vc220g3u modemi alacaktım sıfıra yakın bir modem bulmuştum fiyatıda uygundu fakat forumları gezerek modem hakkında bilgi baktım aşırı sorunlu bir modem diyorlar.İşlemcisi çok berbatmış,kendi kendine açılıp kapanma ısınma olayları vs varmış bu modemin birde g2u versiyonlusu varmış onda güzel bir işlemci var diyorlar ..Bende almaktan vazgeçip hg633 aldım bayağıda memnunum 300 tl ye 1 ay kullanılmış aldım satan arkadaş fibere geçtiği için uyguna bıraktı bana.Açıkcası modemin içindkei tüm özelleştirmeleri sevdim.Sadece root ve telnet gibi yazılıma müdahale eden şeyler internette yok çünkü modem pek yaygın değil sınırlı üretim galiba ve bir kaç arap ülkesi ile bize satılmış sadece.Bana şuan fazlası ile yetiyor ileride kenetic modem alma düşüncem var hiç openwrt ile uğraşmadan openwrt da bile olmayan özellikleirn tamamı türkçe ve anlaşılabilir menü ile yasal ve güvenilir şekilde önümde duruyor...snr düşürmek veya artırmak için neden openwrt kurayımki...youtubede kenetic in arayüze baktım efsane bir arayüzü var akıla hayale gelmeyecek şeyler var arayüzünde...Herneyse şuan hg633 modemimden çok memnunum 100 mbt vdls kullanıyorım kabloluda 94-96 arası veriyor ...wifide ise 5 ghz kapadım çünkü 2.4 ghz da 92 mbit hız alıyorum gerek yok 5ghz e :) < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
VODAFONE H300s / 300 Mbps + 866 Mbps AC / 4 Gigabit / VOIP / VDSL MODEM [ANA KONU] (58. sayfa)
-
-
Ben farklı modemleri alıp bir süre test edip satıyorum.TP-LİNK VC220-G3U ilgili forumlarda şikayetleri bende okudum ama aldığım 3-4 tane modemi 1 er gün test ettim ,sorun yaşamadım.Sattığım kişilerdende olumsuz dönüş olmadı.
G2u modelininide kullandım aman aman bir fark görmedim.Benim alt yapı 55 mbps olduğu için acaba kopma olmadan kaç mbps alabilirim diye meraktan opewrt modem denedim.Sattım.
Keenetic extra dsl modem benim lantiq saha dolabım ile uyumsuz olduğu için epey sorun yaşadım.Sattıktan sonra hiç bir modemde yavaşlama ,kopma sorunu yaşamadım.
Hg633 güle güle kullanın.
Oturduğum 2 evde de malesef alt yapı 50-55 mbps yukarısına çıkamadı.Yılbaşında süperonline fibere geçmeyi düşünüyorum.
Uzun süre zyxell dx3200 kullandım ondan da çok memnundum.
Şu an telecom smart 3 vdsl modem var onu köprü moduna aldım.2 tane zyxell M1 mesh kullanıyorum.Köşe odalar dahil wifi güzel çekiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 18 Ekim 2024; 14:26:39 >
-
saha dolabının markasını nasıl öğrendiniz hocam elimde rootlu be telnet açık bir modem var yani kod ile öğrenme şansımız varsa bende öğreneyim ileride kenetic alıp almama konusunda bende fikir sahibi olmuş olurum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
1,5 sene keeneticte sorun yaşayınca saha dolabı ile modem uyumsuzluğu konusunu araştırdım. Openwrt yüklü modem alarak arayüzünden öğrendim.Daha sonra saha dolabımla uyumlu modemleri kullanınca keenticde yaşadığım sorunların hiçbirini yaşamaz oldu. Bir de asus modemlerde görebiliyorsunuz diye biliyorum.
-
Bu modem tüm vdsl2 servis sağlayıcıları ile uyumlu mu yoksa sadece vodefone ile mi uyummlu?
-
Tüm issler ile uyumlu. Aynı zamanda Fiber bağlantılar ile de uyumlu.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
bu modemi sadece interneti alıp router a aktaracak şekle nasıl getirebiliriz? elimde xiaomi gigabit edition router vardı ona openwrt kurdum tüm dns firewall v.s. mümkün olan tüm işleri openwrt cihaza yıkıp bu huawei modemi sadece auth alıp interneti landan routera aktarır hale getirmek istiyorum. vdsl vodafone net kullanıyorum.
-
Son aldığım h300s modemlerde Wan bölümü kapalı geliyordu , sorun yaşıyordum.Bir arkadaş yardımc oldu.Chromeden 3 noktayı tıklayıp yeni gizli pencere açıp arayüze girince wan menüsü düzeliyor. Kullanıcı adı ve şifre girilebiliyor.
-
Yazılım Versiyonu: Vodafone-H-300s-v1.0.11.00
Daha kaliteli bir yazılım var mı acaba, bu sürümde wifi5 kendi kendine neti kesiyor, tekrar bağlan deyince düzeliyor. Zaman zaman 2.4ün hızını rezilleştiriyor ama modem arayüzünde en yüksek ulaşılabilir hızı da bu sürüm gösteriyor. Poyrazdan dolayı fixnete geçtim bunlarda da genel 33 olan ping tam 45lere yükseldi, 40 gündür düzeltemediler. CS de 32lerden 65 pinglere çıktık. Poyrazda da aynı sürüm 1.5 ay kullanıldı net kesme sorunu arada bir oluyordu ama şimdi çok sık oluyor. Birde modem her kapatılıp açıldığında olmasa da kimi zaman 77mibt Max, kimi zaman 101mbit Max gösteriyor. Benzer sorunu yaşayanlar adaptör değiştirmiş, sizde de böyle olaylar yaşanıyor mu?
Bir arkadaş 2 saat arayla modemi yeniden başlatıp deneyebilir mi?
dsl hat kablolamanda sorun olabilir bu kadar fark olmaz down ve up da.Ben v.8 firmware kullanıyorum gayet stabil ve temiz
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Cat6 kablo çektim Nisan da. Ondan öncesi de böyleydi ama birkaç mbit kayıp oluyordu, bu denli değildi.
Bu modemde en iyi yazılım hangisi,internet biraz yavaşlıyor bu modemde eski modem bundan hızlı
-
firmware bi değiştireyim dedim, root girişine ban atıyor şimdi de
-
putty programı ile telnet kullanarak modeme bağlanıp "xdslctl info --vendor" komutu ile saha dolabındaki çipseti öğrenebilirsiniz. bildiğim kadarıyla Broadcom işlemcili modem gerekiyor kodun çalışması için. ben vmg3312-b10b'ye eski sürüm bir yazılım yükleyerek yapmıştım. çipsetlerin kısaltmalarını gösteren tabloyu da ekledim
-
Arkadaşlar aynı dosyaların debug ve sadece img olanı var arada fark nedir hangisini yüklemeliyiz?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafa371988 -- 22 Kasım 2024; 15:5:29 > -
Debug modifiye edilmiş hatalar ayıklanmış anlamına geliyor.Diğeri orjinal oynanmamış sürüm.
Sorunu çözdünüz mü ?
Çöpe attim kurtuldum şu allahin belasi h300s den
sorun nedir bilmiyorum ama eski bir modem olmasına rağmen günümüz pahalı modemlerine taş çıkartır.Arkadaşa da aldık 200 tl ye 2.el oda çok memnun kaldı.
-
Selam arkadaşlar bu modemle DNS değiştirmeme rağmen Discord'a giremiyorum, VodAdmin hesabıyla giriş yapıp WAN ayarı kısmından DNS değiştirmeme ve güvenli dns/güvenlik duvarı falan ne varsa kapatmama rağmen Discord'a girmiyor, DNS değişmiş gibi gözükse de ben değiştiğine inanmıyorum açıkçası. Eski kullandığım modemde (Zyxel) böyle bir sorun yok. Lütfen yardımcı olur musunuz bunu düzeltmenin yolu var mı? Operatör modemi falan olduğu için mi bu sorunu yaşıyorum acaba?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X