Şimdi Ara

Vlad Tepeş'in bilinmeyenleri (eleştiriye gelemeyenler girmesin)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
42
Cevap
0
Favori
1.219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Vlad Osmanlı'ya karşı önceleri hiç ayaklanmadı.

Fsm toprakları alabilmek için Vlad'dan yüksek vergi talep etti ve bağlılık istedi. Halk yoksuldu ama vlad yine de kabul etti.

Fsm daha ileri gidip Vlad'ın oğlunu himayesine almak istedi. Bu bardağı taşıran son damla oldu.

Vlad bunu reddetti. Ve Osmanlı'ya bağlılığını bozdu.

Fırsat budur ki, Fsm Vlad'ın karısını süikastle öldürttü.

Karısına büyük ölçüde bağlı olan Vlad, onun ölümünden sonra kendine gelemedi ve kafayı yedi.

Türk köylerine saldırdı ve yaktı. (Burda Vlad'ı haksız buluyorum ama karısını öldürten ırka karşı böyle yapması gayet doğal. Sizde yapardınız.)

Fsm daha ileri gidip sefer düzenledi bu muharebedi Vlad'ın amcası öldü. Aynı şekilde Fsm de roman köylerini yaktı.

aslında iki taraf içinde kanlı olan bu olayda, karalanan tek kişi Vlad oldu.

Çünkü Fsm onun tarihe böyle geçmesini emretti.

Sizce savaşta bir insanın ailesini öldürtmek normal mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Vlad ne demek la

• arkadas dracula untold izlemis, kazikli voyvoda propogandasi yapiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fokof -- 26 Ekim 2015; 21:28:13 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fokof

arkadas dracula untold izlemis, kazikli voyvoda propogandasi yapiyor

Hocam ben romanyalıyım bize anlatılan böyle.

• Drakul şeytan Drakula şeytanın oğlu demek iyi biri mi tekrar düşün.

• quote:

Orijinalden alıntı: MrHayvanat

quote:

aynen hocam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MrHayvanat

quote:

yanlış anlatmışlar size.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yav Türk müsün bilmiyorum ama senin soyundan birilerini kazığa oturtuyorlar.Bu kadar sevgi böceği olmayın la.Ailesi öldürülmüşse öldürülmüş hak etmiştir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Saçma10

Drakul şeytan Drakula şeytanın oğlu demek iyi biri mi tekrar düşün.

Dediğim gibi Fsm onun tarihe zalim bir hükümdar gibi yazılmasını istedi. Roman halkı çok severdi vlad'ı

• vlad ülkemi ırk mı :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Minato Namikaze

Yav Türk müsün bilmiyorum ama senin soyundan birilerini kazığa oturtuyorlar.Bu kadar sevgi böceği olmayın la.Ailesi öldürülmüşse öldürülmüş hak etmiştir.

Sadece oğlunu koruduğu için tabi Osmanlı'da oğul, kardeş öldürülüyordu.

Ki hiçbir savaş kuralında hükümdarın ailesi öldürülmez.hele hele süikastle.

Edit: Yarı Türk'üm. Ama Osmanlı'yı Türk'lerden saymıyorum. Türk'ler asildi, göktürk, Karahan, selçuklu, hun vs bunlara saygım, sevgim sonsuz.

Eski Türk'lerde arkadan vurulmazdı teke tek dövüşle mertçe belirlenirdi galip veya savaş meydanında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrHayvanat -- 26 Ekim 2015; 21:36:04 >

• sen herhalde doğru diyonjda o vlad ortodoksu fırsat bulduğunda zaten isyan edecekti.yani dediğin doğrudurda vlad isyankar olacaktı fsmde gereğini yaptı.

yalnız ben anarşistim ama asker olsam objektif açıdan bakmaya çalışıyorum.
  • https://m.youtube.com/watch?v=THSaecWa8XE

• quote:

Orijinalden alıntı: efsi

sen herhalde doğru diyonjda o vlad ortodoksu fırsat bulduğunda zaten isyan edecekti.yani dediğin doğrudurda vlad isyankar olacaktı fsmde gereğini yaptı.

yalnız ben anarşistim ama asker olsam objektif açıdan bakmaya çalışıyorum.

Bir hükümdarı topraklarını almak için isyan ettirtmeye çalışırsın eğer senden güçsüzse bunu Nasıl yaparsın?

Ödenmeyecek kadar çok yüksek vergi

Biz Türküz hocam bizde aile kutsaldır. Dövüşler mertçe yapılır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Uykusuz1905

vlad ülkemi ırk mı :)

Ülke hocam karısını öldürdü diyo ya bütun kadinlari oldurmus yani

• Sana hikaye anlatmışlar. Tarihi kaynaklarda şöyle bir olay anlatılır: ''Türk askeri Eflak'ın başkenti Târgovişte'ye ulaştığında Fatih Sultan Mehmet'in gördüğü manzara yaklaşık 5 kilometre boyunca kazıklarla dizili bir alandan geçiyordu. Alan yaklaşık üç kilometre boyunda bir kilometre enindeydi. Yerde uzun kazıklar dikiliydi. Yaklaşık 20 bin kadar insan erkek, kadın ve çocuk olmak üzere kazığa geçirilmiş durumdaydı. ''
    her ırk kendi atalarını över ama şöyle bir caniliği yapanı sevmek cidden ruh hastası olmayı gerektirir.halkın anlattığını değil tarihi kaynakları oku.
  • MrHayvanat kullanıcısına yanıt
    sen osmanlıyı türk saymıyorsan fazla konuşma arkadaşım osmanlı diye falan.osmanlıya türk demeyen bize içinde osmanlının olduğu türk tarihi hakkında o kadarda fazla konuşmasın.çünkğ bazı konularda yanlış sonuca varabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: F9Cemil

Sana hikaye anlatmışlar. Tarihi kaynaklarda şöyle bir olay anlatılır: ''Türk askeri Eflak'ın başkenti Târgovişte'ye ulaştığında Fatih Sultan Mehmet'in gördüğü manzara yaklaşık 5 kilometre boyunca kazıklarla dizili bir alandan geçiyordu. Alan yaklaşık üç kilometre boyunda bir kilometre enindeydi. Yerde uzun kazıklar dikiliydi. Yaklaşık 20 bin kadar insan erkek, kadın ve çocuk olmak üzere kazığa geçirilmiş durumdaydı. ''
    her ırk kendi atalarını över ama şöyle bir caniliği yapanı sevmek cidden ruh hastası olmayı gerektirir.halkın anlattığını değil tarihi kaynakları oku.

Güç kimdeyse tarih öyle işler...

Şuan ki generallere bak hepsi içerde.

• quote:

Orijinalden alıntı: efsi

sen osmanlıyı türk saymıyorsan fazla konuşma arkadaşım osmanlı diye falan.osmanlıya türk demeyen bize içinde osmanlının olduğu türk tarihi hakkında o kadarda fazla konuşmasın.çünkğ bazı konularda yanlış sonuca varabilir.

Osmanlı, orta Asya Türk kavimleri kadar onurlu değildi. gerçek Türk onlar...
    Padişahlar yabancı kadınlardan doğma yarı Türk, yani tam Türk bile değiller.

Orta Asya Türk liderleri güçlü kuvvetliydi.
    Osmanlı hükümdarlarına bakıyoruz göbekli, yerinden kalkacak takati olmayan kişiler

• MrHayvanat kullanıcısına yanıt
    hayır topraklar zaten osmanlının.büyük türk fatihte vladın isyan edeceğini bildiği için oğlunu istedi.ayrıca bildiğim kadarıyla osmanlıda oğlancılık olduğu için ve kendiside bu muameleye tabi olduğu için vermemişte olabilir amam vladın isyan edeceğini tahmin ediyorum.bunu osmanlılarda görmüştür.yoksa durduk yere karısına suikast düzenlenmez.belki oğlanclık sebebiylede vermemiş olabilir asmamö ben vladın isyan edeğini tahmin ediyorum ve osmanlılada bunu sezmilştir bence.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.