Şimdi Ara

Viraja girerken korkuyorum ne yapabilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
2.273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1.5 yıldır aktif araç kullanıyorum ama viraja gelmeden önce inanılmaz tedirgin oluyorum. Acaba vites küçültsem mi , araç ya yoldan çıkarsa diye düşüne düşüne bitiriyorum kendimi. Hele bilmediğim yolsa kahroluyorum. Araç kullanan eş dosta bakıyorum sıfır kasma , tam stabil şeridinde girip çıkıyorlar virajdan. Hatta benim 3-4 katım hızlı giriyorlar. Bu zamanla mi oluyor? Altımda ki araç Ford focus. Yol tutuş anlamında nam yapmış olsa da ne bileyim..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Çünküİnanırım. kullanıcısına yanıt
    Hız kurallarına uyun. Uyarı Levhalarını takip edin bir süre sonra alışırsınız.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • viraj alamayıp araba devirmişliğim bile var ama yine de viraja yüksek hızla girince gelen adrenalin güzel bir duygu bence, neden rahatsız oluyosun ki  

• metinTasci M kullanıcısına yanıt
    + aracınız limitlerini iyi kavrayın, aracınızla hangi viraja ne hızla girip giremeyeceginizi anlamaya çalışın, (lastikler, hava durumu, zeminin ıslak-kuru olması, ön düzen vs. bunları etkileyen unsurlardan bazılarıdır.)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • zaman içinde tecrübe edilecek bir olay

• Tamamen psikolojik yada biraz daha bu sorunun üzerine gidip aracınıza daha iyi adapte olmanızda fayda var.
    Zaten araç size önceden hissetiriyor dönüp dönemeyeceğini ona göre fren gaz yapıp virajdan çıkabilirsiniz.
    Yinede tavsiye istersende olduğunca viraj öncesi frenle akışına bırak baktın yavaş kalıyorsun ufaktan gazlayıp virajı bitir.
    Küçüklüğümüzde bisiklet sürerdim. O zaman iki tekerle köyün taşlı yolunda virajı alamayıp uçacakken düz frenle son anda kurtulmuştum. O gün bugündür hesaplama yapmayı öğrendim xD

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gs_tutkunu -- 1 Aralık 2021; 21:46:1 >
  • Viraj içinde anî direksiyon hareketleri yapma. Milim milim açıyı ver .

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Nasıl giremem ya
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Korkuyorsanız girmeyin ozaman.

• Bilmediğin yolsa zaten hızlı girme. Viraj çok keskin olur yoldan çıkarsan falan az biraz yüksek olsa bile alt takıma zarar verirsin.

• Viraja girme... 

• Hızlı girilmediği sürece araç tedirgin etmez. Bir hata yapıyor olmalısınız. Bilen biriyle beraber deneyin. Hatanızı söylesin. Hız gibi açı da önemlidir. Viraja dışarıdan girilip merkeze yaklaşılır ve yine dışarıdan çıkılır.

• Viraj isi tamamen arabanin ve kendinin limitlerini tanimak. Apex kasiyim cart curt demem ralli pilotu degilim sonucta. Benimki sadece anlik adrenalin pompalama istegi, duz yolda basmaktan bu yuzden keyif alamiyorum

• Aktif kullanıyorsunuz da o aktiflik mesela günde kaç km, güzergah nasıl.

Bu zamanla oturacak bir şey, aksine hep daha hızlı gireyim diye kasarsanız muhtemelen bariyerlerde bulursunuz kendinizi, belli ki direksiyon hakimiyetiniz pek iyi değil.

Zamanla kasmadan kendi kendinizi geliştirirsiniz, bir diğer seçenek parayı basıp güvenli sürüş dersi almak.

Merak etmeyin viraja jet gibi girip çıkmak bir marifet değil zaten.

Ben çok kullanıyorum araba, cidden fazla. Sizin belirttiğiniz gibi de viraja girerim, fakat geçen gün birden virajda mıcırlara denk geldim muhtemelen bir yerden döküldü ve arabanın arkası savruldu. Öyle bir durumda ustalık da fayda etmez bir anda kontrol gidiyor çünkü. Neyse ki o an hızım düşüktü, viraja daha hızlı girsem muhtemelen çarpardım.

• youtube da kaynak var

AutoClubyoutube
    Nasıl Viraj Alınır? Viraj alırken nelere dikkat edilmeli? Viraja hızlı girmek mi yavaş girmek mi doğrudur? Viraj almak ile alakalı her şey bu videoda! Henüz aramıza katılmadıysanız şimdi ABONE OL butonuna basabilir, sevdiklerinizle paylaşabilir veya eklemek istediğiniz konuları yorum olarak bizimle paylaşabilirsiniz. AutoClub - Otomobil Tutkunlarının Buluşma Noktası https://autoclub.com.tr https://twitter.com/AutoClubTR https://facebook.com/AutoClubTR https://instagram.com/AutoClubTR
    https://www.youtube.com/watch?v=CR1Sho4NF-8
  • İlk araç kullanmaya başlayınca bende sizin gibi korkuyordum. Şimdi lastikleri öttürerek dönüyorum. Bu kadar korkmayın lastikleriniz iyi ise aracınız da çok yumuşak bir araç değilse sıkıntı yaşamazsınız. Hatta geniş ve boş bir yolda aracınızın limitlerini tanıdıyın esp varsa size yardımcı olacaktır zaten. Kendim 2010 model focus kullanıyorum. En korktuğum yer virajlar idi opel corsam varken. Şimdi en zevk aldığım yer virajlar. Özellikle çok uzun yol yapan birisi olarak düzde artislik yapanların virajda haddini bildirmek zevkli oluyor.

• Ben bilmediğim virajlarda , viraja girmeden hızımı düşürüyorum ne olur ne olmaz diye. Çünkü bazen bakıyorsun ben bu viraja şu hızla girerim diyorsun ama girince çok daha keskinleşebiliyor bir anda. Hızlı girmenin kimseye bir faydası yok. Siz de girmeden önce hızınızı güvenli bir seviyeye düşürürseniz korkmanıza veya endişelenmenize gerek kalmaz. Zamanla da tecrübe kazanırsınız zaten.

• viraja yavaş girip. virajda hızlanın

• Yolları ezberledikten sonra hangi viraja hangi hızla gireceğini öğreniyorsun zaten.

Bilmediğim yolda bende tedirgin olurum yavaş giderim ama bildiğim yolda virajda sollama bile yaparım. 

• Konya’ya taşının diyen çıkmamış hayret,

neyse şaka bir yana en mantıklısı her zaman virajın keskinliğine göre fren yaparak kontrollü girip, virajı aldığınızı hissettiğinizde gazla devam etmek bence.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.