önce cila attırayım mı? Yada başka birşey? Acil destek ihtiyacım var, teşekkürler.
  • Son durum nedir?
    Mesela bende ön kaputta çatlaklar var
    Kaput her türlü dış etkene ilk maruz kalan nokta olduğu için fazla hasar görüyor
    6 yılda 2 kere kaputu boyattım. Sebebi çizikler olması ve sonrasında ızgaraya yakın noktaların çatlamaya başlaması.

ve araba getz, siyah renk bu arada

Bir de hiç kimse fiyat yazmamış
    Fikir vermesi için model ve fiyat yazarsanız iyi olur.

@DXM06,@acypower

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiSKE -- 17 Eylül 2016; 23:40:56 >
  • Arabaya para veriyorsunuz biniyorsunuz. Birakin eskisin ya tas gelsin cizilsin ne olacak. Kazaya karismadiktan sonra kim takar 2 cizigi. Ruh hastasi olmayin. Kendinize yazik.

Biri demis sayarken cikaririm ciziksiz araba satarim, biri demis 3 kere kaput boyattim. Ya inanin dert edilecek sey degil. Siz kendiniz binmek icin degil araci sattiginiz adam mutlu olsun diye arabaya biniyorsunuz. Gun gelince satacaginiz sey icin bu kadar dert etmeyin. Nikahiniza almiyosunuz. Kariniz degil cocugunuz degil. Varsin cizik olsun tas izi olsun. Satarken 300 tl 500 tl ucuza verirsiniz olur biter. Araba almamissiniz siz inanin dertsiz basiniza dert almissiniz. Burdan bakinca aynen boyle gozukuyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

Arabaya para veriyorsunuz biniyorsunuz. Birakin eskisin ya tas gelsin cizilsin ne olacak. Kazaya karismadiktan sonra kim takar 2 cizigi. Ruh hastasi olmayin. Kendinize yazik.

Yaptığınız yorum baştan alakasız ve saçma... "Benzinli arabaya lpg taktırıyorsan neden dizel almıyorsun?" kafası ile aynı düşünce tarzınız, maalesef yorum dahi yapamıyorum üzülerek...

• quote:

Orijinalden alıntı: TiSKE

Son durum nedir?
    Mesela bende ön kaputta çatlaklar var
    Kaput her türlü dış etkene ilk maruz kalan nokta olduğu için fazla hasar görüyor
    6 yılda 2 kere kaputu boyattım. Sebebi çizikler olması ve sonrasında ızgaraya yakın noktaların çatlamaya başlaması.

ve araba getz, siyah renk bu arada

Bir de hiç kimse fiyat yazmamış
    Fikir vermesi için model ve fiyat yazarsanız iyi olur.

@DXM06,@acypower

Ürünü kaplattım hocam, şu an için çok memnunum, hatta yara aldı bile; şöyle ki, sol arka kapıya park halinde iken neü belirsiz bir nesne ile sürtmüşler, 150 micron kaplamayı iki yerden 5 er cm kavlatmış maalesef; ama dert deil bu sebeple iyi ki kaplattım dedim kendime bir taraftan üzülerek...

4 kapı, bagaj, tavan ve 4 çamurluk 1400 lira + 300 lira öncesinde pasta cila + boya koruma yaptırdım, firma sonax.

3 yıl daha bineceğim araca kısmetse en azından sokak çocuklarının anahtarla çizmesidir avm vs park hali sürtme derdinden kurtardı, ayrıca pasta cila attırmam dan dolayı araçda güneş solması olayı kalktı; yıkattıkça ilk günkü hali gibi hoş bir görünümle zevk veriyor bana açıkçası aracım.

Bu arada aracım 2015 BMW 3.20 ied luxury paket sedefli (metalik) beyaz

• TiSKE kullanıcısına yanıt
    Hocam benim imzada ki araç aynı.

Pastayla giderilemeyen çizikler şu an az kaldı ancak araç siyah ve 8 yaşında haliyle delikanlı görünüşü her geçen gün eskiyor. Dikkatli bakınca hata çok tabi.
    Ankara'nın kara kışından çok etkileniyor malesef araçlar. Kapalı garaj olmayınca.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DXM06

En az 1-2 senedir Folyo Kaplama kullananlar acaba;

- Yıkamada ne gibi sıkıntılar çıkıyor? Kılcal çizikler, solmalar, kalkmalar oluyor mu?

Bende zaman zaman yaptırmayı düşünüyorum ama uzun süredir kaplama kullanan birisinden alacağım cevaplar oldukça faydalı olacaktır. Forum açısındanda güzel bir birikim olabilir.

Teşekkürler.

Kardeşim yaptırmışsın ne yazıkki, yetişemedim :)
    Folyo kaplatmasaydın kesinlikle plastik kaplamayı önerecektim sana.
    Kendi aracımın sadece tavan kısmını kaplattım,araç lkırmızı tavan siyah ve arabam neredeyse tüm gün güneşin altında.
    2 yıl oldu, kaplama kısım'ın renginde en ufak bi solma olmadı. En büyük avantajı sökme işleminin çok kısa, pratik ve sorunsuz olması.

• quote:

Orijinalden alıntı: sserkaan

quote:

Teşekkürler.

Kendi aracımın sadece tavan kısmını kaplattım,araç lkırmızı tavan siyah ve arabam neredeyse tüm gün güneşin altında.
    2 yıl oldu, kaplama kısım'ın renginde en ufak bi solma olmadı. En büyük avantajı sökme işleminin çok kısa, pratik ve sorunsuz olması.

Yok hocam folyo kaplatmadım. Sadece çizikli kısımları rötüşlattım. Bazı kısımlarda komple boyandı.

Folyo için aracın biraz hatasız olması lazım diye biliyorum. Yani yeniden sökmede sökülen kısımın zararlı kısımı daha fazla genişletmemesi, zarar vermemesi için.

Uyduda DTX diye bir kanal var. Bir atölyede paso folyo kaplıyorlar eski araçları. Zaten bu iş sakat olsa bu adamlar hiç kullanmazdı. Biraz daha bekliyorum iyice sarpa sarınca kaplatırım bende.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sserkaan

quote:

Teşekkürler.

Yok hocam folyo kaplatmadım. Sadece çizikli kısımları rötüşlattım. Bazı kısımlarda komple boyandı.

Folyo için aracın biraz hatasız olması lazım diye biliyorum. Yani yeniden sökmede sökülen kısımın zararlı kısımı daha fazla genişletmemesi, zarar vermemesi için.

Uyduda DTX diye bir kanal var. Bir atölyede paso folyo kaplıyorlar eski araçları. Zaten bu iş sakat olsa bu adamlar hiç kullanmazdı. Biraz daha bekliyorum iyice sarpa sarınca kaplatırım bende.

O zaman Plastik kaplamayı incelemeni tavsiye ederim .
    Ben İzmirde PlastiDip diye bi firmaya yaptırdım, çok memnun kaldım. Komple araç belki maliyetli olur ama , eder bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

Arabaya para veriyorsunuz biniyorsunuz. Birakin eskisin ya tas gelsin cizilsin ne olacak. Kazaya karismadiktan sonra kim takar 2 cizigi. Ruh hastasi olmayin. Kendinize yazik.

ALLAH C.C sendeki rahatlığı tüm isanlığa aşılasın öncelikle bana . rahatlık adına hiltonda 500 tl ye konferans versen ön sıradan alırım yerimi . çıkar gölgesinde kola vodka içelim hacı abi

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.