Şimdi Ara

World of Warcraft:The War Within 11.07 Siren Isle +Turbulent Timeways +Plunderstorm +Lunar Festival (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
409
Cevap
12
Favori
12.322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

2M gold hiçbişey yapmadan nasıl kastınız, kaç karakterle?

ben akşamları az girebiliyorum hem görev hem biraz meslekleri kasarken gold birikmiyor.

• fatality_ kullanıcısına yanıt

Ben iki karakter ile oynuyorum biri DH biri Warlock. Normalde tek karakter oynayan birisiyim uğraşamıyorum diye ama arkadaşımın ısrarı ile başladığım için birini arkadaş ile oynuyorum sadece, diğerini de tek olursam diye oynuyorum. DH'ye gathering aldım, normalde Druid kullanmam gerekir ama dediğim gibi minmax için uğraşmıyorum. Yeni sistemi ilk defa tecrübe ediyorum DF ile değişmiş, KP ve AA falan gelmiş mesleklere ve limitli bunlar, özellikle hiçbir haftayı kaçırmamak gerek. DH ile gathering yaptıgım için bineğe bin binekten in oluyordu hem bayıyordu hem zaman kaybıydı. Speclerde binekte toplama gördüm, onu açtım bunlar bayağı KP istiyor ama mecburdum, druid oynasam vermezdim daha optimize daha minmax yoldan speclerdim bu da bana daha fazla gold bırakırdı ama yine dediğim gibi uğraşamam, minmaxlemiyorum hiç. Yine kendi bildiğim yoldan optimize ettim bi şekilde, AA'ları KP'ye harcadım npclerden alınıyor.

Şuan mesela bana bu AH fiyatlarıyla, 2 saatlik farm 100k bırakıyor. Önceden daha fazlaydı, fiyatlar cok daha ucuktu ama şimdi önüne gelen gathering yaptıgı için fiyatlar düşüyor fakat 2 saat 100k şuan gathering için fazlasıyla iyi, insanlar 40-50k kazanıyor 2 saatte normalde. Ben KP konusunda biraz öndeyim sanıyorsam o yüzden avantajım var. Akşamları yayın vs açıyorum ya da dizi açıyorum bi yandan topluyorum bi yandan izliyorum sıkılana kadar böyle böyle kastım. Warlock'a da enchanting aldım sadece, greenleri ona atıyorum kırıyorum. Dustlar fena para etmiyor, dungeonlardan 2 tane tarif falan düşürdüm ileride order geldiğinde craftlayabileceğim drop rateleri 1.5 falan diyor ama ne kadar nadir bilmiyorum.

Gathering bu sistemle 2-3 ay ölmez diye düşünüyorum ama en başından beri oynamak önemli. KP ile speclemeye devam eden bir gathering karakteri, fiyatlar düşse de cok etkinlenmeyecek bi süre, sen speclemeye devam ettikçe 5 değil 10 elde edeceksin ileride 15 elde ediceksin, 1* kalite yerine genel olarak 3* kalite elde edeceksin vs haliyle cok etkilenmeyecektir. Hiçbir şeyden kastım bu ve bence hiçbir şey, gatheringi önüne gelen yapabiliyor sonuçta.

Bir şey yapmak demek şöyle; TSM addonunu dibine kadar kullanabilmek. İnsanlar 7/24 AH de yatıp TSM ile her ürünü inceliyor plan oluşturuyor anlık hemen satın alıyor ucuzdan koyulunca vs, flip yapıyor, en çok hangi zaman diliminde pahalıya gidiyor onu biliyor. Crafting meslekleri kasıyor her alt karakterine, hepsine yatırım yapıp fulluyor, markette neler profit yapıyor onları takip edip onları craftlıyor altlarıyla. Uğraşmak böyle oluyor bu adamlar da bizden daha fazla kazanıyor zaten ama benim beynim patlıyor böyle şeylerle uğraşamıyorum bu oyunda o yüzden gathering gittim.

Şuan gatheringin en büyük sorunu cok fazla insanın yapması, bunun sebebi de contentin kapalı olması. İnsanlar can sıkıntısı gold kasayım bari diyor, haliyle haritalarda bi ton gatherer oldugu için fazla node göremiyorsun. Ben 10 topluyorsam adam 2 topluyor bir node dan ama umrunda değil o onun 3-5 para kasayım yeter diyor, olan bize oluyor tabi nodelar kayboluyor. S1 başlayınca cok daha az gatherer kalacağını düşünüyorum, daha rahat yapılacak bu da ekstra gold demek. Düşünün yani gathering gibi basit bir şeyle kastım bu kadar goldu, uğraşan insanlar gold capine ulaştı bile, gold kasamıyorum diyenlere anlam veremedim o yüzden.

• Kage. kullanıcısına yanıt

hocam df başlangıcı herbalism ve mining çok daha iyi kazandırıyordu. şimdi yakınından geçemiyor.

blizz yüzünden oldu oda. millet pazarda pazarcı usülü mal satmak adam bulmak bunlarla uğraşmak istemiyor. yapıp AH ye koymak istiyor ben DF başında blacksmith + mining dedim yapayım. o heyecan o gazla başladım. ilk ürünü craft ettim oh dedim AH ye koyayım birde ne göreyim ekleyemiyorsun. neymiş order yolu yada adam aramak gerekiyormuş. anında sildim BS yi herb. yaptım.

burada sıkıntı şu

crafting kasması uzun yapması zor. şanslar ihtimaller derken dolu gold harcayacaksın üstüne adam arayıp bulacaksın. oyun mu oynayacaksın pazarcımısın belli değil.

bunu görenler de herkes gathering e abanıyor. önüne gelen topluyor. zaten birçoğu iQ zayıf ve normalin altında olduğu içi bakmadan en dip fiyata da koyuyor.

zaten AH ler birleşik böylece blizz ekmeğine yağ sürüyoruz.

şahsi fikrim katılan katılır katılmayan da katılmaz. ama bu düzende kendi goldum ile game time bile çıkarmam uğraşmam. zaten şu an bu ölü fiyata sattıklarımız gold baronları topluyorlar merak etmeyin

başka kim alsın ki? sonra pot flask enchant v.s olarak dönecek bunlar.

hadi gold satanlara bakıyorum 1 milyon gold 1250 tl diyorlar bu bile az bence. bu kadar çabaya. neyse alan satan düşünsün artık

• Hellmonger kullanıcısına yanıt

Evet gathering yine ilk hafta bayağı iyiydi de şuan yine fena değil, yani 5 saatlik bir farmda 300klık tokenı alabiliyorsun. Paket ilerleyince bu da mümkün olmuyor sonuçta, yaptığın bişi yok haritada dolaşıp gathering yapıyorsun ve 1 token alıyorsun 5 saatte yine iyi yani kötü değil fakat şuan o kadar çok adam yapıyor ki, toplaması eziyete dönüyor. Az önce arkadaşı beklerken gathering yapayım dedim bizde saat 9.30 adamlarda saat 7.30 - 8.30 falan. Abartısız her node başı 2 tane adam görüyordum farklı farklı, nodelar ya kayboluyor ya hiç yok. Şuan mesela aynı saatte yarısı kadar gold kasarsın, saldım valla uğraşılmaz. Ben content kapalı diye bu kadar insan abanıyor diye düşünüyorum ama belki kazandırıyor en azından diye millet abanıyor işte.

Dediğiniz gibi crafting de uzun iş, önce yatırım yapıp kasıcaksın sonra chatte 7/24 spam yapman gerekiyor yoksa iş yapamıyorsun. Haliyle uğraşmayanlar işte gatheringe abanıyor, o da şuan çığırından çıkmış durumda. Contentin bu kadar kapalı olması gerçekten hatalı bir hareketti ya, blizzard saçmaladı bu paket başı bence de.

• yaklaşık 2 yıl sürecek bir DLC/content/paket içeriğinde; 2-3 hafta sonra Mythic+ açılıyor diye şikayet etmek bence tek kelimeyle "şımarıklık"

Yani "get a life man" demek istiyorum.

2 yıl sürecek ya 2 yıl.

2-3 hafta geç açılsa bir content ne kaybedersiniz ki?

anlamak zor benim için.

• BoRriZ kullanıcısına yanıt

Şımarıklık? Yok artık.

Yeni bir genişleme paketi çıkarıyorsun, 18-19 gün içerik kitliyorsun, insanlar sıkılınca şımarıklık mı oluyor. İnsanlar bi hype yapıyor pakete, leveling basitleşti zaten 6 saate 80 olduk ilk karakterle. Sonra yapacak bir şey yoktu zaten, 18 gün boyunca m0 bile yok. Açık içerikler bebe oyuncağı gibi 2 vursan ölüyor, insanın vurası bile gelmiyor. Yeni paket başı daha, şimdiden çoğu insan girmiyor bile oyuna sezon1'i bekliyor, insanlar sıkılanlara "başka oyun oyna açılana kadar" diyor. YENİ PAKET ALO, bu hangi wow paket tarihinde yaşanmış? Daha paket yeni çıkmış, git başka oyun oyna beklerken diye tavsiye veriliyor, sanki paketin ortasına gelmişiz de sıkılmışız gibi yorum yapıyorsunuz. PAKET YENİ BAŞLADI İÇERİKLER 3 HAFTA KİTLİ. Ciddi olamazsınız yani, tüm hype kayboldu gitti. Yine oynacağız ama ilk hype yaptığım kadar heyecanlı değilim, bir daha böyle bir şey yapacaklarını cidden sanmıyorum, hayatımda gördüğüm en sıkıcı paket başlangıcı oldu bu. Beğenmediğimiz Shadowlands bile 3-4 kat daha fazla içerik sunmuştu ilk haftalardan daha. TWW'yi muazzam yapmışlar ama başlangıcı böyle yaparak tüm hypeı öldürdüler.

Bu arada konu dışı, WC Logs yapımcısının dediğine göre, WoW şuana kadar ki en yüksek oyuncu sayısını yaşıyormuş, özellikle Çin'de yeniden açılması büyük gündem olmuş. Çin kapandığında Wotlk'yı kaçırmış oldular, o yüzden yeniden açılınca Wotlk ile başlatmışlar orda, şuan WoW retail'in en yüksek oyuncu sayısıyla eşitmiş. İşin içine TWW, Sod ve Catacylsm'i de katınca, WoW oyuncu sayısında rekor kırmış bu aralar.

Ne dersek diyelim, piyasadaki en iyi mmo WoW ve uzun süre de öyle kalacak gibi görünüyor. Adamlar herkese hitap eden WoW modu sunuyor, Classic Era, Classic Hardcore, paket güncellemesi alan Classic, Retail vs herkese hitap edebiliyorlar. Sanırım WoW'u tahtından edebilecek yapımda olan tek oyun var, o da Guild Wars 3. NCSoft zaten kendisini grafik anlamında son çıkardığı MMO ile kanıtladı (Throne and Liberty) içeriği çöp tutmadı ama grafik ve animasyon bakımından muazzam iş çıkarmışlar. Bu şekilde bir Guild Wars 3 piyasayı alt üst eder. Onun haricinde WoW'un kesinlikle gelecek bir rakibi yok. Ashes of Creation falan bomboş iş, insan scamliyorlar alfa access diye diye. %20 lik kısmını sunuyorlarmış oyunun 100$ a falan, daha bitmesine yıllar varmış bilmem neymiş boş oyun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kage. -- 9 Eylül 2024; 23:31:51 >

Abi; senin bir önceki yorumunda bahsettiğin TSM addon resmen hilenin en büyüğü değil mi?

Bu addon'un kullanılmasına neden izin veriliyor? Resmen ekonomiyi yok ediyorlar.

Ah önünde sabit onlarca karakter var.Hiç bir müdahale yok.

Raporladığın zaman bile gelen cevap ''olumsuz bir durum bulunamadı''

Adam günlerdir orada yatıp kalkıyor,ekonomiyi yerle bir ediyor,bunu tespit edemiyorlar demek ki 

• MahirHunter kullanıcısına yanıt

Senelerden beri var, biraz hilemsi bir addon katılıyorum çok fazla şey yapabiliyor Ah anlamında, işi bilen insanlar ve botlar için nimet bir addon. Aslında resmi forumlarda AH sorun yaşıyorken paket başında, birçok insan TSM yasaklansın demişti ama çok karşı çıkan var. Bi ayar çekerler mi bilemiyorum.

O Addon'a eklenen bazı modülleri yasaklıydı diye biliyorum. İşlemleri otomatik yapan her 3. party yazılım ban sebebi. Ben yıllardır Auctianator kullanıyorum, fazlasıyla yetiyor.

• Khoradasein kullanıcısına yanıt

Görünürde öyle işleyişde öyle değil. Hatta anlatayım, çok uzun zamandır oynamıyorum oyunu ama muhtemelen hala aynı şeyleri yapıyorlardır. Oradaki otomasyon, otomatik AH tarama, satın alma, satma. Bunları yapmak için normal kullandığınız mouse için TSM macro yazıyorsunuz bu kadar. Söylediklerimden hiçbir şey anlamayanlar için biraz açayım.

Normal kullandığınız mouse için atıyorum kendi yazılımında otomatik tıklama ayarı oluyor. Şu sürede bu tuşa bas, ben basınca tekrarla vesaire... mouse için ayarladığınız macro slotuna TSM için macro yazıyorsunuz bunu mouse macroya koyuyorsunuz... sonuç AH başında karakter otomatik tarıyor.. AH banı var derseniz tarama süresini milisaniye değilde 3 saniye vesaire yapıyorsunuz, taramaya random süre atarsanız sistem tanımlayamaz...

Şimdi almak istediğiniz item listesini oluşturdunuz. Belirlediğiniz fiyattan addon macro sürekli tarayarak hemen alıyor... koyan yokmu hiç o fiyata o zaman taramaya bırakırsınız karakteri.

3 tane koydun itemdan, senden sonra hemen başkaları mı koyuyor sıkıntı yok. Otomatik selling macrosu var, envanterde stokla, belirli aralıklarla addon tarasın koysun...

İtem listin fiyatı yüzde 80lerde geziyor diyelim... sen bu list 40lara gelince almak istiyorsun. Hemen macroyu yaz karakteri koy şartlar sağlanınca gerekli işlemler hazır.

Ben oyunu oynadığım dönemlerde de aynı muhabbetler vardı aradan 7 yıl felan geçmiş hala aynı şeyler bahsediliyor. Bunlar birde benim hatırladıklarım, kesin eminim hala aynı şekilde devam ediyorlardır. AH birleşmesi darbe vurmuştur bunlara ama yine de normal sıradan oyuncununn önüne geçiyorlar. TSM ilk çıktığında bildiğin bottu, ayrıca yazılım kullanarak server fiyat datası alıyordu. Şuan hala aynı mı bilmiyorum. Biraz törpülemişlerdir ama bence hala aynıdır buna eminimm. Hatta eskiden o dönem forumda rehberini yapmıştım.

Kısaca bu addon bot. Blizzard mouse macro ve addonların geneline önlem almalı. Hatta tüm addonlar yasaklanmalı. skill click addonu var oyunda bu nedir  

• "Shadowlands Mission Table" 'ı tamamen unutup adama cevap yazmışım birde ya.

Shadowland'de kasmış game time'ı bir de Dragonflight diyor.

Kendisi de demiyor ha "Shadowlands Mission Table" ile kastım diye  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mczaga -- 12 Eylül 2024; 11:56:41 >
  • 2004 den beri aralıklarla oynadığım wowu artık tamamen bırakıyorum.

Son bir şans vererek War Within i erken erişim aldım ve o günden beri oynuyorum. Ancak bugün itibariyle oyunu tamamen bırakma kararı aldım. Sildim ve bir daha yüklemeyeceğim.

Oyunun ameleliği çok fazla. Bu ameleliklerin üstüne bir de benim gibi bir Pvp oyuncusuysanız ve sürekli limitleri zorluyorsanız oyun sinirlerinizi gerçekten yıpratıyor. Oyunun kendi toxicliği sizi de toxic bir insan haline getiriyor bir süre sonra ve ruhunuzu daraltıyor. (En azından benim için öyle)

Diablo 4 vs çok daha mantıklı, çok daha az vakit harcayıp çok daha fazla başarımlar elde edebileceğiniz casual oyunlar varken wow gibi bir hardcore rekabet dünyası 30 yaşından sonra çekilmiyor.

Wow u casual oynayım dediğinizde de oyundan keyif alabilmeniz mümkün değil (günde 5-6 saatimi veremeyeceğimden)

Bir de Dragonflight paketine hiç ısınamamıştım. Uçan ejderhalar, ejderha özellikli bir class ve ırk vs. oyunu çok basitleştirdi ve bence Wow wow olmaktan çıktı. Oyun temel hissiyatını yitirdi. Warwithin de yeni bir exp gibi değil, dragonflight ın devamı gibi olunca iyice ısınamadım.

Benden bu kadar herkese iyi oyunlar dilerim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FinalVerdict93 -- 12 Eylül 2024; 16:59:24 >

• FinalVerdict93 F kullanıcısına yanıt

Bu ve bundan sonra oyun temellerini Dragonflight'dan almaya devam edecek maalesef. Ben de pek sevmedim Dragonflight'ı. Şuan oynuyorum ama gittiği yere kadar artık.

"Toksik" kişiliğin suçlusu oyunlar değil, bunlar var olanı ortaya çıkarıyor veya körüklüyorlar. Benzer sorunları satrançta da yaşıyoruz, kaybetmeyi hazmedemeyen oyuncular özellikle online ortamlarda rakiplerine hakaret ve küfür ediyorlar. Masa başı oyunda bile tahtayı dağıtan, rakibe saldıranlar var maalesef.

Dragon Flight'ın ilk ayında oyunu bırakmıştım, bana wow havası vermedi, doldurma ve zorlama bir senaryoyla gelmişti. TWW ise daha aşina olduğumuz konuları ilerletiyor, Dwarf Lore'u ve bu paketle başlayan, Legion'da temelleri atılan Soul Saga üçlemesi. Sanıyorum bu üçleme sonrası bildiğimiz WoW son bulacak, sonrası ne olur bilinmez.

Ne gibi amelelikler mesela?

Ne gibi limitleri zorluyorsunuz PvP'ci olarak?

O kadar uzun süre oynayıp aniden bırakma kararı vermek zordur. Aslında aniden gelişmez, bardağın son damlası gelırken artık yeter dersiniz. Benim size tavsiyem bırakma karar aldıktan sonra konsol veyahut hoşunuza gidecek oyunlara yönelmeniz. Çünkü bırakma kararı sonrası oyuncular boşluktayım gibi yoksunluk hissi yaşıyor. Sürekli yaptığınız bir rutini değiştirmek zordur bu sadece wow İle alakalı değil . Eğlenceli bir sürü oyun var yeteki yeniliklere açık olun.

• aschil kullanıcısına yanıt
    Haklısın hocam o yüzden diabloya sardım son dönemde biraz kendi kendime takılıyorum. Günde 1 saat bile girsem yetiyor.. wow başa bela günde 5 saat girsen tatmin etmiyor mutlu da etmiyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • mczaga kullanıcısına yanıt
    2500 cr var hocam kendimce limitlerimi zorluyorum..

Amelelik kısmı conquest ve honor puanlarında yaptıkları kısıtlamalar ve hala git bakkaldan 2 ekmek al gel, binekle yarış yap tarzındaki alakasız ve keyifsiz görevler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FinalVerdict93 -- 13 Eylül 2024; 12:36:59 >

Günde 5 saat PvP'de bir insan ne yapabilir?Benim gibi Casual 10-20 Karakter ile her şeyi yapmaya kalkıyor olsan anlarım da altı üstü PvP yani.Neymiş bu böyle ya Boost mu satıyorsun ne yapıyorsun anlamadım yani olayı.

Bu MMO oyunlarının kaderi. End game aşamasında 10 tane çiçek topla şu kadar Exp al vesaire gerçekten anlamsız. Yalnız MMO oyunlarında doldurma görev olmak zorunda. Hatta şu 10 tane çiçek topla gel görevlerin mucidi wow. Oyun, mecburen oyuncuyu limitleyip doldurma görevlere oyalamak zorunda. Her ne kadar sıkıcı olsada... aksi takdirde oyuncuyu oyalayamaz... single oyun olsa, bir hikaye anlatır biter gider.. burada ise hikaye anlatım aşamasına gelene kadar doldurma görevler, anlamsız yan görevlere bakmak zorunda kalıyoruz.. Çünkü temel amaç çok uzun soluklu oyun sunmak.

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.