Şimdi Ara

Volkswagen polo dizel araca benzin koydular

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.975
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benzin alındıktan sonra araç 30 km yol gitti.
    Tabi 60 km yi geçmemiş araç durduktan sorna tekrar çalıştıramamış.
    Servise gönderdik bugün belli oldu benzin koyulduğu için 20.000 tl masraf çıktı
    Elimizde faturalar vs. Duruyor.
    Petrol istasyonu suçunu kabul etti ve bedeli karşılayacağını bildirdi.

Fakat biz aracı yaptırmak istemiyoruz. Motoru değişmiş aracı satması ayrı dert bedel kaybı ayrı bir dert
    Biz bu aracı yaptırmadan bedelini almak istiyoruz ne yapmamız gerekir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Aracın bedelini vereceklerini sanmam en fazla yaptırırlar aracınızı suçlarını kabul etmeleri bile büyük bir şey çoğu böyle durumda çamura yatıyor.

Aynı olay bizim başımıza da geldi aracı çalıştırmadan fişe bakarım ilk önce motorin mi diye sonra marş yaparım.

Geçmiş olsun
  • Öyle bişey olmaz boşuna uğraşmayın

• Araç bedeli verilmesi diye bir şey olacağını hiç sanmam. Çünkü hala "Yanlış yakıt koyulunca dava açtı tamir ücretini benzin istasyonuna ödetti" diye haberler çıkıyor. Onu bile başarı sayıyorlar yani.

• En büyük korkulatımdan biri. Yakıt alırken mutlaka hangi pompayı aldı diye bakıyorum . Kapağın içine dizel yazan stickerlardan yapıştırın belki faydası olur .

• quote:

Orijinalden alıntı: emrcnd

Aracın bedelini vereceklerini sanmam en fazla yaptırırlar aracınızı suçlarını kabul etmeleri bile büyük bir şey çoğu böyle durumda çamura yatıyor.

Aynı olay bizim başımıza da geldi aracı çalıştırmadan fişe bakarım ilk önce motorin mi diye sonra marş yaparım.

Geçmiş olsun

Ben işi o aşamaya bile getirmiyorum. Pompacıya sanki türkçeyi yeni öğrenmiş bir eleman gibi gayet açık ve anlaşılır bir dille euro dizel koyacaksınız. Euro dizel diyorum iki kere. Pompayı yakıt deposuna takarken de dikkatlice bakıyorum. Birazdaha bekliyorum. Sonra markete gidip kredi kartını çektiriyorum.

Paranız olsa bile kredi kartı ile ödeyin. Slip te bir delil sayılır.
  • Ben özellikle derim yakit cinsini almadan once..

Herkes demeli zor bisey degil.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BMW 116i vs VW Golf
    7 yıl önce açıldı
    toyota corolla motor yıkama
    14 yıl önce açıldı
    vw polo hangi motor?
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ticari aracınız olsaydı böyle sorunla karşılaşmaztınız.

ya da bizi benzinli araç yerine dizel araç sürmeye iten devlet utansın.
  • Benim aracın sesi 500 metre öteden rahatlıkla duyuluyor. Ön kapılarda 1.5D yazıyor. Depo kapağını açınca, deliğin hemen üstünde ve altında "Diesel" yapışkanları yer alıyor.

Buna rağmen, bundan birkaç hafta önce Burdur'daki bir pompacıyı dizel yakıt koyması konusunda zor ikna ettim. Adam benim arabam gibi arabaları iyi biliyormuş ve benim arabam da benzinliymiş.

Dikkatli olmakta fayda var.
  • Siz aracın parasını istemişsiniz, adamlar dua edin yetkili servisin yapacağı masrafı ödesin.Bence cebinizden yaptırmayın, yetkili servis ile istasyonu muhatap edin.
    Bu çakallar iki gün sonra kıvırırlar adım gibi eminim.
    Burda biçok konu açıldı, önce ödemeyi kabul edip sonra yan çizenleri, dava aç diyenleri , biz sanayide 5te 1 fiyatına yaptıralım diyenleri daha neler neler
  • Bir arkadaşın başına gelmişti aynı olay 15-20 km sonra durunca çalışmadı aynı şekilde. Masraflarını karşıladılar ama bedelini almak çok zor anca ofisin anlaşmalı olduğu sigorta şirketinde böyle bir hizmet olması lazım diye biliyorum oda dediğim gibi imkansız.
  • Yav su pompacilik kadar sacma bir sey yok.Bir haftaligina amerikaya gitmistim orda herkes kendi yakitini kendi koyuyor keske burdada olsa.

• Hocam aracın motorunun değişeceğini kim söyledi? Motor komple mi değişecek, yoksa zarar gören parçalar mı? Önemli olan, "işi bilen yetkili serviste" her şeyin kuralına göre yapılmasıdır. İşi yokuşa sürmenin sizi yıpratmaktan başka hiç bir faydası olmaz.
  • Benim aracın iç depo kapağında dizel yazısı var, olmayan arkadaşlar belirtmek adına böyle bir şey yapabilir. Pompacı dalgın olsa bile o yazıyı görünce anlayabilir.
  • Nike Tyson kullanıcısına yanıt
    Ülkemizde işsizlik varken böyle olaylara gerek yok bence. Ayrıca araçtan inen şöfürün pompaya dokunması kadar sakıncalı bir olay yoktur. Kişide biriken statik elektrik kişi pompaya dokununca kıvılcım yaratabilir gerisini siz tahmin edersiniz.

Yakıt alırken 2 3 kere üstüne basabasa benzinmi diye sorarım. Benzin alıyorsam görevli pompayı depoya koyana kadar başında beklerim. Herkes böyle olmalı sonrasında başınızın ağrımaması için.

• quote:

Orijinalden alıntı: kaan_2142

Ülkemizde işsizlik varken böyle olaylara gerek yok bence. Ayrıca araçtan inen şöfürün pompaya dokunması kadar sakıncalı bir olay yoktur. Kişide biriken statik elektrik kişi pompaya dokununca kıvılcım yaratabilir gerisini siz tahmin edersiniz.

Yakıt alırken 2 3 kere üstüne basabasa benzinmi diye sorarım. Benzin alıyorsam görevli pompayı depoya koyana kadar başında beklerim. Herkes böyle olmalı sonrasında başınızın ağrımaması için.

Amerikada kullanılan bu sistemi muhtemelen mühendisler düşünmüştür böyle bişey olacağını sanmıyorum. Bende herkes kendi yakıtını koysun isterdim. Pos cihazıyla otomasyon haline getir mis gibi alalım yakıtı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yakıt koruma sistemi yok mu. Bazı araçlarda var diğer pompa girmiyor diye biliyorum

• Eger hemen farkina varilsaydi yani 3-4km icinde tek bir sorun olmadan enjektorler vs degismeden bir depo temizligi ve yakit filtresi ile kurtarilirdi. Benim dizel aracima da mazot yerine benzin koymuslardi aracin motoru bir garip calismaya başladığını hemen istasyondan cikarken anladim geri döndüm 550tl masrafi cikmisti yakit istasyonu masrafi karsilamisti hemen

• Her mazot alışımda pompacı doğru pompayı takana kadar başında bekler sonra içeri ödememi yaparım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi humerus06 -- 25 Mayıs 2017; 19:41:16 >
  • Benzinli araca mazot koyunca sıkıntı olmuyor

Ancak aksi durumda dizele benzinli koyunca geçmiş olsun

Zaten sigorta şirketi karşılıcak benzin istasyonunun

Siz bir de üstüne değer kaybı için dava açın 2.elde kaybedeceğiniz değeri alın sıkıntı kalmaz

Dikkat ederim her zaman dikkatli olmakta da fayda var

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.