Şimdi Ara

voxline dvd divx oynatici 933 hakkinda bilinmesi gereken hersey (resimli,izahli ) (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
720
Cevap
0
Favori
92.431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1. ve 2. firmwarelar diğer topikte, linkler kısmında bulunmaktadır arkadaşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kharia -- 4 Şubat 2006 23:59:46 >
  • arkadaşım 1. ve 2. güncellemeyi de yaptım halen dvd leri görmüyor cihazda dvd olmasına rağmen disk yok msj ekrana geliyor bilmiyorum ne yapacam ne orjinal nede kopya dvdleri görmüyor. bana bir yol gösterir misiniz? bilmiyorum bu sorun neden oldu?
  • demirkan mrb şöyle bir sorundan bahsetmişsin''Bir sorun daha yaşadım. ama power ile kapatıp açınca düzeldi. sorun su ; bir dvd taktım icindeki klasorlere giremedim. dvd'yi cıkardım tekrar taktım yine giremedim. sonra baska bir dvd taktım yine giremeyince powerdan kapatıp acmak geldi aklıma denedim önceki cddeki klasörlerede girdim sorun düzeldi. '' benimde başıma bu geldi hiç bir dvd yi görmüyor senin yaptığın gibi de yaptım ama kesinlikle olmuyor bana bir çözüm suna bilir misin? acil olarak
  • quote:

Orjinalden alıntı: safaksel

Film aspect ratio ile ilgili soruna gelince: Bu filmlerin büyük çoğunluğu DVD-rip olduğu ve DVD'lerde sinemadaki gibi orijinal geniş format kullanıldığı için, altta ve üstte siyahlık her zaman olacak. Hangi player'ı kullansan durum aynı. Ama görüntünün sağından ve solundan biraz kaybetmeyi sineye çekerek SETUP menüsüne girip, "4:3 Pan & Scan" seçebilirsin. Bu durumda görüntü 4:3 formatına uygun biçimde, kenarlarından kesilerek full ekrana oturtulur. TV kanallarının yaptığı da bu zaten film yayınlarken.

Yalnız "pan & scan" olanağı divx filmler için geçerli ama her DVD'de işe yaramayabiliyor. Çünkü bazı DVD'ler buna izin vermeyecek biçimde üretiliyor, orijinal formatta izlemek durumundayız. (Tabii görüntüye 1 kademe zoom yaparak yine ekranı doldurmak mümkün de, pek de hoş olmuyor.) SETUP'ta 3 seçenek var: "16:9", "4:3 Letterbox" ve "4:3 Pan&Scan". Sanıyorum sen 4:3 seçerken "letterbox"ı işaretledin; bu durumda film 4:3 ekrana full genişliğiyle oturtulur, altta ve üstte siyah boşluk kalır. ("Pan & Scan"de ise görüntünün yüksekliği ekranın yüksekliğine eşitlenip sağdan ve soldan kesilir.) Ya böyle bir durum oldu ya da oran değiştirmeye izin vermeyen bir DVD izliyordun bunu yaparken.

Merhaba,
    uzun uğraşlardan sonra bende efsane voxline grubuna katılabildim. İstanbul'da arayışlarım başarısızlıklarla sonuçlanınca ve İzmit'te bir işim çıkınca oraya kadar gitmişken Voxline'mi İzmit REAL'den satın alabildim. Bu arada voxline'i REAL satıyormus belki Maltepe REAL'de de bulunabilir bizim efsane gelelim cihazla alakalı izlenimlere ve sorunuma...
    Cihaz genel olarak gerçekten güzel, kolay bir arabirimi var denedigim tum dvd ve cd'leri oynattı ancak benim cihazda soyle bir sorun var:
    Alette yukarıda Safaksel'in anlattığı menuye girip "16:9", "4:3 Letterbox" ve "4:3 Pan&Scan" seçeneklerinden birini seçip aspect ratiosunu değiştirmeye çalıştığımda maalesef hiçbirşey olmuyor(değişiklik görünmüyor). Elimde 640x250 Flightplan divx'i vardı bunu 4:3 Pan&scan izlemek istedim ancak maalesef neredeyse ekranın sadece 3'te birinde filim var.Sormak istedigim soru su elinizdeki divxleri izlerken bu seçenekleri değişitirdiğinizde ekranı kaplama oranında değişiklik oluyor mu?
    (Bir DVD izlerken 16:9 secince ekranda kapladıgı alan birbucuk kat arttı, divx ve xvidlerde birsey degismiyor...)
    Bir de elimdeki bazı divxleri izlerken goruntu yamuk cıkıyor ekrana sag ve sol kenarlarda yaklasık birer santimlik kaymalar oluyor daha once boyle bir sorun yasayan var mı? İlk aldıgımda ve 2. firmware yenilenmesinden sonra bir degiisklik gerceklesmedi. Bu forumu bu kadar paylasımcı ve arkadas canlısı kılan herkese tesekkur ediyorum...

• Televizyonunuzun modeli nedir. söylediğiniz formatları destekliyormu. bazı televiyonlarda hiç değişme olmayabilir.
    100hz liklerde görüntü düzeltme özelliği olduğunda yanlarda kaymalar olabiliyor.
  • Arkadaşım tv 16:9 4:3 widescreen vs.. gibi özellikleri desteklemiyorsa maalesef dvd playerdan bunları değiştirme şansın yok.Yani dvd playerın bir eksikliği değil gönlün rahat olsun(tabi şimdi tv derdi çıkıyo başına ama :(

Bu arada bu topic 9 sayfa olmuş ve açıkcası tamamını okumadım.Eğer kawai 978 modeli daha önce belirtilmiş ve tartışılmış ise özür dilerim.Bende bu modelden var ve memnunum.Fiyatı yaklaşık 120 milyon lira tabi araştırıp daha iyi bir fiyat almak mümkün.3 tane kawai 978 aldık(kardeşimin dükkanına,bana ve arkadaşa) kardeşiminki sorun çıkardı ve direk yenisi ile değiştirdiler.Onun genel bahtsızlığıdır aslında bu olay.
    Bildiğim kadarıyla progressive scan olayı var.Altyazılar default olarak sarı renkli geliyor.Netten çekeceğiniz firmware updatei ile beyaz ve büyük font oluyor.Tam istediğim gibi.Okumadığı dvd olmadı ve okuma esnasında herhangi bir zorlanma görmedim.Yeniden yazılabilir artı ve eksi medyalara yazdığım her türlü divxi oynattı.Tabi bunların arasında WAF release(bilmeyenler için söylüyorum waf releaseler standart çözünürlülük üzeri encode edildiği için hiç bir divx player oynatmıyor) ve qpecler açılmıyor.Qpecler benim kanımca hiçde önemli değil.Bende qpec olan hiç bir divxe rastlamadım ve açıkcası 100 tanede 3-4 taneden fazla qpeciniz olduğunuzu da sanmıyorum.
    Denemenizi önereceğim bir markadır.İnce ve zarif.Kumandası fonksiyonel
    Eksilerine gelince film esnasında altyazı açıp kapama gibi bir özelliği yok.Altyazı isminin aynı olmasına gerek yok.Altyazıyı filme girmeden angle tuşuna basarak seçiyorsunuz ve sonra filmi başlatıyorsunuz.
    firmware updatei ile dediğim gibi beyaz ve büyük font oluyor.Tr desteği zaten her türlü var.Ancak updateden sonra menü ekranında yazılar silikleşiyor.Bunu ana merkeze cihazı göndererek çözebiliyorsunuz.Tabi ben cihazı yazın aldım belkide şu anda cihazlar en son firmware ile piyasaya sürülmüş vaziyette ya da ana merkezi arayıp bu cihazlardan temin etme yoluna gidebilirsiniz.

İşin aslı philipse 230 milyon verene kadar 300 milyona 2. el xbox alın ve gerçek bir bilgisayar gibi fontları altyazı büyüklüğünü karakterleri ve en önemlisi ekran üzerinde altyazının çıkacağı yeri ayarlayın.Bunun yanında o fazladan verdiğiniz 70 milyon ile de en güzel şekilde oyunları oynayın.Bu da bir alternatif tabi.
    Elimden geldiğince izah etmeye çalıştım.Bir yanlışım varsa çeknmeden düzeltin.Sonuç olarak kawai benden geçer not aldı açıkcası

• Herkese tekrar merhaba,
    ben ürünü alalı yaklaşık 3 ay olmuş. Bu süre zarfında altyazı okunabilirliği ve bazen de disk görmeme dışında bir problemle karşılaşmamıştım. Ancak alet maalesef bozuldu. Üstelik olduğu yerde. Yanlış kullanım kesinlikle söz konusu değil. Sorun şu: Voxline artık disk görmüyor ve okumuyor. Çok zor okuttuğum bir iki denememde de oynatırken yarıda donuyor ve oynatma duruyor. Daha kötüsü diskleri dışarı vermiyor. 3-4 kez farklı disk taktım okumadığı gibi diski geri alana kadar da canım çıktı. Zor bela son kalan diski içinden aldıktan sonra yeniden takmadım. Tüm disklerim yeni ve sorunsuz olup daha önceleri tıkır tıkır okuyordu. 2. güncellemeyi yükleyeli de çok olmuştu. Sorun da yoktu ama ne oldu anlamadım.
    Aletle ilgili süreklilik ve dayanıklılık konusunda şüphelerim oluştu. Paylaşmak istedim. Uzun vadede alette sorun çıkacakmış gibi görünüyor. Ucuz olmasının dez avantajıda bu olsa gerek. Yazılanların çoğu kısa vadeli denemeler sonucunda. Neticede ben bugün servise götürüyorum bakalım ne zaman gelecek üstelikte düzelecek mi bekleyip göreceğiz.

Dr. Salpay

• arkadaşım mrb bende aynı derten şikayetçiyim benim ki daha 1 haftalık ve aynı sorunla karşılaştım şu anda dvd leri görmüyor disk yok diyor dvdlere kaydettiğim ne mp3 nede div x leri görmüyor sen servise götür bakalım bizi de haberdar et.
  • Arkadaşlar,

Aldığınız hiçbir elektronik ürünün uzun vadede sorun çıkarmaması garanti değildir. Bırakın Voxline, Kawai, Premier gibi ucuz ürünleri Sony, Philips, LG için de bu böyledir.

Voxline iyi bir divx playerdır. Kabul ediyorum; kalite yönünden Sony, Lg gibi markalara göre daha zayıf ama şöyle bir şey var: Burdaki insanların çoğu bu aleti DivX izlemek için alıyor. Doğru düzgün DivX oynatamayan bir Sony'dense ucuz ürün riskini göze alıyorlar. Ben de böyle yaptım.

Ben bir aydır kullanıyorum. Üst katta yengem de kullanıyor. En küçük bir sorunla karşılaşmadık. Ayrıca aletin 2 sene garantisi var. Kimse bozulacak bir alete 2 sene garanti vermez. Size tavsiyem cihazlarınızı teknik servise göndermenizdir.
  • ARKADAŞLAR VOXLİNE EFSANESİ ŞİDDETLE DEVAM ETMEKTE AMA YENİ ALACAK ARKADAŞLAR İÇİN TAVSİYE İKİNCİ SÜRÜMÜ PİYASAYA GİRİNCEYE KADAR SORUN SORUŞTURUN AMA ALMAYIN TEŞHİR İÇİN GÖRDÜĞÜM ALETLERİ VERECEKLERSE Kİ ÖYLE OLACAK BU GİBİ PROBLEMLERİ DAHA ÇOK OKURUZ O YÜZDEN GELECEKSE İKİNCİ SÜRÜMÜ BEKLEYİN GELMEYECEKSE LG YE Bİ BAKIN ODA FENA DEĞİLMİŞ
  • arkadaşlar artısıyla eksisiyle bende dün teknosaya internet üzerinden sipariş verdim çünkü mersinde 2 magazasındada yok sipariş kabul edildi şimdi gelmesini bekliyorum umarım arızalı çıkmaz yoksa yazılanları okudum olacak o kadar
  • quote:

Orjinalden alıntı: kilimas

arkadaşlar artısıyla eksisiyle bende dün teknosaya internet üzerinden sipariş verdim çünkü mersinde 2 magazasındada yok sipariş kabul edildi şimdi gelmesini bekliyorum umarım arızalı çıkmaz yoksa yazılanları okudum olacak o kadar

evet aynen ben de dün sitesinden sipariş verdim. insallah bir sey cıkmaz.
  • dr. salpay ne yaptın cihazı servise götür dün mü? sonuç nedir?

mersinden yazan arkadaşım mrb umarım sende benim yaşadığım sorunları yaşamazsın ben de teknosadan getirttim fakat büyük ihtimalle arızalı çıktı
  • arkadaşlar LG 8761 EM modelinde xvid flimlerin altyazısı görünmüyormuş yalnızca divx flimlerin alt yazısı görülüyor. lg kullanmak isteyenlerin dikkatine bu bilgiwww.ufotek.com.tr sayfasında destek sayfasında güncelleme ile ilgili pdf dosyasında yazıyor. sonuç: lg:0 voxline:1
  • quote:

Orjinalden alıntı: boss33

arkadaşlar LG 8761 EM modelinde xvid flimlerin altyazısı görünmüyormuş yalnızca divx flimlerin alt yazısı görülüyor. lg kullanmak isteyenlerin dikkatine bu bilgiwww.ufotek.com.tr sayfasında destek sayfasında güncelleme ile ilgili pdf dosyasında yazıyor. sonuç: lg:0 voxline:1

Bu çok kötü bişey ya. Şöyle söyleyeyim 130 tane filmim var, 50 tanesi Xvid.
    Peki bu bahsi geçen unofficial firmware ile düzelmiyor mu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: boss33

arkadaşlar LG 8761 EM modelinde xvid flimlerin altyazısı görünmüyormuş yalnızca divx flimlerin alt yazısı görülüyor. lg kullanmak isteyenlerin dikkatine bu bilgiwww.ufotek.com.tr sayfasında destek sayfasında güncelleme ile ilgili pdf dosyasında yazıyor. sonuç: lg:0 voxline:1

Arkadaşım sen orda ufotek te yazılanlara bakma ben kullanıyorum lg8761em alt yazılarda hiç problem yok xvid de dahil voxline dan artılarını yazarsam durum voxline:0 LG:10 olur. Bazı arkadaşlar LG ile voxline karşılaştırmayın diyor voxline 100 ytl LG 160 ytl diye bence sende karşılaştırma zararlı cıkarsın :D

• Sayın ve sevgili arkadaslar,
    bundan yakalsık 1-1.5 hafta once divx player almaya karar verdim,
    piyasayı arastırmaya basladım..
    Baktim ki ozellikle bu forumda voxline metediliyor,
    teknosaya gidip bir tane aldım.
    Fiyatına gore artıları,
    5.1 analog cıkıs vermesi,
    divx oynatması..
    Eve getirdim kurdum,
    maalesef elimdeki divxleri bıraktım,
    orjinal dvd ve cdleri oynatmadı.
    Diski takınca 1-2 sn okumaya calisip dısarı atıyordu.
    Guc bela 1-2 defa
    ( 30 denemeden sonra..,fisi takıp cıkarak vs.. ugrasarak)
    oynatmayı basabildi.
    Diski gordukten sonra divx calistirdi, goruntu alabildim nihayet..
    Goruntu kalitesi fena degil...

Neyse hemen sıtkım sıyrıldı tabi, ya nasip ya kismet diyerek
    gittim cihazı degistirdim.
    Getirdigim yenisinde de yine aynı problem cıktı, maalesef.
    Son kez teknosaya gidip LG aldım.
    158 milyon..
    LG malzeme , iscilik kalitesi cok daha ustun,
    Performans: uzeri cizik dvdleri bile okuyabiliyor.
    Inanılmaz ama hdd 'den daha hızlı bir sekilde filmin istenilen bolgesine gecis
    yapabiliyor.
    Yanında 3 adet orjinal DVD veriliyor
    (Taxi3, Whole 10 Yards, Ali)
    Tasarımı daha guzel, digerlerinden daha ince.
    Benim tavsiyem, vozline alırken mutlaka deneyerek alın..
    Olmadı 58 milyon daha verin, riske girmeye degecek bşr mebla degil cunku...
    Herkese eglenceli seyirler diliyorum...

• Bende teknosadan voxline aldım.. Tüm DVD ve cd.leri sorunsuz hızlı şekilde çalıştırdı.. Benim en çok korktuğum DTS decoder olmadığı için ampiye bağladığımda DTS ses alamamaktı ama dijital çıkışlardan ampliye bağlanıp DTS ses gelince keyfim daha bir arttı.. Divx filmleri denedim bir tanesi dışında hepsini açtı.. Açmadığı qpel ile kodeklenmiş olduğundan açmamıştı ve hata ekranında yazıyordu.. Yaklaşık 1 haftadır kullanıyorum ve birkaç günlük deneme ile izlenim yazmayayım diye bir hafta test ettim.. Açıkçası oldukça memnunum.. Görüntü kalitesi diğer DVD playerım olan panasonicle aynı.. Sadece tebrik ediyorum bu fiyata bu ürünü satanları..
  • mrb typhoondx arkadaşım sen hangi güncellemeyi yaptın yasal olanı mı yoksa yasal olmayanı mı?
  • Arkadaşlar,

Aldığınız Voxline elinizdeki cdlerin çoğunu okumuyorsa alette bir sorun var demektir. Lütfen bunu her Voxline böyle yapıyormuş gibi belirtmeyiniz. Her alette sorun çıkabilir, Sony'de bile çıkabilir. Eğer böyle bir sorunla karşı karşıya kalırsanız ya aleti değiştirirsiniz yada içinize sinmezse gider başka bir alet alırsınız.

LG iyiyse iyidir, Voxline'dan üstünse üstündür. Söylediğim gibi bu aleti kullanmadım, bilmiyorum. DivX player almaya çalışan herkes LG'yi ve Kiss'i de araştırsın öyle alsın. Burda LG ile Voxline'ı karşılaştıracağınıza Lg ile ilgili benim Voxline hakkındaki topiğim gibi alet hakkında her türlü bilgiyi veren bir topic açın. İnsanlara daha faydalı olur. Ama her türlü bilgiyi versin. "Her cd'yi açıyor" demekle bitmiyor iş. Aleti adam akıllı inceleyen bir yazı yazarsınız sonra tavsiye edersiniz insanlara.

Voxline'ın performansı hakkında fikir vermesi açısından birkaç rakam vereyim:

Denediğim yaklaşık film sayısı: 100 (Yaklaşık 120x700 MB)
    Qpel, GMC, Yüksek Çözünürlük nedeniyle açamadığı film sayısı: 4 (2 Qpel, 1 GMC, 1 Yüksek Çöz.)
    Okuyamadığı, takılarak oynattığı CD-DVD sayısı: 1 (Çok çizik bir DivX)
    Kullanıcı hatası haricinde açamadığı altyazı sayısı: 0
    Sese bağlı olarak çıkardığı sorun sayısı: 1 (Görüntü-ses senkron sorunu yaptı)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kharia -- 9 Şubat 2006 2:34:41 >

• 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.