Şimdi Ara

windows xp 64bit edition nasıl yüklenir ? işte cevabı (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
559
Cevap
1
Favori
205.734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • selam arkadaşlar bu başlıktaki bütün yazıları baştan sona kadar okudum ama nedense bir türlü benim sorunumla karşılaşan birine rastlamadım neyse windows xp x64 kurmaya baçlıştım önce cd boot etmedi şaşırdım sonra windows ortamında kuruluma geçeyim dedim orada da kuramadım ve bir türlü kurulmuyor ne boot ediyor nede windows ortamında kuruyor ve setup.exe dosyasını çalıştırdığım zaman bana verdiği hata şu şekilde:

this version of windows must be installed by booting off of the CD

please reboot your computer with the CD in the Drive

bu sorunlar daha önce karşılaşan bir arkadaşımız yada yardımcı olabilecek biri varsa sevinirim yoksa sanırım windows wistayı kuracam :) ama windows xp64'ün hızınıda merak etmiyor değilim şimdiden ilginize teşekür ederim
  • slm.

kısaca sana söylediği cd den boot ederek kuruluma devam edebilirsin. eğer bios ayarlarında da sorun yoksa (boot cdrom) CD problemli olabilir.
  • bilgisayarın boot ayarlarında sorun yok cd kayaklanıyor olabilir bilemem ama eğer cd'den ise bunu nasıl halledebilirim yani cd nasıl boot etmesini sağlayabilirim
  • Arkadaşımın çok ihtiyacı vardı bu linki paylaştığın için çok ama çok tşk ederimmmm
  • neden olduğunu şimdi anladım arkadaşlar cd içeriğini biraz kurcalayınca anladım ki bendeki cd sadece AMD işlemciler için kullanılabiliyor gerçi bir amd işlemcide denemedim ama intel işlemcide suptools kurmaya çalıştığım zaman işlemci türünün desteklenmediği yazıyordu.. ama ben adım gibi biliyorum ki benim işlemci 64-bit desteği var, intel işlemcili bir makinaya yükleme yapan bir arkadaşımız varsa ondan dosyaları almam mümkün mü ? şimdiden ilgilenen arkadaşlara teşekür ederim
  • quote:

Orjinalden alıntı: desperado2

neden olduğunu şimdi anladım arkadaşlar cd içeriğini biraz kurcalayınca anladım ki bendeki cd sadece AMD işlemciler için kullanılabiliyor gerçi bir amd işlemcide denemedim ama intel işlemcide suptools kurmaya çalıştığım zaman işlemci türünün desteklenmediği yazıyordu.. ama ben adım gibi biliyorum ki benim işlemci 64-bit desteği var, intel işlemcili bir makinaya yükleme yapan bir arkadaşımız varsa ondan dosyaları almam mümkün mü ? şimdiden ilgilenen arkadaşlara teşekür ederim

İşlemcinden emin değilsen veya kesin öğrenmek istersen CPU-Z indirip bakabilirsin. Ücretsiz ve küçük bir program.

CD içindeki readme dosyasını okursan eğer aşağıdaki metni görürsün. Dizinin isminin AMD64 olması intel işlemcilere yüklenmesini engellemez diye düşünüyorum.

"Supported processors: AMD Athlon 64, AMD Opteron, Intel Xeon with Intel Extended Memory 64 Technology (EM64T) support, Intel Pentium 4 with Intel EM64T support "

Sen boot edemediğini söylemiştin. İlk önce cd den boot etmelisin. Eğer bir sorun veya uyumsuzluk varsa zaten windows kurulum aşamasında sana söyleyecektir.

• ben daha önceden kullanıyordum x64 dü ama, sadece internet için kullanıyordum. şuan durumlar nasıl tamammen oturmadı dimi hala...
  • arkadaşlar benim cpu 64 bit işletim sistemine uyumlumu

http://www.uploadtr.net/resimupload/c4569d642c76eb8afa65cdd9545a3e3e_resim_Upload_Bankaniz_www.4um.cc_jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Barbarian_DLo -- 12 Aralık 2006; 21:54:22 >
  • evet desteliyor. (EM64T)
  • saol dostum peki sizce işlemcim nasıl

64 bite de geçeceğim nede olsa 32 bitleri de çalıştırıyor öle deil mi yaw
  • çok teşekkürler inşallah bi halt yemeden yaparım...
  • aliens kardeş işlemciyi test etmeme gerek yok adım gibi biliyorum 64-bit boot olayı dersen peki diyelim ki cd boot etmiyor peki neden windows ortamında kurulum yapmıyor ? hadi onuda geç ben nero'da cd boot oluşturdum dos geçiyor ama bana dediği yine aptalca bişeyler onuda kurmuyor daha öncede yazdığım hatayı veriyor benim tahminime göre bendeki cd intel işlemcilerde kurulmuyor yanılıyorda olabilirim CPU-z gerek yok ben zaten 3Dmark 01-03-05-06 test ettim ve orda eğer 3D kullandın ise sana orda sistem özelliklerini tam anlamıyla söylüyor sürücü sürümlerine kadar şimdi asıl sorun şu ben.. x64 intel işlemcide çalıştırabilecek cd'mi arayacağım yoksa burda iyi kalpli bir arkadaşımız bana yardım edecekmi onu çok merak ediyorum doğrusu
  • quote:

Orjinalden alıntı: desperado2

aliens kardeş işlemciyi test etmeme gerek yok adım gibi biliyorum 64-bit boot olayı dersen peki diyelim ki cd boot etmiyor peki neden windows ortamında kurulum yapmıyor ? hadi onuda geç ben nero'da cd boot oluşturdum dos geçiyor ama bana dediği yine aptalca bişeyler onuda kurmuyor daha öncede yazdığım hatayı veriyor benim tahminime göre bendeki cd intel işlemcilerde kurulmuyor yanılıyorda olabilirim CPU-z gerek yok ben zaten 3Dmark 01-03-05-06 test ettim ve orda eğer 3D kullandın ise sana orda sistem özelliklerini tam anlamıyla söylüyor sürücü sürümlerine kadar şimdi asıl sorun şu ben.. x64 intel işlemcide çalıştırabilecek cd'mi arayacağım yoksa burda iyi kalpli bir arkadaşımız bana yardım edecekmi onu çok merak ediyorum doğrusu

yukarıda yazdığın mesajda da söylediği gibi sen orijinal cd sinden (x64) boot edemediğin için kullandığın windows sürümü üzerinden kurulumu başlatamazsın.

sana tavsiyem tekrar .iso olarak dosyayı indirmen. emule de bulabilirsin. nero da cd imaj olarak tekrar cd yaparsan hiçbir sorunun kalmaz. birde yazma hızını minimumda tutarsan cd daha sağlıklı olur. dosya zaten 600mb civarlarındaydı galiba.

• quote:

Orjinalden alıntı: Barbarian_DLo

saol dostum peki sizce işlemcim nasıl

64 bite de geçeceğim nede olsa 32 bitleri de çalıştırıyor öle deil mi yaw

işlemcin şu an için yeterli.
    Evet dediğin gibi 32 bit programları da çalıştırıyor. ben hiçbir programda sorun yaşamadım. ama önemli olan sisteminde mümkün olduğunca 64bitlik programlarla çalışman.
  • isletim sistemini aklima takildi gece gece kurdum ama bazi sorun lar yasadim windows sade ozellikler vardi mesela turkce Q destegi yok yazimdan da anlasiliyodur orda burda 64 bit programlari kurmaya calistim mesela 7zip winrar gibi programlarin buldum bu gibi sorunlari nasil cozebilirim windows u saglikli kurduguma eminim aklima guncelleme geldi windows u guncelledim bazi sorunlarim cozuldu.Ama 64 bit programlari bulmak cok zor bana onerebilecegin 64 bit program download yapan bir site biliyormusunuz

bir de ben de 768 mb ram var bence yeterli gelmior bu isletim sistemi icin .... cok ram kullaniyor

ama cok deli performans var debilirim mesela 7zip in 64 bit versionuyla dosyalar olaganustu sikisiyor

yani ben ce artik 64 bit sistemi ne yavas yavas gecilmeli ben de simdi vista nin 64 bit surumunu kuracagim

sorularimi yanitlarsaniz sevinirim cok tesekkurler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Barbarian_DLo -- 13 Aralık 2006; 13:20:20 >

• q klavye desteği var. denetim masasından bölgesel ayarlar kısmında Türkçe olarak seçebileceğin her yeri Türkçe olarak işaretle.

sonra q klavye için yine bölgesel ayarlarda Language (diller) sekmesinde Ayrıntılar (Details) olacak. orada Q Turkish ekleyip varsayılan yaparsan hiçbir sorun kalmaz.

http://www.start64.com/
    http://www.planetamd64.com/index.php?act=idx

adreslerini takip edersen özellikle start64 en yeni programları ve testlerini veriyor.

• çok saol dostum

bunu biliordum ama cidden güncellemeden önce öle turkçe q desteği yok idi amöa şimdi var

"sonra q klavye için yine bölgesel ayarlarda Language (diller) sekmesinde Ayrıntılar (Details) olacak. orada Q Turkish ekleyip varsayılan yaparsan hiçbir sorun kalmaz. "
  • Beyler deepfreeze in 64 bit versionu yok mu yaw bilen var sa sölesen deepfreze siz bilgisayar benim için odun dan bi farkı yok yok sa çalışmıor bu meret 32 bit
  • bsdan sonuna kadar okudum ama biri soyle diyor biri boyle

tam olarak dıyorum x64 kurduntan sonra AutoPatcher_x64_July2006_QMUP yukkeyım yeterlımı sonrada dravewrlere baslıcam

ve arkadasımız su an ındırıyor x64bitti ve bedavamı yokra paralımı ?? paralısa duduracam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi >>>------> -- 15 Aralık 2006; 21:14:49 >
  • s.a

masa ustune ındırdım ve setup.te tıklayınca söyle gelıyor
     windows xp 64bit edition nasıl yüklenir ? işte cevabı

ne yapıcam yabancı yazıyor acilll ACİL LÜTFEN

AutoPatcher_x64_July2006_QMUP de indirdim
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.