İkisi de telefon hocam. Farklı bir cihaz olsa daha yüksek hız alır mıyız? |
VODAFONE H300s / 300 Mbps + 866 Mbps AC / 4 Gigabit / VOIP / VDSL MODEM [ANA KONU] (25. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Telefonlarda ki alıcılar tek antende 1x1 20hz bağlantı ile 72mb iletişim hızına çıkabilir 2.4ghz de. Buda 45mb veri transfer hızı yapıyor.
PC lerde wifi kartları daha sağlam oluğu için 2.4ghz de daha iyi verim alır. Buda cihazdaki karta göre değişkenlik gösterir.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Anladım hocam yani dediğinize göre telefonlar için 2.4 GHz de bu hızlar normal. Teşekkürler yardımlarınız için.
-
Modemin USB portundan yazıcı bağlayıp paylaşım yapan var mı acaba? TCP/Ip portundan yazıcıyı ekleyemiyorum.
Edit: Hallettim, yazıcı adı ile ekleniyor. http://192.168.1.1:631/printers/yazıcıadı şeklinde.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metrekare -- 27 Nisan 2022; 21:4:52 > -
Hocam sizin 1.2.0.08 sürümünü kullanma durumunuz oldu mu? İnternette bulamadım bu sürümü?
Not: Modemimle cepten internete bağlandığımda (Turknet) özellikle haber siteleri ve sahibinden gibi uygulamalarda resimleri indirmeme gibi sorunlar yaşıyorum. Bu sebeple modemimi kaldırdım ve farklı bir modemle interneti sorunsuz şekilde kullanabliyorum. Gönderdiğiniz 1.09.5 i de yüklemeye çalıştım ama galiba eski sürümle aynı olduğu için cihaz kabul etmedi onu da.
-
Bahsi geçen sürüm Türkiye'de hiçbir kişide mevcut değil. Yüklediğin gpl sürüm ise ülkemize verilen son güncel sürüm
Modem arayüzünden ayarlanabilir
Teşekkür ederim Hocam. Beklemeye devam o zaman :)
-
merhaba arkadaşlar.. Türknet kullanıyorum bir kaç gündür twitter da resimler videolar gözükmüyor.. Türknet bir sıkıntı gözükmüyor diyor... Neden olabilir acaba?
-
Bende Türk Telekom kullanıyorum, aynı sorunu bende yaşıyorum 3-5 gündür arada sırada. Bu modem i de kullanmıyorum şuan. Twitter ile alakalı bir şey olabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KenanK89 -- 30 Nisan 2022; 17:31:53 >
Vodafone H300s yazılımını bulamayan için paylaşıyorum, versiyon numarası v1.0.08.02
google docs
Vodafone_H_300s_v1.0.08.02_DSL7_debug (1).rarhttps://drive.google.com/file/d/1wgOT60tb_rG6WIIHyC5z80crSUttaUMW/view
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi afsingeylani -- 7 Mayıs 2022; 13:8:10 > -
Bu çok eski bir sürüm değil mi?
-
Airties 5760'ın ethernet portları bozuldu. Gigabit ethernet ve 5ghz wifi olan ucuz vdsl modem olarak bunu aldım. Ancak Turknet'de Airties modem ile dns ayarları yapınca her yere giriyordu
ama bu girmiyor. Bununla ilgili yapabileceğim bir ayar vs var mı?
Tekrar ikinci el bir Airties 5760 alayım diyorum ama H300s e kıyasla wifi bildiğin çöpmüş. Ethernet portlarının bozuk olduğu dönemde wifi ile kullandım. Mesafe çok uzak olmamasına rağmen performans çok kötüydü. Wifi göstergesi full çekiyor görünüyor ama 30mbit i zar zor görüyordum. Siteler yavaş açılıyor, youtube falan sürekli düşük kalite moduna giriyordu. 2.4ghz de 5.0ghz de birbirinden kötüydü. Ayrıca modemin internete bağlanma hızı da H300'de daha yüksek.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 17 Mayıs 2022; 1:51:5 >
-
Modem üzerinden güvenli dns seçeneğini kapattınız mı acaba ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Oldu. Teşekkürler. Sanırım cihazın kendisinde dns ayarı yok. Ayar seçenekleri bayağı kısıtlı ama yine de cihaz iyi. İkinci el 200 liraya aldım. Şu zamanda bedava gibi bir şey.
Özellikle gigabit port bulmak zor. Çoğunun özelliklerine bile yazmıyorlar. 4 ethernet portu deyip geçmiş. 1000 lira olup gigabit port olmayan ürünler var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 17 Mayıs 2022; 17:13:28 > -
Dns ayarı sanırım root şifresi ile giriş yapıldığında ayarlamaya izin veriyordu. Bende bayağıdır kullanmıyorum modem i yedek cihaz olarak bekliyor. Fiyat performans konusunda haklısın.
Modemin root şifresi
Kullanıcı adı :VodAdmin
Şifre : Voda556Net12
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
güvenli dns kapattıktan sonra , internet>wan sekmesindeki kullandığınız vdsl/dsl vb. hangisini kullanıyorsanız eğer düzenle işaretine dokunun ve kullanmak istediğiniz dns ayarını yazabilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Susun2Dk -- 17 Mayıs 2022; 16:42:49 > -
Root hesabı ile girmek gerekiyormuş hocam. Normal admin ile girmiştim ben.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X