Şimdi Ara

Vücudu Vücut Yapan Kaslar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
58
Cevap
1
Favori
16.150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Boyun Kasları
    Bu kasları hiçbirimizin doğrudan çalıştırmadığına eminim. Hatta varlığından bile haberdar değiliz fakat vücudun nasıl göründüğünü ne derece etkilediğini şurada görebilirsiniz;

Akıl almaz bir fark var bence. Boyun kasları olan tarafta ne kadar hacimli, güçlü durduğuna bakın, bir de photoshoplu kısma bakın, sıradan bir insana dönüşmese de inanılmaz "küçülüyor".

Trapezler

Trapezler bir diğer kilit kas grubu. Birçok kişi trapezleri sevmez, büyümesinden korkar, fakat vücudu olduğundan çok daha hacimli gösterebilen bir kas grubu kendisi.

Çok da etkileyici olmayan vücudunu burda nasıl 2-3 tık ileriye taşıdığını görebiliriz.

Sırt
    Şaşırtıcı derecede ihmal edilen kas grubu. Tek bir kas grubu çalışmak zorunda olsam sırt çalışırdım, ve hatta idda ediyorum, diğer bölgelere karşı çok önde olsa bile çirkin görünmeyecek tek kas grubu. Omuz genişliğini temelde belirleyen kas grubu da bu ayrıca, ve tabiki fonksiyonel gücünüz için en önemli kas gruplarından birisi.
     Vücudu Vücut Yapan Kaslar  Vücudu Vücut Yapan Kaslar

Omuz
    Her ne kadar genişliği temelde sırttan gelse de, omuz kasları da çok önemli kaslardır. Omuzlar yetersizse estetik bir görünüm hayal olur tabiki.

Göğüs
    Herkesin favorisi "Biraz göğüs biraz kol olsun yeter"ciler yüzünden çalışmaya utanılabilen bir kas, en azından benim için. Ama bu, kusursuz bir fizik için çok önemli olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

Bacak
    Herkesin göz ardı etmeyi en sevdiği kas grubu. Esasen çok önemli olan bu kas grubunu, çoğu kişi "pantolon giyiyoz yea" diye çok önemsemese de, üst tarafında "mükemmel" duran slim fit tişörtten sonra gözler aşağı indiğinde, pantolonların doğru düzgün oturmadığını, poşet gibi olduğunu görünce çok hayal kırıklığı oluyor.

Kol
    Tişört giyince açıkta kalan kısım neresi? Tabiki kollar. O yüzden herkes haftada 500 set civarı kol çalışır. Oysaki kolları kocaman, geri kalanı küçücük kalmış, orantısız, saçma vücutlar görmek mümkünken(aka curlbro), gülle gibi omuz başlarına, kobra gibi trapezlere, kalkan gibi göğüslere ve tank gibi bir sırta sahip birinde küçük kol görme şansınız pek yoktur. Neden mi? Çünkü kollar zaten gelişir bu kasları çalışırken. Çok takmayın yani kollarım gelişmiyor diye, muhtemelen geri kalan kısım daha vahim durumdadır.

• Yararlı konu hocam Ellerinize ve zamanınıza saglık.

Ayrıca trapez örnegini verdiginiz vucut tom hady denen bir elamana ait
     Vücudu Vücut Yapan Kaslar warrior filmi
     Vücudu Vücut Yapan Kaslar dark knigh rises baya sezon var arada
    ve hayvani trapezleri göze dikkat çekiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1B9CEBC50 -- 28 Nisan 2015; 23:09:30 >

• Sırt konusunda hemfikiriz. Olay sırt ve omuzdur bana kalırsa. Benim zaten bacak göğüs genetik iyi. Bu arada yararlı konu cudden up up :)))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-2B422838E

Sırt konusunda hemfikiriz. Olay sırt ve omuzdur bana kalırsa. Benim zaten bacak göğüs genetik iyi. Bu arada yararlı konu cudden up up :)))
    Peki omzu yeteri kadar geliştirmeden trapez çalışmanın omzu düşük gösterip çirkin bir görüntü ortaya koyacağı konusunda fikrin nedir hocam? Vücutta kendimi en eksik omuzlarda hissediyorum ve antrenman partnerim inatla "abi trapez çalışma ekstradan zaten omuz çalışırken kasılıyor o sana yeter, bir de omuzların yeteri kadar iyi değil çirkin duracak" diye sürekli engelliyor. Ciddi ciddi sıyırmak üzereyim
  • Göğüs ve trapez , omuz çok iyi duruyor vücutta gerçekten.Kalıplı gösteriyor insanı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Walter Heisenberg kullanıcısına yanıt
    Eğer deadlift veya power clean gibi trapezleri ciddi anlamda çalıştıran hareketler yapıyorsan, genel olarak izole edilmesi gerektiğini düşünmüyorum, fakat yapmıyorsan bence çalışılmalı. Omuz kasları zaten doğal bir sporcuda en yavaş büyüyen kaslardan birisi, onu beklemek çok mantıksız olur. Kaldı ki omuzları düşük gösterdiğine katılmıyorum, daha çok duruş bozukluğu ile alakalı olduğunu düşünüyorum onun.
  • Bende sırt göğüs bacak omuz kol olarak sıralamamı yaparım valla.Çoğu kişi trapez çalışmaz ama trapezler en önde olan kas gruplarından biridir.Dış görünüşte büyük önemi var
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Vucut ve sırt kılları.
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ramiz Karaeski

Göğüs ve trapez , omuz çok iyi duruyor vücutta gerçekten.Kalıplı gösteriyor insanı
    Omuz genişliğini sırtın belirlediğini bilmiyordum, öğrendiğim iyi oldu bundan sonra sırt antremanlarını daha sert yapacağım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ramiz Karaeski

Göğüs ve trapez , omuz çok iyi duruyor vücutta gerçekten.Kalıplı gösteriyor insanı
    Saymadığın kas grubu kaldı mı zaten? Ekstra trapez var başka bir şey göremedim
  • Vücudu bütün olarak ele almak lazım. İlla kas istiyorsan miyokard perikard kasları falan var kalpte.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Magnetic Monopole

Vücudu bütün olarak ele almak lazım. İlla kas istiyorsan miyokard perikard kasları falan var kalpte.

Biyolojiyi hiç sevmem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kırılanhayaller -- 29 Nisan 2015; 1:20:34 >
  • Ben de hiç sevmezdim lisedeyken, zaten yabancı dilden yerleştim o yüzden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Sovereign

Ben de hiç sevmezdim lisedeyken, zaten yabancı dilden yerleştim o yüzden.
    Açıkcası benim için en önemli kas gurubu omuz-sırt... ve bacak çalışmayı asla ihmal etmem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Flying Dutchman -- 29 Nisan 2015; 9:46:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Flying Dutchman

Açıkcası benim için en önemli kas gurubu omuz-sırt... ve bacak çalışmayı asla ihmal etmem.

Alıntıları Göster
    Sırt ve bacak en sevdiğim kas grupları, zaten vücuttaki kas grubunun çoğunluğunu bu ikisi oluşturuyor.
    Sırt çalışması çok zevkli, insanın duruşunu, görünüşünü de doğrudan etkiliyor.
    Daha geniş, size olarak büyük duruyorsun ve kasıldıkları için ister istemez seni dik tutuyorlar.
    Bacak çalışmak ise çok daha zahmetli bir iş fakat yararları inanılmaz fazla bunu bilince mecburen çalışıyorsun.
    Hormonal denge açısından bacakları es geçmemek gerek, ayrıca testosteron salınımından dolayı bacak çalıştıktan sonra cidden daha erkeksi hissediyorum.

• boyunda kas yok tendon var diye biliyorum ben fakat anatomi bilgim yok bilen biri varsa aydinlatsin biri. ayrica boyun calismak cok tehlikelidir aman diyim

• quote:

Orijinalden alıntı: Lev Tolstoy

boyunda kas yok tendon var diye biliyorum ben fakat anatomi bilgim yok bilen biri varsa aydinlatsin biri. ayrica boyun calismak cok tehlikelidir aman diyim

Boyunda bir sürü kas var. Ama zaten pek gelişebilcek potansiyelde değiller. Boyun işi biraz genetik. Bilekler gibi.
  • Bence trapez omuzlari dar gosteriyor ben calismiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Magnetic Monopole

Eğer deadlift veya power clean gibi trapezleri ciddi anlamda çalıştıran hareketler yapıyorsan, genel olarak izole edilmesi gerektiğini düşünmüyorum, fakat yapmıyorsan bence çalışılmalı. Omuz kasları zaten doğal bir sporcuda en yavaş büyüyen kaslardan birisi, onu beklemek çok mantıksız olur. Kaldı ki omuzları düşük gösterdiğine katılmıyorum, daha çok duruş bozukluğu ile alakalı olduğunu düşünüyorum onun.

+1
  • omuzu genis gosteren kas trapezdir zaten. dogal yollardan deltoidi basketbol topu boyutlarina cikarmayi falan mi bekliyorsunuz? yukarda arkadas demis deltoid yani omuz kasi cok yavas gelisir oyle yana dogru santimlerce buyumez. genis omuz istiyorsaniz trapez calisacaksiniz baska yolu yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lev Tolstoy

omuzu genis gosteren kas trapezdir zaten. dogal yollardan deltoidi basketbol topu boyutlarina cikarmayi falan mi bekliyorsunuz? yukarda arkadas demis deltoid yani omuz kasi cok yavas gelisir oyle yana dogru santimlerce buyumez. genis omuz istiyorsaniz trapez calisacaksiniz baska yolu yok.
    bacak , sırt , gögüs bunlar benim için çok önemli
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.