Şimdi Ara

vista ram i çok yiyyormuş...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • vista ramin 700 mb sini kendi kulllanıyomuş diye br şey duydum.mantıklı gelmedi ne diyorsunuz....

• quote:

Orjinalden alıntı: oukanns

vista ramin 700 mb sini kendi kulllanıyomuş diye br şey duydum.mantıklı gelmedi ne diyorsunuz....

vista kulanıyorum beklemede 500 mb götüryor
  • Beklemede %40 yiyor yani 819mb
  • arkadaşlar
    "kullanımıyan ram ziyan olan ramdir"
    vistanın felsefesi budur
    yani ram iniz yeniyor,bu kalan ram le oun oynamam diye korkmayın gercekten...
    vista ram inizi dolu tutuyor çünkü yapıcanız işlemleri önceden kaydedip ram den 1,2 saniyede olsa daha hızlı acmanızı sağlıyor...
    ram iniz duruyor yani...
  • quote:

Orjinalden alıntı: vincent mancini

arkadaşlar
    vistanın felsefesi budur
    vista ram inizi dolu tutuyor çünkü yapıcanız işlemleri önceden kaydedip ram den 1,2 saniyede olsa daha hızlı acmanızı sağlıyor...
    ram iniz duruyor yani...

onu biliyoruz zaten farkı hissediyoruz. Sadece arkadaşın sorusuna cevap verdik.

• ben de kullandım vista fakat beklemede 550mb ram kullanımı bana çok geldi açıkçası..
    Psikolojik bile olsa ben bilgisayarımda beklemede iken o kadar ram kullanımı olmasını istemiyorum..
  • quote:

Orjinalden alıntı: SorrowOcean

quote:

Orjinalden alıntı: vincent mancini

arkadaşlar
    vistanın felsefesi budur
    ram iniz duruyor yani...

onu biliyoruz zaten farkı hissediyoruz. Sadece arkadaşın sorusuna cevap verdik.

biliyosan sorun yok ozmn devam

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 1 gb ram var beklemede 350 mb kullanıyo
  • oyle gosteiyo ama genede bi sorun yok
  • Şu anda Vista kullanmak pek akıllıca değil. XP' ye devam...
  • oyunlarda performans yerlerde sürünüyor masaüstünde sorun yok daha optimize edilmesi lazım ayrıca 1 gb ram yeterli değil oyunlar zaten 700 civarı götürüyor bu da takılmaları getiriyor,xp ye devam.
  • xp gibisi yok çok rahat oynanıyo bütün oyunlar programlar bence yeterince hızlı vista için erken ama ilerde oyunlar ve programlar sadece vista da çalışmaya başlarsa o zaman vista alırım
  • 1 haftadır vista kullanıyorum..video oynatıcı programlar çalışırken hiçbişey yokken durup dururken hata verip kapanıyor, dvd'den film atmak için 2 kat fazla bekliyorum nedense yavaş atıyor, sistem üst düzey ollmasına rağmen yeteri kadar faydalanamıyorum fazlada bir artısını göremedim açıkıcası en kısa sürede xp'ye geri döneceğim
  • Vista "Ne kadar ekmek o kadar köfte" hesabı ram kullanıyor.
    1GB verirsen 400 MB ını, 2GB verirsen 700 MB ını kullanır.
  • Aşağıdaki linkte bu konu ile ilgili bilgi var, okumaya değer.

Vista RAM'imin hepsini yiyor!

http://www.chip.com.tr/blog/selcuk/
  • al benden de o kadar. önce ram kullanımını gösteren gadget ı kapattım ama gene aklım orda kaldı:) ben de xpye döndüm sadece ram değil tabi. nedense ısınamadım bir türlü sanki hep bir sorun çıkacakmış hissi uyanıyor bende.

quote:

Orjinalden alıntı: J.Jonah Jameson

ben de kullandım vista fakat beklemede 550mb ram kullanımı bana çok geldi açıkçası..
    Psikolojik bile olsa ben bilgisayarımda beklemede iken o kadar ram kullanımı olmasını istemiyorum..
  • Vista nın adı yanlış olmuş ben Windows Fiyasko olsa daha iyiymiş... Oyunlar yavaş... sürekli bişi açsan zırt pırt soruı soruyor winrar ile extract yapamıyorum.. original şeylere bile tarama yapıyor vs vs... 2-3 görüntüsü için değmez...
    Ram a gelince 2 Gb ram inanır mısınız Vista da kül oluyor Bilg. Hd den çalışmaya başlıyor 3-4 safya açıyıp MP çalıştırıyım sinir edici bişi!!
  • vistada ram sorunu olmaması için min 2gb ram lazım
    http://haber.orgfree.com/
  • Vista elimizdeki USB flash diskleri kullanarak sistem performansını ReadyBoost ile artırmayı vaadetmekte. Henüz deneyemedim ama deneyenlerin yorumlarını merak ediyorum.
    http://haber.orgfree.com/
  • 1GB bellekli sistemde bile XP ye bakıyoruz 950MB fiziksel bellek + sanal bellek kullanıyor. Vistada ise hiç şaşırmadım. Gayet normal. Bence en az 2GB bellek alın takın ki, vista boğulmadan çalışabilsin. Ha tabi birde hızlı sabit disk.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.