Şimdi Ara

windows xp 64bit edition nasıl yüklenir ? işte cevabı (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
559
Cevap
1
Favori
205.739
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar ben format attım ama format atmadan önce c'de 100 gb yer ayırmıştım ama şimdi 50 gb yer var nasıl düzeltebilirim bunu
  • arkadaşlar 64 bit xpde oyunlarla sorun yaşayan var mı?

Witcher(exe hatası),Onimusha 3(menüden giriş yapıyorum video izliyorum hata verip kapanıyor),Crysis(exe ye basıyorum hata veriyor bu problem daha yeni uğraşacağım 1.2 patch yapılmış mı bilmiyorum) gibi oyunlarda hatalarla karşılaştım.Belki başka şeylerle yapılabilir ama şüpheleniyorum şimdi 32 bit xp yi yanına ikinci işletim sistemi olarak yüklersem oyunlar açılacak diye...

Witcherla ilgili sorunuma yardımcı olmak isterseniz :)http://forum.donanimhaber.com/m_24882129/mpage_1/key_witcher//tm.htm#25018778
  • L-H-T

pek oyun oynamam lakin umarim dx9 un son sürümünü indirip kurmussundur, Witcher ve Onimusha yi ilk defa duyuyorum, lakin crysis i xp64 de 2-3 kere single player bitirdim (birkac ay olmustur), arada quake4 takiliyorum (q3,2,1 de calisiyor),
    redalert2 freeware olunca "nostalji" olsun diye indirip dosbox ilede calistirdim, bir sorun olmadi.
    Ama,
    naaaadiren bagzi oyunlarda sorun cikabiliyor, ut3 demo xp64 icin patch cikarmisti ve sorun cozulmustu. simdilik bildigim tek calismayan oyun "Trackmania Nations forever" (1 ay kadar once bakmistim), o da belki simdiye bir sekilde cozulmustur. Yeni tarihli oyunlarda artik bu tür sorunlar olacaginida sanmiyorum cunku 64 uyumu artik epey artti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lancelot_Real -- 7 Ekim 2008; 18:18:39 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: bym_tiago

kardeş bir sorum olacaktı.

laptopum 4 gb. 32 bit xp de restart attı yükledikten sonra. 64 bitin çözüm olacağını düşündüm. 64 biti microsoft un sitesinden indirdim. senin verdiğin linkteki http:/****.de/files/38603324/2BootableImage_XP64-Microsoft_Corporation.rar.html

dosyada kırık çıktı. boot dosyası yedeğin var mı?. yardımcı olabilir misin.

birde boot dosyasını temin etsem elimde roxio cd creator var. nero yerine bu programı kullansam boot dosyası programa göre değişiklik gösterir mi teşekkürler

MS den indirdigine gore boot dosyasina ihtiyacin yok.
    Boot dosyasi zaten indirdigin iso nun icinde ayarlanmis durumda.

MS den indirdigin ...ISO yu herhangibir cdyazma programi ile yazman yeterli.

Lakin MS den indirilen xp64 un serialini bilmiyorum (hic test etmedim). Onceden bir tomar serial bulup bir kenara koyman faydali olur.

• teşekkür ederim.

edit: peki bu indirdiğim sata tanır mı? yoksa sata yı ayrıca indirip birlikte yazdırmam mı gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bym_tiago -- 1 Kasım 2008; 22:11:05 >
  • quote:

teşekkür ederim.

ancak uğraşım sonucunda harddiski tanıtmakta sorun çeker miyim. yani sata sorunum olur mu?

olursa internetten indireceğim sata driverları iso dosyasıyla nasıl birleştirebilirim?

sonradan yaptigin edit leri göremem :)

sata tanirda, sata-ahci sürücüsü eklemen gerekebilir. Cd ye sürücü ekleme prosedürü xp32 ile ayni, Lakin onuda hic denemedim cunku ihtiyacim olmadi.

ben kurali 1 yili gecti, simdi raid0 diskimde kullanmaya devam ediyorum, sistemimi eski diskten yenisine aktardigimdan (tabi onceden windows a sürücüler yüklenmisti) cd ye sürücü ekleme ile ilgilenmedim.

Tavsiyem, disket sürücün varsa en basit yöntemi kullanman,
    kurulumun başında (galiba f6 ya f8 kullanarak) disket ile sürücü ekleme yöntemi tüm vista öncesi windowslarda basit ve kolaydir. Nette xp32 icin bulacagin aciklamalar xp64 icinde gecerli. Tek farki x64 sürücülerini diskete koyacaksin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lancelot_Real -- 1 Kasım 2008; 23:16:38 >

• amd turion işlemcili laptopta 64 bit xp nin 32 bit ten hız olarak hiçbir farkını göremedim hatta 32 bit xp pro çok daha verimli çalışıyor gibi gözüktü, genel hız olarak olsun (windows işlemleri falan bakımından) program ve oyunların verimliliği bakımından olsun 64 bit in gerçekten kayda değer üstünlüğü var mı? uzun süre deneyebilen nedir ne değildir anlayabilen var mı?
  • 64bit inanılmaz performans artışı getirebilir ama hiçbir firma tam anlamıyla destek vermedi, halbuki çıkalı 4 yıla yakın bir zaman oldu...
  • quote:

Orjinalden alıntı: seocu

DOĞRU YA NASIL ANLARIZ BİLGİSAYARIM 64-BİT OLUP OLMADIĞINI HERALDE HİÇ KİMSE BİLMİO.BİLEN VARSA YAZSIN YA NE OLUR.

İşemciniz çift çekirdekli ise 64bit kurabilirsiniz (Core2Duo işlemciler mesela)
    Kurulumdan sonra bilgisayarıma sağ tık özellikler derseniz orda özelliklerle beraber yazar 64-bit diye

quote:

Orjinalden alıntı: kukiciyo

quote:

Orjinalden alıntı: Lancelot_Real

kukiciyo:
    Kucuk yaz, kimse kor degil
    sorun felanda yok, yanlis bisi indirmissin, zilyon tane link var, bi tane daha indir.

Ukalalık taslayana kadar konuşmana bak.Emir kipi kullanmadan önce bi düşün.Büyük font kullanılması istenmeseydi ; oraya font boyu koyulmazdı.
    Verdiğin yardımla da coştum gidiyorum.Sağolasın çok yardımcı oldun.

Büyük fontun amacı gösteriş yapmak deil sadece önemli noktaları belirtmektir.Aynı şey renkli yazılar içinde geçerlidir.
    Ciddi bir forumda metnin tamamı kalın,yatık ve renkli yazılamaz bilginize

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Stranger -- 4 Ocak 2009; 16:57:52 >

• Herkese selam..
    1 haftadır 64 bit vista ultimate kullanmaktayım ancak belli bir süre kullanımdan sonra yavaşlıyor.Örneğin 2 msn, media player, firefox gibi uygulamalar 1 gün boyunca açık kaldığında yeniden başlatmazsam pc yi nerdeyse kullanılmıcak duruma geliyor.Ramim düşük 1 gb bu yüzden olduğunu biliyorum.Şimdi tekrar xp ye dönmeyi düşünüyorum ve bu konuyu gördüm.Sizde hangi xp yi kullanmam daha iyi olur 32 mi 64 mü ? bu arada dizüstü kullanıyorum asus F3JC.
  • Arkadaşlar bir başlıkta soru sormuştum ama cevap gelmedi buraya yazayım dedim bir bilginiz varsa lütfen yardımcı olun.

64 bit xp sp2 kullanıyorum.Bugün şöyle bir hata çıktı.

windows xp 64bit edition nasıl yüklenir ? işte cevabı

Kıllandım napayım.Hakkaten 1 saat sonra olur mu dediği falan...Restart attım bile...Sonra baktım hatanın çıktığı zamandan itibaren 1 saatten fazla zaman geçti birşey olduğu yok.İyi dedim birşeylerle uğraşırken tekrar çıktı aynı mesaj...Ya dedim bir deneyelim...Bir saat bekledim dediği oldu da shutdown deil restart oldu bilgisayar.Restart olunca windows düzgün bir şekilde açıldıEpey bir bekledim bir hata mesajı yoktu.Ben de kendi meşgalemle vakit geçirmeye başladım.Yani en az bir 40-50 dakika sonra yine aynı mesaj çıktı.Bu hakikaten windowstan gelen bir mesaj mı?Yoksa virüs falan mı?Yani bir halt yaptığı yok elemanın lisans yok bari birşey yap....

Ayrıca donatılardan activate windows a girince windows is already activated diyor.

System restore yaptım yine aynı şey...Bilgisayar açıldıktan 1 saat sonra uyarı çıkıyor.Ondan 1 saat sonra da restart oluyor.Nedir bu ya?

• quote:

Orjinalden alıntı: kukiciyo

quote:

Orjinalden alıntı: Lancelot_Real

kukiciyo:
    Kucuk yaz, kimse kor degil
    sorun felanda yok, yanlis bisi indirmissin, zilyon tane link var, bi tane daha indir.

Ukalalık taslayana kadar konuşmana bak.Emir kipi kullanmadan önce bi düşün.Büyük font kullanılması istenmeseydi ; oraya font boyu koyulmazdı.
    Verdiğin yardımla da coştum gidiyorum.Sağolasın çok yardımcı oldun.

Büyük font kullanmayın forumun düzeni bozuluyor...
  • quote:

Orjinalden alıntı: L-H-T

Arkadaşlar bir başlıkta soru sormuştum ama cevap gelmedi buraya yazayım dedim bir bilginiz varsa lütfen yardımcı olun.

64 bit xp sp2 kullanıyorum.Bugün şöyle bir hata çıktı.

windows xp 64bit edition nasıl yüklenir ? işte cevabı

Kıllandım napayım.Hakkaten 1 saat sonra olur mu dediği falan...Restart attım bile...Sonra baktım hatanın çıktığı zamandan itibaren 1 saatten fazla zaman geçti birşey olduğu yok.İyi dedim birşeylerle uğraşırken tekrar çıktı aynı mesaj...Ya dedim bir deneyelim...Bir saat bekledim dediği oldu da shutdown deil restart oldu bilgisayar.Restart olunca windows düzgün bir şekilde açıldıEpey bir bekledim bir hata mesajı yoktu.Ben de kendi meşgalemle vakit geçirmeye başladım.Yani en az bir 40-50 dakika sonra yine aynı mesaj çıktı.Bu hakikaten windowstan gelen bir mesaj mı?Yoksa virüs falan mı?Yani bir halt yaptığı yok elemanın lisans yok bari birşey yap....

Ayrıca donatılardan activate windows a girince windows is already activated diyor.

System restore yaptım yine aynı şey...Bilgisayar açıldıktan 1 saat sonra uyarı çıkıyor.Ondan 1 saat sonra da restart oluyor.Nedir bu ya?

Ya arkadaşlar durum devam ediyor.Windows açıldıktan 1 saat sonra uyarı mesajı çıkıyor 1 saat sonrada restart oluyor.Yani teknik olarak bilgisayarım 2 saatte bir restart atıyor.Ve 6 aydır da sorunsuz kullandım 64 bit xp yi...İlk yüklediğimde aktivasyon için AntiWPA yı kullanmıştım.Bir cmd dosyası açıyorsun oluyor işte...Şimdi onun yeni versiyonu indirdim.3.4.birşey...Öncelikle güvenli modda windowsu cmd yi açarak uninstall ettim.Sonra windowsu normal bir şekilde açmaya çalıştığımda "Deneme sürümü bitmiştir.Windows açılmayacak vb vb" çıktı.Hatırlatırım normalde ise windowsu açılıyor 2 saat kullanabiliyorum.Neyse sonra tekrar güvenli modda açarak cmdyi tekrar kurdum.Açtım windows tekrar açıldı.Ama bir saat sonra uyarı mesajı çıktı yine...Şimdi 1 saat bekliyorum ki restart olsun belki birşey değişir gerçi oldu daha önce bir kere....Bilmiyorum dengesiz bir durum açıkçası yani ???Yardımcı olabilecek kimse yok mu?

Ayrıcahttp://www.x64bit.net/site/board/index.php?showtopic=1044&pid=10049&mode=threaded&show=&st=0 da aynı sorunla karşılaşan biri var.Ama cevap gelmemiş.

Ayrıcahttp://support.microsoft.com/kb/250920 da aynı uyarı mesajından var ama windows 2000 için...Sistem hatasında restartı iptal edin denmiş deneyeyim bi :)

EK:Yazdığım gibi sistem hatasında restart ı iptal ettim.Ve uyarıdan 1 saat sonra restart olması gerekirken olmadı ama mavi ekran çıktı.Da keşke hata kodunu alsaydım.Neyse restart ettim F8le debugging mode ile açtım bilmiyorum ne olacak.Daha önce en son iyi ayarlara dönmüştüm gerçi bir halt olmadıydı ama...Bilmiyorum ama şu an 2 saatlik sürem var.Ne tuhaf bir hatadır.Ve kendi kendime konuşuyorum heyhat...

**Repair yaptım düzeldi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L-H-T -- 19 Ocak 2009; 13:08:00 >

• Arkadaşlar yeni alıcağım sisteme XP64 bit yüklemeyi düşünüyorum fakat 1-2 sorum var;

Ben eski oyunları oynayan birisiyim,

Counter Strike 1.5
    Counter Strike 1.6
    Ultima Online gibi oyunlar

Bu oyunlarda problem çıkarmı 64bitte? çünkü oyunlar baya eski.. Daha evvel yükleyip sorun yaşayan veya yaşamayan varmı? Yardım bekliyorum
  • L-H-T

basina gelen buyuk ihtimal antiwpa .cmd in kodu yanlis hazirlandigindan oluyor, demek halen duzeltmemisler.
    sitede dosyalari paylasamam, lakin batch dosyasini vermekte sorun olacagini sanmam

yeni text dokumani yaratip adini:
    AntiWPA3_LHT.cmd
    koy
    sonra notepad ile acip icine bunlari koy.
    sonrada AntiWPA3_LHT.cmd yi AntiWPA3.cmd yanina kopyala, gerisini yaparsin.

cls 
    @echo off
    ECHO AntiWPA3.cmd bende ise yaramadigi icin ben duzelterek yeniden hazirladim Lancelot
    :enbas1

If not It_%PROCESSOR_ARCHITEW6432%==It_ goto 32_64Error
    If not exist %PROCESSOR_ARCHITECTURE%\antiwpa.dll goto noKnownSystem
    If exist %systemroot%\system32\SLC.dll goto Vista_Error
    If exist %systemroot%\system32\antiwpa.dll goto uninstall

cd %PROCESSOR_ARCHITECTURE%
    copy /y antiwpa.dll %systemroot%\system32\
    %systemdrive%
    cd %systemdrive%\
    cd %systemroot%\system32\
    regsvr32 /s antiwpa.dll

goto end

:uninstall
    %systemdrive%
    cd %systemdrive%\
    cd %systemroot%\system32\
    regsvr32 /u /s antiwpa.dll
    del /q /f /a "%systemroot%\system32\antiwpa.dll"
    rem iptal goto enbas1
    cls
    Echo Daha once yuklu antiwpa.dll sistemden kaldirildi
    Echo.
    Echo Simdi entera basip bu ekrani kapatin ve
    Echo.
    ECHO AntiWPA3_Ctt_Kur....cmd e bi daha cift tiklayin
    pause
    exit

:32_64Error
    echo.
    echo E R R O R !!!
    echo You've started from a 32-bit process
    echo PLEASE run this from a 64-bit process
    echo like the Windows Explorer
    echo.
    goto end

:noKnownSystem
    rem set PROCESSOR_ARCHITECTURE=%PROCESSOR_ARCHITEW6432%
    echo.
    echo E R R O R !!!
    echo %PROCESSOR_ARCHITECTURE%\antiwpa.dll not found.
    echo Probably your PROCESSOR_ARCHITECTURE is not supported.
    echo However you can try to manually install antiwpa via:
    echo regsvr32 /s antiwpa.dll
    echo.
    goto end

:Vista_Error
    echo.
    echo E R R O R !!!
    echo.
    echo Windows Vista isn't supported!

goto end

:end
    cls
    echo.
    echo Thank goes to HLT for his hookdll implementation.
    echo without him this patch would not have been possible.
    echo.
    echo http:\\antiwpa.org.ru
    echo.
    echo.
    echo.
    echo Aktivasyon basari ile tamamlandi
    echo.
    echo Entera basip bu ekrani kapatin
    echo.
    echo ve tepe tepe kullanin....
    echo.
    echo.

pause
    exit

kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lancelot_Real -- 22 Ocak 2009; 5:54:28 >

• Arkadaşlar bilgisayarım 64 biti destekliyor ama ben vistadan hoşlanmadığım için hala 32 bit xp kullanmaya devam ediyorum lakin yeni aldığım MUSHKIN XTREME PERFORMANCE 4GB DDR2-1066 DUAL KIt ramler 3.25 gb gözüküyor bunun nedenide 64 bit işletim sistemi kullanmamammış. Şimdi bu konuyu okudum açıkçası çok karmaşık bir iş bu 64 bite geçmek :D yani sorum bu eğer bir bilen varsa 64 bite geçmeden bu ramleri 4 gb görebilirmiyim , bir çok farklı yerde baktım çözümün 64 bite geçmek olduğu söyleniyor başka bir fikri veya tecrübesi olan varmı ?? şimdiden teşekkürler
  • birde unutmadan ekliyim bildiğim kadarıyla 32 bit 4 gb'a kadar desteklemesi gerekiyor ama...
  • arkadaşlar ben 64 bit xp yi kurdum fakat 14 günlük süresi var galiba bunu nasıl sınırsız yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim.
  • 64 bit çok güzel ve daha hızlı ama yazıcım 64 bit desteklemediği için daha doğrusu koskoca CANON firmasının 64 bit yazılımı yok bu yüzden 32 bit yüklemek zorunda kaldım :(
  • windowsun sitesinden 64 biti indirdim ve kurdum key istiyor daha windowsa gecemedim. trial de key olmaması gerekiyordu yardım arkadaşlar
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.