Şimdi Ara

vites topuzu nasıl çıkar ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
36.064
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar fiyat brava aracım var vites topuzunu değiştirmek istiyorum ve aklımda megane 2'nin gümüş ytazılı vites topuzu var sizce olurmu çünkü şöyle bir şeydüşündüm piyasada bir sürü tunung amaçlı vites topuzları var ve bunlar bütün araçlara uyuyor megane 2'nin vites topuzu benim racıma neden uymasın bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim

• quote:

Orijinalden alıntı: Dentex Dentex

Şimdiye kadar binip de vites topuzunu çıkarmaya çalıştığım araçların hepsininki çevirerek çıkartılıyordu.

Alıntıları Göster
    7-8 sene önce araba kullanmayı yeni öğreniyorum. Araba broadway. İstoç ta babamla beraber tur atıyoruz. Önümde kamyon gidiyodu 3. vitesteyim.
    sollıyımmı baba dedim aynaya bak arkadan gelen yoksa, ilerdende gelen yoksa solla dedi. Yol müsaitti sollamaya çıktım, hızlandım. Vitesi 4'e atarken ( İlk defa 4'e atmıştım. ) vitesi biraz sert bi şekilde çekmişim ki ( heyecandan ) vites topuzu çıktı ve arka koltuğa uçtu. Vites sap gibi kaldı. Sonra kenara çektim ve babam o şekilde eve kadar getirdi.

Böyle bi hikayem vardı işte
  • çoğu bir lastik conta ile sıkıştırılmıştır. çekerek çıkar ama çevirerek çıkanlarını da gördüm. adamlar basbayağı dişli yapmışlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekorasyonankara -- 13 Nisan 2011; 22:38:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dekorasyonankara

çoğu bir lastik conta ile sıkıştırılmıştır. çekerek çıkar ama çevirerek çıkanlarını da gördüm. adamlar basbayağı dişli yapmışlar.
    Şimdiye kadar binip de vites topuzunu çıkarmaya çalıştığım araçların hepsininki çevirerek çıkartılıyordu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dentex Dentex

Alıntıları Göster
    7-8 sene önce araba kullanmayı yeni öğreniyorum. Araba broadway. İstoç ta babamla beraber tur atıyoruz. Önümde kamyon gidiyodu 3. vitesteyim.
    sollıyımmı baba dedim aynaya bak arkadan gelen yoksa, ilerdende gelen yoksa solla dedi. Yol müsaitti sollamaya çıktım, hızlandım. Vitesi 4'e atarken ( İlk defa 4'e atmıştım. ) vitesi biraz sert bi şekilde çekmişim ki ( heyecandan ) vites topuzu çıktı ve arka koltuğa uçtu. Vites sap gibi kaldı. Sonra kenara çektim ve babam o şekilde eve kadar getirdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: sedat.y

Alıntıları Göster
    evin önüne geldik bakkaldan japon yapıştırıcısı aldım. topuzun içine döktük. babam dedi, sen bunu iyice sık ben eve çıkıp geliyorum. bende sıkarken dalmışım geri vites mandalını yukarı çekerek bastırmışım. haliyle yapıştırıcı aktığı için mandal yukarda kaldı. babam geldi ne yaptıysak çözemedik. babamda sinir had safhada ama bana tek kelime etmiyo, bende ağzımı açmıyorum babam o şekilde bi tamirciye gitmiş halletmiş sonradan.

hey gidi günler ya

• quote:

evin önüne geldik bakkaldan japon yapıştırıcısı aldım. topuzun içine döktük. babam dedi, sen bunu iyice sık ben eve çıkıp geliyorum. bende sıkarken dalmışım geri vites mandalını yukarı çekerek bastırmışım. haliyle yapıştırıcı aktığı için mandal yukarda kaldı. babam geldi ne yaptıysak çözemedik. babamda sinir had safhada ama bana tek kelime etmiyo, bende ağzımı açmıyorum babam o şekilde bi tamirciye gitmiş halletmiş sonradan.

hey gidi günler ya

Alıntıları Göster
    Senin baba iyiymiş bişey dememiş :D

• bunun cevabı banada lazım çünkü 2 yıldır kullandığım mareamın vites topuzunu çıkaramıyorum:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fatih211

iyidir iyi. acemiliğimde pek kızmadı. anahtarları bana verdikten sonra hataları affetmiyo ama
  • quote:

quote:

iyidir iyi. acemiliğimde pek kızmadı. anahtarları bana verdikten sonra hataları affetmiyo ama

Alıntıları Göster
    öncelikle körüğü çıkarın vites topuzunu tutan kelepçe benzeri birşey vardır onu kesip çevire çevire çıkartırsınız

• quote:

Harbiden ha.Aynısını ben yapsam..ANladınız siz onu :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: ipodwave8500

quote:

Harbiden ha.Aynısını ben yapsam..ANladınız siz onu :D

Alıntıları Göster
    Bence aracın orjinalliğini hiç bozma
  • quote:

Orijinalden alıntı: 10ur_1

bunun cevabı banada lazım çünkü 2 yıldır kullandığım mareamın vites topuzunu çıkaramıyorum:)

Fiat'ların karakteristik özelliği bu zaten. Ani hareket etmem gereken bir yerde 1'den 2'ye çekerken elimde kalmıştı benim de. Müsait bir yer bulana kadar o şekilde devam etmek zorunda kalmıştım.

Konuyu açan arkadaşın aracı da Fiat olduğuna göre bence yukarı doğru çekerek çıkar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: S.Yalçın

quote:

bunun cevabı banada lazım çünkü 2 yıldır kullandığım mareamın vites topuzunu çıkaramıyorum:)

Fiat'ların karakteristik özelliği bu zaten. Ani hareket etmem gereken bir yerde 1'den 2'ye çekerken elimde kalmıştı benim de. Müsait bir yer bulana kadar o şekilde devam etmek zorunda kalmıştım.

Konuyu açan arkadaşın aracı da Fiat olduğuna göre bence yukarı doğru çekerek çıkar..

Alıntıları Göster
    hakikaten nasıl çıkar bende merak ettim

• quote:

Orijinalden alıntı: n1say

Arkadaşlar fiyat brava aracım var vites topuzunu değiştirmek istiyorum ve aklımda megane 2'nin gümüş ytazılı vites topuzu var sizce olurmu çünkü şöyle bir şeydüşündüm piyasada bir sürü tunung amaçlı vites topuzları var ve bunlar bütün araçlara uyuyor megane 2'nin vites topuzu benim racıma neden uymasın bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim

çoğu araç çevirerek çıkar. ancak kurduğunuz mantığa karşı şöyle birşey söyleyeyim: piyasada tuning amaçlı satılan vites topuzlarının paketlerinin içinden değişik ebatlarda yivli "dişi" aparatlar çıkıyor plastik. o plastiklerden aracınıza uyumlu olanı tespit edip tuning amaçlı aldığınız vites topuzunun içine L anahtarıyla sıkıştırıyorsunuz, böylelikle aracınıza uyumlu vites topuzu elde etmiş oluyorsunuz. yani megane 2'nin vites topuzu aracınıza uymayabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: rubinstein

quote:

Orijinalden alıntı: n1say

Arkadaşlar fiyat brava aracım var vites topuzunu değiştirmek istiyorum ve aklımda megane 2'nin gümüş ytazılı vites topuzu var sizce olurmu çünkü şöyle bir şeydüşündüm piyasada bir sürü tunung amaçlı vites topuzları var ve bunlar bütün araçlara uyuyor megane 2'nin vites topuzu benim racıma neden uymasın bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim

çoğu araç çevirerek çıkar. ancak kurduğunuz mantığa karşı şöyle birşey söyleyeyim: piyasada tuning amaçlı satılan vites topuzlarının paketlerinin içinden değişik ebatlarda yivli "dişi" aparatlar çıkıyor plastik. o plastiklerden aracınıza uyumlu olanı tespit edip tuning amaçlı aldığınız vites topuzunun içine L anahtarıyla sıkıştırıyorsunuz, böylelikle aracınıza uyumlu vites topuzu elde etmiş oluyorsunuz. yani megane 2'nin vites topuzu aracınıza uymayabilir.
    Niye bu soruları artık bizim topicte sormuyosun ki?

Topuz ele alınır herhangi bir vitese takılır diş çeker gibi sağa sola hafif dödürülür zamanla gevşeyince sağ sol yaparken yukarı doğru çeklir çat diye çıkar..Çünkü kendisi yapıştırıcı kullanılarak yapıştırılmıştır..İstediğin topuzu yada geri eski topuzu takmak için bir miktar silikon veya 404 kullanılabilir eskisinden sağlam olur yoksa sağa sola oynayıp duruyor avucunun içinde

• quote:

Orijinalden alıntı: S.Yalçın

quote:

Alıntıları Göster
    peki araçların vites uzunluğunda kısaltma yapılabiliyor mu malum renaultların vitesleri oklava gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: chncnyhn

peki araçların vites uzunluğunda kısaltma yapılabiliyor mu malum renaultların vitesleri oklava gibi.

"short shifter"lar var. hem vites kolunun boyu kısalıyor hem de vites yolları kısalıyor.
  • quote:

kısa bile
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zouzuni

quote:

kısa bile

Alıntıları Göster
    eski bir konu ama. merak ettim,
    bir sürücü niye vites topuzunu değiştirir?

bu sorumun ardında şu var aslında : bir 2.el araç gördüm, honda civic. aracı beğendim ama vites topuzu, bilardo topu gibi birşey. niye böyle yapmış olabilirler ki, yani zevkten başka.

• mtanhu kullanıcısına yanıt
    Bazı insanların teri asitli oluyor, direksiyon simidi ve vites topuzunu eritiyor. Eğer suni deri ise tamamen kaplaması dökülüyor. Mecburiyetten değiştiriyorlar. O süslü püslü topuzlar genelde orjinal topuzdan daha ucuz oluyor. Nadiren keyiften değiştiriyor insanlar.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.