Şimdi Ara

Watsons, Türkiye kataloğuna Arapça sayfalar koydu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
2.491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
65 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Watsons firması, Türkiye'de Nisan ayı kataloğunun 44 ve 45. sayfalarını Arapça olarak hazırlayıp yayınlamış. Alışveriş yapanlara bu firmayı defterden silmelerini tavsiye ederim.

Watsons, Türkiye kataloğuna Arapça sayfalar koydu

• Türkiye'nin resmi dili Türkçe'dir.Anayasada bu açıkça yazar.Kanunlarda buna göre düzenlenmiştir.Eğer anayasa ve kanunlara uyulan bir ülke olsaydık kimse arapça tabela,arapça reklam ilanları,arapça panolar,arapça katalog sayfaları hazırlayamazdı.Kanun var ama uygulayan yok.Uygulayan olmayınca böyle işlerin yapılması normal.Bu nedenle Watsons'u eleştiremiyorum.Ülkeyi bu şirket yönetmiyor.Dahası gördüğüm kadarıyla aynı katalog sayfasının hem ingilizce hem de rusça versiyonlarıda var.Üstelik bu kataloglar peşpeşe geliyor.Önce İngilizce ardından arapça en sonda rusça katalog sayfası var.Yani sadece arapçaya has bir durum yok ortada...

Ama elbette Türkçe dışında hiçbir dilin kullanılmamasını isterdim.İngilizce uluslararası bir dil olduğu için kullanılabilir ama bunun dışında arapçaymış,rusçaymış bunlara gerek yok.Siz Amerika'ya gittiğinizde size özel Türkçe hiçbir şey yapılmıyorsa bu ülkede de yapılmaması gerekir.Milli devlet olmak bunu gerektirir.

İşin ilginç yanı eğer bu katalog Kürtçe basılsaydı ortalıkta milliyetçi geçinen partinin hepimizden daha çok ortalığı yıkacağı gerçeğidir.Ancak söz konusu arapça olunca bu kesimden hiçbir tepki gelmiyor.Ha sakın Kürtçe serbest olsun diyorum anlamı çıkmasın..Söylediğim gibi bu ülkenin resmi dili Türkçe'dir.Bu ülkede on yıllarca Kürtçe yasak olmuşken arapçanın son on yıl içinde bu derece serbest bırakılmasına malum milliyetçi geçinen partinin tek bir laf söylememesi tuhafıma gitti.Aslında daha çok tuhafıma giden hala daha bu partiye 'Türk milliyetçisi' gözüyle bakıp oy verenlerde...

Ha bir de bu aralar araplara ve arapçaya karşı 'islam' ve 'kuran' dili diyen tipler türedi..Tabi işlerine geldiği için böyle diyorlar..Mesele İŞİD olunca ''İslam arapların yaptıklarıyla aynı değildir.İslam hepsinden üstündür'' diyen tipler araplar eleştirince ''Sizin derdiniz arapları eleştirmek değil islamı eleştirmek' şeklinde çarpıtmakta dahası arapçayı istemediğimiz zamanda ''siz arapçayı değil kuran dilini istemiyorsunuz'' diyerek çarpıtmada nirvanaya ulaşmaktadırlar...

Yahu bu kesimin sıkışınca hemen islam ve kuran arkasına saklanmaları o kadar komik ki...

Madem watsons'un bu arapça katalog dili 'arapça' değil 'kuran' dili o halde böyle düşünen arkadaşlar bu katalogun basılmış haliyle karşılaşırlarsa abdestsiz katalog'a dokunmasınlar...Sonuçta kuran dili ya kuran alfabesi ya şimdi abdestsiz ellemek falan günah olur..

Gerçi kime laf anlatıyorsak bunlar yerde arapça yemek tarifi olan bir kağıt parçası görseler 'ayet,dua' sanıp öpüp başlarının üstünde taşırlar...

• Bu ürünler kullanım alanınıza göre daha faydalı olabilir. Üzerinde duası var şampuanın saç çıkarma olasılığı yüksek!!!

• Watsons'dan da almıyoruz, aldırmıyoruz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sayfaların başına besmele mi koymuşlar.
    Ne alaka yavvv.

Besmele çekip. Öyle mi kataloğu göz gezdriyoruz.

• Ramadan mubarak olacak her yerde az kaldı

• Bu firmadan alışveriş yapanın kendine, ailesine ve ülkesine saygısı yoktur bu saatten sonra.

• Güzel bir hareket. Kuranın dilidir bu niye o kadar korkuyorsunuz???

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Istediginiz kadar tepki koyun malesef para konusur, ilerde arap sermayesi daha tatli gelirse sizin tepkinize de sallamazlar.

Araplara vs ev veren ev sahibine taksicye ne tepki koyuyoruz peki? Bunlar daha cok sorun degil mi?

• Eyvah eyvah. Ne kadar önemli. Dünyanın sonu geldi.

• Eşime de söyledim watsonss dan bir daha alışveriş yapmıyoruz.

• Bu resmen VATAN HAİNLİĞİDİR..
    VATANA İHANET 'DİR...
    TÜRKİYE CUMHURİYETİ'Nİ YIKMAKTIR...

ALMAM ALDIRMA..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu kataloğu görene kadar Watsons mağazasından ürün almaya kesin niyetim vardı ama özel durumlardan dolayı bir türlü nasip olmamıştı. Dumura uğradım. İyi ki nasip olmamış dedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 15 Nisan 2022; 21:38:23 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Deli oluyorum yemin ediyorum ya. Artık araplar tüm karılarına alsın Watsons'tan ürün. Kendine Türküm diyen buradan alışveriş yapmaz daha.

• Bunlar bi müşteri kaybetsinde görsünler araplara yalakalık yapacam diye

• watSONA ERDİ benim için.. ailem için. çevremdekiler için. tabiki ben almayınca batmaz da, safımız belli olsun..

• watsons karalistemde .... ömür boyu yasaklı...

• Kuran yazısı var diye çöpede atamaz lar🤣🤣🤣🤣🤣🤣

• Böyle bir olayı nasıl yorumlayacağımı bilmiyorum açık konuşmam gerekirse, ama okuduğum İngilizce dilinde olan bakım ürünleri tanıtım katalogunda, Fransızca açıklamalar ve ürün tanıtımları da oluyordu.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.