Şimdi Ara

Yabancılar teharet musluğu olmadan nasıl pis kokmuyor (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
997
Cevap
16
Favori
150.245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
83 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Harikasınız beyler 14 sayfa boyunca böyle önemli bir meseleyi tartışmanız ülkenin geleceği adına ümitlerimi arttırdı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: J.Valjean

Bende bunu bir türlü anlamam. Adamlar tuvalet kağıdıyla işi görüyor. Ben heme hemen hiçbir zaman tuvalet kağıdı kullanmam, belki arada iç çamaşırı ıslanmasın diye o an aklıma gelmişse o. Olmasa da aylarca hiç aramam çünkü musluk hedefi alırken gerek yok, musluk zaten temizleme görevi görüyor arada elinin kenarıyla darbe vurursun pislik kalmasın diye o kadar, üstüne de üç beş kat sabunlarım elimi tekrar tekrar.

Ama adamlara bakıyoruz filmlerde filan adamlar tuvalet kağıdıyla bitiriyor işi çoğu elini bile yıkamıyor hatta. Yahu sular kesildiğinde acilse durum ıslak mendille işimi görürüm de yine pis hissederim kendimi, bunlar nasıl kuru tuvalet kağıdıyla temiz kalıyor kokmuyor onu anlamıyorum?

Edit: taharet musluğu zaten olayın bütün kabasını önceden alıyor, yarım dakika tek başına hallettikten sonra suyla birlikte elin kenarı ile pislik kalınıp kalınmadığı teharet edilir olay bu ve dört beş kat el sabunlanır

https://eksisozluk.com/yabancilar-taharet-muslugu-olmadan-nasil-kokmuyor--5261863?a=popular

• quote:

Orijinalden alıntı: gecmisgecmistir

quote:

Orijinalden alıntı: expektrummatalafus

O değil de klozete nasıl yapıyorsunuz hiç anlamıyorum bir kere hiç rahat değil ve sağlıklı da değil. Ayrıca o g.t sadece taharet musluğu ve peçete ile hayatta temiz olmaz.

gayet sağlıklı.işini görürken öne doğru egilmen lazım.90 derece de olmaz zaten.30 dereceye kadar inicen

Hayır sağlıklı olduğunu iddia edemezsin, uzmanlar alaturka tuvaletin daha sağlıklı olduğunu söylüyorlar.
    http://www.dailymail.co.uk/health/article-3742997/The-great-sit-squat-debate-idea-fills-horror-squat-toilets-effective-better-health-doctor-claims.html

http://www.sabah.com.tr/saglik/2012/08/07/hangi-tuvalet-turu-bizi-hastaliklardan-korur

• quote:

Orijinalden alıntı: olcaytoergun

beyler bu olay çok basit sol el bu taharetlenme işlerinde kullanılır hadisi şerife var.türkçesi şeytan sol eliyle yer içer.Sol tahret elidir sağ elimiz yemek içmek hayırlı işler yapma elidir.El sürmek zararlı ise kağıt peçete ne kadar steril vücudumuz bir sürü yararlı zararlı bakteri virüs taşıyor zaten eğer böyle düşünecek olursak boklu götle karnında ekşimiş gübreleşmiş fışkı ile gezmez o popoyu kesmeniz gerekir temiz kalmak için en iyi temizlik su ile yapılandır çamaşırlarımız bile su ile makinada yıkanıyor kağıtla veyaa saç kurutma ile elketrik süpürgesiyle tozunu alsak olmazmıydı yani

Sacma hadis, insanlarin bir kismi solaktir.Sirf bu sacmaliklar yuzunden kac tane solak zorla sag elini kullanmaya zorlandi

• Her yiğidin sıçratması farklıdır..
  • Bebeklerin poposunu anneleri ıslak mendil ile temizliyor o zaman bebeklerin hepsinin makatı yara olurdu pislikten.
  • Herhangi bir karşılaştırmada avrupa kültürü ile ortadoğu kültürü arasında bir seçim yapacaksam, kesinlikle avrupa tarzını seçerim. Bokunu avuçlayan adamların, avrupalılara temizlik konusunda laf etmesi komik olmuş. Ayrıca siz siz olun hiç kimsenin sol eline değmeyin.
  • Elin bok olacagına götün olsun daha iyi. Tırnakların içine de giriyor ve antibaktetiyel sabunla bile çıkmıyo boktaki bakteriler. Ayrıca bizde düzgün el yıkama kültürü yok. Sabunla nizami bir el yıkama en az 30 saniye surmeli ve elin içğn dışı tırnak içleri ve bilek sabunlanıp yıkanmalı. Wcde bakıyosun kimsii elini hiç yıkamıyo bazısı sabunsuz su çalıyo bazısı da az bi sabun döküp daha sabun çıkmadan 5 saniye su altında tutup çekiyo elini.

Bir de bu taharet muslugunun tazyiğinden dolayı poklar cinsel bölgelere yayılıyor gene pis oluyo göt hatta daha pis oluyo yayıldığı için.

Ben ıslak mendil (bim ya da a101in) ve tuvalet kagıdı kullanıyorum sadece. En iyi temizlik bu. Elinde götünde tertemiz :) parası olan böyle yapsın.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: OyuNKoliX

Yurtdışına çok çıkan biri olarak bu duruma aşinayım. Sadece tuvalet kağıdı kullanıyorlar. Fakat gün içerisinde bir kaç kez banyo alıyorlar. Asıl nokta bu. Mesela bizde 2-3 günde 1 duş alınır en kötü ihtimali bu şekilde düşünürsek. Onlarda her gün duş alınıyor ve 2-3 kez tekrarlanabiliyor gün içinde.

Günde 2-3 kere duş almak da doğru değil onu napacağız?

Sadece belden asagiyi yikayabilirsin
  • AnılReyiz kullanıcısına yanıt
    Demekki zevk alıyorlar hocam boşversene
  • ciddi ciddi elinizle totonuzu yıkıyormusunuz ? İnanamıyorum... Ben birkere yaptım onu misafirlikte su yetişmiyordu totoya , suyu elime tutup totoyu sildim elim çamur gibi mok oldu neyse yıkadık bi şekilde , lan sabunla yıkıyorum parmaklarımdan mok kokusu çıkmıyor 30 kere yıkadım çıkmadı.. O gece elimi burnuma götürüp götürüp durdum hayatımda bu kadar iğrenmemiştim , olum nasıl mokunuza elinizi değdiriyorsunuz ? Suyu deliğe hedefle araba yıkıyor gibi yıka suyu tutup bu kadar basit elin bile kirlenmeyecek..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: OyuNKoliX

Yurtdışına çok çıkan biri olarak bu duruma aşinayım. Sadece tuvalet kağıdı kullanıyorlar. Fakat gün içerisinde bir kaç kez banyo alıyorlar. Asıl nokta bu. Mesela bizde 2-3 günde 1 duş alınır en kötü ihtimali bu şekilde düşünürsek. Onlarda her gün duş alınıyor ve 2-3 kez tekrarlanabiliyor gün içinde.

Günde 2-3 kere duş almak da doğru değil onu napacağız?

Sana bana göre doğru-uygun olmayabilir fakat yabancılar açısından konuştuğumuz için onlar hijyeni bu şekilde sağlıyorlar.

• Ne cok bedevi varmis forumda. Tuvalet kagidini islayip temizce silin, birde islak mendille silip kapanisi yapin. Tirnaklarinizin arasina giren pisligin temizlenecegini mi saniyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Namaste. -- 26 Aralık 2016; 22:36:15 >
  • konuyu ekşiye taşımışlar rezil etti herif dhyi
  • Olum konu harika lann a:DSAFASGAGAD Olum yemin ederim o kadar işsiziz ki 10 sayfa boyunca bu konuyu tartışmışız :D gülme krizine girdim.
  • Elinizi sabunla yıkadıktan sonra hala kirli kalabileceğini düşünebilecek kadar cahil misiniz? Sağlıklı olanı elle yıkayıp peçeteyle kurulamak sonra da elini güzelce yıkamak.
  • Konuya bak
  • Bizimkiler taharet musluğu kullanıyor da ne oluyor. Toplu taşımada burnu delen ter kokusu, kül tablası gibi kokan insanlar, bir yere girdiğimizde üstü başı çorabı eşgali b.k götüren insanlar. Ruhumuz pis olmuş. Temizlik imandandır ama bunu bizimkilere baktığımda sanki başka bir dine mi mensubuz diyorum. Sokaklar leş götürüyor, insanlar lama gibi tükürüyor, balgam, izmarit, ellerindekileri yere fırlatıp atmalar, apartman önlerine bırakılan çöp torbaları vs. Batı ülkelerinden gelen Japonya gibi ülkelerden gelen turistleri gördükten sonra keşke müslüman olsalardı bu onlara çok güzel yakışırdı diyorum
  • Valla - afedersiniz- en az 10 yıldır uyguladığım taktiği söylüyorum..
    2-1-2 kuralı:

4'lü wc kağıdını üst üste katlayıp kalınlaştırıyorum.
    ardından ortasına biraz sıvı sabun döküp wc kağıdının diğer kuru bölgelerine yayıyorum.
    wc'de işim bittikten sonra 2 kere kuru wc kağıdıyla siliyorum makatı,
    sonra da bu önceden hazırladığım sıvı sabun yayılmış wc kağıdı ile makatı silip,
    ardından en az 2 kere daha kuru wc kağıdı ile kurutuyorum ve tertemiz ve misler gibi oluyor makat.

elimle taharet musluğu kullanarak makatı temizlemek bana iğrenç geliyor ardından 100 kere sabunlasan da..
  • Maksimum hijyen için en doğru yöntem;

1.AŞAMA: Ele kalınca tuvalet kağıdı sarılır, her silmede kağıt aşağı salınacak şekilde döndüre döndüre bok temizlenir. Yani, kağıdı malum bölgeden bir kere geçirdin mi, avucunun içinde döndür ki boklu kısım aşağıya tuvalet deliğine doğru sarksın ve temiz kısım yukarı gelsin. Kağıdı bu şekilde aşağı sala sala malum bölgeyi sil. Tuvalet kağıdına bok bulaşmadığı görüldüğü vakit 2. aşamaya geçilir. Son silmede bok görülmüşse, ele biraz daha kağıt sarılır ve kağıtta bok görülmeyene kadar silme işlemi devam ettirilir.

2.AŞAMA: Artık, ele bok bulaşmayacağı için, avuç içi yardımıyla malum bölgeye şap şap bol su vurularak yıkanır. (Çok sıçratmadan)

3.AŞAMA: Kış aylarında hasta olmamak için, tuvalet kağıdı tıpkı 1. aşamadaki gibi ele sarılıp malum bölge kurulama yapılır. Yazın kurulamaya gerek yok.

4.AŞAMA: Bilekleri, parmak aralarını ve tırnak önlerinide kapsayacak şekilde eller sabunla yıkanır ve durulanır. Ardından bir kez daha aynı şekilde yıkanır ve durulanır. Varsa kolonya ile ekstra hijyen sağlanır.

Böylece, sıfır bok temasıyla maksimum hijyen sağlanmış olur.

Kendimi bildim bileli bu şekilde yapıyorum. Ailem böyle öğretti.

Yaşa, taşa, ...a oturmayın. Kalın sağlıcakla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Virtual Reality -- 26 Aralık 2016; 23:05:40 >

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.