Şimdi Ara

xp kurulum hatası(mavi ekran)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar yeni sistem aldım, aldığım yerde test amaçlı windows xp kurdular orda sorunsuz çalışıyodu.ben evde hd i bölmek için yeniden windows yükleyeyim dedim,250 gb hd i 25 ve 208 olarak 2 ye böldüm ve içinde services pack 2 olan xp cdsinden kurmaya calıstım (bu cd ile daha önceki sistemimde sorunsuz kurmuştum xp yi) xp i kurulumunun sonuna geldiğinde %7 kala mavi ekran hatası veriyo ve kurulmuyor.serial kodu aynı olan başka sp 2 li xp cd sinden kurdum aynı hatayı verdi.
    elimde normal service pack 2 siz xp cd si var ordan kurunca sorun yok ama bu seferde extra service pack 2 cd sinden sp2 i kurmaya calıstığımda language upgrade hatası veriyo kurmuyor kafayı yiyecem.
    sistemi pazar aksam aldım hala oturtabilmiş değilim bu mavi ekran sorunu neden kaynaklanıyor olabilir sizce?

• ramlarde problem
  • hata mesajı bu:

IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL

ramler 2 x 512 667 mhz corsair

birde almadan önce sistemi kontrol etmeye gittiğimde single çalıştığını farkettim.eleman yanlıs slotlara takmıs dual görmüodu.sistemi o halde kurmuş.ben farkettim düzeltirdim dual oldu.bundan da kaynaklanıyo olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madwick -- 9 Ağustos 2006; 12:01:00 >
  • dostum senin sorunun ramlerden kaynaklanıyor. Ramleri kontrol et ve öyle dene. Muhtemelen düzelecektir.
  • arkdaslar benim de orjinal bir xp cd im war ancak sifresini kaybettigim icin yükleyemiyorum.. bunun bir cözümü war mi??
    simdiden tesekkürler...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Vatich

arkdaslar benim de orjinal bir xp cd im war ancak sifresini kaybettigim icin yükleyemiyorum.. bunun bir cözümü war mi??
    simdiden tesekkürler...

forumda serial istemek yasak.google xp serial diye yazarsan karsına cıkacaktır
  • tesekkürler dostum.. bunu bilmiyordum
  • fakat her cd kendine ozel bir seriale sahiptir. baska bir cdnin seriali sana uymaz :)
  • zaten ben de onun icin sormustum farkli bir yolu war mi diye ama yok heralde.. belki cd nin üzerindeki numaradan kendi sifresini bulabilirim diye düsündüm ama bulamadim.. baska bir yol da aklima gelmiyor...
  • pardon ya.cd orjinalmiş.tuh ya kusura bakma kardes.ben korsan serial istion sandım.orjinal yazısını gormedim

o zaman microsoftu ara.cd uzerindeki numarayı soyle onlar sana yeni bi cdkey verirler herhalde.ya da yardımcı olurlar.microsoft destek hattı bi yol gosterir sana.
  • simonee hakli bence. XP orjinalse seriali verirler fakat ne kadar ugrastirirlar tahmin edemeyiz :) o konuda yardim edemicem ama bu mavi ekran konusunda bu donanim cakismasindan kaynaklaniyor. eger mumkunse anakarttaki butun istege bagli kartlari cikar oyle kur (ses karti modem varsa vs.) sorun cozulecektir.
  • ewet benim de aklima geldi microdoftu aramak en iyisi olur..
    neyse ilginiz icin tesekkürler...
  • diyeceğim ihtimaller üzerine bir çözüm ama belki gözden kaçmıştır diye yazayım.eğer bilgisayarın marka ve bu windows cdsini de beraber vermişlerse kasanın üzerindeki etikette windowsun keyi olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.